X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja dzis u mnie zauwazylam sluz taki zoltawo zoltawy serio dziwny kolor. :D i zapach ma inny.. Ale mozliwosci do tego wiele... Inne jedzenie, wachanie chemikalii bo wysprzatalam wczoraj okna i lazienke, no wiele rzeczy ktorymi nie zamierzam sie martwic . mozliwe ze to nic groznego :)

Ja go mam juz od kilku dni i zawsze po siusianiu sie pojawia wiekszosci i czuje jak leci. Chlamydie, ureaplasme i mycoplasme robilam i wynik ujemny byl w październiku, cholera co to jest :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to ale w poniedziałek pojde zrobic posiew moczu i jeszcze raz mocz

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Przezyl przezyl. :) przecuez dziecka nie zabije :D troche sie wkurzyl na niego tymbardziej ze co dzien mowilo sie to samo "nie podchodz do tv, nie stukaj, nie marz po nim" ale sasiad wezmie naprawe na siebie :)
    Dobrze, że uda się to tak załatwić :-)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, mało mnie ale ciagle mam przeprowadzkę a dzisiaj mała gorączkuje i marudzi :( mój mąż by się ucieszył, bo czeka aż ten się popsuje by nowy kupić :P zaraz ja wam poświęcę golizna i pokaże swój brzuch z wczoraj ;) a co tam skrobiecie na fb ? Założyliście jakaś grupę lipcowek z BBF ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie fatim grupa jest ogolnie zalozona. Kilka nawet
    Lipcowe mamy 2017
    Lipcowe mamusie 2017
    Lipcowe maluszki 2017 :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam mega zolty sluz i po podcieraniu na papierze, po siusianiu i tez bylam mega zaniepokojona, lekarz mowil ze wszystko jest ok on nic nie widzi zlego. Odezwalam sie do szwagierki o tym a ona ze moze od lekow i faktycznie zaczelam jakis czas temu brac asparaginian zamiast asparaginian extra, odstawilam i wszystko wrocilo do normy.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po badaniu prenatalnym i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)

bulkaasia, Anga1989, Leoparde, Selja, Marciiik, megi78, gabi544, Solane, lottinka, Zoja, sisi lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa to ja ;)

Cookiemonster cudne wieści, gratuluję!!!

cookiemonster lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana !! Zgubiłam na świętach kartę ciąży ze zdjęciami kropcia :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja moze ja gdzies polozylas i nie pamietasz? Poszukaj na spokojnie.

A ja jestem w szoku. Faktycznie grupa krwi moze sie zmienic. W ksiazecce zdrowia mam wpisane ze urodzilam się z grupa ARh- a teraz mam AB0 o_O

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, ja już po badaniu prenatalnym i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)
    Swietnie gratuluje!!
    Moje bejbe tez spalo i to tak uparcie ze nic nie ruszalo...a o plec nie pytalismy,kobitka sama tez nic nie wspomniala chociaz mysle ze byla dobra okazja bo od glry do doly i z profilu byl dobry obraz

Anga,wow to fajnie,szkoda ze moja sie nie zmienila..zostala z tym rh - i teraz sa przez to klopoty bo po poronieniu mi antycial nie podali,no ja mam nadzieje ze sie to dobrze dla nas skonczy..

Marciiik lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa noc mialam koszmarna z serii tych bezsennych..obudzilam sie cala obolala o 2, poduszki takie pomocnicze byly w praniu wiec spalam na jednej plaskiej- koszmar...wiedzialam ze mamy w kuchni 2 banany...zeszlam taka wyglodzona i co? Maz je zjadl przed snem!! W zlosci mialam chec go isc obudzic...doslownie....zadowolilam sie jogurtem ale rozbudzil mnie taki zimny jeszcze bardziej...o 4:30 jeszcze nie spalam....ehhh

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Selja moze ja gdzies polozylas i nie pamietasz? Poszukaj na spokojnie.

A ja jestem w szoku. Faktycznie grupa krwi moze sie zmienic. W ksiazecce zdrowia mam wpisane ze urodzilam się z grupa ARh- a teraz mam AB0 o_O

Grupa krwi moze sie zmienic ale jest duze prawdopodobienstwo ze po prostu kiedys maluchom nie robiono badan krwi z ich krwi tylko z pepowiny. W pepowinie mogla byc krew Twoja ale rowniez Twojej mamy. W tym wypadku pobrali krew, ktora byla krwia Twojej mamy A- a Ty widocznie masz krew po tacie i jest inna. Dlatego nie bierze sie pod uwage krwi z ksiazeczki bo to moze byc Twoja krew ale nie musi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:44

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo mi ginka powiedziala ale wiecie, normalny czlowiek o takich rzeczach nie wie. A moja mama ma wpisana ARh+ tak wiec w kazdym wypadku inaczej wychodzi ;)

Ale wazne ze juz wszystko mam, w poniedzialek albo we wtorek skocze tylko z moczem a w czwartek wizyta

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi grupami krwi to wychodzi w cały świat :) Ja mam A+, mąż B- i nasze dzieci mogą mieć cały pakiet tak naprawdę :) Jedynie jednej kombinacji z czynnikiem Rh nie mają możliwości mieć :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Swietnie gratuluje!!
    Moje bejbe tez spalo i to tak uparcie ze nic nie ruszalo...a o plec nie pytalismy,kobitka sama tez nic nie wspomniala chociaz mysle ze byla dobra okazja bo od glry do doly i z profilu byl dobry obraz

Anga,wow to fajnie,szkoda ze moja sie nie zmienila..zostala z tym rh - i teraz sa przez to klopoty bo po poronieniu mi antycial nie podali,no ja mam nadzieje ze sie to dobrze dla nas skonczy..

No to tak jak moje! Oby tak ładnie spało jak się urodzi, haha! :) Ale pocieszyłyście mnie, bo się tym sapaniem jak suseł troszkę, gdzieś z boku głowy, martwiłam nieco :)

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff no to udało mi się przesunąć badania prenatalne :) Wczoraj powiedziały mi, że najwcześniejszy termin to 18 stycznia (wizytę u mojego gin mam 19 stycznia i musiałabym w takiej sytuacji coś z nią kombinować), a dziś zadzwoniłam i okazało się, że wolny jest termin 11 stycznia :) No to wszystko da się pogodzić :) Mam nadzieję, ze do wizyty u mojego gin dam radę wszystko już mieć - łącznie z wynikami badań krwi.

Powiedzcie mi czy wyniki testu PAPPa są do odebrania przez internet czy osobiście jak wyniki testu np. na HIV?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 16:10

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania,,nie wiem jak w pl ale do mnie ogolny wynik ma przyjsc poczta jesli bedzie wszystko ok a jak cos nie bedzie gralo to beda dzwonic,no z samego usg to juz wiemy ze wyszlo ok ale to o te kombinacje krew+usg chodzi teraz....

Wogole to w uk bardzo nalegaja na szczepienia przeciw grypie i krztuscowi( podobno byl spory przyrost zachorowan wsrod noworodkow na krztusiec od 2012 roku i dlatego szczepi sie ciezarne) z tym ze ja tak niebardzo na grype chce,zreszta myslalam odpuscic oba szczepienia,ale pani bardzo nacikala,troche pocaulam sie jak wyrodna matka wiec o tym krztuscu pomysle bo nie zanotowano powiklan,grypowej nie ufam,corki nia tez nie szczepie chociaz tez ma wskazanie....nas sie raczej tego typu paskudztwa nie trzymaja no ale hmm...mam czas do 20 tyg ciazy sie zaszczepic podobno...

Dzisiaj mam naprawde kiepski dzien,mdlo mi,brzuch pobolewa tak niewygodnie i slaba jestem ogolnie,niewyspana wiadomo po takiej nocy...zaraz mam wychodzic na urodziny do kolezanki ale szczerze? Ja nie wiem jak ja tam wysiedze...a jutro do pracy wiec wypadaloby sie dla odmiany fajnie wyspac

Mania25 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz tez po prenatalnych..
    Wedlug usg wszystko ok,na razie ryzyko wysokie i wysokie moze byc bo moj wiek to 41 wiec wiadomo.W poniedzialek wyniki z pappa jesli cos wyjdzie nie tak to doktorka ma dzwonic jesli nie to wyniki do odebrania na miejscu.
    Plakalam cale usg,chyba dzis dotarlo do mnie ze jestem w ciazy i jest we mnie zycie.Płci nie znamy bo oczywiscie spał,ciezko bylo zmierzyc przeziernosc bo nie chcial sie obrócic,lezal pleckami do nas i mial to gdzies..wiek ciazy wg usg 4 dni starszy czyli 12+6,dzidziol ma juz 65mm

20161230-163018.jpg

20161230-163124.jpg

Madlene.:), Anga1989, Selja, Leoparde, Ewela35, awangarda, Mania25, megi78, Nicka678, cookiemonster, DTEM, Solane, bulkaasia, sisi, gabi544, Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:

Powiedzcie mi czy wyniki testu PAPPa są do odebrania przez internet czy osobiście jak wyniki testu np. na HIV?

Ja robilam w Angelusie w Katowicach i tam jest do odebrania tylko osobiscie na miejscu,nie wysylają.Gdzie niegdzie wiem ze wysylają pocztą Polska a wczesniej dzwonią z wynikiem,musisz poprostu zapytac jak jest tam gdzie masz prenatalne

Mania25 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ