Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Ja dzis u mnie zauwazylam sluz taki zoltawo zoltawy serio dziwny kolor.
i zapach ma inny.. Ale mozliwosci do tego wiele... Inne jedzenie, wachanie chemikalii bo wysprzatalam wczoraj okna i lazienke, no wiele rzeczy ktorymi nie zamierzam sie martwic . mozliwe ze to nic groznego
Ja go mam juz od kilku dni i zawsze po siusianiu sie pojawia wiekszosci i czuje jak leci. Chlamydie, ureaplasme i mycoplasme robilam i wynik ujemny byl w październiku, cholera co to jest -
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:Przezyl przezyl.
przecuez dziecka nie zabije
troche sie wkurzyl na niego tymbardziej ze co dzien mowilo sie to samo "nie podchodz do tv, nie stukaj, nie marz po nim" ale sasiad wezmie naprawe na siebie
-
Hej kochane, mało mnie ale ciagle mam przeprowadzkę a dzisiaj mała gorączkuje i marudzi
mój mąż by się ucieszył, bo czeka aż ten się popsuje by nowy kupić
zaraz ja wam poświęcę golizna i pokaże swój brzuch z wczoraj
a co tam skrobiecie na fb ? Założyliście jakaś grupę lipcowek z BBF ?
-
Ja mialam mega zolty sluz i po podcieraniu na papierze, po siusianiu i tez bylam mega zaniepokojona, lekarz mowil ze wszystko jest ok on nic nie widzi zlego. Odezwalam sie do szwagierki o tym a ona ze moze od lekow i faktycznie zaczelam jakis czas temu brac asparaginian zamiast asparaginian extra, odstawilam i wszystko wrocilo do normy.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Dziewczyny, ja już po badaniu prenatalnym i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)
bulkaasia, Anga1989, Leoparde, Selja, Marciiik, megi78, gabi544, Solane, lottinka, Zoja, sisi lubią tę wiadomość
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny, ja już po badaniu prenatalnym i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)
Moje bejbe tez spalo i to tak uparcie ze nic nie ruszalo...a o plec nie pytalismy,kobitka sama tez nic nie wspomniala chociaz mysle ze byla dobra okazja bo od glry do doly i z profilu byl dobry obraz
Anga,wow to fajnie,szkoda ze moja sie nie zmienila..zostala z tym rh - i teraz sa przez to klopoty bo po poronieniu mi antycial nie podali,no ja mam nadzieje ze sie to dobrze dla nas skonczy..Marciiik lubi tę wiadomość
-
Aa noc mialam koszmarna z serii tych bezsennych..obudzilam sie cala obolala o 2, poduszki takie pomocnicze byly w praniu wiec spalam na jednej plaskiej- koszmar...wiedzialam ze mamy w kuchni 2 banany...zeszlam taka wyglodzona i co? Maz je zjadl przed snem!! W zlosci mialam chec go isc obudzic...doslownie....zadowolilam sie jogurtem ale rozbudzil mnie taki zimny jeszcze bardziej...o 4:30 jeszcze nie spalam....ehhh
-
Anga1989 wrote:Selja moze ja gdzies polozylas i nie pamietasz? Poszukaj na spokojnie.
A ja jestem w szoku. Faktycznie grupa krwi moze sie zmienic. W ksiazecce zdrowia mam wpisane ze urodzilam się z grupa ARh- a teraz mam AB0 o_O
Grupa krwi moze sie zmienic ale jest duze prawdopodobienstwo ze po prostu kiedys maluchom nie robiono badan krwi z ich krwi tylko z pepowiny. W pepowinie mogla byc krew Twoja ale rowniez Twojej mamy. W tym wypadku pobrali krew, ktora byla krwia Twojej mamy A- a Ty widocznie masz krew po tacie i jest inna. Dlatego nie bierze sie pod uwage krwi z ksiazeczki bo to moze byc Twoja krew ale nie musiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:44
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
To samo mi ginka powiedziala ale wiecie, normalny czlowiek o takich rzeczach nie wie. A moja mama ma wpisana ARh+ tak wiec w kazdym wypadku inaczej wychodzi
Ale wazne ze juz wszystko mam, w poniedzialek albo we wtorek skocze tylko z moczem a w czwartek wizyta
-
nick nieaktualnyMuszka15 wrote:Swietnie gratuluje!!
Moje bejbe tez spalo i to tak uparcie ze nic nie ruszalo...a o plec nie pytalismy,kobitka sama tez nic nie wspomniala chociaz mysle ze byla dobra okazja bo od glry do doly i z profilu byl dobry obraz
Anga,wow to fajnie,szkoda ze moja sie nie zmienila..zostala z tym rh - i teraz sa przez to klopoty bo po poronieniu mi antycial nie podali,no ja mam nadzieje ze sie to dobrze dla nas skonczy..
No to tak jak moje! Oby tak ładnie spało jak się urodzi, haha!Ale pocieszyłyście mnie, bo się tym sapaniem jak suseł troszkę, gdzieś z boku głowy, martwiłam nieco
-
Uff no to udało mi się przesunąć badania prenatalne
Wczoraj powiedziały mi, że najwcześniejszy termin to 18 stycznia (wizytę u mojego gin mam 19 stycznia i musiałabym w takiej sytuacji coś z nią kombinować), a dziś zadzwoniłam i okazało się, że wolny jest termin 11 stycznia
No to wszystko da się pogodzić
Mam nadzieję, ze do wizyty u mojego gin dam radę wszystko już mieć - łącznie z wynikami badań krwi.
Powiedzcie mi czy wyniki testu PAPPa są do odebrania przez internet czy osobiście jak wyniki testu np. na HIV?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 16:10
-
Mania,,nie wiem jak w pl ale do mnie ogolny wynik ma przyjsc poczta jesli bedzie wszystko ok a jak cos nie bedzie gralo to beda dzwonic,no z samego usg to juz wiemy ze wyszlo ok ale to o te kombinacje krew+usg chodzi teraz....
Wogole to w uk bardzo nalegaja na szczepienia przeciw grypie i krztuscowi( podobno byl spory przyrost zachorowan wsrod noworodkow na krztusiec od 2012 roku i dlatego szczepi sie ciezarne) z tym ze ja tak niebardzo na grype chce,zreszta myslalam odpuscic oba szczepienia,ale pani bardzo nacikala,troche pocaulam sie jak wyrodna matka wiec o tym krztuscu pomysle bo nie zanotowano powiklan,grypowej nie ufam,corki nia tez nie szczepie chociaz tez ma wskazanie....nas sie raczej tego typu paskudztwa nie trzymaja no ale hmm...mam czas do 20 tyg ciazy sie zaszczepic podobno...
Dzisiaj mam naprawde kiepski dzien,mdlo mi,brzuch pobolewa tak niewygodnie i slaba jestem ogolnie,niewyspana wiadomo po takiej nocy...zaraz mam wychodzic na urodziny do kolezanki ale szczerze? Ja nie wiem jak ja tam wysiedze...a jutro do pracy wiec wypadaloby sie dla odmiany fajnie wyspacMania25 lubi tę wiadomość
-
My juz tez po prenatalnych..
Wedlug usg wszystko ok,na razie ryzyko wysokie i wysokie moze byc bo moj wiek to 41 wiec wiadomo.W poniedzialek wyniki z pappa jesli cos wyjdzie nie tak to doktorka ma dzwonic jesli nie to wyniki do odebrania na miejscu.
Plakalam cale usg,chyba dzis dotarlo do mnie ze jestem w ciazy i jest we mnie zycie.Płci nie znamy bo oczywiscie spał,ciezko bylo zmierzyc przeziernosc bo nie chcial sie obrócic,lezal pleckami do nas i mial to gdzies..wiek ciazy wg usg 4 dni starszy czyli 12+6,dzidziol ma juz 65mm
Madlene.:), Anga1989, Selja, Leoparde, Ewela35, awangarda, Mania25, megi78, Nicka678, cookiemonster, DTEM, Solane, bulkaasia, sisi, gabi544, Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Mania25 wrote:
Powiedzcie mi czy wyniki testu PAPPa są do odebrania przez internet czy osobiście jak wyniki testu np. na HIV?
Ja robilam w Angelusie w Katowicach i tam jest do odebrania tylko osobiscie na miejscu,nie wysylają.Gdzie niegdzie wiem ze wysylają pocztą Polska a wczesniej dzwonią z wynikiem,musisz poprostu zapytac jak jest tam gdzie masz prenatalne
Mania25 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural