X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Urodziny ;)
    A wiec "Żabciu" niech sie spelni reszte marzen,niech dzidzia zdrowo sie rozwija a wokół ciebie niech bedzie zawsze sporo pozytywnych ludzi

Anga1989 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka - ja widze, ze Ty masz identyczne objawy jak ja na kazdej plaszczyznie :D ja sie czuje jakby mi serce mialo wyskoczyc, wrecz jakby mi sie trzeslo no i mega slabo mi wtedy. Bylam pewna, ze to wysokie cisnienie ale nie... to tylko ciaza :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Muszka - ja widze, ze Ty masz identyczne objawy jak ja na kazdej plaszczyznie :D ja sie czuje jakby mi serce mialo wyskoczyc, wrecz jakby mi sie trzeslo no i mega slabo mi wtedy. Bylam pewna, ze to wysokie cisnienie ale nie... to tylko ciaza :D

Zartujesz? No nie powiem bo dajesz mi nadzieje ze to nie cisnienie,ale musze to sprawdzic...ja przy tej nadczynnosci mialam wszystkie mozliwe objawy wiec jak ja zaleczli to endokrynolog uznal ze nie musze robic badan co chwile tylko jak wyczuje zmiany to mam szybko sie zglosic..taka jestem wrazliwa ze nie powinnam przegapic....badanie krwi zrobilam,z labu nie dzwonili a za pierwszym razem dzwonili mi na drugi dzien o 21 .00 az tak bylo pilne,wiec uznalam ze pewnie tarczyca ok...zadzonie tam w pn i do lrzychodni sie przejade zeby mi zmierzyli...wiem ze w tej polskiej klinice mialam 140/? A wtedy mnie nic nie trzeslo...

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, sprawdzic trzeba, chociaz sama sie tym nie przejmowalam bo moja mama tez mi opowiadala, ze miala takie objawy a bardzo podobnie przechodzimy ciaze ;) jest to dla mnie duzy problem - bo tak jak piszesz - mam wrazenie, ze mi tak slabo, ze zaraz zemdleje i jest mi duszno chociaz mam otwarte okna.

No ale ginekolog powiedzial, ze cisnienie mam swietne, wyniki ksiazkowe i w ogole okaz zdrowia :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    a jest jakaś lista??
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rrLKHzdHRn61FwUbeb4fFH9Gdj3ZobNqbFBxJoVqK2c/edit?usp=drivesdk

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie musze zmierzyć ciśnienie i sie zwazyc jak teraz bede na wizycie 21.12 bo ostatnio cos gin mowila ale nie poszlam bo zapomniałam a miałam drzwi obok podejsc :P

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez mam takie jazdy - szybsze bicie serca, zasłabnięcia, robi mi się gorąco, jestem osłabiona, kręci mi się w głowie. A jestem niskociśnieniowcem - w środę zaslabłam, a ciśnienie 90/60 - zawsze takie miałam. Takie objawy wg mojego gina to kwestia tego, że zwieksza się objętość krwi już teraz i organizm tak właśnie reaguje. Ale ciśnienie oczywiście trzeba sprawdzać ;)

KgXdp1.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga życzę Ci dużo radości cierpliwości zdrowia żeby najbliższe miesiące zleciały miło w przyjemnym gronie :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dostałam część wyników i wyszło ze mam glukozę w moczu, w krwi jest w normie. Czy któraś miała coś podobnego?

• Amore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a jadlas cos slodkiego pare godzin wczesniej? ja bym powtorzyla wyniki koniecznie. mogl to byc epizod wysokiego stezenia glukozy przez chwile po jedzeniu i nadmiar zostal wydalony z moczem.

xvqvdqg.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Czytałam ale nie pisałam teraz od wtorku to już nie wiem co się dzieje bo załamalamm się. We wtorek byłam na usg. To był 6tc 2 d. Na usg pęcherzyk o nieregularnych kształtach. Ciężko było dojrzeć zarodek o serduszku już wogole nie wspominam. Lekarz trochę zdolowal bo powiedział że może być ciąża młodsza niż te 6tc albo niestety obumarla. Zaprosił za tydzień. Przeżywam to do teraz. Bardzo boki i czekam. Kazał zrobić betę więc beta że środy wyniosła 11776.4 w piątek powtórzone ale wyników narazić nie mam będą w poniedziałek. Czy któraś z was tak miała? Jestem przerażona tak czekałam na te maleństwo. Teraz czekam jeszcze bardziej. Chcę wiedzieć czy moje maleństwo żyje.... poradzcie coś jak wytrzymać? We wtorek kolejne usg chyba decydujące

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff koniec... Zrobiłam 110 pierogów - mam dość :P Skorzzystałam z rad (dziękuję :) )i surowe pierogi powędrowały do zamrożenia ;) Nie nacieszyłam się długo brakiem mdłości - znowu mnie złapały na sam koniec lepienia pierogów :)

AniaKami, Amore lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Hej wszystkim. Czytałam ale nie pisałam teraz od wtorku to już nie wiem co się dzieje bo załamalamm się. We wtorek byłam na usg. To był 6tc 2 d. Na usg pęcherzyk o nieregularnych kształtach. Ciężko było dojrzeć zarodek o serduszku już wogole nie wspominam. Lekarz trochę zdolowal bo powiedział że może być ciąża młodsza niż te 6tc albo niestety obumarla. Zaprosił za tydzień. Przeżywam to do teraz. Bardzo boki i czekam. Kazał zrobić betę więc beta że środy wyniosła 11776.4 w piątek powtórzone ale wyników narazić nie mam będą w poniedziałek. Czy któraś z was tak miała? Jestem przerażona tak czekałam na te maleństwo. Teraz czekam jeszcze bardziej. Chcę wiedzieć czy moje maleństwo żyje.... poradzcie coś jak wytrzymać? We wtorek kolejne usg chyba decydujące

Witaj, jesli cie to uspokoi to wrzucam zdjecie mojego pecherzyka w 6tc1d
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ae3983b42a.jpg

Wszystko zalezy od ulozenia sondy i od doswiadczenia lekarza, nie denerwuj sie bo zle emocje nie wplywaja dobrze na malenstwo;) na necie jest wiele histori z pecherzykiem o nieregularnych ksztaltach z ktorych rodza sie zdrowe dzieciaczki;)
    Jestem przekonana ze druga beta wyjdzie o idealnym przyroscie a we wtorek zobaczysz pieknie bijace serducho;)
    Ale prosze nie czytaj juz na internecie o tym wszystkim, zeob cos dla siebie, relaksujaca kapiel, dobra ksiazke i szybciutko zleci ci czas do wizyty;) glowa do gory;)

PS u mnie bylo widac wtedy tylko cialko zolte i nic poza tym, zadnego zarodka a tym bardziej serduszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 22:17

Amore lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amikami u mnie jest ten problem ze nawet nie było widać ciałka żółtego. W pewnym momencie coś jakby zarodek się wyjawilo ale tylko na chwilkę i znów zero. Wrzuciłem zdjęcie ale nie ogarniam jak to zrobic

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodaj.net i tam wybierasz forum i wrzucasz zdjecie na serwer, jak sie wrzuci to kopiujesz ostatni link i tutaj wklejasz.

Wszystko zalezy jaki sprzet do usg, naprawde nie zamartwiaj sie teraz, pozytywne myslenie bardzoooo duzo daje!!!

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Amore Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia wrzucić zdjęcie możesz na zapodaj.net
    tam na stronie jest opcja na forum
    i potem wklejasz link

posłuchaj anikami rad. to jeszcze wcześnie na cokolwiek. trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 23:08

xvqvdqg.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    I nie czuć chyba tego że te rzeczy są po rozmrożeniu, nie? Mnie uświadomiła kobitka w pracy o tym. I stwierdziłam, że zaryzykuję :) I uniknie się tego przedświątecznego pędu i stresu :) Będę brała wolny chyba tylko piątek przed Wigilią, więc za Chiny bym się z tym wszystkim nie wyrobiła. A jesteśmy tylko z siostrą, ale ona raczej przy pierogach by mi nie pomogła :P

Udanej imprezki!!! :) Mimo wszystko! :)
    oczywiście, że nie czuć, jak świeżutko zrobione- gołąbki mroże na surowo i potem tylko gotuję a pierogi i uszka obgotowuję, studzę i na następny dzień mroże

Mania25 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Mysle ze bedzie dobrze,serduszko jest kiedy beta jakies 10tys minie.Wystarczy ze ovu byla ciut pozniej,albo zagniezdzenie pózno i te kilka dni to moze byc ta róznica.Uwierz w tego maluszka :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Uff koniec... Zrobiłam 110 pierogów - mam dość :P Skorzzystałam z rad (dziękuję :) )i surowe pierogi powędrowały do zamrożenia ;) Nie nacieszyłam się długo brakiem mdłości - znowu mnie złapały na sam koniec lepienia pierogów :)
    To dlatego zeby nie przyszlo ci do glowy je zjesc

Mania25 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Amikami u mnie jest ten problem ze nawet nie było widać ciałka żółtego. W pewnym momencie coś jakby zarodek się wyjawilo ale tylko na chwilkę i znów zero. Wrzuciłem zdjęcie ale nie ogarniam jak to zrobic
    Mozliwe ze zagniezdził sie glęboko i niewiele go widac.Ja tez mialam mlodszą ciąze o trzy dni na serduszkowej wizycie,tydzien pózniej juz tylko jeden dzien mlodsza.Glowa do góry,bedzie dobrze

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ