X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Bolus tez ciekawie ;) ...my na dziecko mowimy Bob i az sie boje ze ta ksywa mu zastanie

My też! Zdrobniale Bobek :D Moja mama aż się wzdryga jak słyszy, bo ma jakieś dziwne skojarzenia :D

oar8ugpjc906emnk.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie przez to, ze myslalam, ze dziewczynka to mialam cala liste imion a o chlopaku nie myslalam. Jedyne meskie imie jakie podoba sie i mi i narzeczonemu to Aron. Ale rodzina narzeczonego jest bardzo przeciwna (mojej rodzinie sie podoba) wiec jakos nie przyzwyczajalam sie do tego imienia. No ale od czasu kiedy wiadomo, ze synuś to narzeczony mowi do brzucha Aronek wiec... moze juz tak zostanie :)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domku biega Anka, w przedszkolu są tylko 2, a imię fajne, bo w każdym chyba zachodnim języku jest Anna;)
    w brzuchu podobno zamieszkał mi facet - i tu mamy zgryz, po podoba nam sie Janek, ale ich jest miliony;) i teraz kombinujemy...mi się Florian podoba, ale mąż oponuje, że Florek będzie.....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem cookie - trudno się z Wami rozstać;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda jest taka dobijająca jeżeli chodzi o chorobska, że nawet psa mi nie oszczędzila i sie biedaczek przeziebil :( ide z nim za nie dlugo do weterynarza bo nie chce dopuscic do zapalenia krtani - bo już kiedyś mial :/

Mi na szczescie minelo po tym syropie i herbatkach z miodem i cytryna

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie witaminy planujecie brać (bądź juz bierzecie) od II trymestru?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko wspólny poród wchodzi w grę. Jeśli będzie cc to mąż tak jak za 1 razem będzie że mną i będzie relacjonował co podejrzal z za parawanu haha :)
    My mamy namiastkę wspólnego porodu SN jak i zaliczona cesarke. Wiem że da radę i nie wyobrażam sobie żeby go nie było przy mnie <3 on też nawet nie chce takiej opcji słyszeć.

Co do imion też nie będzie rączej jakieś mega typowe. Tym bardziej że syn ma tak oryginalne imię że nikt osobiście nie zna nikogo o tym samym imieniu :)

Dla dziewczynki mamy już od 1 ciąży - Nicole. A dla syna hmmm czeka nas długa droga z wyborem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zazdroszczę wam tych usg <3 Ja zobaczę kropka dopiero 16.01... Kupa czasu :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dziewczyny, jakie witaminy planujecie brać (bądź juz bierzecie) od II trymestru?

Od II trymestru omegamed pregna plus;) z polecenia profesorci mojej;)

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Ja planuje MamaDHA Premium :) Teraz bierzemy zwykłe MamaDHA + wit.C (na uszczelnienie naczyń) + magnez + kwas foliowy + duphaston + luteinę - słowem leków więcej niż moja babcia...

oar8ugpjc906emnk.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Od II trymestru omegamed pregna plus;) z polecenia profesorci mojej;)
    Ja na pierwszej wizycie dostałam próbkę pregna plus (3tabletki), doktorka kazała odłożyć to na II trymestr a dzisiaj zapomniałam zapytać jakie witaminy włączyć. Będę musiała pewnie dzwonić i dopytac

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Ja mam juz wykupiony Femibion Natal 2

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja na pierwszej wizycie dostałam próbkę pregna plus (3tabletki), doktorka kazała odłożyć to na II trymestr a dzisiaj zapomniałam zapytać jakie witaminy włączyć. Będę musiała pewnie dzwonić i dopytac

Najważniejsze sa tak naprawdę kwasy DHEA, reszta to dodatek;)
    ja biorę wit. B6, wit. B 12, Wit. D3, duphaston, aspirynę cardio na noc, 100 mg jodu, oczywiście euthyrox, magnez
    czyli jak pisze madziakowa - więcej niż nasze babcie;)
    ale wszystko pod kontrolą lekarzy: gin i endo

Leoparde, madziakowa lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ja mam juz wykupiony Femibion Natal 2
    Brałam te witaminy w pierwszej ciąży :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jej zazdroszczę wam tych usg <3 Ja zobaczę kropka dopiero 16.01... Kupa czasu :/
    Witaj w klubie oczywiście ja również :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny tez chce was się spytać o witaminy. Kupiłam vita min plus mama wydaje mi się ze jest ok, ale w składzie ma to witaminę A w postaci beta karotenu ilość zaspokaja 22% zapotrzebowania wiec to bardzo mała dawka ale i tak zastanawiam się czy mogę. Z drugiej strony chyba ci producenci wiedzą co robią. Podpowiedzcie mi proszę. Dzięki

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi i paula,ja dopiero po polowie lutego kolejne usg tzn polowkowe...no chociaz na a&e mi zrobili takie szybkie w sobote...jak bna uk to juz calkiem sporo bo 5 usg zaliczylam....

Brzuch mnie dzis boli tak nisko,mocno wiec wzielam znow te leki ale to juz nie miesniaki dzisiaj wiec taki bol da rade zniesc chociaz..

Tez mysle wprowadzic witaminy bo wczesniej nie kazali brac..z corka bralam pregna care czy cos podobnego...teraz wit d i kwas foliowy narazie ale ja malo co jem ostatnio,az mi zal tego dziecka..

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi,ja sugeruja to na drugi trymestr to pewnie beda ok,tak jak mowisz jakies normy chyba musza spelniac...ja jak wstane na nigi to sie przejade do sklepu i tez cos wybiore

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście ze na 2 trymestr tylko mnie zastanawia ten beta karoten

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja kupiłam sobie Femibion Natal 2 Plus bo tak mi polecił Mój ginek :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ