WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi ulżyło ;););)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Mnie uspakajaja, duzo można sie dowiedziec i nikt tu nie ma cisnienia ;)

A gdzie napisałam, że ktoś ma ciśnienie ;) ? Napisałam, że DLATEGO JA nie mam ciśnienia bo można zwariować od tych statystyk :) dowiedzieć się można cyferek, a nie czy masz zdrowe dziecko. U Jagny też skończy się dobrze, bo to nadal TYLKO statystyka, a nie wyrok :)

Madlene.:), Marciiik lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    No to mi ulżyło ;););)

Ty mi sie tam nie stresuj nie potrzebnie :)
    Jak sie wogole czuje mamusia naszych forumowych rodzyneczkow? :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Dawno mnie nie było. Niestety ostatnio zamiast lepiej się czuć bo bliżej II trym to było gorzej...
    Ale wracam do żywych mam nadzieję ;)

Jagna współczuję stresów i podejmowania trudnych decyzji :( trzymam kciuki by wszystko poszło pomyślnie i za jakiś czas ofetchniecie z ulga.

Anga Kochana ja mogę powiedzieć tyle o tym wózku ze przyjaciele go Maja i wyjechali nim z domu kilka razy... Tak jak któraś dziewczyna napisała po przełożeniu rączki jest nie do prowadzenia.
    Ale tak jak piszesz każdy lubi co innego ;)
    Ja sama mam typ ten nie nowoczesny :P ale priorytet to były skrętne koła bo jeździłam tamtym czołgiem i to nie na moje siły ;)
    Dziewczyny napewno Noe mają nic złego na myśli więc o co się tu obrażać? Ja sama zbierałam opinie o wózkach :)

Wy macie obawy w pierwszych ciazach a mnie złe przeczucia gnebia w drugiej :( czekamy 16 jak na zbawienie....

No i sprawdziła się zasada nigdy nie mów nigdy haha. Kupiłam doppler :) taki prezent na urodziny :P
    Ale póki co nie mogę znaleźć maluszka :( nie schizuje póki co bo to dopiero 11t +

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    A gdzie napisałam, że ktoś ma ciśnienie ;) ? Napisałam, że DLATEGO JA nie mam ciśnienia bo można zwariować od tych statystyk :) dowiedzieć się można cyferek, a nie czy masz zdrowe dziecko. U Jagny też skończy się dobrze, bo to nadal TYLKO statystyka, a nie wyrok :)

Nie musisz tak wybuchac. W pewnym stopniu daje nam gwarancje,ze jest zdrowe. Gdyby nie bylo wazne to by nikt nie robil. Twierdze ze akurat pappa jest mniej wiarygodne od usg i jesli u Jagny wyszlo w usg wszystko dobrze to pewno badanie pappa sie myli i urodzi zdrowe dzieciątko. Wgl nie wiem czemu poruszasz temat Jagny? Trzymajmy poprostu za nia kciuki a wszystko sie ulozy u niej po jej mysli ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Nie musisz tak wybuchac. W pewnym stopniu daje nam gwarancje,ze jest zdrowe. Gdyby nie bylo wazne to by nikt nie robil. Twierdze ze akurat pappa jest mniej wiarygodne od usg i jesli u Jagny wyszlo w usg wszystko dobrze to pewno badanie pappa sie myli i urodzi zdrowe dzieciątko. Wgl nie wiem czemu poruszasz temat Jagny? Trzymajmy poprostu za nia kciuki a wszystko sie ulozy u niej po jej mysli ;)

Nie wybucham, tylko piszę, że nikogo nie posądziłam o ciśnienie :D A Ty strasznie się czepiasz. A dlaczego poruszam temat Jagny? Może dlatego, że odezwała się na forum, że ma problem, więc ciągle powtarzam, że to dalej statystyka i na pewno skończy się u niej dobrze. Nigdzie nie neguje testu pappa, po prostu mam swoje zdanie na ten temat, ale też nie wypisuje nikomu, że ma go nie robić bo to cyfry. Znów Ci powtarzam, że dla mnie to nadal statystyka, a najważniejszy jest obraz USG :) Mi też bhcg spadło i teoretycznie poroniłam, a praktycznie usłyszałam serduszko, a na kolejnych wizytach ktoś mi machał na usg ;)

Paula, ja też w 11 tc kupiłam detektor. Szczerze Ci powiem, że dopiero 2 dni temu udało mi się bez problemu znaleźć maluszka :)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzetka i Nicka bardzo Wam gratuluję pomyślnych wizyt !!! Nicka- śliczny Ktosiek :)

Jagna- masz zdrowe i mądre podejście do sytuacji- stres ogromny i kilka tygodni przed Tobą- ale kochana to tylko statystyki i prawdopodobieństwo, więć ufajmy temu na górze co zarządza, że będzie dobrze!!! Ja napewno, będę myślec o Twoim maleństwie aby wszystko się poukładało i wsperam Was z całego serduszka :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,to nie temat Jagny tylko temat dotyczacy nas wsyzstkich,kazda stala przed wyborem czy robic czy nie i kazda mogla miec taki wynik...fajnie jest ontym pogadac bo to jest wlasnie miejsce stworzone wlasnie do takich rozmow ;) kazda ma tez prawo o wlasna opinie,dobrze jest ogarnac tez inne punkty widzenia ...

Mi sam pappa nic nie wnosi,fajnie jak Ci ktos powiemze jest dobrze ale to tylko prawdopodobienstwo wiec hmm loteria,w obraz usg wierze zdecydowanie bardziej a i on koze sie mylic,trzeba urodzic i zobaczyc na wlasne oczy!...

O wozkach,no angowy nie moj styl ale to nie ma nic domobrazania bo na rynku taki wybor ogromny ze czlowiek sie gubi pomiedzy tym co mu sie podoba ,co fajnie dziala i jeszcze odpowiednio kosztuje...zazwyczaj sa kompromisy intyle..ja mam taki nieco spaczony gust i mi sie malo co podoba ogolnie wiec nie obrazajcie sie hehe..ja juz chyba troche angielskimi stylami lrzesiaknelam,jak i w budownictwie tak i we wszystkim innym i mi takie typowo polsko tradycyjne sie nie widza...takie skrzywienie moze ;) ale bylabym wdzieczna za opinie na temat tego cossato woop ,malo ich na necie i nie wiem co myslec a wizualnie mi sie podoba

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowujac kazda z nas urodzi w lipcu zdrowe i pelne energii szkraby! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:51

Paula55, Zoja lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witamy się z Wami w 16stym tygodniu :)

PannaNatalia i Nicka- spokój proszę w ten piękny świąteczny dzień :)

Co do wózka to nie mam porówniania bo z bliżniakami to miałam jakąś porażkę! Teraz czytam, słucham opinii i coś wybiorę- na szczeście mąż powiedział, że jeżeli chodzi o "furę" dla maleństwa to budżet nieograniczony- choć nie chcę wydać kupę kasy i być niezadowolona :(

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę że żadna nie ma niczego złego na myśli :) mamy różne podejścia do badań :) zaczęło się od bet robionych masowo i stresów z tym związanych a skończy się na porodowce hihi :)

Muszka mi też się gust zmienił wózkowy haha. Teraz kupiła bym inny :P ale ze tamten tak super się sprawdził to przeżyję te kilka mies z gondola i kupimy super spacerowke.
    Cossato bardzo modne są w uk :)

PannaNatalia takwlasnie mi się wydaje że jest zbyt wcześnie :) dziękuję za info :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow marzy mi sie taki, akurat chodzi mi o wzor co o nim myslicie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f394c2b3afee.jpg

Paula55 lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam za Was kciuki żeby wszystko było dobrze.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,mnie tez druga ciaza gnebi zlymi przeczuciami,w pierwszej bylam mloda i tak haftowalam ze nie w glowie mi bylo myslenie heheza to teraz ciagle ostroznie podchodze do tematu,po tych genetycznych tak sie ucieszylam i mialam wizje ze bedzie dobrze...przez dwa dni tylko bo potem zaczely sie te niemilosierne bole....nie ma spokoju,no nie ma...

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!! :)

Powiedzcie mi czy to możliwe, że to co czułam to dziecko?? --> Wczoraj leżałam sobie na boku i miałam takie wrażenie, że czuje jakby w środku mi się coś obijało o macicę? (na tej wysokości, pod pępkiem). Nigdy czegoś takiego wcześniej nie miałam i wiem, że sobie nie ubzdurałam, ale z drugiej strony to mogły być jakieś inne rzeczy niezależne od dziecka :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Laseczki, punkt widzenia leży od punktu siedzenia, młodsze z nas po prostu jeszcze nie czują ciężaru gatunkowego wieku i realnie większego ryzyka i kontestują te wszystkie testy (sama tak robiłam przy 1 ciąży), a te w okolicach 40 po prostu są bardziej świadome tego, że zegar biologiczny zapier.... i że to zagrożenie się po prostu urealnia.
    Ale oczywiście, że miejsce jest po to, aby wymieniać uwagi;) pięknie się różnić;)

Dobrego dnia!

PannaNatalia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ty mi sie tam nie stresuj nie potrzebnie :)
    Jak sie wogole czuje mamusia naszych forumowych rodzyneczkow? :)
    Czuję się niezbyt dobrze niestety :( Brzuch boli, plamienia są na brązowo z przerwami, bardzo szybko się męczę, ciągnie w pachwinach i ogólnie psychicznie jestem rozwalona. Cały czas się martwię i jestem ciągle smutna... :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Co do wozkow marzy mi sie taki, akurat chodzi mi o wzor co o nim myslicie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f394c2b3afee.jpg

Tobie ma sie dobrze nim poruszac i dla Ciebie i malenstwa ma byc wygodny :)
    Mi osobiscie te nowsze modele wozkow sie nie podobaja, nie wiem czemu ale dla mnie jakies takie kanciaste sa :/ ale jezeli Tobie bedzie pasowal to czemu by nie :) kazda z Nas dobierze wozek wedlug swojego upodobania :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Czuję się niezbyt dobrze niestety :( Brzuch boli, plamienia są na brązowo z przerwami, bardzo szybko się męczę, ciągnie w pachwinach i ogólnie psychicznie jestem rozwalona. Cały czas się martwię i jestem ciągle smutna... :(

Jej... Współczuję kochana. Dużo odpoczywaj. A co do plamien to zapewnie takie uroki i z dzieciaczkami na pewno wszystko dobrze <3
    Zawsze mozesz sie tu wygadac, od tego jesteśmy ;)

bulkaasia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Tobie ma sie dobrze nim poruszac i dla Ciebie i malenstwa ma byc wygodny :)
    Mi osobiscie te nowsze modele wozkow sie nie podobaja, nie wiem czemu ale dla mnie jakies takie kanciaste sa :/ ale jezeli Tobie bedzie pasowal to czemu by nie :) kazda z Nas dobierze wozek wedlug swojego upodobania :)

Tyle opinii ze czlowiek sie gubi :P
    Mojemu mezowi pokazałam Twój wozek to mu sie podoba a mi ten zielony kolor i kfiatufki :D jeszcze bedzie tak ze kupie podobny bo mam dylemat właśnie miedzy tym co wyslalam a takim jak Twoj :)

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ