X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-dwustrefowa-do-spania-karmienia-i5969313738.html

chodzi bardziej o firmę, która się w nich specjalizuje- materiały które używa, pokrowiec można prać a w środku wypełnienie nie chłonie zapachów i płynów. strasznie tego dużo, więc może któraś mama która ma podsunie konkretną firmę żeby produkt był godny polecenia:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozemy pogadac o uplawach,wyciekach czy cokolwiek macie? Odkad nie krwawie to mam takie raz przezroczyste,raz biale ale ogolnie zawsze gdzies tam sie odrobine zoltego gestego przewija...zupelnie sie tym nie przejmowalam bo uplawy moga byc rozne nie? Poza tym zero swedzenia,zapachu itd...no ale dzisiaj wyszla grudka tego zoltego,taka lepka i zbita, razem z przezroczystym plynem jak normalnie...i teraz zagwozdka,infekcja czy od nadrzerki czy wogole zignorowac? Powiem w przyszlym tygodniu poloznej ale bede wtedy na luteinie dopochwowej ktora musze jakos przed nia ukryc ,co w razie pibrania wymazu?nie brac luteiny tego ranka i sprobowac wymusic wymaz jakis? Jejka ,no ciagle cos

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-dwustrefowa-do-spania-karmienia-i5969313738.html

chodzi bardziej o firmę, która się w nich specjalizuje- materiały które używa, pokrowiec można prać a w środku wypełnienie nie chłonie zapachów i płynów. strasznie tego dużo, więc może któraś mama która ma podsunie konkretną firmę żeby produkt był godny polecenia:)

Moja byla kupowana w uk w argosie,ale zobacze jeszcze w tkmaxx..nie mam konkretnej firmy...tamta byla chyba taka no name

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mozemy pogadac o uplawach,wyciekach czy cokolwiek macie? Odkad nie krwawie to mam takie raz przezroczyste,raz biale ale ogolnie zawsze gdzies tam sie odrobine zoltego gestego przewija...zupelnie sie tym nie przejmowalam bo uplawy moga byc rozne nie? Poza tym zero swedzenia,zapachu itd...no ale dzisiaj wyszla grudka tego zoltego,taka lepka i zbita, razem z przezroczystym plynem jak normalnie...i teraz zagwozdka,infekcja czy od nadrzerki czy wogole zignorowac? Powiem w przyszlym tygodniu poloznej ale bede wtedy na luteinie dopochwowej ktora musze jakos przed nia ukryc ,co w razie pibrania wymazu?nie brac luteiny tego ranka i sprobowac wymusic wymaz jakis? Jejka ,no ciagle cos

a możesz do swojego gina zadzwonić albo SMS wysłać? bo to chyba tak ciężko powiedzieć na forum. nie znamy Ciebie jak Twój doktor. czy nadzerki były wcześniej leczone czy je wogóle masz czy to od leków itp. jak do lekarza nie mozesz napisać a się strasznie martwisz idź na IP powiedz dodatkowo że Cię brzuch boli i Cie to niepokoi to może coś Ci więcej powiedzą. Chyba że w weekend nie na lekarzy i będą Cię trzymać aż do poniedziałku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 00:50

xvqvdqg.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam na siku i zasnąć nie mogę, ehhh...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi ze nie ma znaczenia czy wydzielina jest zolta czy brązowa, to jest to samo, jeśli nie swędzi i nie pieczem. Ja mam brazowe na przemian z żółtym , nawet zapach mnie wkurza ale mi się wydaje ze mi tak mocz śmierdzi :// wyniki z cytologi i czystości pochwy mam idealne..

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka co do wydzielin sie nie wypowiem bo u mnie tylko resztki luteiny wychodza. Ja wcziraj bylam na cytologii i czystosci pochwy. Uprzedzilam polozna ze biore luteine tego rabka tez bralam. Powiedziala ze bie widzi problemu i pobrala wymaz chociaz mowila ze lepiej bez luteiny ale to nie powinno wplynac na wynik.

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam teraz na siku a skonczylo sie ciagnieciem do wymiotowania... Ale sam odruch...nic ze mnie nie wylecialo. Wzielam tabs na tarczyce i leze czekajac na 7:00 zeby przegryzc pare biszkoptow to przestanie byc mi nie dobrze i dotrwam do sniadania

ckaidqk34aroni5a.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkee mohterhood,jakość bardzo dobra, ściągana poszewka, , dla mnie niezastąpiona :)

http://www.empik.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-rozowe-listki-motherhood,p1121452198,dziecko-p?gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLmBKywNhN4eolKuimI9u2N8S50b5sBbHeYnCoSeBmcRoCBdfw_wcB&gclsrc=aw.ds/.

I właściwie służyła też również jako zabezpieczenie dla małej jak nie raz zostawiałam ją na łóżku a ja obok różne pierdoły robiłam ;) Właściwie służy mi do teraz na kanapie lubię na nie odpocząć a za chwile będzie znowu potrzebna mojemu brzuszkowi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 07:31

DTEM, Amore lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene- super jest, dzięki za opinie!!!

Muszka- jeżeli cos Cie niepokoi to rzeczywiście trzeba iść na IP lub dzwonić do swojego gina:) dużo tu dziewczyn plami, ale skoro masz nadżerki lub inne problemy to dmuchaj na zimne:)

Ja dziś nie mogłam usnąć do 2.30 a jak juz się udało to tak głupie sny że porażka- pobudka o 5.30. Oj ciężki dzień mnie czeka a wiezór zaplanowany z koleżankami na robienie bombek decupage:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) DTEM ja ze spaniem dziś podobnie ostatnio wypracowałam metodę spania godzinkę po południu jak spotykam sie z kimś wieczorem, inaczej jestem nie do życia! Nie wiem jak u Was ale u nas szaro buro na zewnątrz, aż sie wszystkiego odechciewa! Leżę w łóżku patrzę w okno i marze o wiośnie

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam was po tygodniowej przerwie mialam straszne mdlosci i to calymi dniami ze jak tylko przyszlam z pracy to kierunek lozko. Teraz jest ciut lepiej ale z jedzeniem czego kolwiek mam duzy problem. W pierwszej ciazy mnie tak nie meczylo jak teraz oby szybko sie to skonczylo. No ja mam pierwsza wizyte we wtorek oby wszystko bylo dobrze.

Amore, sisi, Asik_kk lubią tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nie do życia jestem. Mega śpiąca a tu trzeba zakupy, chatę ogarnąć, pranie itp.
    Czy ktoś ma czarodziejską różdzke??? ;)

graphics-magic-786928.gif

Amore lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziewczyny ale ja juz od poczatku tutaj pisze ze nie mam swojego gina,z uplawami nie idzie sie u nas na ip...nie zrobia scanu jak nie masz krwi lub ostrych boli brzucha...wiem ze ciezko Wam to zrozumiec no ale z uporem maniaka pisze ze mieszkam w uk...ehh...bylam na oddziele pomocy wczesnej ciazy 2 razy bo krwawilam wczesniej pamietacie,i tylko dlatego zrobiono usg..

No ogolnie dzieki,musze szukac info na necie

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa kuzwa Muszka ty w UK siedzisz ja pierdziele :( my właśnie z m z tamtąd zwialiśmy przynajmniej na ciążę. bo opieki zero. tylko early pregnency clinic tam gdzie byłaś usg robić.

A kiedy robisz cytologie? może wtedy jest szansa z kimś pogadać albo z Twoim gp?

może spróbuj zadzwonić na 111 i oni by Ci coś doradzili?

a na tym early pregnency clinic nie potrzebujesz usg tylko konsultacji ew recepty. nie możesz tam iść porozmawiać poprostu? Dopytać się gdzie jest jeszcze pomoc dla kobiet w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 10:34

xvqvdqg.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro nie krwawisz to nie ma sie chyba czym przejmowac ;) mi czasem wylatuje taki glut przypominajacy tlusz z piersi z kurczaka :D normalna wodnista wydzielina i nagle taka zbita tkanka zoltawa. Nie mam nadrzerek, nie biore tez luteiny wiec to chyba tak samo od siebie. Mysle, ze nie ma sie co przejmowac tym i nie gmerac tam za bardzo bo tylko schizujemy ;D

Amore lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    U mnie kolejna noc dziwnych snow..
    Psy, dzieci a nawet szef taty :D
    Ja mam sluz zolty :/ lekarz mowi ze taki normalny. Dosc duzo go mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 10:39

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi dziewczetami :). I powiem tak. Mam już po dziurki w nosie tych popieprzonych snów. Kurna to dopiero początek a poziom abstrakcji i frustracji sięgnął po tej nocy zenitu. A tak ogólnie to życzę wszystkim miłego dnia :)

Amore lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam, narzekacie.. ja już chyba 5 raz miałam sen z finiszem :D :D nie wiem co to za zboczuch siedzi w tym brzuchu, ale coraz bardziej wierzę mężowi, że to raczej jakiś Jasiek :D

Wczoraj mnie wykańczały mdłości. Masakra! Zamiast męczyć mnie z rana to jazda zaczyna się od 18... zaczynam się mocno martwić o swojego sylwestra :)

Amore lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    aaa kuzwa Muszka ty w UK siedzisz ja pierdziele :( my właśnie z m z tamtąd zwialiśmy przynajmniej na ciążę. bo opieki zero. tylko early pregnency clinic tam gdzie byłaś usg robić.

A kiedy robisz cytologie? może wtedy jest szansa z kimś pogadać albo z Twoim gp?

może spróbuj zadzwonić na 111 i oni by Ci coś doradzili?

a na tym early pregnency clinic nie potrzebujesz usg tylko konsultacji ew recepty. nie możesz tam iść porozmawiać poprostu? Dopytać się gdzie jest jeszcze pomoc dla kobiet w ciąży?

W moim szpitalu oferuja tylko usg dla krwawien i silnych boli brzucha,clinika otwarta jest od pn-pt po godziny z rana...to moja 3 ciaza tutaj,w tym jedna poroniona no wiec niby wiem jak to dziala ale objawy ciazowe mam inne...cytologie mialam robiona we wrzesniu i byla ok wiec sie nie kwalifukuje do nastepnej,ale wykryto mi nadrzerke...nie wiedzialam o niej wczesniej to tez nie mam pojecia co ona moze mi robic tak ogolnie...
    No tak,nie krwawie uff..widze ze tez niektore z Was maja zolte gluty,ok to uznam to za normalne...jutro zaczynam brac luteine dopochwowa i wiem ze moge plamic po niej,tego sie boje ale jestem przygotowana jako tako....w czwartek polozna i zakladanie karty ciazy,no zobaczymy....
    Dzieki

Aa i sny mialam dzis fajne o dziwo,a czas stresujacy,pogrzeb dziadka dzisiaj

0MPT.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ