X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odetchnełam z ulgą po wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze, ma 2,66 cm, serduszko bije 165 uderzen/min, nawet chwilke posluchalam. I widziałam jak macha rączkami i nozkami podczas usg, niesamowity widok, kręcił się cały czas :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6138d82c3de.jpg

Podczas usg widoczna była przegroda w macicy, lekarz mowi, ze maluszek ją przepchnie jak będzie rósł. Mam nadzieje ze tak bedzie i nie zamierzam sie tym zamartwiac.

Ten lekarz wprowadzil sporo zmian w lekach, mam brac tylko luteine dopochwowo, odstawic juz duphaston, skończyć brać kwas foliowy 5 mg, acard zwiekszyl o polowe. Nie wiem co z tym duphastonem zrobic, boje sie odstawic....

Amore, Anga1989, Nicka789, Mania25, She86, Selja, DTEM, sisi, Marciiik, bulkaasia, Leoparde, Paula55 lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, rzadko się udzielam ale śledzę Wasze losy z zainteresowaniem. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, ja dopiero wizytę mam 21-12 matko jak ja to przeżyje. W ubiegłym tygodniu byłam u lekarza i wiem, że wszystko było ok. Często się sama nakręcam bo raz bolą mnie piersi ( przeważnie nocą) a raz nie, raz mam mdłości i wymioty a raz zupełnie nic no i trochę się nakręcam wtedy. Piersi się nie powiększają itd ale mam nadzieje że taka ich uroda ( i tak mam spory biust). Biorę duphaston i nospe 3x1 ze względu na wcześniejszą stratę i myślę że właśnie dlatego tak się często nakręcam. Wcześniej nawet nie zdążyłam pójść do lekarza :-( Czy Wy również macie taki kalejdoskop w objawach?
    Ale chciałam się odnieść to Waszych postów z ostatnich godzin, dni. Jeśli chodzi o suplementację witaminami to po poprzednim poronieniu lekarz polecił mi Omega med optima forte z kwasami DHA, ze względu na to że poza normalnym kwasem foliowym zawiera również foliany a niby one wspomagają wchłanianie kwasu foliowego, teraz w 1 trymestrze również go biorę pytałam lekarza i powiedział, że można.
    Drugie Wasze pytania dotyczyły farbowania włosów i paznokci hybrydowych. Zapytałam o to położną i niema przeciwwskazań do wykonywania paznokci jak również do farbowania. Z farbowaniem ważne, żeby farby nie miały w składzie amoniaku jak również nawet po farbach zwykle używanych mogą pojawić się uczulenia ( ze względu na szalejące hormony) i dlatego zalecana jest szczególna uwaga. Jeśli chodzi o hybrydy to powiedziała, że niema żadnych przeciwwskazań ja rozmawiałam z kosmetyczką i powiedziała tylko, że w ciąży należy używać primera bez kwasowego a nie jak zwykle kwasowego ( ja o tym nie wiedziałam, nie chciałam nic o ciąży mówić i dwa razy miałam z primerem kwasowym zrobione hybrydy, pierwszy raz w dniu w którym się dowiedziałam o ciąży). Jeżeli do ściągania używacie acetonu to należy to robić w maseczce i w dobrze wentylowanym pomieszczeniu (nie należy wdychać oparów acetonu). Zdecydowanie lepiej ściągać je u kosmetyczki, żeby spiłowała hybryde frezem (mniej pyłu) a dodatkowo kosmetyczka ma specjalny odciąg pyłu więc niema szkodliwych pyłków w powietrzu. No to się rozpisałam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:37

bebloszka90 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Amore Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane mega gratulacje!

Solane lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    Nicka I Tweety gratulacje :)

Dziewczyny czy ja mam najmniejsze dziecko na swiecie? To normalne Ze ma 3,7mm a kalendarzowo to moj 9 tydzien sie dzisiaj zaczal? 3 miesiac WG belly

dziękuje ;)
    właśnie oglądałam Twoje zdjęcie i te 0,37 cm nie było to drugie oznaczenie ?? bo nie masz tam skrótu CRL?

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kaktus, a robilas jakies badania po poronieniu? Przepisal Ci jakies leki dodatkowo?

xvqvdqg.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    1 cm szczęścia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e2c1043a735.jpg

Mam krwiaka, pobrala mi gin material na posiew ale mowila,ze jest czysto. Dostalam lactovaginal. Jak u Was bylo z krwiakami?

gratulacje że wszystko ok ;) mogę zapytać wg usg jaki masz wiek ciąży ?? i kiedy miałaś ovu ?? dzięki :)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Musisz skopiowac ostatni link BBCODE i bedzie od razu miniaturka

dziękuję spróbuje następnym razem ;)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    gratulacje że wszystko ok ;) mogę zapytać wg usg jaki masz wiek ciąży ?? i kiedy miałaś ovu ?? dzięki :)

7t1d czyli ani mlodsza ani starsza ciaza :)
    Ja jestem po ivf wiec jak transfer mialam 1 listopada to pasuje z wiekiem ciąży :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Ja nie wiem co zrobic,moj dziadek dzisiaj zmarl a bylismy blisko...w sobote pogrzeb i pytanie czy mam leciec? Niby gdy nie ma zagrozen to mozna latacwe wczesnej ciazy,tylko co jak ja krwawilam i ledwo sie uspokoilo?! Musze dzisiaj podjac decyzje,nie wiem co robic

A masz możliwość zapytania lekarza co on na to?

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizytujacym dzisiaj! :)

Dziękuję za gratulacje! :) :)

Muszka bardzo mi przykro! ;( Ja również zapytałabym lekarza o opinię. Lot w 1. trymestrze jest nieco ryzykowny...

Czy któraś z Was ma bóle biodra? Od kilku dni boli mnie w okolicach kości ogonowej i mam wrażenie, że z dnia na dzień ból jest troszkę większy. Boli tylko podczas ruchu...

Poza tym pod obojczykami niemal symetrycznie jakiś tydzieńtemu pojawiły misię plamki, które wyglądają jak oparzenia. Zapomniałam wczoraj pokazać ginekologowi, ale ciekawa sprawa od czego to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:07

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, zauwazylam u siebie, ze na udach wychodza mi siniaki .... nie wiem od czego nigdzie sie nie uderzylam :( wiecie moze od czego one wychodza ?

Asik_kk lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    Witaj kaktus, a robilas jakies badania po poronieniu? Przepisal Ci jakies leki dodatkowo?

Amore, lekarz po pierwszym poronieniu nie zlecał żadnych badań. My borykamy się z bardzo złymi wynikami nasienia mojego M. Usłyszałam, że po pierwszym poronieniu nie zleca się dodatkowych badań bo tak się zdarza. Ja mam cykle praktycznie jak w zegarku, testy owulacyjne wskazywały owulacje itd. A teraz wg OM jutro kończę 8 tydzień wg USG 8 t1d.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Kurcze dziewczyny, zauwazylam u siebie, ze na udach wychodza mi siniaki .... nie wiem od czego nigdzie sie nie uderzylam :( wiecie moze od czego one wychodza ?
    Mam to samo, w ciąży tkanki są bardziej ukrwione wiec jak masz płytko położone naczynka to tak sie moze dziać ;)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik_kk wrote:
    Mam to samo, w ciąży tkanki są bardziej ukrwione wiec jak masz płytko położone naczynka to tak sie moze dziać ;)

No widzisz nawet nie wiedzialam, i co one znikna same ?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje znikają :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:

Ja tak mialam w sierpniu. Badania na krzepliwosc i wszystko wyszlo ok wiec lekarka stwierdzila ze to przez to ze mi naczynka pekaja na prawym udzie

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik_kk wrote:
    Moje znikają :)

Zobaczymy jak u mnie bedzie :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ja tak mialam w sierpniu. Badania na krzepliwosc i wszystko wyszlo ok wiec lekarka stwierdzila ze to przez to ze mi naczynka pekaja na prawym udzie

Mi na obydwu udach wyszly :/

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9abc30ce44.jpg

Witajcie moje Ciocie forumowe:)
    Mam już 4 cm, miewam się dobrze, macham rączkami i nóżkami i łapię się za główkę jak mamusia ryczy na fotelu:) tatuś mega dumny- dostał jedno tylko foto- bo podobno dokładną sesję będę miał 16/12 i wtedy będzie mnóstwo foci:)

Oto mój skarb a ja lecę nadrobić kilka stronic które nadrukowałyście:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:00

Jaguś_7810, Anga1989, She86, Solane, Nicka789, sisi, megi78, Leoparde, AniaKami, Amore, Selja, Marciiik, Junioer, bulkaasia, Uszko, Paula55, Zoja, Mania25 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej ;) my mamy 2,2 cm, nozki, raczki, glowke i serduszko ;) lekarz mowi, ze wyniki super :) ciesze sie bardzo!

Ale poopowiadajcie jeszcze o tych badaniach prenatalnych bo ja zauwazylam, ze jestem bardziej zielona niz myslalam. Lekarz mi powiedzial tylko, ze mnie namawia do zrobienia prenatalnych no i dla mnie prosta sprawa a jak weszlam w internet to tyle tych badan jest, ze bym zbankrutowala robiac wszystkie. Co warto zrobic zeby bylo dobrze i zeby nie zwariowac?

Anga1989, sisi, Leoparde, Amore, Selja, Marciiik, Uszko lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ