Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
megi78 - jak pytałam o witaminy na I trymestr to mój endokrynolog powiedział, że te mieszanki to tablica mendelejewa i że dziecko dostaje wszystko co trzeba, oprócz kwasu foliowego, od mamy i że nie trzeba dodawać niczego
a w drugim trymestrze żeby koniecznie brac kwas DHEA
ja trochę się obawiam tych wszystkich składaków, trzeba dobrze czytać skład, żeby czegoś niepotrzebnego nie brać, już lepiej więcej żółtek jeść
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
U mnie dla dziewczynki, która raczej chyba teraz się nie przydarzy, marzy mi się Ania ewent Antosia, a dla chłopca Janek (Mamakejti, znowu mamy podobnie;). Podoba mi sie też Antoś, Staś, ale mój jest na nie...
co do witamin, ja biorę kwas foliowy 5mg, wit D, accard, wit C (2*1000mg na pęcherz), magne B6, jod. Oprócz tego lutka 100mg 6 razy, dupek 4, clexane 0,6, euthoryx, glucophage, steryd i chyba tyle... gorzej niż moja babcia;) swoją drogą Anna właśnie;p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po USG genetycznym - ryzyko wad bardzo niskie. Pierwsze zaskoczenie - ja mam 12t0d, a dziecko... 13t2d
Długość 6,74 cm, tętno 166 ud/min. Najpierw spało, potem się ruszało, prawdopodobnie chłopak, ale pewności nie ma. Mąż był przy USG (w całości przez brzuch, bo ciąża okazała się spora jak na swój czas, no i wyżej aniżeli myślałam, że jest), trochę się wzruszył, choć się nie przyznaje - ale cały czas się uśmiechał
Przezierność w normie, kość nosowa jest, nóżki, rączki, narządy wewnętrzne w normie.
Data porodu w związku z tym zmieniła się na okolice 10 lipca, a nawet, według sprzętowych wyliczeń, 8 lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:26
Leoparde, cookiemonster, Selja, asiczka11, Ciacho, Anga1989, megi78, Nicka678, mamakejti, Ewela35, sisi, bulkaasia, Marciiik, Solane, gabi544, DTEM, Amore, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Z tymi witaminami to sie zmienia,co chwile nowe testy robia wiec wiadomo...mi z Maya tylko kwas kazali ale ze ja nic nie jadlam przez dluuugi czas tylko zwracalam to jednak kupilam sobie witaminy...teraz kazali kwas i wit d,wiec juz sie zmienilo...no i biore ale tez ostatnio nie jadam za dobrze wiec cos kupie...wiadomo ze jak sie czlowiek fajniemodzywia to witaminy takie sztuczne nie maja sie co porownywac nawet,inne wchlanianie...no ale jak sie nie je za do rze to z braku laku lepiej cos sztucznego wziac nawet ..ja miesa nie jem w tej ciazy to nie wiem..wyniki niby byly ok ostatnio ale nastepne beda w 28 tyg robione dopiero wiec jeszcze kupa czasu...
Steves,ale fajny maluch,czy on ma irokeza na glowie? Modnis od malego -
Cześć dziewczyny. Ujawniam się dopiero teraz, choć czytam was od samego początku
Mam do was pytanie. Nie pobolewa was brzuch? Tak okresowo? Jestem w 13 tc, a wciąż mam takie dni, np dziś, że cały dzień mam takie cmienie jak na @. Biorę nospe i leżę. Czy wam też się to zdarza? -
Lipa,ja nie mialam tych boli i wrecz mnie to martwilo bo w pierwszej ciazy nacierpialam sie sporo z ich powodu...i co? I te miesniaki mnie tak rozbolaly i pokurczyly ze chociaz same miesniaki dzis nie bola to bol podbrzusza tak mi doskwiera ze wzielam mocne leki...nadal boli,wstalam na obiad pierwszy raz od piatku,posiedzialam przy stole jako tako z 15 min i musialam sie polozyc bo brzuch skorczony,twardy i bolacy od razu....mam wszystko tak naruszone przez te paskudne bole ze nie chodze a sie tocze wrecz...oj szybko mnie zlapalo,jeszcze w pt fajnie sie ruszalam i wogole a teraz ledwo co,mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie ciutek lepiej chociaz czy ja wiem? Wszystko teraz tak drastycznie sie,powieksza ze w sumie co sie dziwic ze boli nie?
lipa lubi tę wiadomość
-
asiczka11 wrote:SteveS, szykuj się na Big Baby
lipa - tak, zdarza się.
Raczej na poród przed terminem - moja mama rodziła dwoje dzieci przed terminem, tak z tydzień. Mam nadzieję, że jednak albo poród będzie w bezpiecznym marginesie czasowym, ale przed terminem, albo dziecko przestanie super szybko rosnąć, bo chciałabym poród SN. -
Muszka ja dokładnie tak jak Ty biorę te Healthly start czyli kwas + d3.
No i letrox na tarczyce.
Muszę zapytać położnej co w 2 trym. Popatrzę na te dostępne w uk witaminy i najwyżej coś dokupie. Nie chce przesadzać z ilością.
Kurcze to ty usg już tyle zaliczyłas że hoho. Ale To dobrze jeśli była taka potrzeba. Nie ma nic gorszego jak się słyszy że wszystko olewaja...
Kurcze mam nadzieję że szybko te bóle ci odpuszcza
-
lipa wrote:Cześć dziewczyny. Ujawniam się dopiero teraz, choć czytam was od samego początku
Mam do was pytanie. Nie pobolewa was brzuch? Tak okresowo? Jestem w 13 tc, a wciąż mam takie dni, np dziś, że cały dzień mam takie cmienie jak na @. Biorę nospe i leżę. Czy wam też się to zdarza? -
Drogie:
lipa - tak do 9 tc miałam takie bóle, teraz to już "tylko" ciągnięcia i ukłucia, ale to jest naprawdę osobnicza sprawa, także ja bym sie nie martwiła, dopóki nie ma megaskurczy i nie daj Boże plamienia, a magnez bierzesz jak brzunio boli?
Nicka678 - oj dawno badałam progesteron, chyba jeszcze wraz z betą....
SteveS - boski malec, po fryzurze wróżę, że chłopiec;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
W sumie to chyba lepiej urodzić przed terminem ale donoszone dziecko, niż przenosić ? Ja jestem dzieckiem przenoszonym, chociaż biorąc pod uwagę technologię w ginekologii 30 lat temu - 0 usg.. może i miałam się urodzić tydzień później?Oleczka ur. 10.06.2017
-
Lipa - ja ostatnio tak miałam przestał mnie całkowicie ciągnąć brzuch w ok. 8 tygodniu i w 12tym zaczęły się @owe specyficzne ciągnięcia. Też się zestresowalam dwa dni to trwało i przeszło samo tak jak przyszło, doktor mi mówiła, że to normalne u tego się trzymamy
Witaj tutaj bardzo się cieszę patrząc na Twój suwaczek
praktycznie w jednym czasie testowalysmy z tego co pamiętam.
Cookiemonster ja mam łożysko z przodu nisko. Pewnie przez to detektor u mnie nie działa;)
Gratuluję pięknych Maluchów
Jak czekam na wynik Pappa na usg wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 19:16
lipa lubi tę wiadomość
-
Nam nie powiedzieli nic o lozysku,sprawdzila kosc nosowa i przeziernos karkowa,rece nogi i mozg....reszty chyba nie sprawdzala bo mam napisane ze konkretna anatomia bedzie sprawdzana na polowkowych badaniach,taka notka na sprawozdaniu...mi jeszcze miesniaki ogladala i mierzyla ale lozysko- na ten temat cisza i nic nie pisze