Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Musisz oczywiście zapytać lekarza bo ja to żaden autorytet ale mi babka powiedziała ze jak biorę dupka to badanie progesteronu jest totalnie bez sensu bo przecież przyjmuje go z zewnątrz także jak Ty tez przyjmujesz to moze mieć związek z lekamiNicka789 wrote:Czyli ten spadek to hmm od lekow? Bo biore caly czas te same dawki utrogestanu 3x2

-
Nie martw się! Masz ładny ten progesteron, spadek jest niewielki. Ja badań progesteron co 2 tygodnie i ostatnio miałam spadek z 32 na 24ng/ml. Lekarz uspokoił, że jest ok, z resztą po paru dniach miałam usg i wszystko było dobrze. Badalas ten progesteron bez leku? bo nie ma sensu badać jego poziom z lekiem,bo to żadna informacja... Może w którymś badaniu były resztki syntetycznego leku i stąd taka różnica? Jednak spokojnie, masz ladniutki progesteron, ja robię w środęNicka789 wrote:Dziewczyny a jak u Was bylo z progesteronem? Caly czas rosl czy byl jakia spadek?
ja mam robić tak,że badanie wykonuje 12h po przyjęciu ostatniej dawki i wtedy znam jego faktyczny poziom, a nie ten z leków. Bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:01
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Asik_kk wrote:Musisz oczywiście zapytać lekarza bo ja to żaden autorytet ale mi babka powiedziała ze jak biorę dupka to badanie progesteronu jest totalnie bez sensu bo przecież przyjmuje go z zewnątrz także jak Ty tez przyjmujesz to moze mieć związek z lekami
Jutro wizyta to moja gin przeczepie pytaniami
Asik_kk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jednataka wrote:Nie martw się! Masz ładny ten progesteron, spadek jest niewielki. Ja badań progesteron co 2 tygodnie i ostatnio miałam spadek z 32 na 24ng/ml. Lekarz uspokoił, że jest ok, z resztą po paru dniach miałam usg i wszystko było dobrze. Badalas ten progesteron bez leku? bo nie ma sensu badać jego poziom z lekiem,bo to żadna informacja... Może w którymś badaniu były resztki syntetycznego leku i stąd taka różnica? Jednak spokojnie, masz ladniutki progesteron, ja robię w środę
ja mam robić tak,że badanie wykonuje 12h po przyjęciu ostatniej dawki i wtedy znam jego faktyczny poziom, a nie ten z leków. Bedzie dobrze 
Bylam po przyjeciu leku juz. Jutro wizyta, trzymaj kciuki
Udzielaj sie czesciej 
Ktory to Twoj tydzień? Bo nie masz suwaczka
Asik_kk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
ja dzisiaj na 17, ale dalej przez te śnieżyce jestem odcięta od neta więc pewnie nie dam Wam znać
dzisiaj się dowiemy czy ten spadek bety w piątym tyg miał jakieś znaczenie 
Mam prośbę - może któraś wyedytować tą liste z brzuszkami? Chciałam zmienić datę porodu na 4 lipca, a OM na 21.09 i coś popieprzyłam
Aha !!! Wszystkim gratuluje pięknych brzuszków
mój się zaokrągla przez ciągłe wzdęcia, ale zaprzyjaźniłam się z espunisanem i da się żyć 
No i rozpoczynam 11 tydz. wow
ciekawam zdjęcia maleństwa z dzisiaj 
Wszystkim powodzenia na dziś i jutro
gdyby mnie przypadkiem na wieczór zabrakło 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:47
DTEM, Asik_kk, Uszko lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry choć widzę że nie dla wszystkich
Aguś tak mi przykro
trzymaj się kochana :*
Nicka ja nie robiłam więcej bet i nigdy już nie zrobię. To są tak indywidualne wartości, przyrosty że tylko się tu wszystkie nakręcamy i stresujemy. Uważam że to badanie powinno robić się tylki na zlecenie lekarza zkonkretnnego powodu bo wnosi więcej złego niż dobrego....
PannaNatalia wizytujemy dziś razem
mocno trzymam za was kciuki :*
Ja idę na 15

-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Właśnie, laski - wybieracie się na sylwestra gdzieś? Pytam głównie tych "zamulonych" i zaprzyjaźnionych z toaletą
z resztą nie gadam 
Ja siedzę w domu, jedynie przed północą standardowo wyjdziemy i wystrzelimy szampana i fajerwerki
z tym, ze mi w tym roku to chyba piccolo kupia

-
U nas tez sylwester w łóżku z piccolo. Najchętniej to bym się już zaszyła pod kąderką i wyszła dopiero w lipcu, tak mi się nie chce.
Cześć dziewczyny.
Agus strasznie mi przykro
Dziewczynki wizytujace dzisiaj, trzymam za Was kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:08
Amore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguś - bardzo mi przykro.
Ja też idę dzisiaj na wizytę - miałam iść dopiero za tydzień, ale oprócz mojego uczulenia na prolutex na brzuchu dostałam też wysypki na dekolcie, więc idę się skonsultować.
A propos sylwestra - ja się nigdzie nie wybieram. Jestem uziemiona przynajmniej do końca roku, więc sylwestra spędzę w łóżku, ewentualnie przed telewizorem
-
Witam sie z ciemnej ,deszczowej krainy dzis...i takie wiesci jeszcze...Agus,tak bardzo mi przykro,w szoku jestem ze tak sie wszystko potoczylo...
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg? Strasznie mnie to drec!dni uciekala a ja nie wiem co poczac....nadal czekam tez na list apropo usg,ciekawe na kiedy wypadnie...
Aa no i oczywiscie kupilismy ten thermomix,dajcie spokoj,ja wiedzialam ze fajny slrzet ale moj maz oszalal,wkrecil sie bardziej niz my kobiety....mr gadzet
.... poza tym bardzo przypasowalo mi menu,bylo warzywne bo znajoma jest wegetarianka a chcialam zeby tez wszystkiego sprobowala,wiec wszystko bylo smaczne i zdrowe,mniam!! Zaraz chyba dojem sorbet z owocow lesnych bo tak mi do rze wczoraj wchodzily
-
Muszka15 wrote:
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg?
Ja biorę Lutke dopochwową- zmieniam lekarza więc powiem dopiero 20 do kiedy mam brać ale moja dotychczasowa doktor kazała do stycznia do kolejnej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:34

27.11 
9.11