X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój M wogóle nie wierzył że test pokazuje prawdę i sam sikal żeby udowodnić że 2 kreski nie każdemu wyskakują :) Ale oczywiście już miałam zakaz picia alco i uwazanie na siebie no bo jak by to jednak była prawda :)
    Dopieto na usg się popłakał jak zobaczył serduszko bijące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:48

Leoparde, Selja, Mania25 lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    "Leoparde" w miniaturce wyglądasz jakbyś skrzydła miała :DDD ślicznie :>!
    Hahaha taki aniołek z rogami ;-) leżałam na sofie obłożona poduchami ;-) mąż strzelił fotkę i tak jakoś mi się spodobała ;-)

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam problem z tym chińskim kalendarzem bo na 30 lat pokazuje mi październik dziewczynka a listopad chłopiec a ja jestem na pograniczu no ale prawdopodobnie był to sam początek listopada więc czeka mnie pewnie drugi chłopak :D

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż od razu po seduszkach był pewny, że będzie potomek. A mi po tygodniu bylo tak strasznie niedobrze! No i nie wytrzymalam i zrobilam test juz w 23 dniu cyklu. Wyszedl negatywny. Czulam sie jak na okres, ale mąż stwierdził, że ostatnio bylo tak samo i ze on wie, że jestesmy w ciazy:) po 4 daniach test powtorzylam i wyszedl pozytyw. Euforii wielkiej nie bylo, bo caly czas z tylu glowy miałam, że może sie skonczyc jak poprzednio. Ale szybko poszłam na betę, przyrost byl super i nastawienie moje tez juz bardziej pozytywne. Ale naprawde zaczelam cieszyc sie jak uslyszelismy serduszko i zobaczylismy machajace do nas raczki:) mysli rozne mnie niekiedy nachodza, ale od razuprzypominam sobie o patelni:)
    Co do ppłci, to moj M. jest przekonany, że chłopak. Twierdzi nawet, że na usg widział siusiaka, ale to chyba w swojej wyobraźni:D ja przeczucia konkretnego nie mam, nawet jak mi sie bobas snil, to bezplciowy taki, haha:) a chinski mowi, że dziewuszka. Moze na kolejnej wizycie dowiemy sie kto tam w brzuchu mieszka;)

Selja lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    DTEM bo bardzo chcę chłopaków ;) Ale poprzednie ciążę sprawdziły się i płeć była jak w chińskim kalendarzu. Imiona dla chłopców mam a dla dziewczyn zero pomysłów, nic mi się nie podoba ;)
    ja znów mam kilka imion dla dziewczynki a dla chłopca ciężko- z bliźniakami miałam tak samo, dla dziewuchy od razu a dla chłopaka tylko jedno awaryjne- a że pierwszy chrzest odbyła się szybko w szpitalu po porodzie to zostało awaryjne... do dzisiaj i nie wyobrażam sobie aby nazywał się inaczej:) a jakie Ci się podobają dla chłopców???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka! Zostan jesli masz ochote i proponuje, że jesli ktos Cie irytuje, to olewaj:)
    I podobnie reszta, jeśli ktos działa komus na nerwy, to olac, nie czytac, oczy zamknac! Ma nam tu byc miło i przyjemnie;)

Anga1989, Nicka678, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by tabelke z imionami dac?
    Zenskie i meskie jedno a potem sie juz zaznaczy jedno imie jak juz plec bedzie wiadoma?

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga- pomysł ciekwy, tylko coś kieepsko z uzupełnianiem tych tabelek, dużo dziewczyn jeszcze poprzednich nie uzupełniły

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie dziewczyny rozleniwily...

Wystarczy zeby podaly dane a ja postaram sie uzupełnić wszystko ;)

Wogole nie dosc, ze mnie głowa rozbolala to jeszcze kręci mi sie w glowie i mdlosci zaczely meczyc... :(

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dopisalam tweety ;)
    Dla mnie swietny pomysl :) Zobaczymy kto jakie imiona ma :)

tweety89 lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznaje bez bicia. Nie wchodzę w tabelkę bo jestem na samym końcu i po mnie aniolki...no jakos mnie to nie nastraja.

Jesli chcecie mi uzupełnić to wychodzi mi chinska dziewczynka i sama też tak obstawiam.

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wejde na kompa i przebuduje ta nasza tabelke tak zeby to mialo rece i nogi :)

A kto bedzie chcial to uzupełni dane, ewentualnie napisze tutaj to z Nicka wpiszemy :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Sie dziewczyny rozleniwily...

Wystarczy zeby podaly dane a ja postaram sie uzupełnić wszystko ;)

Wogole nie dosc, ze mnie głowa rozbolala to jeszcze kręci mi sie w glowie i mdlosci zaczely meczyc... :(

No wiec nam sie od poczatku wydaje, ze bedzie chlopak ;p aczkowiek wg chińczyków wychodzi dziewczynka :) ja kolejna wizyte mam 29.12, natomiast prenatalnych badan terminu nie znam jeszcze :(

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM mamy wybrane Igor i Patryk :D

Anga1989, Leoparde, Jaguś_7810, Nicka678, DTEM, Marzenie27 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    DTEM mamy wybrane Igor i Patryk :D
    Mój synio to Igor :-)

Jaguś_7810, bulkaasia lubią tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mój synio to Igor :-)
    Mi tez sie podoba Igor :) sliczne :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto mi z tabelki chińskiego kalendarza usunął synusia :P przyznać się bez bicia :P:P

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    kto mi z tabelki chińskiego kalendarza usunął synusia :P przyznać się bez bicia :P:P

Ups, chyba ja :P
    A kogo obstawiasz? To dopisze :D

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla dziewczynki na pierwszym miejscu jest imię Kaja, a dla chłopca...mąż chce Kryspin...zobaczymy ;-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra... przestawiłam kolumny z płcią, przypuszczeniami, kalendarzem chińskim oraz imionami do innego arkuszu pod tytułem: "Nasze maleństwa".
    Dodałam również kolumnę PORÓD (data/sn/cc) - ale to przyda Nam się dopiero w lipcu ;)

Aniołkom też przeznaczyłam osobny arkusz, żeby nikomu nie było przykro ale żebyśmy pamiętały (*)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:49

Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ