X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ja robilam pakiet chlamydia, mycoplasma i ureaplasma ale to z pochwy i leczylam antybiotykiem tylko nie mialam mycoplasmy akurat tylko te dwa pozostale. To warto zrobic sama mycoplasme pneumoniae czy tez ureaplasme pneumoniae?
    Wiesz co ja poszlam do labolatorium i powiedzialam ze chce zrobic na mycoplasme to nawet nie wiem na co mi zlecila czy wszystko czy jedno z nich....

Leoparde lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzieki za odpowiedzi powoli tez bede odstawiac ten progesteron.
    U nas niestety zimy nie ma.
    Rosa u nas jeden dzien roznicy na kiedy masz termin Bo ja na 18.07.17

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Wiesz co ja poszlam do labolatorium i powiedzialam ze chce zrobic na mycoplasme to nawet nie wiem na co mi zlecila czy wszystko czy jedno z nich....

Z krwi to na igg i igm zrobie, bo jesli by cos wyszło jakis tan wynik ale bedzie sie znajdowal w normach ze wynik ujemny tzn ze jednak nie to i mam taka nadzieję bo nie chce antybiotyku

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie zima to juz od dawna jest jeszcze chwile przed swietami bylo juz bialo pozniej cos probowalo topniec to sie ochlodzilo i znowu dosypalo. W tym roku zima w koncu sie udala w bieszczadach... Syn przynajmniej zadowolony bo sanki w koncu sa w ruchu.

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze moje przeczucia sie nie sprawdza i nie mam mycoplasmy oby....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d644b,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_black_dress.html

Wypada założyć taką sukienkę na 18stkę dziewczyny mojego młdszego brata???

Dla mnie bomba ;)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax- no właśnie czrna, mój chłop też nie lubi już tego koloru- bo ma przewagę w garderobie :)
    Dzięki za doradzenie- poszukam coś jeszcze- ale coś czuję, że i tak ją zamówię, he he

tubispl- jak ja Ci zazdroszczę tego śniegu i radości dzieci z zimy- u nas okropnie, wieje pada- fuuuj :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srazmy, plazmy, matko bosko, ogarnijcie się dziewczyny. Zaraz się dowiem, że mam raka płuc i jutro umrę :) po co ta panika, po co robicie to swoim dzieciom. Jest mega zmutowany wirus grypy, a nie srazmy i plazmy. Weźcie spuście powietrze bo strach tu wchodzić - SAMI LEKARZE :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:06

DTEM, Selja, Ciacho, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też śnieg od świąt. Cały czas poniżej zera :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam granatową :)

https://www.happymum.pl/sklep3/d760a,sukienki_wizytowe,0-magic_navy_dress.html

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Srazmy, plazmy, matko bosko, ogarnijcie się dziewczyny. Zaraz się dowiem, że mam raka płuc i jutro umrę :) po co ta panika, po co robicie to swoim dzieciom. Jest mega zmutowany wirus grypy, a nie srazmy i plazmy. Weźcie spuście powietrze bo strach tu wchodzić - SAMI LEKARZE :D

O to to. Jak wróciliśmy do domu to okazało się, że jest nie tylko zmutowany wirus grypy, ale i anginy- dobrze, że nie byliśmy na Wigilii u rodziny męża, bo jego niepoważny brat z żoną przyprowadzili tam dwoje chorych dzieci, a następnego dnia wszyscy byli chorzy, łącznie z wujostwem, które zajrzało na kilka minut. I wszyscy mają mega kaszel, do tego wysoka gorączka, ogólne rozbicie - wszyscy na antybiotykach.

KgXdp1.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo PannaNatali!!! Dziewczynki zmiana tematu- jesteśmy zdrowe, piękne i ciężarne a nasze dzieci urodzą się też zdrowe i cudowne!!!

Leoparde, Selja, Zoja lubią tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,ze ja jedna chyba bede miala tak wczesnie prenatalne bo w 11+2 :P
    Ja akurat rzadko wychodze na dwor wiec wątpię ze u mnie wirus grypy od polowy listopada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:18

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    https://www.happymum.pl/sklep3/d644b,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_black_dress.html

Ja bym ją ubrała :-) śliczna jest :-)

DTEM lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Hej ;) kaszel mnie wykończy, a nic nie mogą mi dać. Ktoś jakieś pomysły? Prenalen będzie za słaby, a ja zaraz urodzę gardłem :P

A masz suchy czy mokry kaszel? Jak mnie meczyl suchy kaszel to nic niepomagalo az wkoncu sprobowalam: len mielony odtluszczony 1 lyzeczka zalana 3/4 szkl wrzatku i zrobic papke i jak sie przestudzi wypic. Niezbyt smaczne troche glutkowate ale mi pomoglo stosowalam wieczorem przez kilka dbi ale mozesz tez probowac na dzien.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po usg prentalnym. Maluszek był nieposluszny ale to po tacie; ) niestety Pan doktor nie określił płci. Ale dla mnie nie ma to znaczenia ważne aby było zdrowe. Na podstawie Usg Pan doktor powiedział ze wszystko jest ok. I tak przeciętność Krakowa 1,7 kość nosowa widoczna. Teraz oczekiwanie na wyniki krwi.

Anga1989, DTEM, Leoparde, SteveS, Marciiik, Ciacho, cookiemonster, megi78, Marzenie27, Zoja, Amore lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dobra PannoNatalio, ciekawe jak bardzo byłabyś wydygana jak byś dostała wynik z wymazu, że Twoje dziecko ma pneumokoki w nosie (pomimo szczepienia) a Ty własnie jesteś w ciąży i zaczynasz się źle czuć....

Jasne, że nie ma co wyszukiwać sobie chorób, ale jak zagrożenie jest realne, to nie lekceważmy go... jak się dziewczyny mają stresować i zastanawiać czy mają te ...plasmy czy nie, to lepiej niech idą, przebadają się, przynajmniej będą spokojniejsze;)

wszystkim nam życzę jak najmniej schizów;) choć wiem, że nie jest łatwo

cookiemonster lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Oj przez przypadek polubiłam post ;-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Mi tam sie podoba klasyczna elegancka :-) granat tez by fajbie wygladal w zaleznosci w jakim kolorze najlepiej sie czujesz.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Hej dziewczyny ja już po usg prentalnym. Maluszek był nieposluszny ale to po tacie; ) niestety Pan doktor nie określił płci. Ale dla mnie nie ma to znaczenia ważne aby było zdrowe. Na podstawie Usg Pan doktor powiedział ze wszystko jest ok. I tak przeciętność Krakowa 1,7 kość nosowa widoczna. Teraz oczekiwanie na wyniki krwi.
    Super wieści :) :) :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ