X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar większy w poprzedniej ciązy jedna koszulkę kupiłam w normalnym rozmiarze i była za mała w biuście hehehe. Kupować będę z 2 m- ce przed porodem pewnie ale popatrzeć juz można :)

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary dzięki za informację :) Po rozmowie z Mężem doszliśmy do wniosku, że pewnie zrobimy ten zestaw (PAPPa+USG). A USG to już na 100%.

Megi ja już zamówiłam sobie :) Podobały mi się i pewnie już teraz zacznę w nich spać :) Wzięłam też 2 staniki, ale zobaczymy jak wyjdzie z rozmiarem ;)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Muszka pappa jest w standardzie z usg. Też wolała bym wiedzieć co i jak by potem w razie potrzeby szybko pomoc dziecku. Innej opcji Nie biorę pod uwagę <3

Ja póki co śpię w normalnych pizamkach ale potem napewno coś kupię z łatwym dostępem do piersi :P nie koniecznie z ciążowych :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam tylko usg, lekarz mowil ze moge zrobic pappa ale przez te moje pobyty w szpitalach przesuwaly mi sie ciagle wizyty u gina, nie bylo kiedy porozmawiac na spokojnie z lekarzem o tym i teraz w srode wyszlo ze raz - dziecko jest starsze o tydzien z haczykiem i musialabym pappa zrobic teraz, do piatku max. A myslalam ze mam jeszcze troche czasu do konca tego 14 tygodnia. A jak dzwonilam po laboratoriach to na nfz terminy na koniec stycznia, a prywatnie tylko dwa tygodnie wczesniej - polowa stycznia. A wtedy juz bedzie o wiele za pozno. Takze nawet nie mam mozliwosci, nawet jesli bym chciala. Ale najwazniejsze ze na usg bylo wszystko w porzadku..

megi78 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was tez tak pobolewa brzuch? Z boków i podbrzusze? Tak jakby zakwasy czy cos? Mnie już który dzień tak pobolewa :(

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poswiatecznie się z Wami witam, w drugim trymestrze:)
    Widze, że nie proznowalyscie i mam co nadrabiać. Dobrze, poranek z forum to już moja tradycja:)
    Moje libido z mrocznej otchłani powedrowalo na szczyty :D ktoras tez tak ma?
    Dobrego dnia Dziewczyny!

Anga1989, megi78, DTEM, Leoparde lubią tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Junioer, a w ktorym tyg robilas NIFTY?

10t2d - można robić od 10 tygodnia, jeśli się okaże, ze za mało jest jeszcze dna płodu, to bez dopłaty powtarzają badanie po dwóch tygodniach.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na 11:30 mam wizytę na NFZ... Może mi lekarz powie skąd te bóle

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga robisz usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    No i na 11:30 mam wizytę na NFZ... Może mi lekarz powie skąd te bóle
    I dobrze że idziesz lepiej dmuchać na zimne. Ja tez dzisiaj idę i tez nie omieszkam powiedzieć o dziwnym cmieniu w podbrzuszu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na dana chwile przestały dokuczac kłucia i tak mysle czy sie martwic czy tez nie? No bo wiadomo,ze to oznacza ze dzidzia rosnie i macica sie powieksza

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak USG mi tez zrobi. Ja tam nie panikuje ale tak jak megi napisalas - lepiej dmuchac na zimne. Tym bardziej niech zobaczy na tego krwiaka bo moze to przez niego mnie tak brzuch boli

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, dzieki, to bardzo fajna informacja! Zrobię więc już niedługo, myślę że tuż po sylwestrze :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,sniadanko wciagniete i zaraz zbieramy sie na lyzwy...tzn ja postoje bo za dobrze nie jezdze a nie chce wyryc na twarz czy cos...
    Mnie dzis z rana klujacy bol w lewym boku obudzil...nisko ale nie pachwina...zobaczymy jak to sie rozwinie w ciagu dnia...ogolnie zdarza mi sie ze w lozku jak sie przekrecam to czuje jakby zakwasy,ale to raczej nie za czesto...ogolnie jakos mega malo mi sie tego rozciagania macicy wydaje,bez porownania mniej niz w pierwszej ciazy a spodziewalabym sie odwrotnie bo u mnie rosnie lrzeciez miesniak w niezlym tempie..no nic,do jutra niedaleko

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni raz bylam u tego dziada na NFZ :/ nie chciał mnie przyjac, z wielka łaska zrobil mi badanie i USG. Krwiaka ponoć juz nie mam a maluch ma 3,3 cm niby 10tc ale on to na odczepnego pomierzyl wiec pewnie maluch ma wiecej. A bolacy brzuch? Ponoc przez zaparcia...

l22nhdgen92nqanl.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświętnie :)
    Anga co za dziad, może na kacu i za karę do pracy przyszedł.
    Co do bóli to ja mam co jakiś czas jakieś kłucia i ciągnięcia, a najbardziej jak kichnę albo kaszlnę. Jak leżę w łóżku to staram się podciągać nogi pod brzuch przed kaszlnięciem i jest lepiej.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie wkurzyl ze juz na koncu jezyka mialam zdanie, ze jestem ubezpieczona i mam prawo do wizyt na NFZ... Wrr... Ale wazne ze z maluchem wszystko ok a za tydzień wizyta u mojej kochanej lekarki :) i wtedy bede miec dokladniejsze badania i tak naprawde okaze sie ile maluszek ma "wzrostu" ;)

Ale zerknelam na USG i widzialam malutkie rączki i nóżki <3

sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga a to dziad. Wazne ze z Dzieciem wszystko ok. Mnie tez od 3 dni pobolewa podbrzusze i czuje dyskomfort czasami tez zdarzaja sie takie szybciutke jakby lekkie skurczyki. Jak rozmawialam o tym z moim lekarzem niby to niejest nic zlego o ile to niesa silne bole, tepe bole i najbardziej jak nietowarzyszy jakimkolwiek bolom plamienie czy krwawienie. Jak bardziej mi dokucza to biore nospe w sumie raz wzielam w ciagu tych 3 dni. Dzisiaj sporo leze bo moze to jest spowodowane wieksza aktywnoscia w ciagu ostatnich dni i znacznie mniej odpoczywalam. A wizyta za tydzien dopiero:-( dziewczyny a jak u Was z sluzem? U mnie zdarzal sie bardziej zolty teraz juz jest duzo jasniejszy niz byl. Ale nawet przezroczystego sluzu mam sporo. W czwartek zaczynam 12 tydz wg om a wg usg z poczatku ciazy jak chodzilam neszcze do innego lekarza to wlasnie dzisiaj.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kurcze, mi zrobila sie za uchem taka bolesna gulka. Nie jest czerwona, nie wystaje tylko czuc pod palcami i boli jak cholera. No i teraz nie wiem czy to wezel chlonny czy zwykly pryszcz :D szczerze mowiac to nie daje mi to spokoju bo boje sie, ze to jakas infekcja jak wezel... ale tez moze sie okazac, ze zwykly syfior i tyle... bez sensu :D

W dodatku wczoraj jak sobie kichnelam to tak mnie brzuch rozbolal, ze myslalam, ze zwariuje. Moj wchodzi do pokoju a ja leze, trzymam sie za brzuch i sie zwijam. Wystraszyl sie biedny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:10

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu nie ma zadnych kluc i to mnie martwi :(
    Anga a u kogo bylas?

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ