X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też farbuję- co dwa mce w salonie, a pazurki mam żelowe bo w mojej pracy inne by nie wytrzymały:)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że farbuje włosy (byłam 2 dni temu) i robię paznokcie hybrydowe :) toż to nie średniowiecze ;)
    Śmie twierdzić że w jedzeniu bywa więcej dziadostwa niż to że pomalujemy paznokcie ;)

Mi gin kazała do 12 tyg brać tylko kwas foliowy. Mówi że dopiero w 2 trym zaleca kompleks witamin.

Ja genetyczne będę robić. Usg w 13 tyg plus test pappa jak przy synku.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus czym zdejmujesz hybrydy? Normalnie acetonem? Bo też mam hybrydy na paznokciach i muszę już malować bo mam odrosty, a nie wiem czy aceton jest bezpieczny...

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Jagus czym zdejmujesz hybrydy? Normalnie acetonem? Bo też mam hybrydy na paznokciach i muszę już malować bo mam odrosty, a nie wiem czy aceton jest bezpieczny...

Tak acetonem, zawijam we wacik i w takie klamerki i wtedy nie czuc tego zapachu :)

Leoparde lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Tak acetonem, zawijam we wacik i w takie klamerki i wtedy nie czuc tego zapachu :)
    Juz wiem jak spędzę dzisiejszy wieczór ;-)
    Dziękuję :-*

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie zaklepalam fryzjera,ale tylko ciecie...czekam wielce na ten czas ze wlosy przestana mi wypadac,mam ciemne i dlugie wiec gdy wypadaja tak jak teraz aktualnie to widac je doslownie wszedzie...a juz po myciu to cale kleby wyciagam...

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Ja tez wlasnie zaklepalam fryzjera,ale tylko ciecie...czekam wielce na ten czas ze wlosy przestana mi wypadac,mam ciemne i dlugie wiec gdy wypadaja tak jak teraz aktualnie to widac je doslownie wszedzie...a juz po myciu to cale kleby wyciagam...

Tez tak mialam i niestety musialam je ściąć :/ a juz fajne dlugie za łopatki mialam a ciachlam na boba :P teraz zapuszczam

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesese, wczoraj bylam u fryzjera i jakbym miała farbować to z miska pod twarzą, jak poczułam farbę na glowie kobiety obok to cieszylam sie e na czad trzymania jej na glowie poszla sobie gdzie indziej :D nie dałabym rady normalnie :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka- ja mam tak samo, po myciu to całe kołtuny, na szcześie mam ich dużo i są grube więc się nie martwię- a podobno w ciąży nie powinny wypadać tylko się wzmocnić a po ciąży osłabnąć (strach się bać!!)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Junioer- podziwiam Cię za Twoją walkę którą musiałaś przejśc aby znależć się w tym miejscu, jesteś dla mnie bardzo odpowiedzialną kobietą. Zastanawiam się nad tym badaniem również i.... jestem głupia, bo w tamtej ciąży takie badania nie były dostępne (nawet prenatalne były kosmicznie drogie i mało osób się decydowało- ja też nie miałam) jak teraz i w sumie jest tego tyle, że ciężko powiedzieć co robić??? chyba muszę o tym z lekarzem porozmawiać i zapytać, A Ciebie ktoś pokierował w tym kierunku czy sama się zdecydowałaś???

DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
    I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo uparta ;)

DTEM lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Aha czyli to jest jeszcze inne badanie niz to z krwi do genetycznego ktore szuka downa,pattisona i edwardsa? To jest alternatywa do amniopunkcji tak? Czyli juz po pierwszych genetycznych sie je wykonuje? Pytam bo dla mnie juz genetyczne ( krew+ usg) to duzy dylemat,w pierwszej ciazy nie bylam swiadoma i robilam wszystko jak leci ale teraz juz wiecej wiem i nie jestem pewna czy w razie sporego prawdopodobienstwa dam rade sie nie zalamac do konca ciazy,usunac nie chce tak czy siak.

Tych badań z krwi jest kilka - nifty, harmony, materniT genome. Wszystkie nieinwazyjne i kompletnie bezpieczne. Amniopunkcja czy kordocenteza wiążą się z ryzykiem.

Ja się zdecydowałam na badania, bo chcę mieć wiedzę i wybór. Nie wiem, jak bym się zachowała w sytuacji, gdyby coś było nie tak, ale chcę o tym wiedzieć i móc podjąc decyzję. Nie wyobrażam sobie urodzenia dziecka, o którym wiadomo, że umrze w cierpieniach w godzinę po urodzeniu. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę, a co dopiero dziecku.

Ale każdy ma inne zdanie na ten temat. Ja po prostu cenię wiedzę, naukę i wybór.

Asik_kk lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    DTEM - zarówno mój wiek, jak i IVF są wskazaniem do badania, więc nawet się nie zastanawiałam. A mój lekarz tylko mnie utwierdził w tej decyzji.
    I nie wiem, czy jestem taka odpowiedzialna, na pewno bardzo bardzo uparta ;)
    no właśnie, też wiek u mnie jest wyznacznikiem, zaraz będzie 35 no i jestem po iui:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A dziewczyny mam takie pytanie, niby banalne no ale na necie różne sa opinie.

Co sadzicie o przedluzeniu paznokci i farbowaniu włosów na tak wczesnym etapie ciazy?
    Ja włosów nie farbuję, ale koleżanki malowały farbami bez amoniaku i nic się nie działo. A co do paznokci to ja mam hybrydy, one są bezpieczne, ale nie wiem jak z żelowymi.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się pochwalić moim zdięciem z usg a nie wiem jak dodać ;(

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera idę 21.12 :) właśnie wróciłam od dentysty, został mi jeszcze jeden ząb do zrobienia po nowym roku.
    Co do testów to nie robię, bo bym na zawał zeszła niepokojem do końca ciąży. Wierzę w to, że ten na górze nade mną czuwa i będzie dobrze :) jeszcze 17dni do wizyty.
    Chcę mieć świeże usg do przekazania nowiny rodzinie.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady ani z hybrydy ani z żelowych pazurków nic nie przejdzie przez płytkę paznokcia i cały organizm aż do łożyska ;) moze faktycznie warto starać sie nie wdychać oparów kosmetyków bo większość zawiera aceton ale od tego ze poczuje sie zapach to tez od razu do łożyska nie dojdzie ;) nie można dać sie zwariować ;)

Jaguś_7810, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Witam was wszystkie;)
    Rowniez gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i czekam na zdjecia bo bardzo przyjemnie sie je oglada;)

Ja mam do was pytanko, jakie witaminy bierzecie? Oprocz np femibionu boerzecie cos dodatkowo? Wapń?[/QUOTE
    Mi gin i endokrynolog powiedzieli ze femibion 1 jest wystarczający w 1 trymestrze.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mi też włosy wypadają :/ a mam do pasa. Tyle że mi wypadają cały czas :P
    Są tak gęste że nie widzę różnicy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości :D
    Gratuluje udanych wizyt.
    Wiec i ja wam się pochwale. wizyta 6.12

OM 11.10
    cykle ok 34-36 dni
    ovulacja ok 31.10

ciaza wg USG młodsza o tydzień.
    wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło ;)

moje bety rosna ok a zarodek wydaje mi się cos malutki ale lekarz mówił ze jest ok

https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
    https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html

próbowałam dodać zdjęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:44

Zoja, Marzenie27, Anga1989, sisi, Amore, Mania25, DTEM, AniaKami, bulkaasia lubią tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    No nie było mnie od wczoraj i już tyle zaległości :D
    Gratuluje udanych wizyt.
    Wiec i ja wam się pochwale.

OM 11.10
    cykle ok 34-36 dni
    ovulacja ok 31.10

ciaza wg USG młodsza o tydzień.
    wg usg zarodek 5 mm 6t1d serduszko biło ;)

https://zapodaj.net/794616c0b8429.jpg.html
    https://zapodaj.net/93f52261c1e47.jpg.html

Maluszek ma tyle samo co moj w 6t1d :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ