Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka15 wrote:Co to sa te Nifty? Bo nie znam tego terminu zupelnie?
To nieinwazyjny, genetyczny test prenatalny nowej generacji, który określa ryzyko trisomii chromosomów 21, 18 i 13 płodu (zespół Downa, Edwardsa i Patau), aneuploidii chromosomów płci oraz kilkunastu zespołów wad wrodzonych, spowodowanych innymi nieprawidłowościami chromosomowymi.
Dokładność ponad 99,5%, na wynik czeka się do dwóch tygodni, pobranie krwi jak na morfologię. -
cookiemonster wrote:Też chcemy dla świetego spokoju to zrobić... sprawdzałam, że ta babka, do której jestem zapisana ma ten certyfikat, więc mam nadzieję, że będzie ok. W gyncentrum 2400, w angelusie 2700zł, a za ile Ty znalazłaś?
Za 2400 + 50 zł za pobranie krwi. -
Junioer- podziwiam Cię za Twoją walkę którą musiałaś przejśc aby znależć się w tym miejscu, jesteś dla mnie bardzo odpowiedzialną kobietą. Zastanawiam się nad tym badaniem również i.... jestem głupia, bo w tamtej ciąży takie badania nie były dostępne (nawet prenatalne były kosmicznie drogie i mało osób się decydowało- ja też nie miałam) jak teraz i w sumie jest tego tyle, że ciężko powiedzieć co robić??? chyba muszę o tym z lekarzem porozmawiać i zapytać, A Ciebie ktoś pokierował w tym kierunku czy sama się zdecydowałaś???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 12:05
-
cookiemonster wrote:Nicka, kariotypy mogą być OK, a dziecko może mieć wadę genetyczną. W tym badaniu sprawdza się czy dziecko jest zdrowe, a nie rodzice
No to warto wykonac -
Aha czyli to jest jeszcze inne badanie niz to z krwi do genetycznego ktore szuka downa,pattisona i edwardsa? To jest alternatywa do amniopunkcji tak? Czyli juz po pierwszych genetycznych sie je wykonuje? Pytam bo dla mnie juz genetyczne ( krew+ usg) to duzy dylemat,w pierwszej ciazy nie bylam swiadoma i robilam wszystko jak leci ale teraz juz wiecej wiem i nie jestem pewna czy w razie sporego prawdopodobienstwa dam rade sie nie zalamac do konca ciazy,usunac nie chce tak czy siak.
-
Anga,chyba juz teraz sa kosmetyki jakies bezpieczniejsze dostepne i wiem ze wiekszosc kobiet nie rezygnuje ani z farbowania ani z pazurkow...ja poprostu nie maluje paznokci na codzien i nie farbuje wlosow - jeszcze wiec z wlasnego doswiadczenia nie podpowiem....
-
Muszka15 wrote:Anga,chyba juz teraz sa kosmetyki jakies bezpieczniejsze dostepne i wiem ze wiekszosc kobiet nie rezygnuje ani z farbowania ani z pazurkow...ja poprostu nie maluje paznokci na codzien i nie farbuje wlosow - jeszcze wiec z wlasnego doswiadczenia nie podpowiem....
Ja wlasnie tez nie. Raz na jakis czas zafarbuje wlosy czy sobie sama paznokcie zrobie. A pytam bo kurcze w sobote mamy impreze i w sumie chcialabym sobie cos zrobic
-
Anga1989 wrote:A dziewczyny mam takie pytanie, niby banalne no ale na necie różne sa opinie.
Co sadzicie o przedluzeniu paznokci i farbowaniu włosów na tak wczesnym etapie ciazy?She86 lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:A dziewczyny mam takie pytanie, niby banalne no ale na necie różne sa opinie.
Co sadzicie o przedluzeniu paznokci i farbowaniu włosów na tak wczesnym etapie ciazy?
Ja farbuje, teraz w salonach sa dostepne farby juz bez tego amoniaku sztucznegonie dajmy sie zwariowac, pytalam lekarza i fryzjerki I mowila, ze nie ma zastrzezenw tych czasach:) osobiscie mam hybrydy caly czas rowniez
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie