Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cookiemonster wrote:Dziewczyny, te które miały prenatalne, jakie macie wpisane położenie łożyska?
Uffff, ale się zestresowałam, szukam na moich 3 opisach, gdzie jest to łożysko, a wszędzie tylko trofoblast i trofoblast...
dokształciłam się i wiem, że od 16 tc (to chyba żadna z nas jeszcze) dopiero mamy do czynienia z łożyskiem, wcześniej jest trofoblast;) hehhehe
a więc u mnie jest tak: trofoblast na ścianie tylnej przylega do całej powierzchni
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Uffff, ale się zestresowałam, szukam na moich 3 opisach, gdzie jest to łożysko, a wszędzie tylko trofoblast i trofoblast...
dokształciłam się i wiem, że od 16 tc (to chyba żadna z nas jeszcze) dopiero mamy do czynienia z łożyskiem, wcześniej jest trofoblast;) hehhehe
a więc u mnie jest tak: trofoblast na ścianie tylnej przylega do całej powierzchni
Dzwoniłam do kliniki zapytać o wyniki pappa i powiedzieli mi tylko tyle, ze wynik prawidłowy. -
Cookie, czyli być może u Was będzie tzw. przodujące łożysko? ale to do porodu chyba jeszcze może się 500 razy zmienić, m.zd. skoro macie dodatkową warstwę, przez którą ma się przebić sygnał detektora, to właśnie może być odpowiedź na zakłócenia w odbiorze.
Superowo, że wyniki pappy pprawne! Cieszę się i gratuluję!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ja wiem tylko ze jak lozysko z przodu to pozniej wyczuwa sie ruchy i ze nie sa tak szalone jak u tych ktore lozysko maja z tylu..w sensie mniej wyczuwalne...pewnie tak samo bedzie z detektorem tetna...cos jescze jest z krwawieniami przy lozysku nisko usadzonym..
-
Ale naskrobalyscie
Ciesze sie ze na wizytach dobrze
Ja zaczynam bac sie jutrzejszejjakos dozyje ale stres juz jest.!
Selja lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Leoparde wrote:Obejrzeliśmy z mężem Bridget Jones 3, normalnie poryczałam się ze śmiechu
mega fajny film
najlepsza z wszystkich części
ja oglądałam 3 tygodnie temu i prawie cały przepłakałam, co te hormony ze mną zrobiły...
a w ciąży z córką płakałam na zaprzysiężeniu rządu Tuska, taka byłam rozchwiana;)
Leoparde, Paula55, cookiemonster, madziakowa, Another lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Leoparde wrote:Obejrzeliśmy z mężem Bridget Jones 3, normalnie poryczałam się ze śmiechu
mega fajny film
najlepsza z wszystkich części
Leoparde lubi tę wiadomość
-
Selja wrote:Ja też tak uważam !!!, mój biedny mąż, który woli jednak helikopter w ogniu stwierdził że mało było śmiesznych momentów
Najbardziej spodobał mu się tekst "ignoruj ból" i obawiam się ze mógłby go wykorzystać w trakcie porodu
-
Leoparde wrote:Mojemu za to bardzo się podobał i chce oglądać go jeszcze raz
Najbardziej spodobał mu się tekst "ignoruj ból" i obawiam się ze mógłby go wykorzystać w trakcie poroduLeoparde lubi tę wiadomość
-
Ja bylam w kinie na tym filmie jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i troche tej Bridget zazdroscilam a po kilku dniach okazalo sie, ze ja tez jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 20:37
Leoparde, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
bulkaasia wrote:Nóż qurwa!!! Przy podcieraniu krew, brzuch od rana @ ból, ehhh...
Dzwoniłam do ginka, mam leżeć a jak jutro będzie to samo to mam zwiększyć lutke na 3xdziennie.bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny i ja sie dolanczam,czytam was od dluzszego czasu:)Pozdrawiam wszystkie i gratuluje wizyt i pomyslnych wynikow.
Ja jestem z Koszalina ale od kilkunastu lat mieszkam w Londynie.
Pierwsze dziecko przez IVF termin na 18.07.17
Narazie jestem zadowolona z tutejszej opieki,mam extra consultanta oprocz poloznej,za tydz prenatalne.
Jesli chodzi o witaminy to ja mam od poczatku Pregnacare ktore mi przepisal GP i nie musze za nie placic bo leki na recepte tu sa zadarmo dla zaciazonych.
Ogolnie moge powiedziec,ze ciaza przebiega spokojnie bez objawowo.Brzuchol tylko rosnie.
Imie mamy wybrane od kilku lat i chyba tak zostanie jak bedzie chlopiec Facundo:)
Dziewczynka jeszcze wybieramy ale podoba mi sie Livia.
Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Kurczę bulkaasia....masz opcje żeby narazie odpuścić podróż?
trzymam kciuki żeby taka była 'Twoja uroda'
czasem podobno na tym etapie są plemienia, jak łożysko zaczyna nachodzić na szyjkę czy jakos tak...pewnie cos pomieszałam ale na pewno o tym czytałam. Dbaj o siebie i odpoczywaj kochana :*
bulkaasia lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualnybulkaasia wrote:Nóż qurwa!!! Przy podcieraniu krew, brzuch od rana @ ból, ehhh...
Dzwoniłam do ginka, mam leżeć a jak jutro będzie to samo to mam zwiększyć lutke na 3xdziennie.bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Cookiemonster w pierwszej ciąży miałam też z przodu tylko wysoko, ruchy czułam w 16 tygodniu. Teraz odpukac boli większych nie mam i plamienia zero, jedynie na siku wstaje w nocy często. Ale może być tak, że detektor nie działa u mnie właśnie przez to, bo dziecko jest jeszcze nisko i zasloniete przez łożysko.
Czytałam, że jak jest łożysko z przodu trzeba uważać na brzuch i przypadkowe uderzenia, żeby łożyska nie uszkodzić.
Myślę, że nie ma co się tym martwić na zapas przecież często tak jest i wszystko jest ok
Bulkaasia- skonsultuj z lekarzem podróż, chyba w trakcie jakichkolwiek plamien czy krwawien taka długa podróż niewskazana... trzymaj się!bulkaasia lubi tę wiadomość