X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png

Fajne to. U mnie nawet nieco wyżej jest, wczoraj gin w ogole nie zjeżdżał poniżej linii majtek na USG.

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png

Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach :D
    2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majtek :D a co to za apka ? :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
    ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.

age.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach :D
    2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majtek :D a co to za apka ? :)
    Schwanger+

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 godziny do wizyty <3 a w tym okolo godziny jazdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:13

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Schwanger+

Dobrze,ze pamiętam jeszcze niemiecki :D

rosax3 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

To mamy w ten sam dzien wizyte z tym, ze u mnie bedzie 12+4 :)
    Chcę się wtedy zapytac o płeć, chociaz i tak wiem ze to na 100% nie bedzie ;) ale myślę ze bedzie dobrze

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 100% nie był w stanie powiedzieć, ale ocenił, że raczej chłopak - nam jest w sumie obojętne, ważne, aby dziecko było zdrowe :)

KgXdp1.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)

Marciiik, megi78, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki :)

Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3

Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatali ;) facet i dziecko uhmm...

Sniadanko wciagnelam i odpoczywam

Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do gina ;) wiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?

0MPT.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dziewczyny, jakie witaminy planujecie brać (bądź juz bierzecie) od II trymestru?
    ja biorę prenatal duo z kwasem dha, a oprócz tego magnez tak jak na początku

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy" :) zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
    P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.

lipa, megi78, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho,to zdecydowanie prawda,jest jeszcze taki syndrom po porodzie( teraz juz nie pamietam jak sie to nazywa) ale ze masz probelmy z wyslowieniem sie,jejka jak mnie to irytowalo...wiesz widzisz sie z kims,gadka szmatka a ty slowa dobierasz zupelnie bezsensu,konstrukcja zdania tez koslawa...slow w gebie brakuje..w pewnym momencie pamietam ze mi wstyd bylo sie juz odzywac normalnie az kiedys gdzies wyczytalam ze to sie zdarza i jest udowodnione....uff naszczescie minelo po kilku mcach..

0MPT.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, ale te hormony mogą namieszac :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już widzę po sobie że mam problemy z koncentracją, no i zapominanie :P

Niestety dopadł mnie katar i zapalenie spojówek a dziś zajęcia ze studentami do 18:30, jutro do 19, masakra :( mam nadzieje że szybko minie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

DTEM lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki :)

Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3

Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatali ;) facet i dziecko uhmm...

Sniadanko wciagnelam i odpoczywam

Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do gina ;) wiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?

Powodów moze być wiele. Najpewniej hormony i coraz większa, uciskająca macica. Jeśli Cię niepokoją, wspomnij lekarzowi na kolejnej wizycie.

KgXdp1.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    U nas nie było widać bo krzyżował nóżki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 13:18

DTEM lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte!! Powodzenia dziewczyny!

DTEM lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Steve,no niepokoja bo jest to takie przeszkadzajace w funkcjonowaniu ale polozna zobacze dopiero 25 stycznia,z tym ze szyjki juz sie nie sprawdza,dopochwowego na tym etapie nie robi a biorac pod uwage lekarza z ip z ktorym mialam kontakt z sobote to podciagnal by to pod miesniaki...tylko ze miesniaki to mam po lewej stronie pomiedzy pachwina a ta wystajaca koscia biodrowa a odbyt jednak gdzies indziej...nie wiem,naprawde malo jest takich przypadkow opisanych wiec albo to cos rzadkospotykanego albo konitkom nie przeszkadzaja takie bolesci i dyskomfort hmm..staram sie nie szukac stresow i przymknelabym oko najchetniej ale to takie jest niewygodne ...wiem ze wszystko sie rozciaga,kurczy marszczy czy co tam jeszcze,z tym ze mi w innych rejonach niz calej zgrai kobiet...
    Ciesze sie ze daje rade w toalecie jakos sie ogarnac,chodze nawet jak mi sie nie chce bo mam stres przed ta blokada,robie z opoznieńiem i po troszke ale lepsze to niz nic...jak kaleka normalnie

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Hey :)
    Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy" :) zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
    P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.

Ciacho, nawet nie strasz;) a ja zamierzałam naukowe dzieło życia popełnić w końcu....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ