Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne że farbuje włosy (byłam 2 dni temu) i robię paznokcie hybrydowe
toż to nie średniowiecze
Śmie twierdzić że w jedzeniu bywa więcej dziadostwa niż to że pomalujemy paznokcie
Mi gin kazała do 12 tyg brać tylko kwas foliowy. Mówi że dopiero w 2 trym zaleca kompleks witamin.
Ja genetyczne będę robić. Usg w 13 tyg plus test pappa jak przy synku.Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
Leoparde wrote:Jagus czym zdejmujesz hybrydy? Normalnie acetonem? Bo też mam hybrydy na paznokciach i muszę już malować bo mam odrosty, a nie wiem czy aceton jest bezpieczny...
Tak acetonem, zawijam we wacik i w takie klamerki i wtedy nie czuc tego zapachuLeoparde lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Muszka15 wrote:Ja tez wlasnie zaklepalam fryzjera,ale tylko ciecie...czekam wielce na ten czas ze wlosy przestana mi wypadac,mam ciemne i dlugie wiec gdy wypadaja tak jak teraz aktualnie to widac je doslownie wszedzie...a juz po myciu to cale kleby wyciagam...
Tez tak mialam i niestety musialam je ściąća juz fajne dlugie za łopatki mialam a ciachlam na boba
teraz zapuszczam
-
Sesese, wczoraj bylam u fryzjera i jakbym miała farbować to z miska pod twarzą, jak poczułam farbę na glowie kobiety obok to cieszylam sie e na czad trzymania jej na glowie poszla sobie gdzie indziej
nie dałabym rady normalnie
Everything you need will come to you at the perfect time
-
DTEM wrote:Junioer- podziwiam Cię za Twoją walkę którą musiałaś przejśc aby znależć się w tym miejscu, jesteś dla mnie bardzo odpowiedzialną kobietą. Zastanawiam się nad tym badaniem również i.... jestem głupia, bo w tamtej ciąży takie badania nie były dostępne (nawet prenatalne były kosmicznie drogie i mało osób się decydowało- ja też nie miałam) jak teraz i w sumie jest tego tyle, że ciężko powiedzieć co robić??? chyba muszę o tym z lekarzem porozmawiać i zapytać, A Ciebie ktoś pokierował w tym kierunku czy sama się zdecydowałaś???
DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo upartaDTEM lubi tę wiadomość
-
Muszka15 wrote:Aha czyli to jest jeszcze inne badanie niz to z krwi do genetycznego ktore szuka downa,pattisona i edwardsa? To jest alternatywa do amniopunkcji tak? Czyli juz po pierwszych genetycznych sie je wykonuje? Pytam bo dla mnie juz genetyczne ( krew+ usg) to duzy dylemat,w pierwszej ciazy nie bylam swiadoma i robilam wszystko jak leci ale teraz juz wiecej wiem i nie jestem pewna czy w razie sporego prawdopodobienstwa dam rade sie nie zalamac do konca ciazy,usunac nie chce tak czy siak.
Tych badań z krwi jest kilka - nifty, harmony, materniT genome. Wszystkie nieinwazyjne i kompletnie bezpieczne. Amniopunkcja czy kordocenteza wiążą się z ryzykiem.
Ja się zdecydowałam na badania, bo chcę mieć wiedzę i wybór. Nie wiem, jak bym się zachowała w sytuacji, gdyby coś było nie tak, ale chcę o tym wiedzieć i móc podjąc decyzję. Nie wyobrażam sobie urodzenia dziecka, o którym wiadomo, że umrze w cierpieniach w godzinę po urodzeniu. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę, a co dopiero dziecku.
Ale każdy ma inne zdanie na ten temat. Ja po prostu cenię wiedzę, naukę i wybór.Asik_kk lubi tę wiadomość
-
Junioer wrote:DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo uparta -
Anga1989 wrote:A dziewczyny mam takie pytanie, niby banalne no ale na necie różne sa opinie.
Co sadzicie o przedluzeniu paznokci i farbowaniu włosów na tak wczesnym etapie ciazy? -
Ja do fryzjera idę 21.12
właśnie wróciłam od dentysty, został mi jeszcze jeden ząb do zrobienia po nowym roku.
Co do testów to nie robię, bo bym na zawał zeszła niepokojem do końca ciąży. Wierzę w to, że ten na górze nade mną czuwa i będzie dobrzejeszcze 17dni do wizyty.
Chcę mieć świeże usg do przekazania nowiny rodzinie.Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
Bez przesady ani z hybrydy ani z żelowych pazurków nic nie przejdzie przez płytkę paznokcia i cały organizm aż do łożyska
moze faktycznie warto starać sie nie wdychać oparów kosmetyków bo większość zawiera aceton ale od tego ze poczuje sie zapach to tez od razu do łożyska nie dojdzie
nie można dać sie zwariować
Jaguś_7810, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
AniaKami wrote:Witam was wszystkie;)
Rowniez gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i czekam na zdjecia bo bardzo przyjemnie sie je oglada;)
Ja mam do was pytanko, jakie witaminy bierzecie? Oprocz np femibionu boerzecie cos dodatkowo? Wapń?[/QUOTE
Mi gin i endokrynolog powiedzieli ze femibion 1 jest wystarczający w 1 trymestrze. -
No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości
Gratuluje udanych wizyt.
Wiec i ja wam się pochwale. wizyta 6.12
OM 11.10
cykle ok 34-36 dni
ovulacja ok 31.10
ciaza wg USG młodsza o tydzień.
wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło
moje bety rosna ok a zarodek wydaje mi się cos malutki ale lekarz mówił ze jest ok
https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html
próbowałam dodać zdjęcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:44
Zoja, Marzenie27, Anga1989, sisi, Amore, Mania25, DTEM, AniaKami, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
tweety89 wrote:No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości
Gratuluje udanych wizyt.
Wiec i ja wam się pochwale.
OM 11.10
cykle ok 34-36 dni
ovulacja ok 31.10
ciaza wg USG młodsza o tydzień.
wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło
https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html
Maluszek ma tyle samo co moj w 6t1d