Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. czytam forum od 2 tygodni i w końcu chyba do mnie dociera że na razie wszystko jest ok i mogę dołączyć . Termin mam w sumie nie mam bo ciąża jest młodsza (dłuższy cykl). Niby druga polowa lipca. Obecnie wg USG 6t 1d
Były plamienia mam szaloną Bete wiec sama nie wiem ;(Marciiik, Amore lubią tę wiadomość
-
Orbitka wrote:Ja biore luteine dopochwowo. Narazie nie wiem ktorego tygodnia .bo ja biore I luteine I dufaston bo to ciaza po inseminacji. Takze jak bede wiedziala to dam znacAntoś IVF,Julisia natural
-
Muszka15 wrote:Witam sie z ciemnej ,deszczowej krainy dzis...i takie wiesci jeszcze...Agus,tak bardzo mi przykro,w szoku jestem ze tak sie wszystko potoczylo...
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg? Strasznie mnie to drec!dni uciekala a ja nie wiem co poczac....nadal czekam tez na list apropo usg,ciekawe na kiedy wypadnie...
Aa no i oczywiscie kupilismy ten thermomix,dajcie spokoj,ja wiedzialam ze fajny slrzet ale moj maz oszalal,wkrecil sie bardziej niz my kobiety....mr gadzet.... poza tym bardzo przypasowalo mi menu,bylo warzywne bo znajoma jest wegetarianka a chcialam zeby tez wszystkiego sprobowala,wiec wszystko bylo smaczne i zdrowe,mniam!! Zaraz chyba dojem sorbet z owocow lesnych bo tak mi do rze wczoraj wchodzily
Ja biorę luteinę dopochwowo 100, 2 razy po jednej tabletce, do tego też Duphaston 2 razy po jednej tabletce. Mam to brac na razie do wizyty 27 grudnia (takie wskazania lekarza nfz) a podczas wizyty powie mi co dalej. Wczesniej brałam luteine pod jezyk ale bylo to koszmarne, ten jej cierpki smak, brrr na sama mysl robi mi sie niedobrze. -
sisi wrote:To jest moja pierwsza ciąża, wyczekana. Mam 31 lat i mieszkam w Anglii.
Czuję się bardzo dobrze, nie mam żadnych mdłości i to mnie trochę martwi. Od początku mam bolesność persi, zmęczenie i senność. Wcześniej męczyło mnie też ogromne pragnienie.
U nas wiedzą już rodzice i dziadkowie. Ciąża z in vitro o którym wiedzieli więc ciężko było ukryć testowanie
Dobrze wiedzieć, że jest więcej dziewczyn na tym samym etapie bez mdłości, trochę mnie to uspokajasisi lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Przynoszę dobre wieści w tej mikołajkowy dzień:
Mam niecały 1 cm i bije mi serduchoNie wiadomo jak szybko bo nie miał lekarz tam dopplera, a kolejne USG bede miała zawsze w jednej wyznaczonej placówce z lepszym sprzętem to wtedy sie dowiem
Wiek ciąży z USG to 7t0d, więc równe 2 tygodnie różnicy i tak już zostanie prawdopodobnieCzyli termin ok. 25 lipiec
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868d5470e0a5.jpgJaguś_7810, Anga1989, Selja, bulkaasia, Marciiik, Leoparde, cookiemonster, Solane, DTEM, sisi, Zoja, Uszko, Amore, AniaKami, Paula55, She86, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Ewela35 wrote:to wizytujemy tego samego dnia ja o 18.30 Osiwieje do tego czasu:)
także czekamy do 20-tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 13:10
-
Laseczki ja sama nie wiem mam szalona będę sama nie wiem lekarz w sumie powiedział ż dobrze rośnie i na razie tym nie będziemy się przejmować
16 dzień po OVU 540
29 dzień po OVU 30000
31 dzień po OVU 56000
gorne normy.
a dopiero wg usg mam 6+1 36 dzień po ovu.
Jeszcze przed usg stresowałam się pozamaciczna i zaśniadem ale to już wyeliminowaliśmy podobno choroby genetyczne eh nie chce myśleć. -
Ja jutro wizytuje
chce juz zobaczyc ta slodkosc, ktora wysysa ze mnie zycie
A co do sylwestra, my mielismy zaplanowana impreze w gorach u kolegi ale ja w ogole nie chcialam jechac przez to jak zle sie czuje jednak nie mowilam tego glosno bo wiedzialam jak mojemu narzeczonemu zalezy ale ostatnio sam zaproponowal czy nie chce pojechac na wies do jego rodziny. To dla mnie duzo lepsza opcja bo bedzie spokojnie
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Jagna 75 wrote:Po IUI i IVF ciąze są zagrozone i slabsze wiec obstawione jestesmy sporymi dawkami progesreronu,to normalna procedura.Ciąze naturalne nie potrzebują az tyle progesteronu,tylko w sporadycznych przypadkach kiedy jest niski progesteron