Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicka789 wrote:Czyli ten spadek to hmm od lekow? Bo biore caly czas te same dawki utrogestanu 3x2
-
Nicka789 wrote:Dziewczyny a jak u Was bylo z progesteronem? Caly czas rosl czy byl jakia spadek?
ja mam robić tak,że badanie wykonuje 12h po przyjęciu ostatniej dawki i wtedy znam jego faktyczny poziom, a nie ten z leków. Bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:01
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Asik_kk wrote:Musisz oczywiście zapytać lekarza bo ja to żaden autorytet ale mi babka powiedziała ze jak biorę dupka to badanie progesteronu jest totalnie bez sensu bo przecież przyjmuje go z zewnątrz także jak Ty tez przyjmujesz to moze mieć związek z lekami
Jutro wizyta to moja gin przeczepie pytaniamiAsik_kk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jednataka wrote:Nie martw się! Masz ładny ten progesteron, spadek jest niewielki. Ja badań progesteron co 2 tygodnie i ostatnio miałam spadek z 32 na 24ng/ml. Lekarz uspokoił, że jest ok, z resztą po paru dniach miałam usg i wszystko było dobrze. Badalas ten progesteron bez leku? bo nie ma sensu badać jego poziom z lekiem,bo to żadna informacja... Może w którymś badaniu były resztki syntetycznego leku i stąd taka różnica? Jednak spokojnie, masz ladniutki progesteron, ja robię w środę
ja mam robić tak,że badanie wykonuje 12h po przyjęciu ostatniej dawki i wtedy znam jego faktyczny poziom, a nie ten z leków. Bedzie dobrze
Bylam po przyjeciu leku juz. Jutro wizyta, trzymaj kciukiUdzielaj sie czesciej
Ktory to Twoj tydzień? Bo nie masz suwaczkaAsik_kk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
ja dzisiaj na 17, ale dalej przez te śnieżyce jestem odcięta od neta więc pewnie nie dam Wam znać
dzisiaj się dowiemy czy ten spadek bety w piątym tyg miał jakieś znaczenie
Mam prośbę - może któraś wyedytować tą liste z brzuszkami? Chciałam zmienić datę porodu na 4 lipca, a OM na 21.09 i coś popieprzyłam
Aha !!! Wszystkim gratuluje pięknych brzuszkówmój się zaokrągla przez ciągłe wzdęcia, ale zaprzyjaźniłam się z espunisanem i da się żyć
No i rozpoczynam 11 tydz. wowciekawam zdjęcia maleństwa z dzisiaj
Wszystkim powodzenia na dziś i jutrogdyby mnie przypadkiem na wieczór zabrakło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:47
DTEM, Asik_kk, Uszko lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry choć widzę że nie dla wszystkich
Aguś tak mi przykro
trzymaj się kochana :*
Nicka ja nie robiłam więcej bet i nigdy już nie zrobię. To są tak indywidualne wartości, przyrosty że tylko się tu wszystkie nakręcamy i stresujemy. Uważam że to badanie powinno robić się tylki na zlecenie lekarza zkonkretnnego powodu bo wnosi więcej złego niż dobrego....
PannaNatalia wizytujemy dziś razemmocno trzymam za was kciuki :*
Ja idę na 15
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Właśnie, laski - wybieracie się na sylwestra gdzieś? Pytam głównie tych "zamulonych" i zaprzyjaźnionych z toaletą
z resztą nie gadam
Ja siedzę w domu, jedynie przed północą standardowo wyjdziemy i wystrzelimy szampana i fajerwerkiz tym, ze mi w tym roku to chyba piccolo kupia
-
U nas tez sylwester w łóżku z piccolo. Najchętniej to bym się już zaszyła pod kąderką i wyszła dopiero w lipcu, tak mi się nie chce.
Cześć dziewczyny.
Agus strasznie mi przykro
Dziewczynki wizytujace dzisiaj, trzymam za Was kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:08
Amore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguś - bardzo mi przykro.
Ja też idę dzisiaj na wizytę - miałam iść dopiero za tydzień, ale oprócz mojego uczulenia na prolutex na brzuchu dostałam też wysypki na dekolcie, więc idę się skonsultować.
A propos sylwestra - ja się nigdzie nie wybieram. Jestem uziemiona przynajmniej do końca roku, więc sylwestra spędzę w łóżku, ewentualnie przed telewizorem -
Witam sie z ciemnej ,deszczowej krainy dzis...i takie wiesci jeszcze...Agus,tak bardzo mi przykro,w szoku jestem ze tak sie wszystko potoczylo...
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg? Strasznie mnie to drec!dni uciekala a ja nie wiem co poczac....nadal czekam tez na list apropo usg,ciekawe na kiedy wypadnie...
Aa no i oczywiscie kupilismy ten thermomix,dajcie spokoj,ja wiedzialam ze fajny slrzet ale moj maz oszalal,wkrecil sie bardziej niz my kobiety....mr gadzet.... poza tym bardzo przypasowalo mi menu,bylo warzywne bo znajoma jest wegetarianka a chcialam zeby tez wszystkiego sprobowala,wiec wszystko bylo smaczne i zdrowe,mniam!! Zaraz chyba dojem sorbet z owocow lesnych bo tak mi do rze wczoraj wchodzily
-
Muszka15 wrote:
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg?
Ja biorę Lutke dopochwową- zmieniam lekarza więc powiem dopiero 20 do kiedy mam brać ale moja dotychczasowa doktor kazała do stycznia do kolejnej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:34