WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam,wrocilam..kazali nasiusiac wiec nasiusialam,mocz przezroczysty jak woda! Doslownie,ale ja tylko pije i sikam,nic innego..nic w tym moczu nie zauwazyla za czysty..no wiec mam kontynuowac antybiotyk a jutro z lekarka mnie jakas niemiecka dla odmiany umowila,bo moze trzeba bedzie uznac ze to nie infekcja a cos innego powoduje ten bol...i moze scan zrobia dodatkowy...pieknie,wiecie jak tu u nas scanami nie rzucaja na prawo i lewo a mi co chwile robia,chyba jestem jakis ciezki przypadek serio..wzielam 3 dawke antybola wlasnie,mam nadal brac paracetamol i czekac na poprawe...juz czuje jak sobie dam luzu i bedzie wycie w poduszke wieczorem....
    Ja poprosze mdlosci czy inne takie tylko niech ktos wezmie ten bol na chwile...az mi sie juz o nim pisac nie chce,tak bym chciala jakies przyjemne tematy omowic ehh...w domu sajgon,nic nie ugotowane,maz ostatnio zrobil obiad a ja wczoraj z pomoca corki rosol...od tygodnia to nasze jedyne cieple posilki...a dzisiejsze wymiotowanie zurawina to juz mi odwrocilo zupelnie uwage od jedzenia...jeszcze wyobrazcie sobie moja mine jak zwracam a tu ciemnoczerwone wszystko!! Mysle sobie- krew!! No pieknie a dopiero za chwile skojarzylam ze to zurawiny ;)

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, ja mogłabym za to jeść i jeść, tylko potem skutki opłakane, zgaga na maxa, więc dwa razy myślę zanim coś zjem...tylko od słodkiego mnie odrzuca.....i od mojej kochanej kawy (to był dla mnie 1 sygnał ciąży)

ja biegam po domu w piżamach dziennych lub nocnych;) generalnie brzuch jak 6mc....a piersi już i się nie mieszczą w F, więc strach się bac co będzie w czasie laktacji...tzn ja juz wiem co będzie, dramat w 3 aktach i liście z kapusty....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka zrób sobie kreatynine, może to coś z nerkami? Mocz możesz mieć przezroczysty z płynów jeśli dużo pijesz. Ja tak miałam, a antybiotykiem się nie przejmuj, na pewno Wam nie zaszkodzi.

• lottinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny, dobrze ze o tych włosach na brzuchu napisałyście bo tez sie ostatnio zastanawiałam wtf :D mam z 10 wokół pępka! Chyba pora wyrwać :p

Muszka, strasznie mi Cię szkoda...mam nadzieję że niedługo te dolegliwości Ci przejdą :( trzymaj się ciepło :* ps ostatnio rzygalam po granacie, też na czerwono i też się na początku wystraszyłam szczególnie że miałam wrażenie że rzygam równowartością co najmniej pięciu granatów a nie jednego :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna natalia, pani uznala ze bialka nie ma to nerki dobre,wiesz jak u nas,takich badan na co sie chce nie robia ;) jutro zaniose brzydszy jakis mocz,po nocy mimo czestego sikania bedzie bardziej konkretny nie?

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka trzymaj sie tam jakos!!! Na pecherz pomaga tez napar z zielonej pietruszki ale nawet niewiem czy w ciazy mozna. Proboj pic wode z cytryna zeby zakwqsic mocz i ewentualne bakterie wyplukac. Strasznie mi Ciebie szkoda. Na mnie z antyb szybko dzialal tylko monural. Dobrze ze idziesz dalej do lekarza moze wkoncu cos Ci pomoze. Trzymaj sie mocno!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powinien byc ciemniejszy po nocy.

qdkki09kwrowb7nz.png

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, 10 wlosow, kilka wlosow ... moj brzuch wyglada juz jak nogi mojego faceta :D nie chce z tym nic robic bo licze, ze przejdzie a jak wyrwe wszystko to jeszcze gorsze klaki mi urosna :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Boze, 10 wlosow, kilka wlosow ... moj brzuch wyglada juz jak nogi mojego faceta :D nie chce z tym nic robic bo licze, ze przejdzie a jak wyrwe wszystko to jeszcze gorsze klaki mi urosna :D
    Spokojnie, wszystkie znikną do kilku miesięcy po porodzie ;-)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam bardzo dziekuje za wsparcie,naprawde jednak na psychike pomaga..

Ja pamietam z pierwszej ciazy ze przyszedl czas ze mi wloski na nogach przestaly rosnac,takie jasne byly i niewidoczne,ja ogolnie na codzien mam problem,wlosy twarde i grube wszedzie,tylko w ciazy lagodnialy

0MPT.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka cisnij ich ile sie da,maja tu czasem takie podejscie,ze az strach moze jakis polski prywatny ginegolog.
    Gratulacje za wszystkie wizyte Anga ja chyba jedna na tym ostatnim zdjeciu widzialam pisiaka:)

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm81 wrote:
    Muszka cisnij ich ile sie da,maja tu czasem takie podejscie,ze az strach moze jakis polski prywatny ginegolog.
    Gratulacje za wszystkie wizyte Anga ja chyba jedna na tym ostatnim zdjeciu widzialam pisiaka:)

Mi sie wydaje ze tak nozka sie ulozyla :) za duzy by byl hehe zreszta lekarka by na pewno cos zauwazyla bo ogladala maluszka z kazdej strony :) ale okaze się na pozniejszych wizytach ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? :) Nie wiem czy się decydować na zastrzyk w 26 tc, podobno w innych krajach robią obowiązkowo, a u nas tylko przy porodzie :/

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z mężem konflist serologiczny i po porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliny.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze później wejdę na tabelke i musze zmienić date porodu na 21 lipca - tak jak mi OF wyznaczylo :)

W dodatku widziałam nową koleżankę i ja tez musze upchac na swoje miejsce ;)

Wszystkie nowe koleżanki proszone sa o wpisanie sie do tabelki ewentualnie podajcie date OM i date porodu ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? :) Nie wiem czy się decydować na zastrzyk w 26 tc, podobno w innych krajach robią obowiązkowo, a u nas tylko przy porodzie :/

My mamy konflikt i wlasnie lekarz mi juz powiedzial, ze w ktoryms tam tygodniu albo 400 stowy na zastrzyk albo na 3 dni do szpitala i wtedy za darmoszke. Nie mowil tego w taki sposob, ze jest jakis wybor tylko, ze tak musi byc. Zdziwilam sie bo pierwsze slysze zeby w trakcie ciazy cos podawali. Zawsze slyszalam, ze po porodzie

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Panna natalia, pani uznala ze bialka nie ma to nerki dobre,wiesz jak u nas,takich badan na co sie chce nie robia ;) jutro zaniose brzydszy jakis mocz,po nocy mimo czestego sikania bedzie bardziej konkretny nie?
    Muszka, ja z pęcherzem mam problem od samego początku:( badanie ogólne super, a w posiewie bakterie, niewiele, ale uparcie są i mnie bardzo często naprawdę mocno boli od pęcherza. Biorę cały czas urosept, furoxin, wit C2*1000 i czasami podmywam się naparem z kory dębu - wydaje mi się, ze to bardzo przynosi ulgę przy pieczeniu. I na mnie dobrze działa wygrzanie, tzn przytulam sobie poduchę do brzucha i tak się grzeję. Ale ból na początku tak mnie stresował, że myślałam, że to jest koniec. Widać jesteśmy dwa takie przypadki:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Kurcze później wejdę na tabelke i musze zmienić date porodu na 21 lipca - tak jak mi OF wyznaczylo :)

W dodatku widziałam nową koleżankę i ja tez musze upchac na swoje miejsce ;)

Wszystkie nowe koleżanki proszone sa o wpisanie sie do tabelki ewentualnie podajcie date OM i date porodu ;)
    To jednak masz mlodsza ciaze niz ja? Bo w takim razie wypada Ci 11+6 dokladbie jak bys miala ostatnia @ 14.10 :) dlatego nasze malenstwa przewaznie rowne byly :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz od wczoraj mam kiepski dzien / czas. Apetytu brak, checi do czegokolwiek brak, mdlosci co chwile wczoraj i dzisiaj wytulilam porcelane a niebardzo mam czym nawet po wodzie mnie muli i zdarza wie porcelana. A do tego jakas panika mnie wziela ze cos bedzie nietak. 3 dni temu na wizycie wszytko ok bylo tetno 140 i gin powiedzial ze to calkowicie prawodlowo a mnie panika jak niewiem bierze. Niewiem od czego. Chyba patelnia potrzebna albo niewiem.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster,zartujesz ze tez cie meczy,ten napar z kory dembu jest bezpieczny? Bo kolezanka mi chciala ziola wlasnie dzis dac ale nie wiem czy mozna tylko ona mowila o piciu...
    Zdrzemnelam sie pol godzinki a po nieprzespanej nocy od razu lepiej mi,mimo bolu...maz zrobil mus z owocow to troche zjadlam zeby witaminy byly na pokladzie jakies

Konflikt,tak mamy tzn nie wiem do konca bo krwi ojca nie biora pod uwage u nas,ja mam Arh - i w tym ukladzie dostalam zastrzyk w 28 tyg ciazy pierwszej i drug zaraz po porodzie,to zawsze ma zadanie chronic nastepna ciaze...tylko nie podali mi przeciwcial po poronieniuczyli tej nastepnej ciazy i ta obecna jest niezabezpieczona,na ostatnim badaniu nie wytwarzalam nic niszczacego,zrobia kolejne badanie to beda widziec ale ogolnie no w dzisiejszych czasach jesli bierze sie owy zastrzyk to nie ma zagrozenia,kiedys wiadomo konczylo sie czasem ciaze nieszczesliwie...trzeba uwazac na krwawienia tez

0MPT.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ