X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka678 nic się nie stało sama dopisze :)

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga i fajnie, że aniołki przeniosłaś- rzeczywiście, jak się dochodziło do końca isty to przykro od razu się robiło:(

Bułkaasia śliczne imona- a jak zaraz zaczniemy wymyślać dla naszych pociech to pewnie Ci dla dziewczynek też wpadną:)

bulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka imię Kacper jest fajne :) mój syn ma tak na imię ale uwaga bo Kacper to rozrabiak i to nie jest tylko moja opinia ale znam kilku chłopców o takim imieniu :)

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz myślę, że wszystko jest ładnie uporządkowane a nawet i Aniołki mają swoje miejsce i mam nadzieję, że już nikt do nich nie dołączy ;) <3 <3 <3

A teraz reszta w Waszych rękach, uzupełniać i cieszyć się ciążą mamuśki ;)

Amore lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anga dziękuję! Nie chciałabym żeby ktoś poczuł się urażony i mam nadzieję że tak nie jest...ale zle na psychikę wczesno-ciężarnej wplywalo widzenie siebie kolo aniolkow. Zaraz wiec wejde i się uzupelnie :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga mój o 12 lat młodszy brat ma na imię Dominik i to jest najlepszy facet jakiego znam- jego żona będzie miała z nim cudowne życie i zostanie chrzestnym naszego bąbelka!!!

Anga1989, Amore lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Nicka imię Kacper jest fajne :) mój syn ma tak na imię ale uwaga bo Kacper to rozrabiak i to nie jest tylko moja opinia ale znam kilku chłopców o takim imieniu :)

Damy rade :D Mial byc Oskar tez ale chyba zostanie Kacper :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Dominika to mój się uparł :) w sumie to chciał imię na D - tak jak Jego imię się zaczyna :) więc przystałam na Dominika a na Nikolę to ja chorowałam wręcz od zawsze i zawsze mówiłam, że pierwsza córka będzie mieć tak na imię ;) tak więc w sumie na kompromis poszliśmy z imionami :)

Jedynie to z teściem się delikatnie ostatnio chwyciłam bo zaczął się kłócić, że jego wnuczka ma mieć polskie imię a ja do niego, że sama nie mam polskiego imienia (nawet po polsku się nie pisze) i że nasza córka też będzie miała nie typowe imię. Mam nadzieję, że nie będzie drążył tematu bo go chyba rozszarpię :/ wkurza mnie ten człowiek...

Lottinka - nikogo nie uraziłaś czy coś :) fakt, ten widok smucił więc Aniołki mają swoje miejsce dalej ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się Igor bardzo podoba dla chłopca, ale jest w bliskiej rodzinie, to raczej odpada.. Na drugim miejscu mam 'Wojtek', ale tak się nazywał mój były facet, więc podejrzewam, że mąż może mieć problem z zaakceptowaniem takiego wyboru.. :))) (choć dla mnie to naprawdę nie jest kwestia sentymentów, tylko zwyczajnie uważam to imię za fajne - bo takie zwykłe, a lubię zwykłe imiona)
    Mam przeczucie, że będzie dziewczynka, to na dzień dzisiejszy nazwałabym ją Ala - to imię wydaje mi się takie miłe, delikatne...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę o imieniu Pola ;) Jeszcze Martyna mi podchodzi ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym chinskim kalendarzu wiek matki liczy sie w czasie poczecia czy w czasie porodu? Bo jak w czasie poczecia to dziewczynka a jak porodu to chlopak :D

Nam sie bardzo podobaja nietypowe imiona. Zawsze chcialam zeby moja corka nazywala sie Amelia ale teraz jest taka moda na to imie, ze nie chce zeby byla 10 w klasie z takim imieniem :D
    Generalnie jeszcze nie mamy wybranych, czekamy na plec :D
    Mi jeszcze podoba sie Staś ale mojemu chlopowi nie podobaja sie takie tradycyjne imiona i chyba nie da sie namowic :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Selja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też !! :) myślę że to będzie Tomasz (na drugie Michał). Ale będę również szczęśliwa jeśli będzie Małgorzata :) <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny ze od zawsze podobało mi się imię Greta, ale jak tylko komuś o tym wspomniałam to słyszałam śmiech przeplatany niedowierzaniem....

Co do Igora, to jest to mały indywidualista ;-) jeśli chcecie mieć chodzącą kreatywność to bierzta to imię ;-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla wszystkich niezdecydowanych bądź zastanawiających się nad imionami polecam:

http://www.ksiegaimion.com/

Zoja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Laura, ale jeszcze nie wiem czy się nada i czy przejdzie ;) na chłopaka zero pomysłów.

w57v9n73n742fstj.png
  • DTEM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selija- mój maż Tomek a synek Michał, fajniutka kombinacja:)

Bloodmary- wiek zajścia w ciążę:)

A co sądzicie o takich iminach jak właśnnie Franciszek, Ignacy??? Mnie gdzieś kuszą, ale mój mąż głowa kręci:)

Leoparde- zajmujesz się interpretacją imion???

Selja lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pozdrawiam Was z łóżka:( Musialam się wczesniej ewakulowac z pracy bo chyba dopadł mnie wirus, który szalał w pracy. Widzę, że macie już wybrane imiona ja również:)synek będzie Wiktorek córka Amelka. Po wczorajszych smutnych wiadomościach miałam zrobić sobie przerwę od forum, bo zaczęłam panikowac i w efekcie dzisiejsza noc nieprzespana. Ale jakoś nie mogłam się powstrzymać musiałam zajrzeć co u Was słychać:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie te 'starodawne' imiona podobaja w wersji zdrobnialej. Ignaś, Franek, Jaś, Antoś, Nikoś.

Za to jest kilka ladnych (dla mnie) imion, ktore podobaja mi sie tylko i wylacznie w normalnej wersji, zdrobnienia sa okropne :D np. Waleria (zdrobniale Wala), Stefania (zdrobniale Stefa), Leokadia (zdrobniale Lodzia) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 14:33

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM nie, tylko mam w domu Igorka i kiedy patrzę na niego i jego zachowanie to nieraz wbija mnie w fotel :-)

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaa ile tu się działo przez 3 dni...

Hej dziewczynki :)

dziękuje za wpisanie mnie na listę.
    Proszę o poprawkę na liście tj tydzień 8+2 wg chińskiego to spojrzałam dokładnie i nie wiem kiedy była ovulka czy jeszcze w październiku czy listopadzie. Miałam wysoka betę od początku wiec jestem na 99 pewna że dziewczynka :D

Ne pisałam bo w sumie to nie chciałam dostać patelnią jeszcze jak przeczytałam o Agugu;(
    Doczekam do wizyty do poniedziałku :D
    U mnie bardzo nudno leżakuje cały czas... staram się nie odpalać na razie netu za często bo nachodzą mnie bardzo głupie hasła do wyszukiwania(nie przyznaje się bo dostana ta patelnia :D )
    Pozdrawiam wszystkie ciężarówki ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 14:38

Marciiik lubi tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ