X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Heej ;) my mamy 2,2 cm, nozki, raczki, glowke i serduszko ;) lekarz mowi, ze wyniki super :) ciesze sie bardzo!

Ale poopowiadajcie jeszcze o tych badaniach prenatalnych bo ja zauwazylam, ze jestem bardziej zielona niz myslalam. Lekarz mi powiedzial tylko, ze mnie namawia do zrobienia prenatalnych no i dla mnie prosta sprawa a jak weszlam w internet to tyle tych badan jest, ze bym zbankrutowala robiac wszystkie. Co warto zrobic zeby bylo dobrze i zeby nie zwariowac?

Luz Maria wrzuciła dziś linka na temat badań prenatalnych https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706036962888900&id=646192435540020

Lekarz miał zapewne na mysli usg genetyczne i test zpodwójny Pappa, to najbardziej popularny typ badań prenatalnych

Zoja lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Heej ;) my mamy 2,2 cm, nozki, raczki, glowke i serduszko ;) lekarz mowi, ze wyniki super :) ciesze sie bardzo!

Ale poopowiadajcie jeszcze o tych badaniach prenatalnych bo ja zauwazylam, ze jestem bardziej zielona niz myslalam. Lekarz mi powiedzial tylko, ze mnie namawia do zrobienia prenatalnych no i dla mnie prosta sprawa a jak weszlam w internet to tyle tych badan jest, ze bym zbankrutowala robiac wszystkie. Co warto zrobic zeby bylo dobrze i zeby nie zwariowac?

Luz Maria wrzuciła dziś linka na temat badań prenatalnych https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706036962888900&id=646192435540020

Lekarz miał zapewne na mysli usg genetyczne i test podwójny Pappa, to najbardziej popularny typ badań prenatalnych

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, Rudzielec, Uszk, Solane, Mania BloodMary gratuluje cudnych mauszków i udanych wizyt, mam nadzieję że żadnej nie pominęłam:)

Zoja- a Ty gdzie, dawaj focię:)

Muszka- kondolencje, och przypomniał mi się mój dziadzia kochany- ale teraz dzidzia najważniejsza więc pytaj lekarza co z tym lotem.
    Dziewczyny z tymi krwiakami jest tak, że malutkie najczęściej się wchłaniają a jeżeli krwawisz to lekarz sprawdza co się dzieje ale jako tako ich się raczej nie leczy- przynajmniej tak było jak je miałam- można brać dodatkowo wit c lub rutinoscorbin tak jak w wypadku krwawień z nosa.

A mi lekarka wynalazła dziś guza na piersi- kolejny stres, muszę zrobić usg, kazała się nie martwić bo może gruczoł, ale usg zrobić w miarę szybko i dać jej znać:(

Pomimo tego i tak jestem mega happy, oby już tak zostało:)

Uszko, Zoja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Nicka, Rudzielec, Uszk, Solane, Mania BloodMary gratuluje cudnych mauszków i udanych wizyt, mam nadzieję że żadnej nie pominęłam:)

Zoja- a Ty gdzie, dawaj focię:)

Muszka- kondolencje, och przypomniał mi się mój dziadzia kochany- ale teraz dzidzia najważniejsza więc pytaj lekarza co z tym lotem.
    Dziewczyny z tymi krwiakami jest tak, że malutkie najczęściej się wchłaniają a jeżeli krwawisz to lekarz sprawdza co się dzieje ale jako tako ich się raczej nie leczy- przynajmniej tak było jak je miałam- można brać dodatkowo wit c lub rutinoscorbin tak jak w wypadku krwawień z nosa.

A mi lekarka wynalazła dziś guza na piersi- kolejny stres, muszę zrobić usg, kazała się nie martwić bo może gruczoł, ale usg zrobić w miarę szybko i dać jej znać:(

Pomimo tego i tak jestem mega happy, oby już tak zostało:)
    A wiadomo skad sie pojawiaja? Mi gin mowila,ze macica sie laczy z pecherzykiem

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej dziewczyny gratuluje <3 piekne widoki i wspaniale wiadomosci <3

DTEM, Uszko lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny,wiecie co ,no paskudny dzien naprawde dla mojej rodziny..uryczalam sie jak dzik,brzuch mnie zaczal tak bolec ze nospy bralam w zastraszajacym tempie...w pierwszej ciazy gdy wszystko bylo ok to lecialam wlasnie w 9 tyg i nie bylo zupelnie problemu ale teraz nie jest tak wesolo,leki biore na wlasna reke wlasciwie,krwawlilam jednak mocno i tez niewiadomo z czego,boje sie leciec,jakby sie cos wydarzylo to bym sobie nie wybaczyla....rozmawialam z rodzina,powiedzielismy o ciazy i o calej sytuacji,uznali jednoglosnie ze mam sie niegdzie nie forsowac...ta wiadomosc tak ich wszystkich ucieszyla ze przy calej tej strasznie smutnej sytuacji rodzinnej widze ze sie zbieraja do kupy,mowia ze bedzie dobrze,ze ktos odszedl to czas by ktos teraz dolaczyl....wiec nie polece,nie mam sie kogo poradzic,nie mamzadnego gina na telefon....niestety

Widze cudne wiesci u Was,te rozmiary i te focie,wow!!! Pieknie,bardzo optymistycznie sie dzieje..zycze sobie i Wam by tak zostalo...mi przyszedl list na usg prenatalne na 28 grudnia,3 tyg jeszcze w takim razie,musze jakos dotrwac i uslyszec dobre wiesci,ze jest zycie,ze wszystko dobrze..dodam ze bedzie to nasza pierwsza rocznica slubu....byloby wspaniale uslyszec cos dobrego w ten dzien!

She86 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    A wiadomo skad sie pojawiaja? Mi gin mowila,ze macica sie laczy z pecherzykiem
    nigdy nie pytałam? :(

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka to samo pomyślałam -ktoś umiera i rodzi się nowe życie, ale nie chciałam Cie zdołować. Nie możesz się zamartwiać, odwiedzisz dziadka z wnuczkiem, albo wnuczką i zapalicie mu ślczny znicz, a teraz odpoczywaj:) za 3 tyg w Waszą rocznicę napewno ujrzysz cudnego maluszka!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kolejnych udanych wizyt z wyjątkiem oczywiście Twojego krwiaka Nicka.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Dziewczyny gratuluję kolejnych udanych wizyt z wyjątkiem oczywiście Twojego krwiaka Nicka.

Wchlonie sie ;) Nie ma wyjścia :P

sisi lubi tę wiadomość

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    wszystkich pięknych zdjęć i dobrych wiadomości zazdroszczę... ja mam wizytę dopiero 15.12 i nie mogę się doczekać...

mam pytanie - tak z innej beczki - co sądzicie o ćwiczeniach w ciąży? Wiadomo, nie jakieś skakanie czy bieganie, ale np ćwiczenia na kręgosłup, albo wzmacniające na nogi i ręce? Takie ogólne dla zachowania kondycji...
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, starałam się ćwiczyć trzy razy w tygodniu, a odkąd wiem, to jakoś spanikowałam i przez miesiąc praktycznie zero ruchu. Już mnie plecy bolą, bo mam siedzącą pracę i chętnie bym poćwiczyła, ale cały czas gdzieś z tyłu głowy czuję jakąś obawę... bo jakby coś się (tfu tfu!) stało mojej dzidzi, to przecież bym sobie nie wybaczyła...
    A może to właśnie całkkiem głupie obawy, bo może ćwiczenie jest wręcz wskazane??

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a mnie lekko, to nawet nie jest bol tylko takie delikatne kłucie skurcze w środku mdli mnie cały dzień, i wieczorem lekko zabarwiony śluz wręcz różowy i 3 skrzepy... lekarka mówiła ze są jeszcze zaległości po plamieniach w pochwie . Kurczę tak bym chciała się niczym nie martwic... jeszcze ciąża o tydzień młodsza :( nie umiem się nie stresować...
    jestem w domu 2 tydzień przez plamienia ;(
    w pon lekarz mówił ze wszystko ok.

ckaiflw13oqrzcja.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje cwiczyc. Wszystko jest dobrze a mimo to, oszczedzam sie bardzo ;)
    Ale niestety co wieczor bola mnie plecy (bardzo nisko, przy kosci ogonowej), nerki (mam kamice nerkowa) i zab ;/ w dzien jest ok a wieczorem boli trio ...

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Oczywiście. Chyba nikogo nie dopuszczają do ivf bez zrobionych kariotypów.
    Ja nie robilam,to nie jest obowiązkowe badanie do IVF

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszedl moj mikolajkowy prezencik : detektor tetna plodu z wyswietlaczem ;)) w poprzednich ciazach bardzo chcialam i w sumie zalowalam dlugo ze nie kupilam wiec tym razem bylam grzeczna i odwiedzil mnie mikolaj ;)

Oczywiscie z ciekawosci trzeba bylo uzyc pierwszy raz tego cuda choc wiedzialam ze jeszcze wczesnie zeby sie udalo;)
    Za drugim podejsciem zlapalam malucha;) mial tetno miedzy 130 a 150, po jakis 20 sekundach uciekl w glab mamusi. Bylam w szoku ze sie udalo a maz ma banana na twarzy do chwili obecnej;)

Amore, sisi lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka bardzo mi przykro,wiem co czujesz.Dwa dni przed punkcją zmarł mój tato,dwa tygodnie pózniej beta pozytywna..zycie za zycie kazdy mi mówił.Z początku czulam sie z tym zle,bo to nie tak mialo byc,jednak teraz szanuje to co sie stalo a mój tato czuwa nad nami,nawet jestem swiadoma jego obecnosci i wiem ze dzięki jego opiece z moim maluszkiem bedzie wszystko dobrze

PannaNatalia lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z udanych wizyt i miło patrzec jak biją wasze serduszka,wątek az tetni zyciem :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami,
    To była ciężka noc. Co chwilę się budziłam i zasnąć nie umiałam :/ może przez tą dzisiejszą wizytę...
    Trzymajcie kciuki

Uszko lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej dziewczyny,
    wszystkich pięknych zdjęć i dobrych wiadomości zazdroszczę... ja mam wizytę dopiero 15.12 i nie mogę się doczekać...

mam pytanie - tak z innej beczki - co sądzicie o ćwiczeniach w ciąży? Wiadomo, nie jakieś skakanie czy bieganie, ale np ćwiczenia na kręgosłup, albo wzmacniające na nogi i ręce? Takie ogólne dla zachowania kondycji...
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, starałam się ćwiczyć trzy razy w tygodniu, a odkąd wiem, to jakoś spanikowałam i przez miesiąc praktycznie zero ruchu. Już mnie plecy bolą, bo mam siedzącą pracę i chętnie bym poćwiczyła, ale cały czas gdzieś z tyłu głowy czuję jakąś obawę... bo jakby coś się (tfu tfu!) stało mojej dzidzi, to przecież bym sobie nie wybaczyła...
    A może to właśnie całkkiem głupie obawy, bo może ćwiczenie jest wręcz wskazane??
    Ja tez chodziłam 3x w tyg na siłownie i przestałam przez ciąże. Rozmawiałam z panią doktor i powiedziała mi ze ruch jak najbardziej i to nawet nie,ze można tylko jest wskazany bo pózniej jest łatwiej w dalszej ciazy;) Powiedziała mi ze mogę pływać, chodzić na jogę,pilates,ćwiczenia na kręgosłup dla ciężarnych. No i spacerować oczywiście. Póki co chodzę na basen, sama sobie zestawów ćwiczeń układać nie będę bo tez sie boje, ale chyba zapisze sie na jakaś jogę ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga u mnie tez dziś ciężka noc. Trzymam kciuki za wizytę to naturalne ze to duże emocje. Wyślij zdjęcia! ;)

Anga1989 lubi tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ