X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc w porzadku,ale sen lo matko!
    Snilo mi sie,ze zeby mi wypadly, nie wszystkie ale jednak. Masakra jakas :P

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga na pewno bedzie dobrze, musi byc. Czekamy na wiesci. Ja tez dzis budzilam sie co 2 godziny.

Anga1989 lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Dzisiaj przyszedl moj mikolajkowy prezencik : detektor tetna plodu z wyswietlaczem ;)) w poprzednich ciazach bardzo chcialam i w sumie zalowalam dlugo ze nie kupilam wiec tym razem bylam grzeczna i odwiedzil mnie mikolaj ;)

Oczywiscie z ciekawosci trzeba bylo uzyc pierwszy raz tego cuda choc wiedzialam ze jeszcze wczesnie zeby sie udalo;)
    Za drugim podejsciem zlapalam malucha;) mial tetno miedzy 130 a 150, po jakis 20 sekundach uciekl w glab mamusi. Bylam w szoku ze sie udalo a maz ma banana na twarzy do chwili obecnej;)
    Hej mogę wiedzieć jakiej firmy i gdzie kupiłaś dedektor ja tez chcę kupić tylko nie wien który.

AniaKami lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja Ci zazdroszczę dzisiejszej wizyty ja dopiero mam 20.12. i nie wiem jak dotrwam do tego dnia. Jeszcze zaczely mi sie dziwne bole,takie klucia i nie wiem czy dzwonic do gin. Poza tym czuje sie ok zero mdlosci,plamien bolu piersi ale to tez mnie martwi. Noce makabra budzę sie non stop i wierce się podobno strasznie.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa kiedy znowu kolejna wizyte bede mieć...

Okaze sie wszystko :)

A ktora ze mna wizytuje? ;)

Ewela wytrzymasz do wizyty ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 07:44

l22nhdgen92nqanl.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja nie robilam,to nie jest obowiązkowe badanie do IVF
    Pewnie zależy od kliniki, nam kazali zrobić.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadeszła ta chwila której się bałam, ja na L4, w mieszkaniu czysto, obiad w sumie ogarnięty.... CO ROBIĆ przez cały dzień? :-)
    Zaraz obudzi się mój 2,5 latek to zajęcia trochę będzie (śniadanie, książeczki, lego duplo itd.), ale ile tak można w czterech ścianach :-/

Jak pójdzie spać to wyciągnę maszyny do szycia i zacznę realizować projekty na które nie miałam czasu m.in. poduszki na kanapę, powłoczki na poduszkę dla młodego), ale to zajęcia na gora 3 dni... a do 6 lipca daleko :-)

Asik_kk, Amore, She86, sisi lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki!
    Anga trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:)
    Ja dzis spróbuję się umówć na to usg piersi, bo się martwię cóż to za guzek:0
    Życzę Wam miłego spokojnego dnia:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    I nadeszła ta chwila której się bałam, ja na L4, w mieszkaniu czysto, obiad w sumie ogarnięty.... CO ROBIĆ przez cały dzień? :-)
    Zaraz obudzi się mój 2,5 latek to zajęcia trochę będzie (śniadanie, książeczki, lego duplo itd.), ale ile tak można w czterech ścianach :-/

Jak pójdzie spać to wyciągnę maszyny do szycia i zacznę realizować projekty na które nie miałam czasu m.in. poduszki na kanapę, powłoczki na poduszkę dla młodego), ale to zajęcia na gora 3 dni... a do 6 lipca daleko :-)
    Dawaj do mnie kochana- u mnie tyle roboty a mi się nic nie chce:)

Zoja, She86 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Cześć mamuśki!
    Anga trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:)
    Ja dzis spróbuję się umówć na to usg piersi, bo się martwię cóż to za guzek:0
    Życzę Wam miłego spokojnego dnia:)

Moja mama tez ma guzek. Wykryli go kilka lat temu i okazalo sie ze to zwykly miesniak ale wiadomo ze ma go obserwowac :)

Wiec trzymam kciuki aby u Ciebie to nie bylo nic groznego :*

l22nhdgen92nqanl.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Dawaj do mnie kochana- u mnie tyle roboty a mi się nic nie chce:)

Robota to i u mnie się znajdzie.... PRASOWANIE zawsze N I E N A W I D Z E :-) teraz też tylko przekładamy z sypialni na kanapę cały tabołek, ale udaje że tego nie ma hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 08:08

AniaKami, She86 lubią tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Hej mogę wiedzieć jakiej firmy i gdzie kupiłaś dedektor ja tez chcę kupić tylko nie wien który.

Ktg jumper sonoline b tak sie nazywa.
    Pozwole sobie wkleic link do allegro bo tam kupowalam. Plusem na tej aukcji jest dodatkowy zel, starczy mi go chyba na cala ciaze i jeszcze zostanie, przesylka expressowa, kontakt mailowy super. Brzmi jak reklama ale szukajac dla siebie chcialam zeby ktos tez uzyl takich konkretow.
    Detektor spoko i latwy w obsludze, ogladalam z nim filmiki na yt i wydawal sie latwy w obsludze i jak widac dziala;) Z przesylka zaplacilam 245zl ale uparlam sie ze chce z wyswietlaczem wiec dlatego taka cena;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6372304098&snapshot=MjAxNi0xMi0wNVQxNTowNzowN1o7YnV5ZXI7MDMxYmY3ODliNjE4Yjc4YmMxMjJiYTBlZWJmM2VkZjcyMmQ1MzY2NWQ1MWVhNjQ1ZWM5NjAzNDkzODAwYzk4NA==

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Amore Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga trzymam kciuki za wizytę
    kto jeszcze dzisiaj?
    ja mam jeszcze jedno usg dzisiaj

Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    kto jeszcze dzisiaj?

A czemu? Mialas wczoraj prawda? Tak czesto tez nie dobrze kochana

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    kto jeszcze dzisiaj?

Ja tez dzisiaj na 14:00 ;)

Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Ktg jumper sonoline b tak sie nazywa.
    Pozwole sobie wkleic link do allegro bo tam kupowalam. Plusem na tej aukcji jest dodatkowy zel, starczy mi go chyba na cala ciaze i jeszcze zostanie, przesylka expressowa, kontakt mailowy super. Brzmi jak reklama ale szukajac dla siebie chcialam zeby ktos tez uzyl takich konkretow.
    Detektor spoko i latwy w obsludze, ogladalam z nim filmiki na yt i wydawal sie latwy w obsludze i jak widac dziala;) Z przesylka zaplacilam 245zl ale uparlam sie ze chce z wyswietlaczem wiec dlatego taka cena;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6372304098&snapshot=MjAxNi0xMi0wNVQxNTowNzowN1o7YnV5ZXI7MDMxYmY3ODliNjE4Yjc4YmMxMjJiYTBlZWJmM2VkZjcyMmQ1MzY2NWQ1MWVhNjQ1ZWM5NjAzNDkzODAwYzk4NA==

Tez zamierzam kupic :)
    A od ktorego tyg mozna stosować?
    Kochana przedstaw sie tj imie, ile masz lat, ktora to ciaza, skad jestes, termin porodu wedlug OM to wpisze Cie do naszej tabelki :)

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :-*
    Gratuluję wszystkich pozytywnych wiadomości z wczoraj. To wspaniałe uczucie móc czytać o tych rączkach, nóżkach i ruchach, wyobrażam sobie że u mnie w brzuchu dzieje się to samo :-)

Anga trzymam kciuki za wizytę :-)

Ja biegnę dopiero w sobotę, ale tylko oddać co trzeba do badań, jednak mam o tyle fajnie że każdy wynik dostanę internetowo z komentarzem gin. więc jeśli tylko będzie coś nie tak, to czytam i wdrażamy zalecenia, ewentualnie biegnę pędem do niej.

Co do ćwiczeń, to są specjalne dla kobiet w ciąży. W pierwszej, od 12 tygodnia miałam problemy z kręgosłupem wiec jak nie mijało to gin wysłała mnie na tzw rehabilitację. Ćwiczenia były głównie na wzmocnienie mięśni pleców, brzucha i ud.

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami zaciskam kciuki za Ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 08:43

AniaKami lubi tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    A czemu? Mialas wczoraj prawda? Tak czesto tez nie dobrze kochana

Mój gin przyjmuje tylko prywatnie a chciałam się ubezpieczyc i poszłam państwowo. Narazie jest ok jak coś zapomnę to gdzie indziej się dopytam. Prenatalne już zrobię tylko jedno.

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój suwak się nie przesowa

xvqvdqg.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ