Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie przez to, ze myslalam, ze dziewczynka to mialam cala liste imion a o chlopaku nie myslalam. Jedyne meskie imie jakie podoba sie i mi i narzeczonemu to Aron. Ale rodzina narzeczonego jest bardzo przeciwna (mojej rodzinie sie podoba) wiec jakos nie przyzwyczajalam sie do tego imienia. No ale od czasu kiedy wiadomo, ze synuś to narzeczony mowi do brzucha Aronek wiec... moze juz tak zostanie
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
U mnie w domku biega Anka, w przedszkolu są tylko 2, a imię fajne, bo w każdym chyba zachodnim języku jest Anna;)
w brzuchu podobno zamieszkał mi facet - i tu mamy zgryz, po podoba nam sie Janek, ale ich jest miliony;) i teraz kombinujemy...mi się Florian podoba, ale mąż oponuje, że Florek będzie.....
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ta pogoda jest taka dobijająca jeżeli chodzi o chorobska, że nawet psa mi nie oszczędzila i sie biedaczek przeziebil
ide z nim za nie dlugo do weterynarza bo nie chce dopuscic do zapalenia krtani - bo już kiedyś mial
Mi na szczescie minelo po tym syropie i herbatkach z miodem i cytryna
-
U nas też tylko wspólny poród wchodzi w grę. Jeśli będzie cc to mąż tak jak za 1 razem będzie że mną i będzie relacjonował co podejrzal z za parawanu haha
My mamy namiastkę wspólnego porodu SN jak i zaliczona cesarke. Wiem że da radę i nie wyobrażam sobie żeby go nie było przy mnieon też nawet nie chce takiej opcji słyszeć.
Co do imion też nie będzie rączej jakieś mega typowe. Tym bardziej że syn ma tak oryginalne imię że nikt osobiście nie zna nikogo o tym samym imieniu
Dla dziewczynki mamy już od 1 ciąży - Nicole. A dla syna hmmm czeka nas długa droga z wyborem
-
Leoparde wrote:Dziewczyny, jakie witaminy planujecie brać (bądź juz bierzecie) od II trymestru?
Ja planuje MamaDHA PremiumTeraz bierzemy zwykłe MamaDHA + wit.C (na uszczelnienie naczyń) + magnez + kwas foliowy + duphaston + luteinę - słowem leków więcej niż moja babcia...
Leoparde lubi tę wiadomość
-
mamakejti wrote:Od II trymestru omegamed pregna plus;) z polecenia profesorci mojej;)
-
Leoparde wrote:Ja na pierwszej wizycie dostałam próbkę pregna plus (3tabletki), doktorka kazała odłożyć to na II trymestr a dzisiaj zapomniałam zapytać jakie witaminy włączyć. Będę musiała pewnie dzwonić i dopytac
Najważniejsze sa tak naprawdę kwasy DHEA, reszta to dodatek;)
ja biorę wit. B6, wit. B 12, Wit. D3, duphaston, aspirynę cardio na noc, 100 mg jodu, oczywiście euthyrox, magnez
czyli jak pisze madziakowa - więcej niż nasze babcie;)
ale wszystko pod kontrolą lekarzy: gin i endoLeoparde, madziakowa lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie dziewczyny tez chce was się spytać o witaminy. Kupiłam vita min plus mama wydaje mi się ze jest ok, ale w składzie ma to witaminę A w postaci beta karotenu ilość zaspokaja 22% zapotrzebowania wiec to bardzo mała dawka ale i tak zastanawiam się czy mogę. Z drugiej strony chyba ci producenci wiedzą co robią. Podpowiedzcie mi proszę. Dzięki
-
Megi i paula,ja dopiero po polowie lutego kolejne usg tzn polowkowe...no chociaz na a&e mi zrobili takie szybkie w sobote...jak bna uk to juz calkiem sporo bo 5 usg zaliczylam....
Brzuch mnie dzis boli tak nisko,mocno wiec wzielam znow te leki ale to juz nie miesniaki dzisiaj wiec taki bol da rade zniesc chociaz..
Tez mysle wprowadzic witaminy bo wczesniej nie kazali brac..z corka bralam pregna care czy cos podobnego...teraz wit d i kwas foliowy narazie ale ja malo co jem ostatnio,az mi zal tego dziecka.. -
nick nieaktualny