Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Bulkasia, odezwij się!
mamakejti, Twoje wpisy nieustannie poprawiają mi humor;p
leoparde, wczorajsza historia o dinozaurach - boska;p
Pytanie na dziś, zwłaszcza do Tych z większym doświadczeniem życiowym:) poduszki do spania w ciąży, używacie, używałyście, planujecie używać?? ot np takie cudo: http://omedika.pl/super-mami-7-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-p1241.html?gclid=CLft75-NqNECFUqLsgodRgMNfg
Pytam, bo staram się spać na tym lewym boku, ale ciężko mi to wychodzi i taka poducha ponoć pomaga, plus już teraz czuję, że jak mam z boku mały jasiek to śpi mi się lepiej.
EDIT: teraz zauważyłam, ze te poduszki są w różnych kształtach - C, 7, U, J. Ktoś to ogarnia?;pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 09:50
Leoparde lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Jestem w drodze do pracy ale z wielką chęcią zostałabym w domu. Niestety nie ma tak dobrze. Podróż długa i męcząca ale dałam radę. Plamienia są ale już brunatne i mało. Brzuch jeszcze ćmi. Zwiększyłam lutke do 3x dziennie.
Dziś mam o 15:45 test na pappe a 8/01 o 15:30 usg prenatalne. To dzień urodzin mojej zmarłej siostry więc liczę, że wstawi się tam u góry za moimi bliźniakami i wszystko będzie dobrze...
Dziękuję kochane, że się o mnie martwilyście, doceniam to bardzo!!!
Gratuluję wszystkim pięknych zdjęć i cudnych Maluszków.DTEM, megi78, Zoja, asiczka11 lubią tę wiadomość
-
evcikm81 wrote:A jeszce mam pytanko jak dlugo bierzecie progesteron ja od poczatku do 8 tyg bralam 800 dzinnie pozniej zeszlam do 400 i zastanawiam sie jak dlugo jeszce brac,bo tutejsi lekarze sugeruja do 8 tyg,wiec bralam na wlasna reke ale zastanawiam sie czy powoli tego nie odstawic,dzieki z gory.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
cookiemonster wrote:mamakejti, Twoje wpisy nieustannie poprawiają mi humor;p
szczypta humoru mnie ratuje;) bo czuję się tak, że najchętniej położyłabym się do dołka z gaszonym wapnem (tudzież kretem do udrażniania rur - czytałyście Gniew?
Pytanie na dziś, zwłaszcza do Tych z większym doświadczeniem życiowym:) poduszki do spania w ciąży, używacie, używałyście, planujecie używać?? ot np takie cudo: http://omedika.pl/super-mami-7-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-p1241.html?gclid=CLft75-NqNECFUqLsgodRgMNfg
Pytam, bo staram się spać na tym lewym boku, ale ciężko mi to wychodzi i taka poducha ponoć pomaga, plus już teraz czuję, że jak mam z boku mały jasiek to śpi mi się lepiej.
EDIT: teraz zauważyłam, ze te poduszki są w różnych kształtach - C, 7, U, J. Ktoś to ogarnia?;p
dobra, czuję się z większym doświadczeniem życiowym;) cookie, ja mam sprzed 5 lat taką poduszkę w kształcie megaksiężyca i ona bardzo mi pomogła, wrzucaony przez ciebie model jest zajefajny i brałabym jak Reksio szynkę, ale zastanawiam się gdzie ja to potem pomieszczę w moim mieszkanku.....serio, poducha jest piękna
co do kształtu to musisz wyczuć, gdzie potrzebujesz podparcia (to się może zmienić z czasem) i taki kształt bym brała, bo kminię, że te literki odwzorowują kształt poduszki;0"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Aaaaaa dzis 13 tydzien czas start! Jeszcze tydzien i drugi trymestr i ostatnia wizyta u starego lekarza. Kupie mu czekoladki i podziekuje za opieke.
pewnie zrobi usg i moze powie plec
Anga1989, megi78, Marzenie27, Zoja, Amore lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Hej
kaszel mnie wykończy, a nic nie mogą mi dać. Ktoś jakieś pomysły? Prenalen będzie za słaby, a ja zaraz urodzę gardłem
A spróbuj domowych sposobów:
* syrop z cebuli
* mleko z miodem (ewentualnie łyżeczka masła)
* płukanka wody z sola (ewentualnie jeszcze z woda utleniona)
Cos z tego powinno pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:11
-
kaszel mnie wykończy, a nic nie mogą mi dać. Ktoś jakieś pomysły? Prenalen będzie za słaby, a ja zaraz urodzę gardłem
płukanie gardła szałwią, ew. roztworem soli, inhalacja z soli fizjologicznej, syrop z cebuli (ja robię z ksylitolem i jest ok), można dodać imbiru
więcej pomysłów nie mam....sama ledwo wyłażę z kaszlu....brałam antybiotyk
ściskam i zdrówka!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:11
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie chcialabym was straszyc ale moze te wasze kaszle maja cos wspolnego z mycoplasma skoro u niektorych tak dlugo nie przechodzi. Moj syn ostatnio mial mrawdopodobnie mycoplasme i bral antybiotyk a ze mnie tez wzielo to postanowilam sobie zrobic badania z krwi czy i mi nie sprzedak mycoplasmy ake na wyniki czekam..... Mi na przeziebienie bardzo pomaga olukanie gardla szalwia oraz syrop z czosnku cytryny i miodu....
-
nick nieaktualny
-
DTEM wrote:https://www.happymum.pl/sklep3/d644b,sukienki_wizytowe,0-hypnotic_black_dress.html
Wypada założyć taką sukienkę na 18stkę dziewczyny mojego młdszego brata???ale czarny na 18nastke? Zalezy tez jaki tobie pasuje. Ja jestem za ale jak dla mnie inny kolor granat moze?
07.11.2012 Julian
Leoparde, Selja- witacie słoneczka w II trymestrze !!!
cookiemonster- ja dostałam w grudniu na imieniny taką poduchę, jest cudownaśpię na niej, leże, przeglądam laptopa itd... ja mam polskiej firmy, coś takiego:
http://allegro.pl/ceba-cebuszka-duo-poduszka-kojec-dla-kobiet-ciaza-i6209436934.html
choć Twoja też mi się bardzo podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:37
cookiemonster, Selja, Leoparde lubią tę wiadomość