X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno za jutrzejsze wizyty!
    Ewela ja niestety dzis tez sama bylam :( szef do meza zadzwonil chwile przed wyjazdem... :/

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny i ja sie witam w 13 tyg i gratuluje wszystkim pomyslnych wizyt i pieknych zdjec.
    Ja prenatalne dopiero we wtorek juz nie moge sie doczekac a widzielismy sie ostatnio 6 tyg temu.

Bulkaasia mam nadzieje,ze podroz przebiega spokojnie.
    Co do ciuchow ciazowych tez juz kupilam legginsy w H&M z pasem so rewelayjne bo u mie to juz sie nie da nie zauwazyc,mam nadzieje,ze tylko teraz tak mocno rosnie a pozniej troche zwolni:)
    Mnie tez jak boli to tylko z prawej strony tak jakby pachwina jajnik i to nie jest ciagly bol tylko zaboli i przestanie,i zauwazylam ze boli wiecej jakk jestem w domu i za duzo sie nie ruszam,wrocilam do pracy i tak juz nie doskwiera.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszce mam pytanko jak dlugo bierzecie progesteron ja od poczatku do 8 tyg bralam 800 dzinnie pozniej zeszlam do 400 i zastanawiam sie jak dlugo jeszce brac,bo tutejsi lekarze sugeruja do 8 tyg,wiec bralam na wlasna reke ale zastanawiam sie czy powoli tego nie odstawic,dzieki z gory.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik,tez biore proga na wlasna odpowiedzialnosc ale w 12 tyg zeszlam z 200 na 100 czyli biore jedna dopochwowo na noc..
    Biore na noc bo zazwyczaj krwawienia mialam wlasnie w nocy lub zaraz rano...

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 200 dziennie, na nasz wizycie mam mówić o odstawieniu :)

Dziewczyny poogladalam sie teraz w lustrze przy okazji prysznica i fuuuuuuuj jakie mi zyly na brzuchu i w pachwinach powylazily!!!! Tzn nie na wierzch, ale dosłownie widac całą siatkę układu krwionośnego. Yyyh chyba lustra pozasłaniam, nie znoszę żył :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela- ja na wizyty sama jeżdżę, mąż był ze mną tylko na prenatalnych i na pierwszej potwierdzającej :)
    Ja mam duphaston zostawiony do kolejnej wizyty- potem będziemy z niego pomału schodzić.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dtem,tak mysle ze Ty pewnie niedlugo poczujesz ruchy co juz 14 tydzien a ze dzidzia wieksza,zaczyna sie wyczekiwanie ;)

Ja dzisia mam sporo tego wiercenia w pochwie,szyjce i gdzie tam jeszcze,co chwile mi cos tam szczypie i ciagnie..

0MPT.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Dziewczynki, które już usłyszały mniej więcej kogo maja w brzuszku jak możecie to uzupełnijcie tabelke - dla tych co jeszcze nie wiedzą to jest cudny widok <3

Anga wpisz mi prosze dziewczynke :) bo na tel nie moge edytowac. Dziekuje

w57v9n73n742fstj.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie biało i pięknie. Nawet ulic nie widać - czyli drogowców znowu zima zaskoczyła ;)

Co do tabelki - uzupełniona :)

A na wizyty chodze sama bo niestety mój D. ma taka robotę ze wiecznie w delegacji siedzi a jeszcze ostatnio przygadywał, że chcą go w szwajcarii z umowa na 5 lat... Tak więc no cóż...

A ja jutro mam randkę z maleństwem <3
    Ciekawe czy też jest takim wiercipiętą jak ja, takim małym diabełkiem :D
    Doczekać się nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 04:54

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny zimowy poranek :). Przeżyłam pierwszy dzień ze zmniejszona dawka duphastonu mam nadzieję że tak dobrze już będzie do końca. Ale oczywiście nie przestaje schizowac ze coś złego zaczyna się dziać i tu i tam czuje różne bóle :(. Chyba poproszę o patelnię :(.
    Ange jutro będzie szybciej niż nam się wydaje :). Trzymam kciuki.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - ooo tak, jutro będzie bardzo szybko ;) a Ty nie panikuj, wszystko jest dobrze ;) wiem, że łatwo się mówi ale tak to z nami mamusiami jest i bedzie. Zaczyna się teraz w brzuszku a nigdy nie skończy - zawsze bedziemy sie martwić o nasze dzieci ;) <3

Hmm... Spojrzałam na tabelke i nikogo nie ma wpisanego na dzisiaj...

Halo! Dziewczyny, która dzisiaj ma spotkanie ze swoim maluchem? ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wydawało mi się ze ktoś jeszcze jest z nowych dziewczyn wiec mogą nie być wpisane

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, w Lublinie zima syberyjska, a ja do lab. muszę krwi spuścić, bo wieczorem mam endokrynologa...buuuu, będę się ścigać z niedźwiedziami polarnymi....

Zaciskam kciuki za wszystkie podglądanka dzieciaków! Anga1989- powodzenia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry, w Lublinie zima syberyjska, a ja do lab. muszę krwi spuścić, bo wieczorem mam endokrynologa...buuuu, będę się ścigać z niedźwiedziami polarnymi....

Zaciskam kciuki za wszystkie podglądanka dzieciaków! Anga1989- powodzenia!

Haha :) przypomniałaś mi jak koleżanka opowiadała mi jak po zabiegu była jeszcze na głupim jasiu a telefon jej zadzwonil. Odebrala go i powiedziała, ze obserwuje niedźwiedzie polarne :D :D :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pizga straszliwie, więc wciągam kanapeczkę i wracam do łóżka :)

Trzymam KCIUKI za wszystkie wizytujące dzisiaj i czekam na fanastyczne wieści!!!

Muszka15 wrote:
    Dtem,tak mysle ze Ty pewnie niedlugo poczujesz ruchy co juz 14 tydzien a ze dzidzia wieksza,zaczyna sie wyczekiwanie ;)

Ja dzisia mam sporo tego wiercenia w pochwie,szyjce i gdzie tam jeszcze,co chwile mi cos tam szczypie i ciagnie..

Oj czekam na te ruchy z niecierpliwością, ale łożysko z przodu więc może nie być tak szybko :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bułkaasia- mam nadzieję, że już po podróży w domku odpoczywasz??? odezwij się kochana:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Przywitałam dzisiaj II trymestr :-D
    Jestem mega szczęśliwa że to już :-) teraz cierpliwie czekam na ruchy :-)

Za oknem taka pogoda, że chętnie zakopałabym się w łóżku i z niego nie wychodziła.

Bulkaasia co u Ciebie?
    Za kogo trzymać dzisiaj kciuki?

Anga1989, Nicka678, Marciiik, megi78, Solane, mamakejti, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, super że już 2 trymestr!!! <3 jejjjj ja już też chcęęęę :D

megi, to normalne że się schizujesz przy schodzeniu z dawki, też tak miałam. Nadal się zresztą trochę schizuję ale wyciągam wtedy patelnię kieszonkową i doprowadzam się do pionu :P

miłego dnia dziewczynki! u mnie niestety nie jest biało, za to deszcz przestał padać i wychodzi jakieś słoneczko nawet w tym pięknym mieście ;)

megi78 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się walnelam patelnia :) lecę teraz do diabetologa bo wymyślili sobie u mnie w 6 tyg cukrzyce ciazową a jakoś teraz po wynikach tego nie widzę chociaż nie stosuje jakiejś szczególnej diety. Moja endokrynolog która również jest dianeta logiem stwierdziła że to mogło być jakieś chwilowe szaleństwo mojego organizmu na znak ciąży i juz wszystko wróciło do normy. Co nie zmienia faktu że kasa z NFZ na ciężarna w cukrzycy idzie 100% większa thehehe. Do tego te normy cukru jaki sa teraz to żart i tak napedzamy koniunkturę ach ta nasza Polska

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia odezwij się... !

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ