X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, Ty z bliźniakami plamilas prawda? Pamiętasz kiedy Ci przeszło?

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz zabronił komplexow witamin że płód jest zbyt wrażliwy w tej chwili i że dopiero od 2 trymestru jak organogeneza się skończy.

biorę tylko kwas foliowy 400
    wit D chyba 2000
    magnez i potas

xvqvdqg.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    też kradnę:)
    Mania 25 trzymam kciuki za rozmowę:)
    Ja dziś wizytuję na 18, ale pewnie będzie obsuwa i zanim wrócę z tego szczecina to wieczór- ale postaram się dać znać. Do wszystkich wizytujących dziś- TRZYMAĆ KCIUKI ZA SIEBIE I ZA INNYCH, a potem fotki na miłyy sen wrzucać!!!
    Witam się serdecznie !
    DTEM odwołali mi sobotnia wizytę więc szybko zapisałam się na dziś bo już u mojego DR terminów do końca roku nie ma! Także dziś też będę coś nowego wiedziała. Ah ten stres.. Trzymam za WAS wizytujących mocno kciuki!
    PS. Czy miewacie mocne bóle głowy? Ja nigdy nie miałam a od wczoraj umieram.. Trudno mi myśleć, skupić się na czymkolwiek, aż płakać się chce :-(

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM no nie mów ze lezalas 7 m-cy jak ja będę musiała to syn na dzień dobry znienawidzi swoje rodzeństwo. A propos rodzenstwa zastanawiam się czy nie powiedzieć mojemu dziecku. Z jednej strony nie chce bo jak coś pójdzie nie tak tfu tfu to nie chce żeby przeżywał z drugiej strony ile mogę własne dziecko oklamywac szczególnie ze muszę leżeć hmmm. Dziewczyny co byście zrobiły?

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    DTEM, Ty z bliźniakami plamilas prawda? Pamiętasz kiedy Ci przeszło?
    I i II semestr praktycznie często z małymi przerwami, w III przktycznie bez plamień ale skurcze się nasiliły

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    I i II semestr praktycznie często z małymi przerwami, w III przktycznie bez plamień ale skurcze się nasiliły

Przez cala ciaze prawie mialas plamienia?
    Co na to lekarz?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Witam się serdecznie !
    DTEM odwołali mi sobotnia wizytę więc szybko zapisałam się na dziś bo już u mojego DR terminów do końca roku nie ma! Także dziś też będę coś nowego wiedziała. Ah ten stres.. Trzymam za WAS wizytujących mocno kciuki!
    PS. Czy miewacie mocne bóle głowy? Ja nigdy nie miałam a od wczoraj umieram.. Trudno mi myśleć, skupić się na czymkolwiek, aż płakać się chce :-(
    Ja też mam okropne bóle głowy. Tzn.pojawiają się jakoś tak raz w tygodniu i trwają dwa dni. Nic nie pomaga. Ani kawa, ani sen, ani paracetamol. Masakra jakaś.

• lottinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no nic, to nie narzekam tylko odliczam...zostało 7,5 miesiaca :)

tylko nie chcialam isc na L4 a zdaje sie ze nie popracuje...

sorki za brak pl znakow.

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Witam się serdecznie !
    oj mnie też często- zwłaszcza popoludniami boli- to kocana dzisiaj wieczorem porównujemy nasze kruszynki:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    DTEM no nie mów ze lezalas 7 m-cy jak ja będę musiała to syn na dzień dobry znienawidzi swoje rodzeństwo. A propos rodzenstwa zastanawiam się czy nie powiedzieć mojemu dziecku. Z jednej strony nie chce bo jak coś pójdzie nie tak tfu tfu to nie chce żeby przeżywał z drugiej strony ile mogę własne dziecko oklamywac szczególnie ze muszę leżeć hmmm. Dziewczyny co byście zrobiły?
    tak- leżałam, ale Ty napeno nie będziesz!!!! a ile synek ma lat??? bo ja kochana bliżniakom powiem dopiero po 12tyg bo ostatnim razem córcia bardzo przeżyła stratę:(

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    tak- leżałam, ale Ty napeno nie będziesz!!!! a ile synek ma lat??? bo ja kochana bliżniakom powiem dopiero po 12tyg bo ostatnim razem córcia bardzo przeżyła stratę:(
    No wlasnie chciałabym zaoszczędzić mu stresu. Syn właśnie 5 grudnia skończył 9 lat. Mój kochany wczesniaczek 35 tc poród przez cc odeszły se wody od tak :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Super dziewczyny, piekne zdjecia! :)
    Ja jutro wizyta :)
    Kurcze czy Wy jak sie wyprozniacie macie bolesci po prawej str u dolu brzucha? Przeciez ja to wytrzymac nie moglam, a brzuch bolal jak bol przepukliny a mialam liedys taki nie raz
    Nicka ja się dzisiaj obudziłam i jak poczułam, że powoli mi się zachciewa iść do toalety to momentalnie poczułam też lekki ból/ ucisk z prawej strony brzucha. Bardziej bolesny jak przycisnęłam palcem. Oczywiście zaczęłam się martwić ale może to normalne :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM,oczywiscie thermomix kupilismy,,ja to jeszcze bo wiedzialam ze fajny ale moj maz to tak sie napalil ze szok,no i zamowil od razu...zobaczymy jak sie z nim odnajde,moze mnie troszke ruszy i bede prawdziwa gospodynia domowa ;)

Ja powiedzialam corce 9,5 letniej,baaaardzo sie ucieszyla az poplakala bo bardzo chciala miec rodzenstwo juz dlugo,ale jest zastrzezenie ze moze cos sie nie udac i w sumie o tym gadamy...tez myslalam powiedziec po prenatalnych ale juz tyle oklamywania bylo zeby te wizyty wszystkie poustawiac,musialam ja podrzucac do kogos..no komplikacje a ona glupia nie jest,drazyla i po co ,na co i tez sie martwila o mnie wiec uznalismy ze niech jest tego czescia,jak cos pojdzie zle wiem ze bardzo to przezyje no ale to male Bob jest czescia rodziny chocby krotki czas..teraz swobodniej jest bo normalnie w domu gadamy,poza domem cisza oczywiscie

0MPT.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Zdecydowałaś się na NIFTY? Mój mocno mnie namawia... a gdzie robisz prenatalne, bo chyba też jesteś ze Śląska? Ja jestem na 30.12 umówiona do Angeliusa, ale NIFTY jak coś będziemy robić w gyncentrum.

Zdecydowałam się na NIFTY dla spokoju. To moja długo wyczekana ciąża, robię wszystkie możliwe badania :)
    Na prenatalne jestem zapisana do Centrum Położniczego Św. Łukasza w Częstochowie, bo tam wszyscy lekarze robiąc prenatalne mają certyfikat Fetal Medicine Foundation, a poza tym mają dobry sprzęt. Zerknęłam na stronę Angeliusa i wszyscy lekarze (oprócz jednej lekarki) też mają ten certyfikat.
    Ile kosztuje NIFTY w gyncentrum? Bo widzę, że są rozbieżności w cenach.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Przez cala ciaze prawie mialas plamienia?
    Co na to lekarz?
    Kochana, tamta ciąża była bardzo mocno zagrożona po wcześniejszych niepowodzeniach, szyjka się kurczyła, na początku krwiaczki a w 4-tym miesiącu rozwarcie. Plamienia nasilały się po wysiłku, czyli np. czułam się danego dnia i postanowiłam wstać i odkurzyć pokój:( Lekarze mieli różne teorie- zależało na kogo trafiłam.
    ale to już było prawe 11 lat temu więc zapominamy i w tej ciąży musi być ok, tymbardziej że od samego początku czuję się zupełnie inaczej.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to sa te Nifty? Bo nie znam tego terminu zupelnie?

0MPT.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Zdecydowałam się na NIFTY dla spokoju. To moja długo wyczekana ciąża, robię wszystkie możliwe badania :)
    Na prenatalne jestem zapisana do Centrum Położniczego Św. Łukasza w Częstochowie, bo tam wszyscy lekarze robiąc prenatalne mają certyfikat Fetal Medicine Foundation, a poza tym mają dobry sprzęt. Zerknęłam na stronę Angeliusa i wszyscy lekarze (oprócz jednej lekarki) też mają ten certyfikat.

A czy sprawdzalas z mezem kariotypy?

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Kochana, tamta ciąża była bardzo mocno zagrożona po wcześniejszych niepowodzeniach, szyjka się kurczyła, na początku krwiaczki a w 4-tym miesiącu rozwarcie. Plamienia nasilały się po wysiłku, czyli np. czułam się danego dnia i postanowiłam wstać i odkurzyć pokój:( Lekarze mieli różne teorie- zależało na kogo trafiłam.
    ale to już było prawe 11 lat temu więc zapominamy i w tej ciąży musi być ok, tymbardziej że od samego początku czuję się zupełnie inaczej.

Bedzie dobrze :*

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka- gratuluję zakupu!!!
    megi- to już duży chłopczyk, ale to Ty go najlepiej znasz i wiesz jaki jest uczuciowy i jak przeżywa swoje emocje. Dzieci są różne i to mamusiowe serce wie co powinna zrobić:)

Nicka- ja wiem i nie dopuszczam innej opcji!!! dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:45

Nicka789 lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Też chcemy dla świetego spokoju to zrobić... sprawdzałam, że ta babka, do której jestem zapisana ma ten certyfikat, więc mam nadzieję, że będzie ok. W gyncentrum 2400, w angelusie 2700zł, a za ile Ty znalazłaś?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ