X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam w ogole rozdwojenie jaźni bo najpierw gadam o tym ze chce a pózniej jak przychodzi co do czego to tchórze i sie wycofuje, dzięki Bogu moj maz obraca to w żart i jest wyrozumiały bo szczerze mówiąc widze ze jestem nie do zniesienia

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Gabi ja też bym poszła na Twoim miejscu, chociażby żeby na wyniki spojrzał, może zleci coś na następną wizytę.

Nicka ja poza wzmożoną sennością, chodzę i tylko wszędzie ziewam:) to innych objawów nie mam. Aa odbija mi się jeszcze ciągle jakby powietrzem, ale to chyba jakiś dziwny objaw, no ale przed ciążą tego nie miałam.

Gratuluję dziewczyny trzeciego miesiąca, jeszcze tylko pół roku i spotkanie z bobasem :) Ja myslalam, że 3ci mg zaczyna się po skończonym 8 tygodniu, a tu jednak mówicie że wcześniej, więc i ja wejdę w trzeci za tydzień :)

Nicka a dlaczego trzeci najgorszy?

Ja nic nie pisalam,ze najgorszy ;)
    Podaj kochana swoje dane,zeby mozna bylo wpisac do tabelki :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny nadrabiam weekendowe zaległości na forum :-) nawet na wyjeździe nie mogę bez Was żyć ; -)
    Do tabelki dopisze się jak będę miała dostęp do laptopa bo z tel to zaraz coś zmajstruje; -)
    Ale mogę się przedstawić :
    Paulina, 28 lat, 2 ciąża i mam nadzieje na 1 dziecię. Z terminu OM 8/9 owulacja bardzo poźna około 39dc i termin na 29/6 ale zagościłam u Was i tak już mam nadzieje ze zostane :-) buziaki milej niedzieli <3

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja czy ta urocza mordka na zdjęciu to Twoja psina? Bo ja mam takie dwie w domu i już się zastanawiamy jak to będzie jak dzidzia się pojawi, nasze są straszne zazdrosne o nas.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jak miałam apetyt tak od przedwczoraj wszystko stoi mi w gardle... Jeść nie potrafię:(

A co do zwierząt to sie zastanawiam jak to bedzie z moim psiakiem bo on od małego nie lubi małych dzieci, ma jakiś uraz bo jak był mały to dzieci non stop myślaly ze to zabawka :/
    Mam nadzieję, że jak maleństwo sie urodzi to zmieni nastawienie ze to swój a nie obcy

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu psiak to taka nasza zabaweczka - każdy się z nim bawi, ma poświęcane sporo uwagi i zastanawiam się jak to będzie jak pojawi się dziecko,. Czy będzie zazdrosny, czy będzie chciał je gryźć, czy może będzie delikatnie się obchodził... Okaże się. Mam nadzieję, że nie dojdzie do żadnych nieprzyjemnych sytuacji...

My zaraz jedziemy do Teściów... Jeszcze nic nie wiedzą, a mi niedobrze i zastanawiam się ile dam rady zjeść obiadu... Zawsze staram się w gościach nie zostawiac nic na talerzu, a teraz mogę nie zjeść nawet połowy... Ech... Jeszcze 3 tygodnie jakoś muszę wytrzymać...

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega apetyt robiąc zakupy na wszystko miałam ochotę. Wczoraj na forum przeczytam o frytkach, których nie jadłam milion lat i dzisiaj musiałam zjeść

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale się uśmiałam że gumkę zakładacie :) Mój M też ma zawsze dyskomfort że robi fasolce prysznic ale gumki nie zakłada :)

Asik_kk lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti - kochana trzymaj się! Zbierz siły i do walki! Wierzę, że Twoje dzieciątko nie będzie dużo młodsze od naszych <3
    Ja leze, za oknem sypie śnieg a ja puściłam sobie kolędy w słuchaweczkach i jakos mi sie tak zrobilo swiątecznie.. :-) juz sie nie moge doczekać choinki, Wigilii, pasterki :) <3

Anga1989, Uszko lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa, z macicy, po drugiej stronie niż pęcherzyk. Dzisiaj juz czysto :)

Nie mogę się doczekać żeby powiedziec rodzicom...

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz prawie kazdy wie.
    Od osoby do osoby no i poszlo. Jaka roznica czy powiem dzis czy w wigilie? Ciesza sie szybciej a w wigilie beda i tak sie cieszyc ;D
    Glowa boli. No i nie wiem czemu.
    Jutro poniedzialek. Nowy tydzien nowy kilogram ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomagasz mi w trzymaniu się pierwotnej decyzji :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz tez wszyscy daaaawno wiedza ;)
    I o dziwo nawet rodzice juz sie doczekac nie potrafia

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, to ja tylko ukrywam tą wspaniałą wiadomość przed rodzinką???
    W środę mam wizytę i jeżeli potwierdzi, że nadal wszystko ok to też się pochwalę już, a co:)
    A dziś była moja kochana przyjaciółka i zgadnijcie.... jest w ciąży 8 tydzień!!! Nie planowane, bo jej mały ma 1,5 roku:) To się wygadałam że my też 11tc- he he he popłakałyśmy się...

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM u nas tez jeszcze część rodziny o niczym nie wie, powiemy im dopiero w wigilię, nie jesteś ostatnia ;-)

• Selja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    DTEM u nas tez jeszcze część rodziny o niczym nie wie, powiemy im dopiero w wigilię, nie jesteś ostatnia ;-)
    U mnie wiedzą tylko w pracy - musiałam powiedzieć.

Wszystkim powiemy w wigilię :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mówiliśmy jeszcze nikomu tez mamy plan żeby zacząć od świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 16:58

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Zoja czy ta urocza mordka na zdjęciu to Twoja psina? Bo ja mam takie dwie w domu i już się zastanawiamy jak to będzie jak dzidzia się pojawi, nasze są straszne zazdrosne o nas.
    Ewela tak to moja sunia. Nie wiem jak będzie się zachowywać bo ma swoje humory ale to nasz ovowiazek aby czula się komfortowo w nowej sytuacji. Jest dla mnie bardzo ważna wiec zrobię wszystko aby nie odczuła ze jest w jakiś sposób odrzucona na dalszy plan.
    DTEM u mnie rodzina juz wie bo mam męża paplę. Mam nadziej ze choć wśród znajomych się wstrzyma.
    DOOTI 3mam kciuki za Twoje dobre samopoczucie i powodzenie..

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez trzymamy w tajemnicy,wie szefowa i znajoma ktora pomaga mi sie zajac corka jak latam po szpitalach...
    Sexu u nas brak od hmm 2 mcy? Boje sie zwyczajnie,krwawienia trwaly u mnie 2 tyg niewiadomo co krwawilo to raz a dwa ze sny orgazmiczne tak mnie bola ze nie wyobrazam sobie miec orgazmu tak normalnie,po jednym taki plamilam wiec chyba dobrze ze sie wstrzymujemy ?

0MPT.png
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dołączę, jeśli pozwolicie.

Mam na imię Magda, mam 24 lata, mieszkam w woj. lubuskim no i jesteśmy 7 tygodniu pierwszej ciąży.

Za tydzień mam kolejną wizytę, na poprzedniej (w 5t0d) na usg widać było pęcherzyk 0,7cm + ciałko żółte, porobiłam badania i wszystko wydaje się być w porządku, choć obaw i strachu o to czy będzie dobrze niestety mi nie brakuje... Czasem lepiej byłoby wyłączyć internety, bo im więcej czytam tym gorzej!

Ale będzie dobrze mamuśki :) Pozdrawiam Was serdecznie!

Anga1989, Selja, gabi544, Nicka789, Leoparde, Asik_kk, Marciiik lubią tę wiadomość

oar8ugpjc906emnk.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ