Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
rosax3 wrote:Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png
Fajne to. U mnie nawet nieco wyżej jest, wczoraj gin w ogole nie zjeżdżał poniżej linii majtek na USG. -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png
Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach
2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majteka co to za apka ?
-
Nicka678 wrote:Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach
2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majteka co to za apka ?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
lipa wrote:a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.
To mamy w ten sam dzien wizyte z tym, ze u mnie bedzie 12+4
Chcę się wtedy zapytac o płeć, chociaz i tak wiem ze to na 100% nie bedzieale myślę ze bedzie dobrze
lipa lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami
Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!
Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.
Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienieale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy
Marciiik, megi78, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki
Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3
Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatalifacet i dziecko uhmm...
Sniadanko wciagnelam i odpoczywam
Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do ginawiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?
-
Hey
Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy"zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.lipa, megi78, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Ciacho,to zdecydowanie prawda,jest jeszcze taki syndrom po porodzie( teraz juz nie pamietam jak sie to nazywa) ale ze masz probelmy z wyslowieniem sie,jejka jak mnie to irytowalo...wiesz widzisz sie z kims,gadka szmatka a ty slowa dobierasz zupelnie bezsensu,konstrukcja zdania tez koslawa...slow w gebie brakuje..w pewnym momencie pamietam ze mi wstyd bylo sie juz odzywac normalnie az kiedys gdzies wyczytalam ze to sie zdarza i jest udowodnione....uff naszczescie minelo po kilku mcach..
-
Ja też już widzę po sobie że mam problemy z koncentracją, no i zapominanie
Niestety dopadł mnie katar i zapalenie spojówek a dziś zajęcia ze studentami do 18:30, jutro do 19, masakramam nadzieje że szybko minie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyDTEM lubi tę wiadomość
-
Muszka15 wrote:Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki
Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3
Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatalifacet i dziecko uhmm...
Sniadanko wciagnelam i odpoczywam
Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do ginawiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?
Powodów moze być wiele. Najpewniej hormony i coraz większa, uciskająca macica. Jeśli Cię niepokoją, wspomnij lekarzowi na kolejnej wizycie. -
lipa wrote:a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 13:18
DTEM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Steve,no niepokoja bo jest to takie przeszkadzajace w funkcjonowaniu ale polozna zobacze dopiero 25 stycznia,z tym ze szyjki juz sie nie sprawdza,dopochwowego na tym etapie nie robi a biorac pod uwage lekarza z ip z ktorym mialam kontakt z sobote to podciagnal by to pod miesniaki...tylko ze miesniaki to mam po lewej stronie pomiedzy pachwina a ta wystajaca koscia biodrowa a odbyt jednak gdzies indziej...nie wiem,naprawde malo jest takich przypadkow opisanych wiec albo to cos rzadkospotykanego albo konitkom nie przeszkadzaja takie bolesci i dyskomfort hmm..staram sie nie szukac stresow i przymknelabym oko najchetniej ale to takie jest niewygodne ...wiem ze wszystko sie rozciaga,kurczy marszczy czy co tam jeszcze,z tym ze mi w innych rejonach niz calej zgrai kobiet...
Ciesze sie ze daje rade w toalecie jakos sie ogarnac,chodze nawet jak mi sie nie chce bo mam stres przed ta blokada,robie z opoznieńiem i po troszke ale lepsze to niz nic...jak kaleka normalnie -
Ciacho wrote:Hey
Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy"zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.
Ciacho, nawet nie strasz;) a ja zamierzałam naukowe dzieło życia popełnić w końcu...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."