X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciukasy ;-)

DTEM, evcikm81 lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witam się z Wami :)

Bułkaasia- spokojnie, odpocnij kochana przed podróżą, nie stresuj się- będzie dobrze, a jakby coś się działo to jutro do lekarza- buziolki dla Was!!!

Mi lekarz na prenatalnych też powiedział że mam łożysk z przodu a co za tym idzie trudniej jest zrobić mu ładną fotkę.

Na 16,15 lekarz- wyjazd z domku o 14.30 bo to kawał drogi, biorę sobie książkę, gdyby znów było opóźnienie :( ale mam stresa!!! Oczywiscie wpieram wszystkie wizytujące dzisiaj i proszę też o kciukasy :)
    Ja tez szybciej wyjezdzam bo drogi przedemna duzo :D mamy zblizona godzine ja 16:10 i wyjezdzam o 15 :D

DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Hej lipcóweczki :)
    Dawno mnie tu nie było :P
    Właśnie złożyłam zamówienie przez neta na spodnie i sukienkę ciążową z h&m mama. Jak by któraś potrzebowała to mają niektóre ciekawe wyprzedaże. W pierwszej ciąży chodziłam w jeansach ciążowych i właściwie jedna para mi wystarczyła do końca ciąży, fajnie się rozciągały ze mną, i oczywiście getry, teraz czeka mnie lato więc kupiłam już sukieneczke http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393318002.html
    Tez wyczailam fajne jeansy na tej stronie,jak kase dostane to wysle po nie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    a czy na prenatalnych dowiedziałyście się już, jaka jest płeć maluszka?
    ja mam w czwartek, to będzie 12+5 tc.
    Moj spal wiec nie chcial sie obrocic,plecy nam tylko pokazal :-) moze bedziesz miec wiecej szczescia...ja ci obstawiam córe

lipa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ladna ta sukienka :-) i jaka kasa..

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj artykuł apropos zmian w mózgu:)
    http://www.sciencealert.com/pregnancy-changes-a-woman-s-brain-structure-for-at-least-2-years-after-giving-birth
    To niekoniecznie jest zmiana na gorsze, bardziej adaptacja mózgu do nowej sytuacji.

Ciacho lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu dzwoniłam po nifty, ale jeszcze nie ma...wg moich obliczeń wczoraj powinny być..

Dziewczęta meldujcie po wizytancjach, bo nam się pazurki w dłonie wbijają;)

a ja dzisiaj muszę jeszcze ogarnąć wizytancję duszpasterską, modelowa modlitwa z moją 4latką przećwiczona;) mam nadzieję, że większego obciachu nie będzie....tylko gdzie mój obrus....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ciuchow ciazowych to potwierdzam ze h&m robi fajne i bardzo wygodne,w pierwszej ciazy tam sie zaopatrywalam i byly niezniszczalne,jeszcze odsprzedalam w stanie idealnym..spodnie przede wszystkim..
    Ja codzienne ciuchy mam takie ze spokojnie ujda za ciazowe,nosze legginsy i tuniki czy sukienki bawelniane...
    Chociaz moze jak trafie gdzies na lumpie to kupie i ciazowe,ja to mam wogole wizje mnie ociekajacej potem tej wiosny..widze sie w koszulkach na ramiaczkach czy letnich sukienkach,mam sporo i to luzniejszych wiec spokojnie cos sie znajdzie...

Z ciekawosci przegladnelam kilka sklepowych ofert i jakos z ciazowych nic mi do gustu nie przypadlo,albo nie moj styl albo takie zwykle hmm

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti,my musimy sie na kolede dopiero zapisac a w niedziele nie bylam w stanie dokulac sie do kosciola ..ksiadz sie zdziwi jak sie dowie o ciazy,rok temu nam zyczyl ;)

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos zaczyna kłuć w prawej pachwinie choćby + ból na @. Wzięłam nospe ale w czwartek na wizycie porusze ten temat z ginka

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mamakejti,my musimy sie na kolede dopiero zapisac a w niedziele nie bylam w stanie dokulac sie do kosciola ..ksiadz sie zdziwi jak sie dowie o ciazy,rok temu nam zyczyl ;)

No to niezłą moc sprawczą ma wasz ksiądz;) może płeć zna? ;)

Muszka15 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee no i udało się znaleźć prenatalne na 11 styczeń to akurat będzie 12+3 :D

Ja tak mam jak opadnie mi jakiś stres cos się udało to ż mowie musze się chyba napic :D

Apropo alkoholu to na sylwestra byliśmy u znajomych gdzie były 3 ciężarówki i sobie zamówiliśmy wino bezalkoholowe 4butelki:D było pyszne a wręcz kopało i usypiało jak alkoholowe :D

Madlene.:), Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja tez szybciej wyjezdzam bo drogi przedemna duzo :D mamy zblizona godzine ja 16:10 i wyjezdzam o 15 :D

A ja 16:15 ale na szczescie az tak wczesnir wyjezdzac niemusze :-) takze kciuki mile widziane bo stres jest ale za to w jednym czasie musicie trzymac :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:51

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    jeee no i udało się znaleźć prenatalne na 11 styczeń to akurat będzie 12+3 :D

Ja tak mam jak opadnie mi jakiś stres cos się udało to ż mowie musze się chyba napic :D

Apropo alkoholu to na sylwestra byliśmy u znajomych gdzie były 3 ciężarówki i sobie zamówiliśmy wino bezalkoholowe 4butelki:D było pyszne a wręcz kopało i usypiało jak alkoholowe :D
    również polecam winko bezalko :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moj spal wiec nie chcial sie obrocic,plecy nam tylko pokazal :-) moze bedziesz miec wiecej szczescia...ja ci obstawiam córe
    Dla mnie płeć nie ma znaczenia po tylu latach starań, byle by było zdrowe i byle by było. Ale ciekawość jest :-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A mnie cos zaczyna kłuć w prawej pachwinie choćby + ból na @. Wzięłam nospe ale w czwartek na wizycie porusze ten temat z ginka
    Ja mam to non stop od wczoraj. Ból jak na @ promieniujący w prawą pachwine. Martwię się cholernie, ale póki nie plamie, nie chce siać paniki.

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Czasami jak kichne i nie zdaze usiasc to taki mnie bol chwyci na dole podbrzusza ze szok..
    Mam to samo. Jeśli kichne w pozycji leżącej, to ból jest przeszywający, ale tylko na chwilke

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mam to samo. Jeśli kichne w pozycji leżącej, to ból jest przeszywający, ale tylko na chwilke

Na ktora masz w czwartek? Duzo nas sie nazbierało na prenatalne :)
    Ja musze az czekac do 19. Na kiedy masz termin? Jak chcesz mogę Cie wpisac do tabelki :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Na ktora masz w czwartek? Duzo nas sie nazbierało na prenatalne :)
    Ja musze az czekac do 19. Na kiedy masz termin? Jak chcesz mogę Cie wpisac do tabelki :)
    Na 9.15 na szczęście. Termin mam na 16 lipca, ale na razie nigdzie mnie nie wpisuj. Po prenatalnych ;-) nie jestem przesadna, aleee...

age.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ