Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś odetchnełam z ulgą po wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze, ma 2,66 cm, serduszko bije 165 uderzen/min, nawet chwilke posluchalam. I widziałam jak macha rączkami i nozkami podczas usg, niesamowity widok, kręcił się cały czas
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6138d82c3de.jpg
Podczas usg widoczna była przegroda w macicy, lekarz mowi, ze maluszek ją przepchnie jak będzie rósł. Mam nadzieje ze tak bedzie i nie zamierzam sie tym zamartwiac.
Ten lekarz wprowadzil sporo zmian w lekach, mam brac tylko luteine dopochwowo, odstawic juz duphaston, skończyć brać kwas foliowy 5 mg, acard zwiekszyl o polowe. Nie wiem co z tym duphastonem zrobic, boje sie odstawic....Amore, Anga1989, Nicka789, Mania25, She86, Selja, DTEM, sisi, Marciiik, bulkaasia, Leoparde, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, rzadko się udzielam ale śledzę Wasze losy z zainteresowaniem. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, ja dopiero wizytę mam 21-12 matko jak ja to przeżyje. W ubiegłym tygodniu byłam u lekarza i wiem, że wszystko było ok. Często się sama nakręcam bo raz bolą mnie piersi ( przeważnie nocą) a raz nie, raz mam mdłości i wymioty a raz zupełnie nic no i trochę się nakręcam wtedy. Piersi się nie powiększają itd ale mam nadzieje że taka ich uroda ( i tak mam spory biust). Biorę duphaston i nospe 3x1 ze względu na wcześniejszą stratę i myślę że właśnie dlatego tak się często nakręcam. Wcześniej nawet nie zdążyłam pójść do lekarza
Czy Wy również macie taki kalejdoskop w objawach?
Ale chciałam się odnieść to Waszych postów z ostatnich godzin, dni. Jeśli chodzi o suplementację witaminami to po poprzednim poronieniu lekarz polecił mi Omega med optima forte z kwasami DHA, ze względu na to że poza normalnym kwasem foliowym zawiera również foliany a niby one wspomagają wchłanianie kwasu foliowego, teraz w 1 trymestrze również go biorę pytałam lekarza i powiedział, że można.
Drugie Wasze pytania dotyczyły farbowania włosów i paznokci hybrydowych. Zapytałam o to położną i niema przeciwwskazań do wykonywania paznokci jak również do farbowania. Z farbowaniem ważne, żeby farby nie miały w składzie amoniaku jak również nawet po farbach zwykle używanych mogą pojawić się uczulenia ( ze względu na szalejące hormony) i dlatego zalecana jest szczególna uwaga. Jeśli chodzi o hybrydy to powiedziała, że niema żadnych przeciwwskazań ja rozmawiałam z kosmetyczką i powiedziała tylko, że w ciąży należy używać primera bez kwasowego a nie jak zwykle kwasowego ( ja o tym nie wiedziałam, nie chciałam nic o ciąży mówić i dwa razy miałam z primerem kwasowym zrobione hybrydy, pierwszy raz w dniu w którym się dowiedziałam o ciąży). Jeżeli do ściągania używacie acetonu to należy to robić w maseczce i w dobrze wentylowanym pomieszczeniu (nie należy wdychać oparów acetonu). Zdecydowanie lepiej ściągać je u kosmetyczki, żeby spiłowała hybryde frezem (mniej pyłu) a dodatkowo kosmetyczka ma specjalny odciąg pyłu więc niema szkodliwych pyłków w powietrzu. No to się rozpisałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:37
bebloszka90 lubi tę wiadomość
-
Amore wrote:Nicka I Tweety gratulacje
Dziewczyny czy ja mam najmniejsze dziecko na swiecie? To normalne Ze ma 3,7mm a kalendarzowo to moj 9 tydzien sie dzisiaj zaczal? 3 miesiac WG belly
dziękuje
właśnie oglądałam Twoje zdjęcie i te 0,37 cm nie było to drugie oznaczenie ?? bo nie masz tam skrótu CRL? -
Nicka789 wrote:1 cm szczęścia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e2c1043a735.jpg
Mam krwiaka, pobrala mi gin material na posiew ale mowila,ze jest czysto. Dostalam lactovaginal. Jak u Was bylo z krwiakami?
gratulacje że wszystko okmogę zapytać wg usg jaki masz wiek ciąży ?? i kiedy miałaś ovu ?? dzięki
-
tweety89 wrote:gratulacje że wszystko ok
mogę zapytać wg usg jaki masz wiek ciąży ?? i kiedy miałaś ovu ?? dzięki
7t1d czyli ani mlodsza ani starsza ciaza
Ja jestem po ivf wiec jak transfer mialam 1 listopada to pasuje z wiekiem ciąży -
Muszka15 wrote:Ja nie wiem co zrobic,moj dziadek dzisiaj zmarl a bylismy blisko...w sobote pogrzeb i pytanie czy mam leciec? Niby gdy nie ma zagrozen to mozna latacwe wczesnej ciazy,tylko co jak ja krwawilam i ledwo sie uspokoilo?! Musze dzisiaj podjac decyzje,nie wiem co robic
A masz możliwość zapytania lekarza co on na to?Natalia27.03.2016
-
Gratuluję wszystkim wizytujacym dzisiaj!
Dziękuję za gratulacje!
Muszka bardzo mi przykro! ;( Ja również zapytałabym lekarza o opinię. Lot w 1. trymestrze jest nieco ryzykowny...
Czy któraś z Was ma bóle biodra? Od kilku dni boli mnie w okolicach kości ogonowej i mam wrażenie, że z dnia na dzień ból jest troszkę większy. Boli tylko podczas ruchu...
Poza tym pod obojczykami niemal symetrycznie jakiś tydzieńtemu pojawiły misię plamki, które wyglądają jak oparzenia. Zapomniałam wczoraj pokazać ginekologowi, ale ciekawa sprawa od czego toWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:07
-
Amore wrote:Witaj kaktus, a robilas jakies badania po poronieniu? Przepisal Ci jakies leki dodatkowo?
Amore, lekarz po pierwszym poronieniu nie zlecał żadnych badań. My borykamy się z bardzo złymi wynikami nasienia mojego M. Usłyszałam, że po pierwszym poronieniu nie zleca się dodatkowych badań bo tak się zdarza. Ja mam cykle praktycznie jak w zegarku, testy owulacyjne wskazywały owulacje itd. A teraz wg OM jutro kończę 8 tydzień wg USG 8 t1d. -
Jaguś_7810 wrote:Kurcze dziewczyny, zauwazylam u siebie, ze na udach wychodza mi siniaki .... nie wiem od czego nigdzie sie nie uderzylam
wiecie moze od czego one wychodza ?
Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
Jaguś_7810 wrote:Kurcze dziewczyny, zauwazylam u siebie, ze na udach wychodza mi siniaki .... nie wiem od czego nigdzie sie nie uderzylam
wiecie moze od czego one wychodza ?
Ja tak mialam w sierpniu. Badania na krzepliwosc i wszystko wyszlo ok wiec lekarka stwierdzila ze to przez to ze mi naczynka pekaja na prawym udzieAsik_kk lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9abc30ce44.jpg
Witajcie moje Ciocie forumowe:)
Mam już 4 cm, miewam się dobrze, macham rączkami i nóżkami i łapię się za główkę jak mamusia ryczy na fotelu:) tatuś mega dumny- dostał jedno tylko foto- bo podobno dokładną sesję będę miał 16/12 i wtedy będzie mnóstwo foci:)
Oto mój skarb a ja lecę nadrobić kilka stronic które nadrukowałyście:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:00
Jaguś_7810, Anga1989, She86, Solane, Nicka789, sisi, megi78, Leoparde, AniaKami, Amore, Selja, Marciiik, Junioer, bulkaasia, Uszko, Paula55, Zoja, Mania25 lubią tę wiadomość
-
Heej
my mamy 2,2 cm, nozki, raczki, glowke i serduszko
lekarz mowi, ze wyniki super
ciesze sie bardzo!
Ale poopowiadajcie jeszcze o tych badaniach prenatalnych bo ja zauwazylam, ze jestem bardziej zielona niz myslalam. Lekarz mi powiedzial tylko, ze mnie namawia do zrobienia prenatalnych no i dla mnie prosta sprawa a jak weszlam w internet to tyle tych badan jest, ze bym zbankrutowala robiac wszystkie. Co warto zrobic zeby bylo dobrze i zeby nie zwariowac?Anga1989, sisi, Leoparde, Amore, Selja, Marciiik, Uszko lubią tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330