Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
Witam sie i ja po swietach
Pisalyscie o pappa i usg i tym ni cos tam ale nie napisze nic bo ja tego ni mam
U nas dobrze. Rosniemy rosniemy i rosniemy .
Wczoraj byly urodziny tesciowej. A babcia mojego meza przy wszystkich powuedziala ze juz nie dlugo 14 prapotomka bedzie mieci tak dowiedziala sie reszta rodziny meza
Tesciowa mnie wkurwila bo przy stole zaczela roznowe ze nie jem miesa ktore ona zamowila.. Na to wtracil sie maz i dyskusja ucichla.. Jej brat az spojrzal ze jesli wie ze takiego nie jadam czy nie mogla dla mnie zamowic cos normalnego a wuec nie ja bylam ta zla co nie chce jadac dzikich zwierzat a ona ze nie zamowila cos dla ciezarnej ekstramyslala ze zaswieci rozpoczynajac temat a tu dupa.
tymbardziej ze kazdy wie ze jadam tyljo swinie i kure, nic wiecej. Na kazdej rodzinnej schadce u nich w rodzinie zawsze u kazdego talerz z miesem dla mnie stoi a ona po zlosci, suka.
Ale to nic.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Hej, dziś pierwszy raz od kilku tygodni przespalam 9h bez budzenia na siku i chyba trochę się tym zmartwilam, hmmm zwariowałam???
Tak się objadalam przez te 3 dni ale o dziwo waga bez zmian
Anga co za dziad, ehhhh...
Ja pojutrze wizyta, stres zaczyna się uaktywniać. -
nick nieaktualnyJa tez po wizycie tym razem bez usg tak jak myślałam
tylko zbadał namacalnie i stwierdził że wszystko super pozamykane szyjka długa elegancka śladów krwi brak. UFFF i co najważniejsze powiedział " maluszek się utrzymał " ucieszyłam się jak wariatka bo mu ufam to lekarz starej daty wiec czasem taki więcej wymaca niż usg pokaże hehehe. Teraz wizyta 02.01. Bo powiedział ze do pracy mnie nie puści i mam przyjść po zwolnienie. A i powoli będzie mi zmniejszal dawkę duphastonu. Ale to od przyszłego tyg.
Ange dobrze ze maluchem ok -
Anga1989 wrote:Tak USG mi tez zrobi. Ja tam nie panikuje ale tak jak megi napisalas - lepiej dmuchac na zimne. Tym bardziej niech zobaczy na tego krwiaka bo moze to przez niego mnie tak brzuch boli
18.11.2015 Aniołek - W -
Anga1989 wrote:Tak mnie wkurzyl ze juz na koncu jezyka mialam zdanie, ze jestem ubezpieczona i mam prawo do wizyt na NFZ... Wrr... Ale wazne ze z maluchem wszystko ok a za tydzień wizyta u mojej kochanej lekarki
i wtedy bede miec dokladniejsze badania i tak naprawde okaze sie ile maluszek ma "wzrostu"
Ale zerknelam na USG i widzialam malutkie rączki i nóżki -
nick nieaktualnyCo myslicie o lataniu samolotem po 15 tyg?
Mam tak na 3 miesiące gdzieś w polowie lutego wyleciec do UK, w maju wracam bo komunia chrzesniaczki i zostaje już w PL do porodu i juz nie wracam. Niby moja gin powiedziala,ze moge leciec samolotem bo to tylko do 2,5h sie leci i lepiej niz autem ( choc by byly postoje ) no, ale czy to nie jest szkodliwe takie latanie co miesiąc na wizyte i za 2-3 dni wracanie spowrotem? -
cookiemonster wrote:Anga, może tak być, ze zaparcia robią Ci rewolucje w brzuchu. Bierzesz magnez? Bo ja odkąd biorę 2-3 razy dziennie magne B6 nie mam problemów z zaparciami, bo on działa lekko przeczyszczająco. Mnie też często brzuch pobolewa i kłucia w pochwie i tyłku aż czuję, ale lekarz tydzień temu powiedział, że jest to jak najbardziej normalne i subiektywnie odczucia bóla podbrzusza mogą być nawet codziennie.
No wlasnie nie biore. Biore tylko Femibion 1. Lekarka nic mi nie mówiła o magnezie. Ale dzisiaj ide do apteki po cos na przeziebienie wiec najwyzej w aptece sie popytam o magnez
-
Anga1989 wrote:No wlasnie nie biore. Biore tylko Femibion 1. Lekarka nic mi nie mówiła o magnezie. Ale dzisiaj ide do apteki po cos na przeziebienie wiec najwyzej w aptece sie popytam o magnez
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:No wlasnie nie biore. Biore tylko Femibion 1. Lekarka nic mi nie mówiła o magnezie. Ale dzisiaj ide do apteki po cos na przeziebienie wiec najwyzej w aptece sie popytam o magnez
Polecam hela mag b6, mi moja gin kazala brac raz dziennie -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny witam się w 2 trymestrze
nareszcie! Chyba pierwszy raz się nie objadłam w święta bo jakoś dzidziuś mało na co miał ochotę
ja też biorę magnez od początku 2 razy dziennie - magne b6. Jutro wizyta niestety bez usg, ale już czekam:-)
DTEM, Anga1989, megi78, Zoja lubią tę wiadomość
-
Witam Was!!!
Gratuluję udanych wizyt- Anga, nie przejmuj się głupim lekarzem, ważne że dzidziol w porządku
Ja mam wizytę za tydzień, ale coś mnie niepokoją nadal te "smyrania" wieczorne poniżej żeber- cóż to kurna jest, nie boli, nie kłuje tylko deikatnie smyra chwlkę i przestajeech... poza tym czuję się bardzo dobrze i nie do końca jestem pewna czy tak powinno być
Zoja lubi tę wiadomość
-
Cześć! Ja zaczęłam dzień biedniejsza o 300 zł bo tyle kosztował test PAPP-a, co najgorsze w jednym labo powiedzieli mi że robią dopiero po nowym roku i się wściekłam bo u nich taniej o połowę - także sprawdźcie sobie jeśli jeszcze to przed Wami, a robicie prywatnie.
W Święta powiedzieliśmy o ciąży tej części rodziny, która jeszcze nie wiedziała, reakcje były miłe i śmiesznei tak jak przypuszczałam moja młodsza kuzynka też jest w ciąży tylko 1,5 miesiąca młodszej
w obcisłej sukience już widać mi brzuszek, bo chrzestna się śmiała że coś spuchłam z przodu
Za 2 dni zaczynam drugi trymestr, jupi !
Nie dajcie się przewrócić huraganowej Barbarze!Zoja, gabi544, sisi lubią tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Asiaczka ja uciekam od barbary
Wybieram opcje dom i jazda autem.
Naszla mnie ochota na placki ziemiaczane
Siedze i smarzeasiczka11, Leoparde lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Asiczka fajnie że spotkalas się z miłymi reakcjami!!
W Esotiqu są zniżki 50% taniej i kupiłam sobie 2 staniki z większymi obwodami i miseczkamioba przyjmą jeszcze trochę cialka bo przypuszczam ze skoro piersi wciąż obolale to oznacza że cały czas rosną
U mnie też już widać brzuszekw święta byli widać bardzo mocno ale dziś już wrócił do normalności i jest troszkę uwypuklony ale jednak to nie to samo co np dwa tygodnie temu
-
Hej kochane dziewczynki :-* witam się z Wami poświątecznie i spróbuję Was jutro nadrobić. Właśnie wróciliśmy do domu od rodziców, rzucam walizki i biegnę się ogarnąć szybciutko na wizytę. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki proszę
odezwę się później :-*
Anga1989, Mania25, Zoja, asiczka11, Nicka678, Selja, gabi544, bulkaasia lubią tę wiadomość