Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka - ja widze, ze Ty masz identyczne objawy jak ja na kazdej plaszczyznie
ja sie czuje jakby mi serce mialo wyskoczyc, wrecz jakby mi sie trzeslo no i mega slabo mi wtedy. Bylam pewna, ze to wysokie cisnienie ale nie... to tylko ciaza
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
BloodMary wrote:Muszka - ja widze, ze Ty masz identyczne objawy jak ja na kazdej plaszczyznie
ja sie czuje jakby mi serce mialo wyskoczyc, wrecz jakby mi sie trzeslo no i mega slabo mi wtedy. Bylam pewna, ze to wysokie cisnienie ale nie... to tylko ciaza
Zartujesz? No nie powiem bo dajesz mi nadzieje ze to nie cisnienie,ale musze to sprawdzic...ja przy tej nadczynnosci mialam wszystkie mozliwe objawy wiec jak ja zaleczli to endokrynolog uznal ze nie musze robic badan co chwile tylko jak wyczuje zmiany to mam szybko sie zglosic..taka jestem wrazliwa ze nie powinnam przegapic....badanie krwi zrobilam,z labu nie dzwonili a za pierwszym razem dzwonili mi na drugi dzien o 21 .00 az tak bylo pilne,wiec uznalam ze pewnie tarczyca ok...zadzonie tam w pn i do lrzychodni sie przejade zeby mi zmierzyli...wiem ze w tej polskiej klinice mialam 140/? A wtedy mnie nic nie trzeslo... -
No pewnie, sprawdzic trzeba, chociaz sama sie tym nie przejmowalam bo moja mama tez mi opowiadala, ze miala takie objawy a bardzo podobnie przechodzimy ciaze
jest to dla mnie duzy problem - bo tak jak piszesz - mam wrazenie, ze mi tak slabo, ze zaraz zemdleje i jest mi duszno chociaz mam otwarte okna.
No ale ginekolog powiedzial, ze cisnienie mam swietne, wyniki ksiazkowe i w ogole okaz zdrowia
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
tweety89 wrote:a jest jakaś lista??
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dziewczyny, ja tez mam takie jazdy - szybsze bicie serca, zasłabnięcia, robi mi się gorąco, jestem osłabiona, kręci mi się w głowie. A jestem niskociśnieniowcem - w środę zaslabłam, a ciśnienie 90/60 - zawsze takie miałam. Takie objawy wg mojego gina to kwestia tego, że zwieksza się objętość krwi już teraz i organizm tak właśnie reaguje. Ale ciśnienie oczywiście trzeba sprawdzać
-
Hej wszystkim. Czytałam ale nie pisałam teraz od wtorku to już nie wiem co się dzieje bo załamalamm się. We wtorek byłam na usg. To był 6tc 2 d. Na usg pęcherzyk o nieregularnych kształtach. Ciężko było dojrzeć zarodek o serduszku już wogole nie wspominam. Lekarz trochę zdolowal bo powiedział że może być ciąża młodsza niż te 6tc albo niestety obumarla. Zaprosił za tydzień. Przeżywam to do teraz. Bardzo boki i czekam. Kazał zrobić betę więc beta że środy wyniosła 11776.4 w piątek powtórzone ale wyników narazić nie mam będą w poniedziałek. Czy któraś z was tak miała? Jestem przerażona tak czekałam na te maleństwo. Teraz czekam jeszcze bardziej. Chcę wiedzieć czy moje maleństwo żyje.... poradzcie coś jak wytrzymać? We wtorek kolejne usg chyba decydujące
-
Uff koniec... Zrobiłam 110 pierogów - mam dość
Skorzzystałam z rad (dziękuję
)i surowe pierogi powędrowały do zamrożenia
Nie nacieszyłam się długo brakiem mdłości - znowu mnie złapały na sam koniec lepienia pierogów
AniaKami, Amore lubią tę wiadomość
-
Magdziunia12 wrote:Hej wszystkim. Czytałam ale nie pisałam teraz od wtorku to już nie wiem co się dzieje bo załamalamm się. We wtorek byłam na usg. To był 6tc 2 d. Na usg pęcherzyk o nieregularnych kształtach. Ciężko było dojrzeć zarodek o serduszku już wogole nie wspominam. Lekarz trochę zdolowal bo powiedział że może być ciąża młodsza niż te 6tc albo niestety obumarla. Zaprosił za tydzień. Przeżywam to do teraz. Bardzo boki i czekam. Kazał zrobić betę więc beta że środy wyniosła 11776.4 w piątek powtórzone ale wyników narazić nie mam będą w poniedziałek. Czy któraś z was tak miała? Jestem przerażona tak czekałam na te maleństwo. Teraz czekam jeszcze bardziej. Chcę wiedzieć czy moje maleństwo żyje.... poradzcie coś jak wytrzymać? We wtorek kolejne usg chyba decydujące
Witaj, jesli cie to uspokoi to wrzucam zdjecie mojego pecherzyka w 6tc1d
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ae3983b42a.jpg
Wszystko zalezy od ulozenia sondy i od doswiadczenia lekarza, nie denerwuj sie bo zle emocje nie wplywaja dobrze na malenstwo;) na necie jest wiele histori z pecherzykiem o nieregularnych ksztaltach z ktorych rodza sie zdrowe dzieciaczki;)
Jestem przekonana ze druga beta wyjdzie o idealnym przyroscie a we wtorek zobaczysz pieknie bijace serducho;)
Ale prosze nie czytaj juz na internecie o tym wszystkim, zeob cos dla siebie, relaksujaca kapiel, dobra ksiazke i szybciutko zleci ci czas do wizyty;) glowa do gory;)
PS u mnie bylo widac wtedy tylko cialko zolte i nic poza tym, zadnego zarodka a tym bardziej serduszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 22:17
Amore lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Zapodaj.net i tam wybierasz forum i wrzucasz zdjecie na serwer, jak sie wrzuci to kopiujesz ostatni link i tutaj wklejasz.
Wszystko zalezy jaki sprzet do usg, naprawde nie zamartwiaj sie teraz, pozytywne myslenie bardzoooo duzo daje!!!
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
magdziunia wrzucić zdjęcie możesz na zapodaj.net
tam na stronie jest opcja na forum
i potem wklejasz link
posłuchaj anikami rad. to jeszcze wcześnie na cokolwiek. trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 23:08
-
Mania25 wrote:I nie czuć chyba tego że te rzeczy są po rozmrożeniu, nie? Mnie uświadomiła kobitka w pracy o tym. I stwierdziłam, że zaryzykuję
I uniknie się tego przedświątecznego pędu i stresu
Będę brała wolny chyba tylko piątek przed Wigilią, więc za Chiny bym się z tym wszystkim nie wyrobiła. A jesteśmy tylko z siostrą, ale ona raczej przy pierogach by mi nie pomogła
Udanej imprezki!!!Mimo wszystko!
Mania25 lubi tę wiadomość
-
Magdziunia12 wrote:Hej wszystkim. Czytałam ale nie pisałam teraz od wtorku to już nie wiem co się dzieje bo załamalamm się. We wtorek byłam na usg. To był 6tc 2 d. Na usg pęcherzyk o nieregularnych kształtach. Ciężko było dojrzeć zarodek o serduszku już wogole nie wspominam. Lekarz trochę zdolowal bo powiedział że może być ciąża młodsza niż te 6tc albo niestety obumarla. Zaprosił za tydzień. Przeżywam to do teraz. Bardzo boki i czekam. Kazał zrobić betę więc beta że środy wyniosła 11776.4 w piątek powtórzone ale wyników narazić nie mam będą w poniedziałek. Czy któraś z was tak miała? Jestem przerażona tak czekałam na te maleństwo. Teraz czekam jeszcze bardziej. Chcę wiedzieć czy moje maleństwo żyje.... poradzcie coś jak wytrzymać? We wtorek kolejne usg chyba decydująceAntoś IVF,Julisia natural
-
Mania25 wrote:Uff koniec... Zrobiłam 110 pierogów - mam dość
Skorzzystałam z rad (dziękuję
)i surowe pierogi powędrowały do zamrożenia
Nie nacieszyłam się długo brakiem mdłości - znowu mnie złapały na sam koniec lepienia pierogów
Mania25 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Magdziunia12 wrote:Amikami u mnie jest ten problem ze nawet nie było widać ciałka żółtego. W pewnym momencie coś jakby zarodek się wyjawilo ale tylko na chwilkę i znów zero. Wrzuciłem zdjęcie ale nie ogarniam jak to zrobicAntoś IVF,Julisia natural