X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też farbuję- co dwa mce w salonie, a pazurki mam żelowe bo w mojej pracy inne by nie wytrzymały:)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że farbuje włosy (byłam 2 dni temu) i robię paznokcie hybrydowe :) toż to nie średniowiecze ;)
    Śmie twierdzić że w jedzeniu bywa więcej dziadostwa niż to że pomalujemy paznokcie ;)

Mi gin kazała do 12 tyg brać tylko kwas foliowy. Mówi że dopiero w 2 trym zaleca kompleks witamin.

Ja genetyczne będę robić. Usg w 13 tyg plus test pappa jak przy synku.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus czym zdejmujesz hybrydy? Normalnie acetonem? Bo też mam hybrydy na paznokciach i muszę już malować bo mam odrosty, a nie wiem czy aceton jest bezpieczny...

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Jagus czym zdejmujesz hybrydy? Normalnie acetonem? Bo też mam hybrydy na paznokciach i muszę już malować bo mam odrosty, a nie wiem czy aceton jest bezpieczny...

Tak acetonem, zawijam we wacik i w takie klamerki i wtedy nie czuc tego zapachu :)

Leoparde lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Tak acetonem, zawijam we wacik i w takie klamerki i wtedy nie czuc tego zapachu :)
    Juz wiem jak spędzę dzisiejszy wieczór ;-)
    Dziękuję :-*

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie zaklepalam fryzjera,ale tylko ciecie...czekam wielce na ten czas ze wlosy przestana mi wypadac,mam ciemne i dlugie wiec gdy wypadaja tak jak teraz aktualnie to widac je doslownie wszedzie...a juz po myciu to cale kleby wyciagam...

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Ja tez wlasnie zaklepalam fryzjera,ale tylko ciecie...czekam wielce na ten czas ze wlosy przestana mi wypadac,mam ciemne i dlugie wiec gdy wypadaja tak jak teraz aktualnie to widac je doslownie wszedzie...a juz po myciu to cale kleby wyciagam...

Tez tak mialam i niestety musialam je ściąć :/ a juz fajne dlugie za łopatki mialam a ciachlam na boba :P teraz zapuszczam

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesese, wczoraj bylam u fryzjera i jakbym miała farbować to z miska pod twarzą, jak poczułam farbę na glowie kobiety obok to cieszylam sie e na czad trzymania jej na glowie poszla sobie gdzie indziej :D nie dałabym rady normalnie :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka- ja mam tak samo, po myciu to całe kołtuny, na szcześie mam ich dużo i są grube więc się nie martwię- a podobno w ciąży nie powinny wypadać tylko się wzmocnić a po ciąży osłabnąć (strach się bać!!)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Junioer- podziwiam Cię za Twoją walkę którą musiałaś przejśc aby znależć się w tym miejscu, jesteś dla mnie bardzo odpowiedzialną kobietą. Zastanawiam się nad tym badaniem również i.... jestem głupia, bo w tamtej ciąży takie badania nie były dostępne (nawet prenatalne były kosmicznie drogie i mało osób się decydowało- ja też nie miałam) jak teraz i w sumie jest tego tyle, że ciężko powiedzieć co robić??? chyba muszę o tym z lekarzem porozmawiać i zapytać, A Ciebie ktoś pokierował w tym kierunku czy sama się zdecydowałaś???

DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
    I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo uparta ;)

DTEM lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Aha czyli to jest jeszcze inne badanie niz to z krwi do genetycznego ktore szuka downa,pattisona i edwardsa? To jest alternatywa do amniopunkcji tak? Czyli juz po pierwszych genetycznych sie je wykonuje? Pytam bo dla mnie juz genetyczne ( krew+ usg) to duzy dylemat,w pierwszej ciazy nie bylam swiadoma i robilam wszystko jak leci ale teraz juz wiecej wiem i nie jestem pewna czy w razie sporego prawdopodobienstwa dam rade sie nie zalamac do konca ciazy,usunac nie chce tak czy siak.

Tych badań z krwi jest kilka - nifty, harmony, materniT genome. Wszystkie nieinwazyjne i kompletnie bezpieczne. Amniopunkcja czy kordocenteza wiążą się z ryzykiem.

Ja się zdecydowałam na badania, bo chcę mieć wiedzę i wybór. Nie wiem, jak bym się zachowała w sytuacji, gdyby coś było nie tak, ale chcę o tym wiedzieć i móc podjąc decyzję. Nie wyobrażam sobie urodzenia dziecka, o którym wiadomo, że umrze w cierpieniach w godzinę po urodzeniu. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę, a co dopiero dziecku.

Ale każdy ma inne zdanie na ten temat. Ja po prostu cenię wiedzę, naukę i wybór.

Asik_kk lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
    I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo uparta ;)
    no właśnie, też wiek u mnie jest wyznacznikiem, zaraz będzie 35 no i jestem po iui:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A dziewczyny mam takie pytanie, niby banalne no ale na necie różne sa opinie.

Co sadzicie o przedluzeniu paznokci i farbowaniu włosów na tak wczesnym etapie ciazy?
    Ja włosów nie farbuję, ale koleżanki malowały farbami bez amoniaku i nic się nie działo. A co do paznokci to ja mam hybrydy, one są bezpieczne, ale nie wiem jak z żelowymi.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się pochwalić moim zdięciem z usg a nie wiem jak dodać ;(

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera idę 21.12 :) właśnie wróciłam od dentysty, został mi jeszcze jeden ząb do zrobienia po nowym roku.
    Co do testów to nie robię, bo bym na zawał zeszła niepokojem do końca ciąży. Wierzę w to, że ten na górze nade mną czuwa i będzie dobrze :) jeszcze 17dni do wizyty.
    Chcę mieć świeże usg do przekazania nowiny rodzinie.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady ani z hybrydy ani z żelowych pazurków nic nie przejdzie przez płytkę paznokcia i cały organizm aż do łożyska ;) moze faktycznie warto starać sie nie wdychać oparów kosmetyków bo większość zawiera aceton ale od tego ze poczuje sie zapach to tez od razu do łożyska nie dojdzie ;) nie można dać sie zwariować ;)

Jaguś_7810, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Witam was wszystkie;)
    Rowniez gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i czekam na zdjecia bo bardzo przyjemnie sie je oglada;)

Ja mam do was pytanko, jakie witaminy bierzecie? Oprocz np femibionu boerzecie cos dodatkowo? Wapń?[/QUOTE
    Mi gin i endokrynolog powiedzieli ze femibion 1 jest wystarczający w 1 trymestrze.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mi też włosy wypadają :/ a mam do pasa. Tyle że mi wypadają cały czas :P
    Są tak gęste że nie widzę różnicy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości :D
    Gratuluje udanych wizyt.
    Wiec i ja wam się pochwale. wizyta 6.12

OM 11.10
    cykle ok 34-36 dni
    ovulacja ok 31.10

ciaza wg USG młodsza o tydzień.
    wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło ;)

moje bety rosna ok a zarodek wydaje mi się cos malutki ale lekarz mówił ze jest ok

https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
    https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html

próbowałam dodać zdjęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:44

Zoja, Marzenie27, Anga1989, sisi, Amore, Mania25, DTEM, AniaKami, bulkaasia lubią tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości :D
    Gratuluje udanych wizyt.
    Wiec i ja wam się pochwale.

OM 11.10
    cykle ok 34-36 dni
    ovulacja ok 31.10

ciaza wg USG młodsza o tydzień.
    wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło ;)

https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
    https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html

Maluszek ma tyle samo co moj w 6t1d :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ