X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka zmień mi wizytę na 21 stycznia - zwykła.
    Z góry Ci bardzo dziękuję ;-)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Na 9.15 na szczęście. Termin mam na 16 lipca, ale na razie nigdzie mnie nie wpisuj. Po prenatalnych ;-) nie jestem przesadna, aleee...

Czyli jesteś pierwsza ;) daj znac razem ze zdj po wizycie :) ja rodzinie od strony meza tez dopiero powiemy po prenatalnych, a od mojej strony jak dobrze pójdzie dopiero na komunie mojej chrzesnicu,ktora ma 7 maja :D Chce taka niespodzianke zrobic i zobaczyc ich bezcenne miny :D

lipa, Zoja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Nicka zmień mi wizytę na 21 stycznia - zwykła.
    Z góry Ci bardzo dziękuję ;-)

Zmienione ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czyli jesteś pierwsza ;) daj znac razem ze zdj po wizycie :) ja rodzinie od strony meza tez dopiero powiemy po prenatalnych, a od mojej strony jak dobrze pójdzie dopiero na komunie mojej chrzesnicu,ktora ma 7 maja :D Chce taka niespodzianke zrobic i zobaczyc ich bezcenne miny :D

Podziwiam, ja bym tyle nie wytrzymała zaraz musiałam wszystkim wypaplać :P

Nicka678 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje przeczucie i chiński kalendarz można o kant du... potłuc. Bedzie chłopak :D
    A Najważniejsze jest to, że pozostałe parametry w normie :) wynik pappa za tydzień.

Marciiik, Anga1989, mamakejti, lipa, Leoparde, Selja, Zoja, megi78, Madlene.:), lottinka, DTEM, Amore, cookiemonster, sisi, bulkaasia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..

Nicka678 - mam tak samo, aż trudno oddech złapać....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho super! :)

Ale teraz przynajmniej mamy z czego sie posmiac ;) i posprawdzac przeczucie i ten kalendarz hehe

Ciacho lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że tak :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho - pięknie! Synunio mamuni;) Super, że markery w normie!

Mi kalendarz chiński wskazuje chłopaka, guru Roszkowski powiedział po usg 11+5 , że widzi siusiaka, zobaczymy więc jak to się ma do siebie, wynik będę miała w nifty, więc zakładam, że w tym tygodniu;)

Ciacho, Zoja lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi lekarz pleć powiedział to ja na to- no to mnie Pan zaskoczył :) facet sie uśmial ze mnie :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które już usłyszały mniej więcej kogo maja w brzuszku jak możecie to uzupełnijcie tabelke - dla tych co jeszcze nie wiedzą to jest cudny widok <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 16:36

l22nhdgen92nqanl.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)
    3 mam mocno kciukasy zawizytujące!
    Dużo zdrówka BułkaAsia i szybkiej, spokojnej podrózy!

DTEM, bulkaasia lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja widzę, wlazłam na tę magiczną tabelkę, a tu Leoparde i Marzenie27 z Lublina są;) juhu, witajcie krajanki;) i od razu podpytuję, gdzie rodzicie?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Co ja widzę, wlazłam na tę magiczną tabelkę, a tu Leoparde i Marzenie27 z Lublina są;) juhu, witajcie krajanki;) i od razu podpytuję, gdzie rodzicie?
    Witam witam :-)
    Ja myślę nad szpitalem na Staszica, rodziłam tam pierwsze dziecko i ogólnie rewelacji z miejscami nie było, ale też nie było problemu z porodem rodzinnym, a to dla mnie bardzo ważne.
    A Ty myślałaś juz nad tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:13

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Witam witam :-)
    Ja myślę nad szpitalem na Staszica, rodziłam tam pierwsze dziecko i ogólnie rewelacji z miejscami nie było, ale też nie było problemu z porodem rodzinnym, a to dla mnie bardzo ważne.
    A Ty myślałaś juz nad tym?

Ja córkę rodziłam na Jaczewskiego, poród miałam błyskawiczny, bo po zdjęciu szwa;) na Jaczewskiego pewnie też wrócę, bo stąd jest moja profesorcia, kładę się tam 9 stycznia żeby mi szew założyli bo z córką miałam z tym problem, więc chuchamy na zimne tym razem

ale dodam, że o Staszica bardzo dużo dobrego słyszałam, szwagierka rodziła w zeszłym roku i chwali, ja mam uraz do ordynatorki stamtąd, więc jakoś się nie palę.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:34

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z radością i dumą ogłaszam, że odbyłam wizytę duszpasterską;) ksiądz się zmył po 5 minutach dosłownie, jak wyczaił, że mój mąż to jego wykładowca, hahahahaha

Muszka15, Leoparde, cookiemonster, Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta duszpasterska jutro, mam nadzieję że też nie potrwa dłużej niż 5 min. ;-) Dzisiaj zrobiłam taką próbę w domu, założyłam biały obrus na stół, przygotowałam wszystkie dewocjonalia i tłumaczę synkowi po co to wszystko, a on na to: że przecież jego dinozaury tez muszą brać w tym udział i ustawił pod krzyżem przedstawicieli różnych gatunków dinozaurów ;-) aż się boję jutra i jego fantazji ;-)

mamakejti, Madlene.:), Ewela35, Amore, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    U nas wizyta duszpasterska jutro, mam nadzieję że też nie potrwa dłużej niż 5 min. ;-) Dzisiaj zrobiłam taką próbę w domu, założyłam biały obrus na stół, przygotowałam wszystkie dewocjonalia i tłumaczę synkowi po co to wszystko, a on na to: że przecież jego dinozaury tez muszą brać w tym udział i ustawił pod krzyżem przedstawicieli różnych gatunków dinozaurów ;-) aż się boję jutra i jego fantazji ;-)

wiem o czym mówisz, u nas Pusia (pluszowa kocica) musiała zostać ubrana w sukienkę i czekać na kanapie na księdza...na szczęście było ekspresowo, więc córka tylko obrazek wyłudziła i było ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:51

f2w3skjotzzbwk43.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po <3 dzidzia mierzy idealnie wieljoscia do tygodnia. 11+6, 5,07 cm <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ec1b14d5fdd.jpg

Jaguś_7810, Muszka15, mamakejti, lipa, Selja, Leoparde, Zoja, asiczka11, Anga1989, Nicka678, tweety89, Ewela35, DTEM, megi78, Amore, Ciacho, cookiemonster, sisi, Marciiik, bulkaasia, dobuska, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne to miec fantazje ;) a dzieciaki ja maja i swietnie,wasze mlodsze ale moja 9,5 roku a ma swoja Flafke,kiedy byl to pies z ikea ale obecnie ludzie myla z zyrafa bo sie nieco znieksztalcila ;) nosi ja wszedzie,czasem nawet do szkoly przemyci ale jej kolezanki wrecz ja uwielbiaja!'na swieta zawsze jedziemy jej kupic ubranko do build a bear'a ..no Flafka to czlonek rodziny...byla razem z nia na sali operacyjnej jak jej polipa usuwali takze wiecie,bez niej ani rusz! Mysle ze corka potrzebuje kogos obdazyc opieka skoro nie ma rodzenstwa namacalnego...jeszcze....jako maluch gdzies do 3-4 latek miala Misie Pisie,2 takie ala szmatki z glowami..bez nich nie zasypiala...wszedzie z nami szly tak samo..

0MPT.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ