WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mnie też nie powiedział, stwierdził że to za wcześnie :-)

Ja tez jeszcze nieznam plci mojego Ktosia :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt, widzę że mowa była o konflikcie, u nas też jest z tym, że gorszy, bo grup głównych a z tym nic nie można zrobić :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatima nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje jak konflikt grup głównych. wyczytałam teraz ze to zależy jaka krew dziecko odziedziczył. jak po tobie to wszystko ok. A jak po ojcu to nie wiem. jakieś lampy nie wiem po co ale chyba tragedii nie ma? masz jakąś wiedzę na ten temat?

xvqvdqg.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie pózną porą.Chyba pare dni mam zaległosci ale to jutro poczytam.Nad nami jakies czarne chmury sie zbierają ale wierze ze znów zaswieci słonce.
    Zaczelismy drugi trymestr a wraz z nim stracilismy spokój.Jestem po prenatalnych według usg wszystko ok,test pappa nam namieszał tak ze mamy bardzo bardzo wysokie ryzyko.Dzis byłam na rozmowie u genetyka,pani doktor bardzo miła wyjasniła dlaczego u nas taki wynik,co az tak mogło wpłynąc.Otóz pierwszym czynnikiem jest wiek(41 lat),drugim IVF,trzecim który prawdopodobnie najbardziej namieszał to duze dawki progesteronu jakie jeszcze biore.
    Oczywiscie test mógł wyjsc fałszywy,ale tego nikt mi nie zagwarantuje i tego ze moje dziecko jest zdrowe.Musimy zrobic amniopunkcje,mozna by zrobic nifty ale z takim ryzykiem jaki nam wyszedł w niftach tez wyjdzie ryzyko,tylko amnio moze wyjasnic czy nasze dziecko jest zdrowe.Mamy juz termin amnio na 25 stycznia potem trzy tygodnie czekania na wynik.Wierze ze moje dziecko jest zdrowe,ale niestety spokój został zburzony i musze to sprawdzic.Testy pappa lubia namieszac,ale potrafią równiez powiedziec prawde.
    Bedziemy w dobrych rękach i mimo tak inwazyjnego zabiegu na razie sie nie boje.To tyle,bo na wiecej brak sił,mimo wszystko trzymamy sie i nie poddajemy i nawet potrafimy trzezwo myslec w tym wszystkim.Pozdrawiam

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, kurczę czekanie na amnio i czekanie na wyniki...oby to szybko minęło. Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, tylko się stresu najesz...a ten stres niewskazany. Sciskam Cię mocno i czekamy na dobre wieści! Tak jak mówisz jesteś w dobrych rękach i innej opcji nie ma! :) :*

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mi sie też Nicka wydaje, że u Ciebie chłopak będzie ;)

Jagna - współczuję. Trzymamy kciuki aby wszystko sie dobrze ułożyło :*

A ja mam przekichane :) a raczej moja córka bo juz mamusia zapowiedziala, ze bedzie ja stroic :D

Haha nawet moj D byl w lekkim szoku ale tez sie ucieszyl :) teraz zeby sie potwierdzilo na 100% płeć :) wózek już mamy wybrany:

c5c49b9579ba2566med.png

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nicka - moje nieuzbrojone o poranku oko widzi na 1 zdjęciu siusiaka, chyba, że ciocia już ma kalafiorowatość i już wszędzie siusiaki widzi;)

Jagna - ja sobie tak dumałam o tym ryzyku i wpływie IVF na ryzyko, jak może "technika" wpłynąć na geny? za cholerę tego nie rozumiem, ja myślę, że IVF konsumuje się raczej w ryzyku wieku, bo do IVF rzadko podchodzą 25-latki, raczej 35 plus i może stąd im się bierze, że IVF podwyższa ryzyko...
    w nifty uwzględniają dragi, które bierzemy, musiałam wypisać wszystko, czym się faszeruje
    za 6 tygodni odbierzesz wyniki i odkorkujesz Piccolo
    tego Ci z całego serca życzę, Ty wiesz....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki.... okupujemy Lipiec 2017!

jest Nas 85! :D

w tym na razie 7 dziewczynek a 4 chłopców ;)

A i Nicka jak dobrze pójdzie to faktycznie spotkamy się na porodówce :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 07:40

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a czy w razie złych wieści usuniesz? Usg pokazuje podstawowe dane o dziecku. Czy tam wyszlo coś źle? Amnio łączy się z ryzykiem. A kiedyś pełno 40 latek rodziło i nikt nie mówił o chorobach tylko teraz się zwala wszystko na wiek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga mam taki sam wózek tylko brązowy po pierwszym dziecku :) ja miałam mega farta na allegro i na licytacji wygrałam ( było 5 wozkow) jako piąta i dałam najmniejszą kwotę czyli uwaga 250 zł za nowy. Ale byla walka wtedy. A najwyżej kto dał 400. Wszystko tylko przez kolor :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    To nie jestem sama :)

Mi na badaniu prenatalnym 11+5 tc gin powiedział, że widzi siusiaka, ale żeby jeszcze nie kupowała sprzętów dla chłopaka;) ale sie potwierdziło w nifty, kalendarz chiński też wskazywał u mnie chłopaka, ja chciałam synka, ale wiecie Lejdis, chcieć to sobie można.....;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska14 wrote:
    Anga mam taki sam wózek tylko brązowy po pierwszym dziecku :) ja miałam mega farta na allegro i na licytacji wygrałam ( było 5 wozkow) jako piąta i dałam najmniejszą kwotę czyli uwaga 250 zł za nowy. Ale byla walka wtedy. A najwyżej kto dał 400. Wszystko tylko przez kolor :)

No na allegro juz nie cale 700zl

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    graphics-friday-797315.gif

Jagna trzymam kciuki, żeby amnio dała dobre wieści i Maluszek będzie zdrowy. Tyle przeszlas więc na pewno nie może być źle.

Anga miałam taki wózek i nie byłam zadowolona. Ciężki, gondola jeszcze ok ale spacerówka porażka.

Lecę do pracy i nawet mam humor ;)
    Mąż mi ostatnio powiedział, że w tej ciąży jestem bardziej nieszczęśliwa niż przed hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:06

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czarny Peg Perego po córce, każdy się dziwił, że czarny wózek, a mi się straszliwie podobał;) taki w komplecie z fotelikiem;) oczywiście nie mam zdjęć i nie potrafię tak pięknie wstawiać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:06

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajoma go miala i nawet byl spoko ;) tak wiec zalezy kto co lubi. Wogole te nowsze wozki jakos mi nie podchodza...

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry!

Nicka - moje nieuzbrojone o poranku oko widzi na 1 zdjęciu siusiaka, chyba, że ciocia już ma kalafiorowatość i już wszędzie siusiaki widzi;)

Serio? Tez szukalam i maz i nic nie widac bylo na usg :P Jakby coś było widac to mysle,ze by powiedział..albo chyba :o
    Mam nadzieje,ze przy następnej wizycie bedzie juz wiadomo jaka plec bo moja lekarka jest fajna i nie bedzie mnie trzymac w niepewności :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Nicka jak dobrze pójdzie to faktycznie spotkamy się na porodówce :D :D :D :D[/QUOTE]

Mam taka nadzieję, bedziemy mogly sobie gadac :D :D

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, my również mamy taki wózek, tylko kolorystyka inna, dostaliśmy kiedyś w prezencie. Nigdy nie miałam z nim większego problemu. Nawet powietrze z kół nie zchodziło :-) Jedyne utrudnienie to po przełożeniu rączki do tyłu, (tak żeby dzidzia była odwrócona do kierunku jazdy) ciężko mi było podnieść przednie koła do góry. Ale ogólnie mi to nie przeszkadzało bo ja wolę widzieć co dziecko robi.

Jak na razie, to dziewczyny w naszych statystykach przeważają ;-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tak samo ;) a mi sie ten wózek podoba pod wzgledem funkcjonalnym no i ta kolorystyka tez jest fajna ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Wy już wózki wybieracie ja jakoś nie mam do tego głowy. Jestem na siebie taka zła ze nie potrafię tak naprawdę cieszyć dzidziusiem a tak dlugo na niego czekalismy. Ciągle czymś się martwię teraz myślę o Pappa potem pewnie coś innego wbije sobie do lepetyny. Dzisiaj snil mi sie porod i to byla masakra.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ