Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
BloodMary dzięki za informację
Po rozmowie z Mężem doszliśmy do wniosku, że pewnie zrobimy ten zestaw (PAPPa+USG). A USG to już na 100%.
Megi ja już zamówiłam sobiePodobały mi się i pewnie już teraz zacznę w nich spać
Wzięłam też 2 staniki, ale zobaczymy jak wyjdzie z rozmiarem
-
U mnie podobnie jak u Muszka pappa jest w standardzie z usg. Też wolała bym wiedzieć co i jak by potem w razie potrzeby szybko pomoc dziecku. Innej opcji Nie biorę pod uwagę
Ja póki co śpię w normalnych pizamkach ale potem napewno coś kupię z łatwym dostępem do piersinie koniecznie z ciążowych
-
nick nieaktualnyA ja robiłam tylko usg, lekarz mowil ze moge zrobic pappa ale przez te moje pobyty w szpitalach przesuwaly mi sie ciagle wizyty u gina, nie bylo kiedy porozmawiac na spokojnie z lekarzem o tym i teraz w srode wyszlo ze raz - dziecko jest starsze o tydzien z haczykiem i musialabym pappa zrobic teraz, do piatku max. A myslalam ze mam jeszcze troche czasu do konca tego 14 tygodnia. A jak dzwonilam po laboratoriach to na nfz terminy na koniec stycznia, a prywatnie tylko dwa tygodnie wczesniej - polowa stycznia. A wtedy juz bedzie o wiele za pozno. Takze nawet nie mam mozliwosci, nawet jesli bym chciala. Ale najwazniejsze ze na usg bylo wszystko w porzadku..
megi78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoswiatecznie się z Wami witam, w drugim trymestrze:)
Widze, że nie proznowalyscie i mam co nadrabiać. Dobrze, poranek z forum to już moja tradycja:)
Moje libido z mrocznej otchłani powedrowalo na szczytyktoras tez tak ma?
Dobrego dnia Dziewczyny!Anga1989, megi78, DTEM, Leoparde lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:Junioer, a w ktorym tyg robilas NIFTY?
10t2d - można robić od 10 tygodnia, jeśli się okaże, ze za mało jest jeszcze dna płodu, to bez dopłaty powtarzają badanie po dwóch tygodniach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja,sniadanko wciagniete i zaraz zbieramy sie na lyzwy...tzn ja postoje bo za dobrze nie jezdze a nie chce wyryc na twarz czy cos...
Mnie dzis z rana klujacy bol w lewym boku obudzil...nisko ale nie pachwina...zobaczymy jak to sie rozwinie w ciagu dnia...ogolnie zdarza mi sie ze w lozku jak sie przekrecam to czuje jakby zakwasy,ale to raczej nie za czesto...ogolnie jakos mega malo mi sie tego rozciagania macicy wydaje,bez porownania mniej niz w pierwszej ciazy a spodziewalabym sie odwrotnie bo u mnie rosnie lrzeciez miesniak w niezlym tempie..no nic,do jutra niedaleko -
Ostatni raz bylam u tego dziada na NFZ
nie chciał mnie przyjac, z wielka łaska zrobil mi badanie i USG. Krwiaka ponoć juz nie mam a maluch ma 3,3 cm niby 10tc ale on to na odczepnego pomierzyl wiec pewnie maluch ma wiecej. A bolacy brzuch? Ponoc przez zaparcia...
-
Witam się poświętnie
Anga co za dziad, może na kacu i za karę do pracy przyszedł.
Co do bóli to ja mam co jakiś czas jakieś kłucia i ciągnięcia, a najbardziej jak kichnę albo kaszlnę. Jak leżę w łóżku to staram się podciągać nogi pod brzuch przed kaszlnięciem i jest lepiej.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Tak mnie wkurzyl ze juz na koncu jezyka mialam zdanie, ze jestem ubezpieczona i mam prawo do wizyt na NFZ... Wrr... Ale wazne ze z maluchem wszystko ok a za tydzień wizyta u mojej kochanej lekarki
i wtedy bede miec dokladniejsze badania i tak naprawde okaze sie ile maluszek ma "wzrostu"
Ale zerknelam na USG i widzialam malutkie rączki i nóżkisisi, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Anga a to dziad. Wazne ze z Dzieciem wszystko ok. Mnie tez od 3 dni pobolewa podbrzusze i czuje dyskomfort czasami tez zdarzaja sie takie szybciutke jakby lekkie skurczyki. Jak rozmawialam o tym z moim lekarzem niby to niejest nic zlego o ile to niesa silne bole, tepe bole i najbardziej jak nietowarzyszy jakimkolwiek bolom plamienie czy krwawienie. Jak bardziej mi dokucza to biore nospe w sumie raz wzielam w ciagu tych 3 dni. Dzisiaj sporo leze bo moze to jest spowodowane wieksza aktywnoscia w ciagu ostatnich dni i znacznie mniej odpoczywalam. A wizyta za tydzien dopiero:-( dziewczyny a jak u Was z sluzem? U mnie zdarzal sie bardziej zolty teraz juz jest duzo jasniejszy niz byl. Ale nawet przezroczystego sluzu mam sporo. W czwartek zaczynam 12 tydz wg om a wg usg z poczatku ciazy jak chodzilam neszcze do innego lekarza to wlasnie dzisiaj.
-
Hejka
Kurcze, mi zrobila sie za uchem taka bolesna gulka. Nie jest czerwona, nie wystaje tylko czuc pod palcami i boli jak cholera. No i teraz nie wiem czy to wezel chlonny czy zwykly pryszczszczerze mowiac to nie daje mi to spokoju bo boje sie, ze to jakas infekcja jak wezel... ale tez moze sie okazac, ze zwykly syfior i tyle... bez sensu
W dodatku wczoraj jak sobie kichnelam to tak mnie brzuch rozbolal, ze myslalam, ze zwariuje. Moj wchodzi do pokoju a ja leze, trzymam sie za brzuch i sie zwijam. Wystraszyl sie biednyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:10
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
nick nieaktualny