X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png

Fajne to. U mnie nawet nieco wyżej jest, wczoraj gin w ogole nie zjeżdżał poniżej linii majtek na USG.

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Moj maz sciagnal aplikacje ciazy i tam ma zdjecia danego tyg teraz jest taki i dlatego pewnie ucelowal :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735bc8d84fd.png

Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach :D
    2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majtek :D a co to za apka ? :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
    ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.

age.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Osz kurcze to u mnie tez juz jest w tych okolicach :D
    2 tyg temu na wizycie maluszek byl na wysokosci gumy do majtek :D a co to za apka ? :)
    Schwanger+

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 godziny do wizyty <3 a w tym okolo godziny jazdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:13

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Schwanger+

Dobrze,ze pamiętam jeszcze niemiecki :D

rosax3 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

To mamy w ten sam dzien wizyte z tym, ze u mnie bedzie 12+4 :)
    Chcę się wtedy zapytac o płeć, chociaz i tak wiem ze to na 100% nie bedzie ;) ale myślę ze bedzie dobrze

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 100% nie był w stanie powiedzieć, ale ocenił, że raczej chłopak - nam jest w sumie obojętne, ważne, aby dziecko było zdrowe :)

KgXdp1.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)

Marciiik, megi78, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki :)

Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3

Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatali ;) facet i dziecko uhmm...

Sniadanko wciagnelam i odpoczywam

Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do gina ;) wiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?

0MPT.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dziewczyny, jakie witaminy planujecie brać (bądź juz bierzecie) od II trymestru?
    ja biorę prenatal duo z kwasem dha, a oprócz tego magnez tak jak na początku

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy" :) zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
    P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.

lipa, megi78, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho,to zdecydowanie prawda,jest jeszcze taki syndrom po porodzie( teraz juz nie pamietam jak sie to nazywa) ale ze masz probelmy z wyslowieniem sie,jejka jak mnie to irytowalo...wiesz widzisz sie z kims,gadka szmatka a ty slowa dobierasz zupelnie bezsensu,konstrukcja zdania tez koslawa...slow w gebie brakuje..w pewnym momencie pamietam ze mi wstyd bylo sie juz odzywac normalnie az kiedys gdzies wyczytalam ze to sie zdarza i jest udowodnione....uff naszczescie minelo po kilku mcach..

0MPT.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, ale te hormony mogą namieszac :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już widzę po sobie że mam problemy z koncentracją, no i zapominanie :P

Niestety dopadł mnie katar i zapalenie spojówek a dziś zajęcia ze studentami do 18:30, jutro do 19, masakra :( mam nadzieje że szybko minie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

DTEM lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze,czeka na swieze foteczki :)

Mi tez juz majtek nie trzeba bylo przesuwac przy usg tylko ze ja mam 13+3

Wstalam z lozka,ubralam sie- postep naprawde ale wzielam nospy bo jednak boli,na dole bajzel chociaz podobno sprzatali ;) facet i dziecko uhmm...

Sniadanko wciagnelam i odpoczywam

Pytanko o bole mam,przeszukalam internet ale bardzo malo info o tym znalazlam a jak wiecie nie mam jak zadzwonic po rade do gina ;) wiec bol w okolicach miesni odbytu? Siadam to boli,zaciskam to boli a jak chodze to tez ciagnie i pobolewa,hemoroidow brak i zatwardzen tez...z tydzien temu lekko niekomfortowe to bylo ale wczoraj i dzis to juz bardzo ciagnie,az przez pochwe czy gdzies tam ,ciezko okreslic,jak zakaszle to mam wrazenie ze mi odbyt odpadnie! I teraz dumam na ile to moze byc od tych boli miesniakowych ktore mnie tak przeoraly konkretnie a na ile od szyjki czy czegos tam zlego? Szyjki juz sprawdzac mi tutaj nie beda wiec hmm..ktoras ma?

Powodów moze być wiele. Najpewniej hormony i coraz większa, uciskająca macica. Jeśli Cię niepokoją, wspomnij lekarzowi na kolejnej wizycie.

KgXdp1.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    U nas nie było widać bo krzyżował nóżki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 13:18

DTEM lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte!! Powodzenia dziewczyny!

DTEM lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Steve,no niepokoja bo jest to takie przeszkadzajace w funkcjonowaniu ale polozna zobacze dopiero 25 stycznia,z tym ze szyjki juz sie nie sprawdza,dopochwowego na tym etapie nie robi a biorac pod uwage lekarza z ip z ktorym mialam kontakt z sobote to podciagnal by to pod miesniaki...tylko ze miesniaki to mam po lewej stronie pomiedzy pachwina a ta wystajaca koscia biodrowa a odbyt jednak gdzies indziej...nie wiem,naprawde malo jest takich przypadkow opisanych wiec albo to cos rzadkospotykanego albo konitkom nie przeszkadzaja takie bolesci i dyskomfort hmm..staram sie nie szukac stresow i przymknelabym oko najchetniej ale to takie jest niewygodne ...wiem ze wszystko sie rozciaga,kurczy marszczy czy co tam jeszcze,z tym ze mi w innych rejonach niz calej zgrai kobiet...
    Ciesze sie ze daje rade w toalecie jakos sie ogarnac,chodze nawet jak mi sie nie chce bo mam stres przed ta blokada,robie z opoznieńiem i po troszke ale lepsze to niz nic...jak kaleka normalnie

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Hey :)
    Opowiem Wam cos śmiesznego.Dziś w Dzien dobry tvn była rozmowa na temat tego, że kobieta w ciąży się zmienia. W skrócie chodziło o to, że "mózg jej się kurczy" :) zapomina, jest rozkojarzona, jest zfokusowana tylko na ciążę i dziecko itp. Mija to podobno dopiero po dwóch latach hehe. Czyli określenie, że robi nam się kalafior z mózgu jest na miejscu, a myślałam, że to są tylko takie smiechy..
    P.S. za godzine mam wizyte prrnatalną. Trzymajcie kciuki.

Ciacho, nawet nie strasz;) a ja zamierzałam naukowe dzieło życia popełnić w końcu....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ