Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ja robilam pakiet chlamydia, mycoplasma i ureaplasma ale to z pochwy i leczylam antybiotykiem tylko nie mialam mycoplasmy akurat tylko te dwa pozostale. To warto zrobic sama mycoplasme pneumoniae czy tez ureaplasme pneumoniae?
    Wiesz co ja poszlam do labolatorium i powiedzialam ze chce zrobic na mycoplasme to nawet nie wiem na co mi zlecila czy wszystko czy jedno z nich....

Leoparde lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzieki za odpowiedzi powoli tez bede odstawiac ten progesteron.
    U nas niestety zimy nie ma.
    Rosa u nas jeden dzien roznicy na kiedy masz termin Bo ja na 18.07.17

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Wiesz co ja poszlam do labolatorium i powiedzialam ze chce zrobic na mycoplasme to nawet nie wiem na co mi zlecila czy wszystko czy jedno z nich....

Z krwi to na igg i igm zrobie, bo jesli by cos wyszło jakis tan wynik ale bedzie sie znajdowal w normach ze wynik ujemny tzn ze jednak nie to i mam taka nadzieję bo nie chce antybiotyku

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie zima to juz od dawna jest jeszcze chwile przed swietami bylo juz bialo pozniej cos probowalo topniec to sie ochlodzilo i znowu dosypalo. W tym roku zima w koncu sie udala w bieszczadach... Syn przynajmniej zadowolony bo sanki w koncu sa w ruchu.

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze moje przeczucia sie nie sprawdza i nie mam mycoplasmy oby....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d644b,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_black_dress.html

Wypada założyć taką sukienkę na 18stkę dziewczyny mojego młdszego brata???

Dla mnie bomba ;)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax- no właśnie czrna, mój chłop też nie lubi już tego koloru- bo ma przewagę w garderobie :)
    Dzięki za doradzenie- poszukam coś jeszcze- ale coś czuję, że i tak ją zamówię, he he

tubispl- jak ja Ci zazdroszczę tego śniegu i radości dzieci z zimy- u nas okropnie, wieje pada- fuuuj :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srazmy, plazmy, matko bosko, ogarnijcie się dziewczyny. Zaraz się dowiem, że mam raka płuc i jutro umrę :) po co ta panika, po co robicie to swoim dzieciom. Jest mega zmutowany wirus grypy, a nie srazmy i plazmy. Weźcie spuście powietrze bo strach tu wchodzić - SAMI LEKARZE :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:06

DTEM, Selja, Ciacho, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też śnieg od świąt. Cały czas poniżej zera :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam granatową :)

https://www.happymum.pl/sklep3/d760a,sukienki_wizytowe,0-magic_navy_dress.html

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Srazmy, plazmy, matko bosko, ogarnijcie się dziewczyny. Zaraz się dowiem, że mam raka płuc i jutro umrę :) po co ta panika, po co robicie to swoim dzieciom. Jest mega zmutowany wirus grypy, a nie srazmy i plazmy. Weźcie spuście powietrze bo strach tu wchodzić - SAMI LEKARZE :D

O to to. Jak wróciliśmy do domu to okazało się, że jest nie tylko zmutowany wirus grypy, ale i anginy- dobrze, że nie byliśmy na Wigilii u rodziny męża, bo jego niepoważny brat z żoną przyprowadzili tam dwoje chorych dzieci, a następnego dnia wszyscy byli chorzy, łącznie z wujostwem, które zajrzało na kilka minut. I wszyscy mają mega kaszel, do tego wysoka gorączka, ogólne rozbicie - wszyscy na antybiotykach.

KgXdp1.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo PannaNatali!!! Dziewczynki zmiana tematu- jesteśmy zdrowe, piękne i ciężarne a nasze dzieci urodzą się też zdrowe i cudowne!!!

Leoparde, Selja, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,ze ja jedna chyba bede miala tak wczesnie prenatalne bo w 11+2 :P
    Ja akurat rzadko wychodze na dwor wiec wątpię ze u mnie wirus grypy od polowy listopada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:18

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d644b,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_black_dress.html

Ja bym ją ubrała :-) śliczna jest :-)

DTEM lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Hej ;) kaszel mnie wykończy, a nic nie mogą mi dać. Ktoś jakieś pomysły? Prenalen będzie za słaby, a ja zaraz urodzę gardłem :P

A masz suchy czy mokry kaszel? Jak mnie meczyl suchy kaszel to nic niepomagalo az wkoncu sprobowalam: len mielony odtluszczony 1 lyzeczka zalana 3/4 szkl wrzatku i zrobic papke i jak sie przestudzi wypic. Niezbyt smaczne troche glutkowate ale mi pomoglo stosowalam wieczorem przez kilka dbi ale mozesz tez probowac na dzien.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po usg prentalnym. Maluszek był nieposluszny ale to po tacie; ) niestety Pan doktor nie określił płci. Ale dla mnie nie ma to znaczenia ważne aby było zdrowe. Na podstawie Usg Pan doktor powiedział ze wszystko jest ok. I tak przeciętność Krakowa 1,7 kość nosowa widoczna. Teraz oczekiwanie na wyniki krwi.

Anga1989, DTEM, Leoparde, SteveS, Marciiik, Ciacho, cookiemonster, megi78, Marzenie27, Zoja, Amore lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dobra PannoNatalio, ciekawe jak bardzo byłabyś wydygana jak byś dostała wynik z wymazu, że Twoje dziecko ma pneumokoki w nosie (pomimo szczepienia) a Ty własnie jesteś w ciąży i zaczynasz się źle czuć....

Jasne, że nie ma co wyszukiwać sobie chorób, ale jak zagrożenie jest realne, to nie lekceważmy go... jak się dziewczyny mają stresować i zastanawiać czy mają te ...plasmy czy nie, to lepiej niech idą, przebadają się, przynajmniej będą spokojniejsze;)

wszystkim nam życzę jak najmniej schizów;) choć wiem, że nie jest łatwo

cookiemonster lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Oj przez przypadek polubiłam post ;-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Mi tam sie podoba klasyczna elegancka :-) granat tez by fajbie wygladal w zaleznosci w jakim kolorze najlepiej sie czujesz.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po usg prentalnym. Maluszek był nieposluszny ale to po tacie; ) niestety Pan doktor nie określił płci. Ale dla mnie nie ma to znaczenia ważne aby było zdrowe. Na podstawie Usg Pan doktor powiedział ze wszystko jest ok. I tak przeciętność Krakowa 1,7 kość nosowa widoczna. Teraz oczekiwanie na wyniki krwi.
    Super wieści :) :) :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ