Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ćmienia w podbrzuszu i takie uczucie jakbym miała biegunkę. Do tego bóle jajników ale lekarz mówił żeby siętym nie przejmować i to nie jajniki tylko więzadła.

Ja dziś robię pierogi na święta. Co roku robiłam dzień przed Wigilią, ale teraz nie dam rady się wyrobić i robię dziś i wrzucę do zamrażarki. Póki co farsz gotowy i zaraz zabieram się za ciacho i lepienie. Cały wieczór z głowy :)

Dziś mam pierwszy dzień od dawna, kiedy czuję się spoko. Mogę jeść, nie mdli mnie na widok jedzenia i czuję przypływ energii. Cieszę się tym, bo spodziewam się, że zaraz wrócę do dawnego samopoczucia ;)

Amore lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Ja też mam ćmienia w podbrzuszu i takie uczucie jakbym miała biegunkę. Do tego bóle jajników ale lekarz mówił żeby siętym nie przejmować i to nie jajniki tylko więzadła.

Ja dziś robię pierogi na święta. Co roku robiłam dzień przed Wigilią, ale teraz nie dam rady się wyrobić i robię dziś i wrzucę do zamrażarki. Póki co farsz gotowy i zaraz zabieram się za ciacho i lepienie. Cały wieczór z głowy :)

Dziś mam pierwszy dzień od dawna, kiedy czuję się spoko. Mogę jeść, nie mdli mnie na widok jedzenia i czuję przypływ energii. Cieszę się tym, bo spodziewam się, że zaraz wrócę do dawnego samopoczucia ;)
    ja tak kchana co roku robię- kilka tygodni wceśniej perogi, krokiety, uszka, gołabki i na święta jak znalazł:)
    a ja się pomału szykuję na imprezkę- ale tak mi się nie chce, dziewuchy się napiją a ja "opatrę"- ściema, że nie miał mnie kto przywieźć he he he

Mania25 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    ja tak kchana co roku robię- kilka tygodni wceśniej perogi, krokiety, uszka, gołabki i na święta jak znalazł:)
    a ja się pomału szykuję na imprezkę- ale tak mi się nie chce, dziewuchy się napiją a ja "opatrę"- ściema, że nie miał mnie kto przywieźć he he he

I nie czuć chyba tego że te rzeczy są po rozmrożeniu, nie? Mnie uświadomiła kobitka w pracy o tym. I stwierdziłam, że zaryzykuję :) I uniknie się tego przedświątecznego pędu i stresu :) Będę brała wolny chyba tylko piątek przed Wigilią, więc za Chiny bym się z tym wszystkim nie wyrobiła. A jesteśmy tylko z siostrą, ale ona raczej przy pierogach by mi nie pomogła :P

Udanej imprezki!!! :) Mimo wszystko! :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tylko zamroz sobie surowe uszka i pierogi;) beda lepsze niz te obgotowane;)

Mania25 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    I nie czuć chyba tego że te rzeczy są po rozmrożeniu, nie? Mnie uświadomiła kobitka w pracy o tym. I stwierdziłam, że zaryzykuję :) I uniknie się tego przedświątecznego pędu i stresu :) Będę brała wolny chyba tylko piątek przed Wigilią, więc za Chiny bym się z tym wszystkim nie wyrobiła. A jesteśmy tylko z siostrą, ale ona raczej przy pierogach by mi nie pomogła :P

Udanej imprezki!!! :) Mimo wszystko! :)
    Tylko pamiętaj żeby pomrozic je najpierw na jakiejś tacy i dopiero później je razem do jakiegoś woreczka wrzuć w innym przypadku posklejaja się zanim się zamroza i będzie lipa ;) ale wam zazdroszczę gotowanie imprezki normalne życie a ja muszę leżeć. Dzisiaj już mnie tak krzyż boli ze zaraz padne.

AniaKami, Amore, Mania25 lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nicka, tak i nie masz czym sie martwic :)

Dolaczam do grona tych ktorym niedobrze...eh dobrze mi tylko kiedy sie najem. Nie mogę CIĄGLE jeść! :D
    Mnie też lekko mdli od 3 dni ale zupełnie do wytrzymania ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widac odrazu ze weekend;) ciszaaaa;) hihi;)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w weekend zamiast odpoczywać to w kuchni przy pierogach (ja) a mój mąż malował i tapetował pokoik dla dzidziusia :) Na razie jest neutralnie biało-szary w groszki i bardzo nam się podoba :D

AniaKami, sisi lubią tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj D. ze swoim bratem wyskoczyli z prezentem dla mnie :)

Nie dość ze mam ksywke "Żaba" to jeszcze takie cos dostałam + mnostwo slodyczy + bukiet róż.

846dc9ff9ca94e25med.jpg

AniaKami, asiczka11, Nicka789, sisi, Leoparde, Selja, Amore, DTEM, Solane, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A moj D. ze swoim bratem wyskoczyli z prezentem dla mnie :)

Nie dość ze mam ksywke "Żaba" to jeszcze takie cos dostałam + mnostwo slodyczy + bukiet róż.

846dc9ff9ca94e25med.jpg

A co to za okazja?;) urodzinki czy imieninki?;)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wszystkiego najlepszego !!!! :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączę, wszystkiego naj najlepszego :) Prezent dla Ciebie a potem dla dziecka będzie :D

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) fakt faktem wczoraj mialam ale dzisiaj imprezka dopiero :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wszystkiego co najlepsze!!!! :-*

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wszystkiego najlepszego! :*

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • monika91 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Poradzicie cos z tym kaszlem? Ten syrop jest o d.. roztrzasc bo nic nie pomaga, na noc biore mleko z miodem i maslem i nic :(
    Ja piłam syrop z cebuli codziennie rano łyżkę stołową a na wieczór łyżeczkę siemienia lnianego mielonego zaparzałam wrzątkiem i po jakiś 20 min piłam ten kleik małymi lykami. Całą szklankę. Bardzo mi pomagał bo nawilżał gardło i nie było tak suche i podraznione. Wtedy spokojnie mogłam zasnąć bo nie chciało mi się kaszlec.

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo ;-)
    Byłam dzisiaj oddać krew do badań, później szaleństwo zakupowe i wróciłam padnięta, ale nie na tyle by nie ogarnąć mieszkania i....ubrać choinkę! :-D
    Tak, wiem ze jest jeszcze czas, ale cóż, nie mogłam się już powstrzymać ;-)

AniaKami lubi tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga spelnienia marzen! Nudnych 7 miesiecy ktore Ci zostaly i szczesliwego rozwiazania! :*

16ud3e3kui6kcuib.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga,sto lat w zdrowku i milosci!

Nicka,ja mam tak ze jak mnie dorwie kaszel to mam go zawsze kilka tygodni,zawsze cokolwiek bym niemrobila ciagnie sie dlugo...syrop z cebuli,czosneczek na grzanki,i duuuuuuzo pic,nawilzenie to podstawa...a w pierwszej ciazy az sie dlawilam taki mialam kaszel i o dziwo zamiast paracetamolu ;) kazala mi lekarka ssac takie jakby kapsulki/ zdazetki oilbas...u nas sa takie w zielonym opakowaniu bez recepty,niesmaczne bo bardzo metolowe ,przyklejaja sie do podniebienia ale o dziwo przynosza spora ulge...zobacz moze w aptece czy w pl sa...

Ja dzisiaj dzien mialam niezbyt fajny...w poludnie tak sie zle czulam ze szok,oslabiona i roztrzesiona,ja mam chyba wysokie cisnienie..tak sie wlasnie czulam i w pn z rana lece do przychodni bo czytalam ze to mega niebezpieczne..przy nadczynnosci tarczycy tez mialam takie jazdy wiec chyba sie nie myle,no chyba ze ciaza tez taki efekt wytwarza...polozylam sie,zdrzemnelam a pozniej na 2,5 godzinna probe do kosciola jechalysmy z corka...w kosciele tylko 8 osob wiec pusto a ja myslalam ze zemdleje...cyrk normalnie,nawet duszno nie bylo!! W drodze powrotnej zahaczylysmy o mcdonaldsa,no ale fast foody mi nie wchodza...ble..no zjadlam bo glodna bylam ale dajcie spokoj,jakby to jakies obrzydliwe bylo...
    Chyba dzis juz te lueine zaczne a na ranki sobie ostatnie doustne tabsy zostawie...pytanie jak gleboko wpychac? Boje sie ze o te nadzerke zahacze kurcze..

0MPT.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ