Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka15 wrote:W moim szpitalu oferuja tylko usg dla krwawien i silnych boli brzucha,clinika otwarta jest od pn-pt po godziny z rana...to moja 3 ciaza tutaj,w tym jedna poroniona no wiec niby wiem jak to dziala ale objawy ciazowe mam inne...cytologie mialam robiona we wrzesniu i byla ok wiec sie nie kwalifukuje do nastepnej,ale wykryto mi nadrzerke...nie wiedzialam o niej wczesniej to tez nie mam pojecia co ona moze mi robic tak ogolnie...
No tak,nie krwawie uff..widze ze tez niektore z Was maja zolte gluty,ok to uznam to za normalne...jutro zaczynam brac luteine dopochwowa i wiem ze moge plamic po niej,tego sie boje ale jestem przygotowana jako tako....w czwartek polozna i zakladanie karty ciazy,no zobaczymy....
Dzieki
Aa i sny mialam dzis fajne o dziwo,a czas stresujacy,pogrzeb dziadka dzisiaj
Pomodlę się za Twojego dziadziusia i przy okazji mojego... -
Mi sni sie zawsze to czego sie boje wiec ostatnio na tapecie sa krwawienia
ostatnio snilo mi sie, ze wypadly mi wszystkie zeby bo sie o nie martwie (zawsze byly slabe a teraz to juz w ogole, dziasla krwawia i bola) no i snila mi sie moja praca bo mialam problem z umowa ale wczoraj wszystko sie ulozylo, za tydzien ide na L4 i pierwsza spokojna noc bez snow
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Ja mam praktycznie od początku sporo śluzu, ostatnio dużo takiego wodnistego, przezroczystego, ale do tego jest gęstszy, żółty. Infekcji nie mam, bo byłam już z takim sluzem na badaniu i lekarz nic nie powiedział, że to coś niepokojącego. Ostatnio śluzu więcej, ponoć w 9 tygodniu tak może być - po prostu sięgam po wkładki.
-
Muszka15 wrote:Hej,dziewczyny ale ja juz od poczatku tutaj pisze ze nie mam swojego gina,z uplawami nie idzie sie u nas na ip...nie zrobia scanu jak nie masz krwi lub ostrych boli brzucha...wiem ze ciezko Wam to zrozumiec no ale z uporem maniaka pisze ze mieszkam w uk...ehh...bylam na oddziele pomocy wczesnej ciazy 2 razy bo krwawilam wczesniej pamietacie,i tylko dlatego zrobiono usg..
No ogolnie dzieki,musze szukac info na necie
Kochana nie wiem czy ci to pomoze ale ja mam mega uplawy, pelno sluzu raz przezroczystego, raz bialego a ostatnio taki megaaa zolty i gluty tak jak piszesz. Czasami momentami zrobi mi sie tak mokro ze lece do kibelka sprawdzic czy nie krwawie. Mowilam w czwartek lekarzowi to nie wykazal tym zainteresowania i sprawdzal mnie na fotelu i mowil ze wszystko ok.
Biore lutke dopochwowo i ona tez mega wyplywa po nocy ale to tak najpozniej do poludnia a uplawy trwaja caly dzien;)
Aaa no i mialam robiony wymaz z szyjki i czysciutko. Jakas mala nadzerke tez mam i z tego co wiem to z nadzerki moze krwawic ale nie slyszalam nigdy o zwiekszonej ilosci sluzu przez to.
W poprzedniej ciazy tez mialam takie uplawy i tez latalam co chwile siku i patrzylam na papier czy plamienia nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 12:28
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Jeżeli chodzi o problemy ciążowe to tak :
PLAMIENIA- dzięki luteinie duphastonie leżakowaniu ustało
UPŁAWY- każde wyjście do kibelka jest stresujące (trochę teraz wyluzowałam)
czasami czuje mokro jak bym okres dostała a tu tylko śluz czasami jest go mniej czasami więcej czasami jest lekko żółtawy ale to jak leżę dużo i zalega (takie mam zalecenia ) czasami wyjdzie cos ala tłuszcz z piersi kurczaka(dobre porównanie)
biorę luteinę 2x wiec tez cholerstwo wypływa..
BÓLE- czuje lekkie skurcze okresowe coś ciągnie przy pachwinach cos pokłuje lekarz mówił że to normalne i dopóki nie mam potrzeby brać tabl p/bolowych to jest normalne.
SNY- czytałam o tym jakoś mnie to śmieszyło dziwiło.
Od tygodnia MASAKRA mam takie abstrakcyjno-realistyczne dzisiaj mocno erotyczne sny... aż wstyd mi o tym powiedzieć komukolwiek. I najgorsze jest to ze wszystko pamiętam.. -
Dzień dobry. Mnie dzisiaj obudził sen z finiszem. To już czwarty raz od kiedy jestem w ciąży.
Co do upławów to biore progesteron dopochwowo i głównie on wypływa w postaci białej mazi, ale zdarzy się czasami, że jest lekko na żółto podbarwiona.Amore, PannaNatalia lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
SteveS wrote:Ja robię jak minie granica bezpieczeństwa. U mnie jest 9 tydzień (8t5d).
jestes 2 dni wyzej niz ja
zapamietam
a tweeti nie ma w ogole na liscie..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:Steves,tweety ktory maciw w ogole tydzien? Nie robicie suwaczkow?
ja jestem opóźniona wiec suwaczek zrobię jak się wszystko wyrówna.
teraz niby zaczął się 7t2d a powinno być 8t4d a nie chce się denerwować i na razie do prenatalnych wstrzymam się z suwaczkamimoże opisze zamiast suwaczka ale jeszcze nie wiem jak to się robi
ale opanuje to potem
-
Czesc dziewczyny,
Od samego rana mam zapieprz przez ta impreze
U mnie to noc minela spokojnie ale za krotki sen mialam a teraz bym spac poszla
Tweety lista jest u mnie pod suwakami, ja bym Cie wpisala ale nie mam za bardzo dostepu do kompa, czas goni...
Spokojnej soboty Wam zycze
-
Nicka789 wrote:Macie tez czasami takie cmienie na podbrzuszu jak na okres?
Ja mam ale delikatne;) przeważnie jak poleżakuje to przechodzi..
Kurcze czytam Was to Wy albo ciężko pracujecie sprzątacie imprezujecie gotujecie... a ja nic ledwo posprzątam mieszkam z mama wiec to teraz wykorzystuje... Spanie to moje hobby ostatnio
Czuje się tak słabo szybko się mecze siedzę już 2 tygodnie na l4 lekarz kazał jak najwięcej wypoczywać to ja sobie to wbiłam do łba i lezę...żadnych zakupów intensywnego ruchu sprzatania.
Mam nadzieje że po 1 trymestrze już będzie ok