X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemniejszych tematow to powiem Wam ze idzie wieczor,juz noedlugo bede mogla isc spaaac..to w tej chwili najlepsza wiadomosc ;)

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w miare na mdlosci slodkie pomaga tzn jakis cukierek czekoladowy czy cos.

l22nhdgen92nqanl.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka gratuluję serduszka! Przykro mi z powodu tych okropnych mdłości, mam nadzieję, że w krótce miną.

A ja dzisiaj latam do kibelka siusiu co 30 minut, pierwszy raz mnie chwyciło ;)
    Mam nadzieję, że na noc przejdzie...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski witam również w klubie pijaczek. Mdłości mnie już dobijają, jak zwymiotuje jest chwile lepiej ale już ledwo żyje.

Dodam że byłam wczoraj u teściowej, gotowała rosół i tak mnie zemdliło że musiałam iść zwymiotować, oczywiście powiedziałam że byłam na imprezie z koleżankami i mam kaca :P Czekam do świąt, już nie długo i będzie niespodzianka hiehie

28whyx8d41olhvnv.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 godzin i 40 minut by zobaczyc sie z malutka *_*
    Nie zasne dzis z emocji strachu i wszystkiego na raz.

Amore, tweety89, Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha trzeba założyć klub AA :D dołączam oczywiście, choć u nas wszyscy wiedzą, ale czuję się jak na kacu.

Aha, a ten sok pomarańczowy to niestety potwierdzam... była u mnie pewna zależność - w dni, kiedy piłam sok to zawsze wymiotowałam. W sumie bez niego też, ale pamiętam, że po nim niezłe jazdy miałam.

Właśnie ratuje sie herbatą miętową ale chyba znów przegram tą walke. Kładę się spać :/ może na chwile przejdzie...

Masakra, te nudności mnie wykańczają. Do tego to serce, masakra jak tłucze :)

Amore lubi tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj jakąś kulminacje.. po tej mięcie z imbirem tak mi było niedobrze że płakałam do torebki a M się tylko śmiał że mnie że zachowuje się jak 5latka.. ryczeć z powodu mdłości..

xvqvdqg.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzam czy suwak działa

DTEM lubi tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Rosa BulkaAsia sercem z Wami. Trzymam kciuki za bezstresowe wizyty i czekam na piękne fotki!

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Haha trzeba założyć klub AA :D dołączam oczywiście, choć u nas wszyscy wiedzą, ale czuję się jak na kacu.

Aha, a ten sok pomarańczowy to niestety potwierdzam... była u mnie pewna zależność - w dni, kiedy piłam sok to zawsze wymiotowałam. W sumie bez niego też, ale pamiętam, że po nim niezłe jazdy miałam.

Właśnie ratuje sie herbatą miętową ale chyba znów przegram tą walke. Kładę się spać :/ może na chwile przejdzie...

Masakra, te nudności mnie wykańczają. Do tego to serce, masakra jak tłucze :)

Mam to samo z tyn sercem :o przestraszylam sie tak serce kołacze ;o

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kto jutro wizytuje ze mna?
    Ja mam na 9:45 i cholernie sie juz stresuje! Za kogo jeszcze kciuki zaciskac i wyczekiwac pieknego zdjatka? <3

Ja też mam jutro wizytę - stres na maxa. Mam nadzieję, że zobaczę, że serce bije jak dzwon. Ja idę dopiero przed 20.00

Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

relg90bvs4p6hp5g.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety- dział!!!
    Rosax- życzę Ci spokojnej nocki i choć trochę przespanej:)

ja też idę kimać póki mi się chce- bo potem po przebudzeniu ciężko usnąć :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ja.
    Wpisałam w ustawieniach okres o tydzień później to jeszcze nie jest ten termin.
    No bo byłam na USG na IP 2.12 ciąża 4.95 mm 6t1d a 5.12 prywatnie na niby super sprzęcie i tez 6t1d ciąża 5.1 mm. Lekarz mówił że tak jest przy długich cyklach.

Na razie zostawiam tak jak jest i myśle pozytywnie;)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • lottinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja też przegrałam i tym razem poszedł rzyg... wzięłam teraz jeszcze jeden duphaston bo wydaje mi się ze przez 2h tamtego nie przyswoiłam. Gdybym się w zw z tym lepiej poczuła to spoko, niestety kurde nadal jest słabo...może jednak zatrucie :(

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Trzymam kciuki. Ja jutro jadę skombinować jakiś termin na USG przed świetami bo nie wytrzymam..do 28.12.

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    No niestety ja też przegrałam i tym razem poszedł rzyg... wzięłam teraz jeszcze jeden duphaston bo wydaje mi się ze przez 2h tamtego nie przyswoiłam. Gdybym się w zw z tym lepiej poczuła to spoko, niestety kurde nadal jest słabo...może jednak zatrucie :(
    Na tym progesteronie co ja biore jest napisane ze nie jesc 2h przed polknieciem i 1h po ,dlatego myslalam ze spokojnie w godzinie sie wchlonie..mialam wrecz takie bujanie,oslabienie i uczucie jakbym byla pijana po godzinie od zazycia....ciekawe czy jest roznica ktory do progesteron cay one sie wszystkie w miare szybko wchlaniaja? Nawet jak wzielas podwojna dawke to tezn raz to spoko...z wymiotami to niewiadomo w ktora strone sie ruszyc nie?

Ja narazie jeszcze nie wymiotowalam,miewam momenty ze juz na wylocie ale sie wstrzymuje,mam wrazenie ze jak raz zaczne to juz pojdzie tylko latwiej ;) tak mialam z corka...zdarza mi sie pokaslywac i wtedy mam najwieksza cofke,ale wtedy oddech wyrownuje,nie ruszam sie...czekam az "opadnie"

Alimak,tak wszedzie pisza ze mozliwe plamieńia cay krwawienia w czasie kiedy mialo sie miesiaczke,ja mialam w zupelnie innym czasie i wszelkie formy od jasnego bezu bo czerwony

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak podobno mogą być plamienia w terminie okresu. U mnie zupełnie inaczej ja plamie mnie i więcej w różnych kolorach od ponad dwóch tyg ;). Będzie dobrze :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Znowu zaczęło mi sie wstawanie w nocy na siku. O 4 wstalam i zasnac nie potrafie więc z mama kawe pije bo do pracy sie szykuje :)

Za wszystkie wizytujace dzisiaj trzymam mocno kciuki i czekam na zdjecia Waszych maluszkow ;)
    Bedzie dobrze ;)

A dzisiaj to biorę sie za siebie, zrobie paznokcie a pozniej wlosy zafarbuje. Mialam to zrobic przed impreza ale czasu braklo a checi tez jakos nie mialam :(

Wejde później na kompa to muszę zmienic termin porodu na 16 lipca bo tak mi ginka wpisala w karte ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 04:49

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądnęłam tabelkę z Majówek 2017 i dodałam jedną kolumnę "MAM PRZECZUCIE, ŻE BĘDZIE..." tam wpisujcie przeczucie co do płci ;)

Potem sprawdzimy, czy intuicje nas myliły czy nie ;)

Leoparde, She86 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Śniło mi się, że byłam na usg. Lekarz przykłada urządzenie do brzucha, a tam czubek głowy naszego dzidziusia z kilkoma grubymi włosami. Głowa jakaś taka duża, uszy odstające. Po chwili pojawia się twarz, patrzę i nie wierzę - to Lolek z bajki "Bolek i Lolek". Szturcham męża łokciem i pytam - po kim nasze dziecko ma takie odstające uszy? :-D

Anga1989, Nicka789, AniaKami, sisi, krolikan lubią tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ