X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka zmień mi wizytę na 21 stycznia - zwykła.
    Z góry Ci bardzo dziękuję ;-)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Na 9.15 na szczęście. Termin mam na 16 lipca, ale na razie nigdzie mnie nie wpisuj. Po prenatalnych ;-) nie jestem przesadna, aleee...

Czyli jesteś pierwsza ;) daj znac razem ze zdj po wizycie :) ja rodzinie od strony meza tez dopiero powiemy po prenatalnych, a od mojej strony jak dobrze pójdzie dopiero na komunie mojej chrzesnicu,ktora ma 7 maja :D Chce taka niespodzianke zrobic i zobaczyc ich bezcenne miny :D

lipa, Zoja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Nicka zmień mi wizytę na 21 stycznia - zwykła.
    Z góry Ci bardzo dziękuję ;-)

Zmienione ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czyli jesteś pierwsza ;) daj znac razem ze zdj po wizycie :) ja rodzinie od strony meza tez dopiero powiemy po prenatalnych, a od mojej strony jak dobrze pójdzie dopiero na komunie mojej chrzesnicu,ktora ma 7 maja :D Chce taka niespodzianke zrobic i zobaczyc ich bezcenne miny :D

Podziwiam, ja bym tyle nie wytrzymała zaraz musiałam wszystkim wypaplać :P

Nicka678 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje przeczucie i chiński kalendarz można o kant du... potłuc. Bedzie chłopak :D
    A Najważniejsze jest to, że pozostałe parametry w normie :) wynik pappa za tydzień.

Marciiik, Anga1989, mamakejti, lipa, Leoparde, Selja, Zoja, megi78, Madlene.:), lottinka, DTEM, Amore, cookiemonster, sisi, bulkaasia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..

Nicka678 - mam tak samo, aż trudno oddech złapać....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho super! :)

Ale teraz przynajmniej mamy z czego sie posmiac ;) i posprawdzac przeczucie i ten kalendarz hehe

Ciacho lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że tak :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho - pięknie! Synunio mamuni;) Super, że markery w normie!

Mi kalendarz chiński wskazuje chłopaka, guru Roszkowski powiedział po usg 11+5 , że widzi siusiaka, zobaczymy więc jak to się ma do siebie, wynik będę miała w nifty, więc zakładam, że w tym tygodniu;)

Ciacho, Zoja lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi lekarz pleć powiedział to ja na to- no to mnie Pan zaskoczył :) facet sie uśmial ze mnie :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które już usłyszały mniej więcej kogo maja w brzuszku jak możecie to uzupełnijcie tabelke - dla tych co jeszcze nie wiedzą to jest cudny widok <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 16:36

l22nhdgen92nqanl.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)
    3 mam mocno kciukasy zawizytujące!
    Dużo zdrówka BułkaAsia i szybkiej, spokojnej podrózy!

DTEM, bulkaasia lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja widzę, wlazłam na tę magiczną tabelkę, a tu Leoparde i Marzenie27 z Lublina są;) juhu, witajcie krajanki;) i od razu podpytuję, gdzie rodzicie?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Co ja widzę, wlazłam na tę magiczną tabelkę, a tu Leoparde i Marzenie27 z Lublina są;) juhu, witajcie krajanki;) i od razu podpytuję, gdzie rodzicie?
    Witam witam :-)
    Ja myślę nad szpitalem na Staszica, rodziłam tam pierwsze dziecko i ogólnie rewelacji z miejscami nie było, ale też nie było problemu z porodem rodzinnym, a to dla mnie bardzo ważne.
    A Ty myślałaś juz nad tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:13

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Witam witam :-)
    Ja myślę nad szpitalem na Staszica, rodziłam tam pierwsze dziecko i ogólnie rewelacji z miejscami nie było, ale też nie było problemu z porodem rodzinnym, a to dla mnie bardzo ważne.
    A Ty myślałaś juz nad tym?

Ja córkę rodziłam na Jaczewskiego, poród miałam błyskawiczny, bo po zdjęciu szwa;) na Jaczewskiego pewnie też wrócę, bo stąd jest moja profesorcia, kładę się tam 9 stycznia żeby mi szew założyli bo z córką miałam z tym problem, więc chuchamy na zimne tym razem

ale dodam, że o Staszica bardzo dużo dobrego słyszałam, szwagierka rodziła w zeszłym roku i chwali, ja mam uraz do ordynatorki stamtąd, więc jakoś się nie palę.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:34

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z radością i dumą ogłaszam, że odbyłam wizytę duszpasterską;) ksiądz się zmył po 5 minutach dosłownie, jak wyczaił, że mój mąż to jego wykładowca, hahahahaha

Muszka15, Leoparde, cookiemonster, Marciiik, Marzenie27 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta duszpasterska jutro, mam nadzieję że też nie potrwa dłużej niż 5 min. ;-) Dzisiaj zrobiłam taką próbę w domu, założyłam biały obrus na stół, przygotowałam wszystkie dewocjonalia i tłumaczę synkowi po co to wszystko, a on na to: że przecież jego dinozaury tez muszą brać w tym udział i ustawił pod krzyżem przedstawicieli różnych gatunków dinozaurów ;-) aż się boję jutra i jego fantazji ;-)

mamakejti, Madlene.:), Ewela35, Amore, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    U nas wizyta duszpasterska jutro, mam nadzieję że też nie potrwa dłużej niż 5 min. ;-) Dzisiaj zrobiłam taką próbę w domu, założyłam biały obrus na stół, przygotowałam wszystkie dewocjonalia i tłumaczę synkowi po co to wszystko, a on na to: że przecież jego dinozaury tez muszą brać w tym udział i ustawił pod krzyżem przedstawicieli różnych gatunków dinozaurów ;-) aż się boję jutra i jego fantazji ;-)

wiem o czym mówisz, u nas Pusia (pluszowa kocica) musiała zostać ubrana w sukienkę i czekać na kanapie na księdza...na szczęście było ekspresowo, więc córka tylko obrazek wyłudziła i było ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:51

f2w3skjotzzbwk43.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po <3 dzidzia mierzy idealnie wieljoscia do tygodnia. 11+6, 5,07 cm <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ec1b14d5fdd.jpg

Jaguś_7810, Muszka15, mamakejti, lipa, Selja, Leoparde, Zoja, asiczka11, Anga1989, Nicka678, tweety89, Ewela35, DTEM, megi78, Amore, Ciacho, cookiemonster, sisi, Marciiik, bulkaasia, dobuska, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne to miec fantazje ;) a dzieciaki ja maja i swietnie,wasze mlodsze ale moja 9,5 roku a ma swoja Flafke,kiedy byl to pies z ikea ale obecnie ludzie myla z zyrafa bo sie nieco znieksztalcila ;) nosi ja wszedzie,czasem nawet do szkoly przemyci ale jej kolezanki wrecz ja uwielbiaja!'na swieta zawsze jedziemy jej kupic ubranko do build a bear'a ..no Flafka to czlonek rodziny...byla razem z nia na sali operacyjnej jak jej polipa usuwali takze wiecie,bez niej ani rusz! Mysle ze corka potrzebuje kogos obdazyc opieka skoro nie ma rodzenstwa namacalnego...jeszcze....jako maluch gdzies do 3-4 latek miala Misie Pisie,2 takie ala szmatki z glowami..bez nich nie zasypiala...wszedzie z nami szly tak samo..

0MPT.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ