Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy też w domu, nie mamy za bardzo z kim świętować. . Wszystkie bliskie znajomości bombka strzeliła, albo za daleko mieszkaja. Co się dzieje z ludźmi ze się tak zamykają w swoich domach. Po małżeństwie to już koniec. Ja jakoś mam dziecko i męża i nigdy nikogo nie olalam
PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
U nas z przyjaciółmi rok w rok problemy z decyzyjnoscia wiec pewnie po prostu będziemy spędzać w domu ze znajomymi
mnie to pasuje w tym roku bardziej niż wyjście w sumie tak czy siak
pocieszam sie, ze do sylwestra mam plan żeby rozgłosić nowinę także będę mogła im wprost powiedzieć, ze nie ze sie zle bawię ale mam taka minę bo chce mi sie rzygac
poki co muszę udawać ze jest fajnie co wychodzi raz lepiej raz gorzej oczywiście
-
Trisska14 wrote:My też w domu, nie mamy za bardzo z kim świętować. . Wszystkie bliskie znajomości bombka strzeliła, albo za daleko mieszkaja. Co się dzieje z ludźmi ze się tak zamykają w swoich domach. Po małżeństwie to już koniec. Ja jakoś mam dziecko i męża i nigdy nikogo nie olalam
Na szczęście pod tym względem mój mąż jest moim zupełnym przeciwieństwem, więc często mnie na siłę wyciąga żeby się spotkać z rodziną albo do kogoś zadzwonić -
Trisska14 wrote:My też w domu, nie mamy za bardzo z kim świętować. . Wszystkie bliskie znajomości bombka strzeliła, albo za daleko mieszkaja. Co się dzieje z ludźmi ze się tak zamykają w swoich domach. Po małżeństwie to już koniec. Ja jakoś mam dziecko i męża i nigdy nikogo nie olalam
Przyznam, że u nas podobnie. Po ślubie jakoś tak towarzystwo się wykruszyło. Namówić kogoś na jakieś spotkanie, to ręce opadają, jednak większość przypomina sobie o nas jak są w potrzebie... Takie czasy, czy co?
-
Rudzielec :) wrote:Nie będziesz sama mi też wg kalkulatora wyszło na 28 lipca, ale pewnie będzie coś wcześniej bo ja ze wskazań medycznych na pewno będę mieć cesarkę ( rozwarstwienie siatkówki oka) ale póki co 1 wizytę mam jutro więc jeszcze się nie cieszę tylko modlę się o to żeby wszystko było dobrze:)
Aguś strasznie mi przykroRudzielec :) lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
My na święta jedziemy do Polski, a sylwestra spedzimy w aucie w drodze do Niemiec do mojej mamy. Stwierdziliśmy, że i tak nie będziemy imprezować, a skorzystamy z tego, że nie będzie korków na drogach. Chciaż ostateczną decyzję pewnie podejmiemy dzień przed20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Muszka15 wrote:Witam sie z ciemnej ,deszczowej krainy dzis...i takie wiesci jeszcze...Agus,tak bardzo mi przykro,w szoku jestem ze tak sie wszystko potoczylo...
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg? Strasznie mnie to drec!dni uciekala a ja nie wiem co poczac....nadal czekam tez na list apropo usg,ciekawe na kiedy wypadnie...
W poprzedniej ciazy bralam rano i wieczorem luteine 100mg dopochowo do 16 tyg, ale ze balam sie ja ta odstawic z dnia na dzien to od 15 tyg zmniejszalam stopniowo dawki przez 2 tyg do calkowitego odstawienia. Tym razem rowniez biore ta sama luteine w tej samej dawce rano i wieczorem. Do koedy bede brac to nie wiem, bo mam problemy z szyjka i lekarz bedzie decydowal czy odstawiac czy zostac nadal. Albo powrocic jak cos sie bedzie dzialo z szyjka po 20 tyg.
Moge wam też podpowiedziec bo dowiedziałam się niedawno o tym i teraz sie tego trzymam, ze jak lekarz przepisuje wam luteine 100mg to zawsze mowie zeby wypisal parzyscie 60 szt albo 120 szt, poniewaz kupujac jedno opakowanie 30 szt placimy 6zl i cos tam groszy, a kupujac opakowanie 60 szt placimy 7 zl i cos tam groszy, roznica w cenie nie wielka ale w ilosciach sztuk ogromna;) nie wiem jak jest z luteina 50mg, mozna sie dopytac w aptece;)
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Hej mamusie
cieszę się że tyle z was już widziało maleństwa i serduszka, a za przyszłe wizyty trzymam mocno kciuki
u mnie bez zmian, czuję się dobrze, dzisiaj robiłam pierwsze badania i jestem w szoku że tyle kosztują no ale co się nie robi dla maluszka.
Mam jeszcze pytanie odnośnie duphastonu. Na ostatniej wizycie lekarz zapisał mi jedną tabletkę dziennie chociaż nigdy nie miałam żadnych plamień, nic mi się nie dzieje i to moja pierwsza ciąża. Badania progrsteronu też nigdy nie robiłam. On twierdzi że ten lek wspomaga rozwój łożyska i dlatego mi go przepisał a wy co o tym sądzicie? Dobrze tak brać profilaktycznie? Mam brać do 12 tyg. Dzisiaj jest mój 7t 5dZoja lubi tę wiadomość
-
sisi wrote:Ja też mam termin na 28 i pierwszą wizytę w piątek. Z tych nerwów niewiem co mam ze sobą zrobić.
SISI która to Twoja ciąża ? Ile masz lat i jak się czujesz?
ja biorę glucophare więc i tak było mi lekko niedobrze ale teraz to 0 nudności wymiotów (oby tak zostało hihi) ból piersi juz lekko ustępuje ok 2 tygodnie temu bolały mnie jajniki ale już mi przeszło, chodzę do pracy czekam na wizytę i wiemy tylko my z mężem jak będzie dobrze to powimy wszystkim po 12 tygodniu czyli po 13 stycznia i akurat będzie prezent na dzień babci i dziadka dla rodziców męża bo ja rodziców nie mam, rodzeństwa też nie w zasadzie żadnej rodziny ale rodzina męża zastępuje mi wszytsko to czego nie miałam wcześniejAmore lubi tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
nick nieaktualnyDziewczyny widzę, że zeznajomymi to u większości podobnie! Unas tez albo sa stosunkowo daleko albo jakoś sie rozmylo... no mamy kilku wytrwałych, tyle dobrze, ale tez kazdy ma swoje życie, swoje sprawy, jak spotkanie to tylko umowione
no ale to chyba taki świat nam sie zrobił...
-
Muszka15 wrote:Witam sie z ciemnej ,deszczowej krainy dzis...i takie wiesci jeszcze...Agus,tak bardzo mi przykro,w szoku jestem ze tak sie wszystko potoczylo...
Ja biore ten progesteron i niedlugo konczy sie utrogestan wiec zastapie go luteina ktora tak polecala ta polska lekarka,roznica taka ze bedzie dopochwowo i nie wiem ile mam ich brac na dobe zeby wyszlo tyle co tego utrogestanu(2x1) nie poradze sie lekarza bo kazala brac na wlasna odpowiedzialnosc jesli chce a ze krwawilam to chcialam...i wez tu badz madry czlowieku...ktoras z Was bierze luteine dopochwowa wogole? Do ktorego tygodnia bedziecie sie tak wspomagac? Gdzies czytalam ze do 12 a gdzie indziej ze do 16... czy mam odstawic ale jak cos sie bardzo zle podaieje przez to odstawienie przed 12 Tyg? Strasznie mnie to drec!dni uciekala a ja nie wiem co poczac....nadal czekam tez na list apropo usg,ciekawe na kiedy wypadnie...
Aa no i oczywiscie kupilismy ten thermomix,dajcie spokoj,ja wiedzialam ze fajny slrzet ale moj maz oszalal,wkrecil sie bardziej niz my kobiety....mr gadzet.... poza tym bardzo przypasowalo mi menu,bylo warzywne bo znajoma jest wegetarianka a chcialam zeby tez wszystkiego sprobowala,wiec wszystko bylo smaczne i zdrowe,mniam!! Zaraz chyba dojem sorbet z owocow lesnych bo tak mi do rze wczoraj wchodzily
-
Brrr zimno na dworze!
-4 stopnie!
Ide robic obiadek choc najlepiej bym nie wychidzila spod kolderki
Mezu mi tak fajny poranek zrobil z masazem, ze do teraz zamulona jestem tak mi sie fajnie spiaco zrobilowmasowywal olejek na rozstepy
Jakie dzis plany?
Ja na sylwka nie wiem co robie. Nie mamy planow zadnych. Ja bym chviala w domu on u znajomych.. Zobaczymy
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Selja wrote:My uwielbiamy sylwestra w domu
więc w tym roku będzie podobnie
Trzymam kciuki za wizyty dziś i za te jutrzejsze także- z doświadczenia wiem że nie można się doczekać dnia wizyty
Ja wizytuję dopiero 20 grudnia - aż dwa tygodnie czekaniaSelja lubi tę wiadomość
-
Selja wrote:Ja biorę Lutke dopochwową- zmieniam lekarza więc powiem dopiero 20 do kiedy mam brać ale moja dotychczasowa doktor kazała do stycznia do kolejnej wizyty
Selja lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Rudzielec :) wrote:sisi wrote:Ja też mam termin na 28 i pierwszą wizytę w piątek. Z tych nerwów niewiem co mam ze sobą zrobić.
SISI która to Twoja ciąża ? Ile masz lat i jak się czujesz?
ja biorę glucophare więc i tak było mi lekko niedobrze ale teraz to 0 nudności wymiotów (oby tak zostało hihi) ból piersi juz lekko ustępuje ok 2 tygodnie temu bolały mnie jajniki ale już mi przeszło, chodzę do pracy czekam na wizytę i wiemy tylko my z mężem jak będzie dobrze to powimy wszystkim po 12 tygodniu czyli po 13 stycznia i akurat będzie prezent na dzień babci i dziadka dla rodziców męża bo ja rodziców nie mam, rodzeństwa też nie w zasadzie żadnej rodziny ale rodzina męża zastępuje mi wszytsko to czego nie miałam wcześniej
Czuję się bardzo dobrze, nie mam żadnych mdłości i to mnie trochę martwi. Od początku mam bolesność persi, zmęczenie i senność. Wcześniej męczyło mnie też ogromne pragnienie.
U nas wiedzą już rodzice i dziadkowie. Ciąża z in vitro o którym wiedzieli więc ciężko było ukryć testowanie
Dobrze wiedzieć, że jest więcej dziewczyn na tym samym etapie bez mdłości, trochę mnie to uspokaja20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Trochę Wam zazdroszczę wizyt, ale jednocześnie cieszę się z każdą nową wiadomością i zdjęciem
ja swoją dzisiejszą musiałam odłożyć bo nie dostałam wolnego w pracy
a że to była wizyta na NFZ, to kolejki mnie zmuszają żeby pójść prywatnie, w sumie to już byłby czas na USG prenatalne... Ostatnio byłam miesiąc temu u swojej gin i robiłam wyniki z krwi i moczu. W sumie nic się nie dzieje
jem na przemian słodkie i słone
Oleczka ur. 10.06.2017