X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciukasy ;-)

DTEM, evcikm81 lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)
    Ja tez szybciej wyjezdzam bo drogi przedemna duzo :D mamy zblizona godzine ja 16:10 i wyjezdzam o 15 :D

DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Hej lipcóweczki :)
    Dawno mnie tu nie było :P
    Właśnie złożyłam zamówienie przez neta na spodnie i sukienkę ciążową z h&m mama. Jak by któraś potrzebowała to mają niektóre ciekawe wyprzedaże. W pierwszej ciąży chodziłam w jeansach ciążowych i właściwie jedna para mi wystarczyła do końca ciąży, fajnie się rozciągały ze mną, i oczywiście getry, teraz czeka mnie lato więc kupiłam już sukieneczke http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393318002.html
    Tez wyczailam fajne jeansy na tej stronie,jak kase dostane to wysle po nie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
    ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.
    Moj spal wiec nie chcial sie obrocic,plecy nam tylko pokazal :-) moze bedziesz miec wiecej szczescia...ja ci obstawiam córe

lipa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ladna ta sukienka :-) i jaka kasa..

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj artykuł apropos zmian w mózgu:)
    http://www.sciencealert.com/pregnancy-changes-a-woman-s-brain-structure-for-at-least-2-years-after-giving-birth
    To niekoniecznie jest zmiana na gorsze, bardziej adaptacja mózgu do nowej sytuacji.

Ciacho lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu dzwoniłam po nifty, ale jeszcze nie ma...wg moich obliczeń wczoraj powinny być..

Dziewczęta meldujcie po wizytancjach, bo nam się pazurki w dłonie wbijają;)

a ja dzisiaj muszę jeszcze ogarnąć wizytancję duszpasterską, modelowa modlitwa z moją 4latką przećwiczona;) mam nadzieję, że większego obciachu nie będzie....tylko gdzie mój obrus....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ciuchow ciazowych to potwierdzam ze h&m robi fajne i bardzo wygodne,w pierwszej ciazy tam sie zaopatrywalam i byly niezniszczalne,jeszcze odsprzedalam w stanie idealnym..spodnie przede wszystkim..
    Ja codzienne ciuchy mam takie ze spokojnie ujda za ciazowe,nosze legginsy i tuniki czy sukienki bawelniane...
    Chociaz moze jak trafie gdzies na lumpie to kupie i ciazowe,ja to mam wogole wizje mnie ociekajacej potem tej wiosny..widze sie w koszulkach na ramiaczkach czy letnich sukienkach,mam sporo i to luzniejszych wiec spokojnie cos sie znajdzie...

Z ciekawosci przegladnelam kilka sklepowych ofert i jakos z ciazowych nic mi do gustu nie przypadlo,albo nie moj styl albo takie zwykle hmm

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti,my musimy sie na kolede dopiero zapisac a w niedziele nie bylam w stanie dokulac sie do kosciola ..ksiadz sie zdziwi jak sie dowie o ciazy,rok temu nam zyczyl ;)

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos zaczyna kłuć w prawej pachwinie choćby + ból na @. Wzięłam nospe ale w czwartek na wizycie porusze ten temat z ginka

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mamakejti,my musimy sie na kolede dopiero zapisac a w niedziele nie bylam w stanie dokulac sie do kosciola ..ksiadz sie zdziwi jak sie dowie o ciazy,rok temu nam zyczyl ;)

No to niezłą moc sprawczą ma wasz ksiądz;) może płeć zna? ;)

Muszka15 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee no i udało się znaleźć prenatalne na 11 styczeń to akurat będzie 12+3 :D

Ja tak mam jak opadnie mi jakiś stres cos się udało to ż mowie musze się chyba napic :D

Apropo alkoholu to na sylwestra byliśmy u znajomych gdzie były 3 ciężarówki i sobie zamówiliśmy wino bezalkoholowe 4butelki:D było pyszne a wręcz kopało i usypiało jak alkoholowe :D

Madlene.:), Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja tez szybciej wyjezdzam bo drogi przedemna duzo :D mamy zblizona godzine ja 16:10 i wyjezdzam o 15 :D

A ja 16:15 ale na szczescie az tak wczesnir wyjezdzac niemusze :-) takze kciuki mile widziane bo stres jest ale za to w jednym czasie musicie trzymac :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:51

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    jeee no i udało się znaleźć prenatalne na 11 styczeń to akurat będzie 12+3 :D

Ja tak mam jak opadnie mi jakiś stres cos się udało to ż mowie musze się chyba napic :D

Apropo alkoholu to na sylwestra byliśmy u znajomych gdzie były 3 ciężarówki i sobie zamówiliśmy wino bezalkoholowe 4butelki:D było pyszne a wręcz kopało i usypiało jak alkoholowe :D
    również polecam winko bezalko :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moj spal wiec nie chcial sie obrocic,plecy nam tylko pokazal :-) moze bedziesz miec wiecej szczescia...ja ci obstawiam córe
    Dla mnie płeć nie ma znaczenia po tylu latach starań, byle by było zdrowe i byle by było. Ale ciekawość jest :-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A mnie cos zaczyna kłuć w prawej pachwinie choćby + ból na @. Wzięłam nospe ale w czwartek na wizycie porusze ten temat z ginka
    Ja mam to non stop od wczoraj. Ból jak na @ promieniujący w prawą pachwine. Martwię się cholernie, ale póki nie plamie, nie chce siać paniki.

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..
    Mam to samo. Jeśli kichne w pozycji leżącej, to ból jest przeszywający, ale tylko na chwilke

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mam to samo. Jeśli kichne w pozycji leżącej, to ból jest przeszywający, ale tylko na chwilke

Na ktora masz w czwartek? Duzo nas sie nazbierało na prenatalne :)
    Ja musze az czekac do 19. Na kiedy masz termin? Jak chcesz mogę Cie wpisac do tabelki :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Na ktora masz w czwartek? Duzo nas sie nazbierało na prenatalne :)
    Ja musze az czekac do 19. Na kiedy masz termin? Jak chcesz mogę Cie wpisac do tabelki :)
    Na 9.15 na szczęście. Termin mam na 16 lipca, ale na razie nigdzie mnie nie wpisuj. Po prenatalnych ;-) nie jestem przesadna, aleee...

age.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ