X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, te które miały prenatalne, jakie macie wpisane położenie łożyska?

Uffff, ale się zestresowałam, szukam na moich 3 opisach, gdzie jest to łożysko, a wszędzie tylko trofoblast i trofoblast...
    dokształciłam się i wiem, że od 16 tc (to chyba żadna z nas jeszcze) dopiero mamy do czynienia z łożyskiem, wcześniej jest trofoblast;) hehhehe

a więc u mnie jest tak: trofoblast na ścianie tylnej przylega do całej powierzchni

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Uffff, ale się zestresowałam, szukam na moich 3 opisach, gdzie jest to łożysko, a wszędzie tylko trofoblast i trofoblast...
    dokształciłam się i wiem, że od 16 tc (to chyba żadna z nas jeszcze) dopiero mamy do czynienia z łożyskiem, wcześniej jest trofoblast;) hehhehe

a więc u mnie jest tak: trofoblast na ścianie tylnej przylega do całej powierzchni
    Zgadza się, tylko, że właśnie u mnie wpisali na badaniu łożysko i mam pozycję przednią nisko tak jak nevermind i zastanawiam się jak różne pozycje wpływają na np bóle podbrzusza, problemy z pęcherzem czy właśnie wpływają na detektor?? Ktoś coś wie?
    Dzwoniłam do kliniki zapytać o wyniki pappa i powiedzieli mi tylko tyle, ze wynik prawidłowy.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, czyli być może u Was będzie tzw. przodujące łożysko? ale to do porodu chyba jeszcze może się 500 razy zmienić, m.zd. skoro macie dodatkową warstwę, przez którą ma się przebić sygnał detektora, to właśnie może być odpowiedź na zakłócenia w odbiorze.
    Superowo, że wyniki pappy pprawne! Cieszę się i gratuluję!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko ze jak lozysko z przodu to pozniej wyczuwa sie ruchy i ze nie sa tak szalone jak u tych ktore lozysko maja z tylu..w sensie mniej wyczuwalne...pewnie tak samo bedzie z detektorem tetna...cos jescze jest z krwawieniami przy lozysku nisko usadzonym..

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie,tez sie ciesze z dobrego wyniku,coraz wiecej stresow za nami!

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie :)

Ciesze sie ze na wizytach dobrze :)
    Ja zaczynam bac sie jutrzejszej :D jakos dozyje ale stres juz jest.!

Selja lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników. Inaczej być nie mogło a za resztę trzymam kciuki :) ja genetyczne mam 12.01

Selja lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzeliśmy z mężem Bridget Jones 3, normalnie poryczałam się ze śmiechu :-D mega fajny film :-D najlepsza z wszystkich części :-D

asiczka11, Zoja lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Obejrzeliśmy z mężem Bridget Jones 3, normalnie poryczałam się ze śmiechu :-D mega fajny film :-D najlepsza z wszystkich części :-D

ja oglądałam 3 tygodnie temu i prawie cały przepłakałam, co te hormony ze mną zrobiły...
    a w ciąży z córką płakałam na zaprzysiężeniu rządu Tuska, taka byłam rozchwiana;)

Leoparde, Paula55, cookiemonster, madziakowa, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Ja też tak uważam !!!, mój biedny mąż, który woli jednak helikopter w ogniu stwierdził że mało było śmiesznych momentów ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Ja też tak uważam !!!, mój biedny mąż, który woli jednak helikopter w ogniu stwierdził że mało było śmiesznych momentów ;)
    Mojemu za to bardzo się podobał i chce oglądać go jeszcze raz :-D
    Najbardziej spodobał mu się tekst "ignoruj ból" i obawiam się ze mógłby go wykorzystać w trakcie porodu ;-)

• Selja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mojemu za to bardzo się podobał i chce oglądać go jeszcze raz :-D
    Najbardziej spodobał mu się tekst "ignoruj ból" i obawiam się ze mógłby go wykorzystać w trakcie porodu ;-)
    Mój i bez filmu twierdzi "ból to fikcja" ehh faceci. Ja już oglądałam BJ3 dwa razy tak mi się spodobał ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w kinie na tym filmie jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i troche tej Bridget zazdroscilam a po kilku dniach okazalo sie, ze ja tez jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 20:37

Leoparde, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję tylko, że nie wybrała jednak tego drugiego gościa ;-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóż qurwa!!! Przy podcieraniu krew, brzuch od rana @ ból, ehhh... :( :( :(
    Dzwoniłam do ginka, mam leżeć a jak jutro będzie to samo to mam zwiększyć lutke na 3xdziennie.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzwoniłam do ginka, mam leżeć a jak jutro będzie to samo to mam zwiększyć lutke na 3xdziennie.
    Strasznie mi przykro bulkaasia, leż i odpoczywaj jak najwięcej.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja sie dolanczam,czytam was od dluzszego czasu:)Pozdrawiam wszystkie i gratuluje wizyt i pomyslnych wynikow.
    Ja jestem z Koszalina ale od kilkunastu lat mieszkam w Londynie.
    Pierwsze dziecko przez IVF termin na 18.07.17
    Narazie jestem zadowolona z tutejszej opieki,mam extra consultanta oprocz poloznej,za tydz prenatalne.
    Jesli chodzi o witaminy to ja mam od poczatku Pregnacare ktore mi przepisal GP i nie musze za nie placic bo leki na recepte tu sa zadarmo dla zaciazonych.

Ogolnie moge powiedziec,ze ciaza przebiega spokojnie bez objawowo.Brzuchol tylko rosnie.
    Imie mamy wybrane od kilku lat i chyba tak zostanie jak bedzie chlopiec Facundo:)
    Dziewczynka jeszcze wybieramy ale podoba mi sie Livia.

Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę bulkaasia....masz opcje żeby narazie odpuścić podróż? :( trzymam kciuki żeby taka była 'Twoja uroda' :) czasem podobno na tym etapie są plemienia, jak łożysko zaczyna nachodzić na szyjkę czy jakos tak...pewnie cos pomieszałam ale na pewno o tym czytałam. Dbaj o siebie i odpoczywaj kochana :*

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Kurcze Bulkasia lez jak możesz odpuścić sobie podróż to zrób to. Musi być dobrze

• nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster w pierwszej ciąży miałam też z przodu tylko wysoko, ruchy czułam w 16 tygodniu. Teraz odpukac boli większych nie mam i plamienia zero, jedynie na siku wstaje w nocy często. Ale może być tak, że detektor nie działa u mnie właśnie przez to, bo dziecko jest jeszcze nisko i zasloniete przez łożysko.
    Czytałam, że jak jest łożysko z przodu trzeba uważać na brzuch i przypadkowe uderzenia, żeby łożyska nie uszkodzić.
    Myślę, że nie ma co się tym martwić na zapas przecież często tak jest i wszystko jest ok :)

Bulkaasia- skonsultuj z lekarzem podróż, chyba w trakcie jakichkolwiek plamien czy krwawien taka długa podróż niewskazana... trzymaj się!

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ