X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar większy w poprzedniej ciązy jedna koszulkę kupiłam w normalnym rozmiarze i była za mała w biuście hehehe. Kupować będę z 2 m- ce przed porodem pewnie ale popatrzeć juz można :)

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary dzięki za informację :) Po rozmowie z Mężem doszliśmy do wniosku, że pewnie zrobimy ten zestaw (PAPPa+USG). A USG to już na 100%.

Megi ja już zamówiłam sobie :) Podobały mi się i pewnie już teraz zacznę w nich spać :) Wzięłam też 2 staniki, ale zobaczymy jak wyjdzie z rozmiarem ;)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Muszka pappa jest w standardzie z usg. Też wolała bym wiedzieć co i jak by potem w razie potrzeby szybko pomoc dziecku. Innej opcji Nie biorę pod uwagę <3

Ja póki co śpię w normalnych pizamkach ale potem napewno coś kupię z łatwym dostępem do piersi :P nie koniecznie z ciążowych :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam tylko usg, lekarz mowil ze moge zrobic pappa ale przez te moje pobyty w szpitalach przesuwaly mi sie ciagle wizyty u gina, nie bylo kiedy porozmawiac na spokojnie z lekarzem o tym i teraz w srode wyszlo ze raz - dziecko jest starsze o tydzien z haczykiem i musialabym pappa zrobic teraz, do piatku max. A myslalam ze mam jeszcze troche czasu do konca tego 14 tygodnia. A jak dzwonilam po laboratoriach to na nfz terminy na koniec stycznia, a prywatnie tylko dwa tygodnie wczesniej - polowa stycznia. A wtedy juz bedzie o wiele za pozno. Takze nawet nie mam mozliwosci, nawet jesli bym chciala. Ale najwazniejsze ze na usg bylo wszystko w porzadku..

megi78 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was tez tak pobolewa brzuch? Z boków i podbrzusze? Tak jakby zakwasy czy cos? Mnie już który dzień tak pobolewa :(

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poswiatecznie się z Wami witam, w drugim trymestrze:)
    Widze, że nie proznowalyscie i mam co nadrabiać. Dobrze, poranek z forum to już moja tradycja:)
    Moje libido z mrocznej otchłani powedrowalo na szczyty :D ktoras tez tak ma?
    Dobrego dnia Dziewczyny!

Anga1989, megi78, DTEM, Leoparde lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Junioer, a w ktorym tyg robilas NIFTY?

10t2d - można robić od 10 tygodnia, jeśli się okaże, ze za mało jest jeszcze dna płodu, to bez dopłaty powtarzają badanie po dwóch tygodniach.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na 11:30 mam wizytę na NFZ... Może mi lekarz powie skąd te bóle

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga robisz usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    No i na 11:30 mam wizytę na NFZ... Może mi lekarz powie skąd te bóle
    I dobrze że idziesz lepiej dmuchać na zimne. Ja tez dzisiaj idę i tez nie omieszkam powiedzieć o dziwnym cmieniu w podbrzuszu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na dana chwile przestały dokuczac kłucia i tak mysle czy sie martwic czy tez nie? No bo wiadomo,ze to oznacza ze dzidzia rosnie i macica sie powieksza

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak USG mi tez zrobi. Ja tam nie panikuje ale tak jak megi napisalas - lepiej dmuchac na zimne. Tym bardziej niech zobaczy na tego krwiaka bo moze to przez niego mnie tak brzuch boli

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, dzieki, to bardzo fajna informacja! Zrobię więc już niedługo, myślę że tuż po sylwestrze :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,sniadanko wciagniete i zaraz zbieramy sie na lyzwy...tzn ja postoje bo za dobrze nie jezdze a nie chce wyryc na twarz czy cos...
    Mnie dzis z rana klujacy bol w lewym boku obudzil...nisko ale nie pachwina...zobaczymy jak to sie rozwinie w ciagu dnia...ogolnie zdarza mi sie ze w lozku jak sie przekrecam to czuje jakby zakwasy,ale to raczej nie za czesto...ogolnie jakos mega malo mi sie tego rozciagania macicy wydaje,bez porownania mniej niz w pierwszej ciazy a spodziewalabym sie odwrotnie bo u mnie rosnie lrzeciez miesniak w niezlym tempie..no nic,do jutra niedaleko

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni raz bylam u tego dziada na NFZ :/ nie chciał mnie przyjac, z wielka łaska zrobil mi badanie i USG. Krwiaka ponoć juz nie mam a maluch ma 3,3 cm niby 10tc ale on to na odczepnego pomierzyl wiec pewnie maluch ma wiecej. A bolacy brzuch? Ponoc przez zaparcia...

l22nhdgen92nqanl.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświętnie :)
    Anga co za dziad, może na kacu i za karę do pracy przyszedł.
    Co do bóli to ja mam co jakiś czas jakieś kłucia i ciągnięcia, a najbardziej jak kichnę albo kaszlnę. Jak leżę w łóżku to staram się podciągać nogi pod brzuch przed kaszlnięciem i jest lepiej.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie wkurzyl ze juz na koncu jezyka mialam zdanie, ze jestem ubezpieczona i mam prawo do wizyt na NFZ... Wrr... Ale wazne ze z maluchem wszystko ok a za tydzień wizyta u mojej kochanej lekarki :) i wtedy bede miec dokladniejsze badania i tak naprawde okaze sie ile maluszek ma "wzrostu" ;)

Ale zerknelam na USG i widzialam malutkie rączki i nóżki <3

sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga a to dziad. Wazne ze z Dzieciem wszystko ok. Mnie tez od 3 dni pobolewa podbrzusze i czuje dyskomfort czasami tez zdarzaja sie takie szybciutke jakby lekkie skurczyki. Jak rozmawialam o tym z moim lekarzem niby to niejest nic zlego o ile to niesa silne bole, tepe bole i najbardziej jak nietowarzyszy jakimkolwiek bolom plamienie czy krwawienie. Jak bardziej mi dokucza to biore nospe w sumie raz wzielam w ciagu tych 3 dni. Dzisiaj sporo leze bo moze to jest spowodowane wieksza aktywnoscia w ciagu ostatnich dni i znacznie mniej odpoczywalam. A wizyta za tydzien dopiero:-( dziewczyny a jak u Was z sluzem? U mnie zdarzal sie bardziej zolty teraz juz jest duzo jasniejszy niz byl. Ale nawet przezroczystego sluzu mam sporo. W czwartek zaczynam 12 tydz wg om a wg usg z poczatku ciazy jak chodzilam neszcze do innego lekarza to wlasnie dzisiaj.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kurcze, mi zrobila sie za uchem taka bolesna gulka. Nie jest czerwona, nie wystaje tylko czuc pod palcami i boli jak cholera. No i teraz nie wiem czy to wezel chlonny czy zwykly pryszcz :D szczerze mowiac to nie daje mi to spokoju bo boje sie, ze to jakas infekcja jak wezel... ale tez moze sie okazac, ze zwykly syfior i tyle... bez sensu :D

W dodatku wczoraj jak sobie kichnelam to tak mnie brzuch rozbolal, ze myslalam, ze zwariuje. Moj wchodzi do pokoju a ja leze, trzymam sie za brzuch i sie zwijam. Wystraszyl sie biedny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:10

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu nie ma zadnych kluc i to mnie martwi :(
    Anga a u kogo bylas?

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ