WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Czuję się niezbyt dobrze niestety :( Brzuch boli, plamienia są na brązowo z przerwami, bardzo szybko się męczę, ciągnie w pachwinach i ogólnie psychicznie jestem rozwalona. Cały czas się martwię i jestem ciągle smutna... :(

Droga, nosisz dwupak, Twój organizm jest bardziej zmęczony niż nasze, dorzuć do tego podróż, pracę, obowiązki rodzinne, wiek (jestem w podobnym;) i nie ma się co dziwić, że gorzej się czujesz. Kiedy możesz to poleguj sobie, wiem, latwo się pisze, ale nawet 15 min robi różnicę...
    ja też ledwie ogarniam rzeczywistość, a noszę jedynkę...
    uszy do góry, wszystko będzie dobrze, dobrze, że nie lekceważysz sygnałów ciała, za chwilkę połówka za Tobą! (czy bliźniaki przychodzą na świat czasie, czy przypadkiem ciut wcześniej?)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubis ja wręcz odwrotne opinie czytam co do wózków firmy anex :P no ale wiadomo trafić można różnie - jedni zadowoleni inni nie... trzeba na zywo z sklepie bedzie sobie pooglądać zeby cokolwiek stwierdzić :) Ale nie mówie design ich wózków do mnie przemawia....

co do pappa to ja Wam tylko powiem, że też tego testu robić nie będę. Podjełam taką decyzję bo jesteśmy młodzi (24 lata) i nie mamy historii chorób żadnych w rodzinie...w dodatku mimo złego wyniku np. USG czy pappa czy nifty nie podjełabym się robienia aminopunkcji, bo niezależnie od wyniku nie usunełabym ciąży :) Oczywiście każdy postępuje z własnym sumieniem i ja tego nie komentuje :) To tylko mój punkt widzenia.

Czy któraś z Was wymiotuje jak kot tak jak ja ? Już mam grubo dość i chyba zaczne leków antywymiotnych szukać po konsultacji z lekarzem jak mi do wizyty nie przejdzie :/

ckaidqk34aroni5a.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat testów zawsze jest trudny. Każdy robi wg własnego uznania. Ja mam nifty w poniedziałek.

Wózek u mnie narazie pozostaje wybrany nadal ten sam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71e0e9f048ff.png

Ale jeszcze sobie pojeżdżę innymi :)

sisi lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Droga, nosisz dwupak, Twój organizm jest bardziej zmęczony niż nasze, dorzuć do tego podróż, pracę, obowiązki rodzinne, wiek (jestem w podobnym;) i nie ma się co dziwić, że gorzej się czujesz. Kiedy możesz to poleguj sobie, wiem, latwo się pisze, ale nawet 15 min robi różnicę...
    ja też ledwie ogarniam rzeczywistość, a noszę jedynkę...
    uszy do góry, wszystko będzie dobrze, dobrze, że nie lekceważysz sygnałów ciała, za chwilkę połówka za Tobą! (czy bliźniaki przychodzą na świat czasie, czy przypadkiem ciut wcześniej?)
    Dziękuję za miłe słowa, naprawdę są mi potrzebne bo czasem to wyje w poduszkę...
    Bliźnięta rodzą się wcześniej, uważa się że są w pełni gotowe w 37tc do przyjścia na świat. Lekarze też mi mówili, że to będzie czerwiec a nie lipiec ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podobają wózki quinny mood, nie wiem, który kolor najbardziej, ale na pewno neutralny typu czarny szary brąz lub beż
    funrib.png

Bulkasia, mamakejti dobrze mówi (normalnie powiedziałabym, polać jej, ale obecnie to może niekoniecznie chyba, że herbatkę z miodkiem;p), masz prawo czuć się gorzej, u Ciebie te hormony i wszystko inne jest razy dwa... to jest ogromny wysiłek dla organizmu.

kamika23, bulkaasia, She86 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh a ja jestem na etapie że mi się r żadne wózki nie podobają :/ dostałam huste na gwiazdkę więc może będę hustowac. z drugiej strony to zastanawiam się czy wogóle łóżeczko kupować czy bąbel w gondoli spać nie będzie. wogóle jestem na etapie że jeszcze boję się kupować cokolwiek dla dziecka.

xvqvdqg.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Co do wozkow marzy mi sie taki, akurat chodzi mi o wzor co o nim myslicie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f394c2b3afee.jpg

Dla mnie gondola idealna, taka jest w wybranym przezemnie adamex barletta, kosz tez na zakupy wiec super, mieszkasz w miescie czy bedziesz nim tez jezdzila po bezdrozach? Bo ja bym wtedy zwrocila uwage na amortyzacje co by Ci Dziecia niewytrzeslo :-) ogolnie model jak najbardziej za.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka cóż to za firma ? Podoba mi się <3 Cookie ten quinny też jest świetny ;) Ja tak jakoś na razie patrzę na wózki z przedziału do 2,5 tysiąca i takie gondola + spacerówka bo fotelik wolałabym kupić osobno taki do jazdy tyłem, z bazą isofix

Amore ja też nic nie kupuje, chyba mało kto decyduje się na naszym etapie na zakupy ;) Ale poogladac sobie mozna i poplanować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 11:37

Anga1989 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądalam łóżeczka i takie coś mi się spodobało ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/981de45d72b6.jpg

Anga1989, cookiemonster, mamakejti, Nicka678, She86, Ewela35 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Mnie się bardzo podobają wózki quinny mood, nie wiem, który kolor najbardziej, ale na pewno neutralny typu czarny szary brąz lub beż
    funrib.png

Bulkasia, mamakejti dobrze mówi (normalnie powiedziałabym, polać jej, ale obecnie to może niekoniecznie chyba, że herbatkę z miodkiem;p), masz prawo czuć się gorzej, u Ciebie te hormony i wszystko inne jest razy dwa... to jest ogromny wysiłek dla organizmu.

Skarbie;) jak ja bym się wina napiła czerwonego i zajadła je serem z niepasteryzowanego mleka z pleśnią....i do tego niezdrowe słone krakersy z utwardzanymi tłuszczami trans...a tu dooopa blada zaszaleć mogę z biochipsami serowymi mojej córki...

Cookie, wózek piękny, sprawdż tylko czy dobrze na krawężniki wjeżdża no i gdzie będziesz nim głównie pomykać, bo ja np. do ogrodu botanicznego na górzyste alejki potrzebuję też dużych kół z przodu, już to wiem, dokupowałam wózek na okazje ogrdowe, bo małe kółka nie dawały rady...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

Jakie fajne <3

bulkaasia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja mam jedna tylko uwage do wybranego przez Ciebie modelu, bo to co dziewczyny pisaly ze czolg to tez tak mysle bo jest bardzo mocny i wytrzymaly moja siostra miala taki wozek i jedno co po czasie sie z nim stalo to niechcial sie palak przekladac bo mechanizm padl i zeby zlozyc wozek i wlozyc no do bagaznika to duzo sily bylo potrzebne a rowniez zajmowal w bagazniku sporo miejsca. Pozatym byla z niego bardzo zadowolona i sporo kilometrow nim przejechala. Na kola nienarzekala. Jedyne co nieuzywala go jako gondoli dla maluszka tylko dopiero spacerowke wozek z gondola miala inny. To co mi sie nasuwa to takie pytanie czy jak jest funkcja gondoli to jest jakies usztywnienie? Bo w sumie widzialam go tylko w wersji spacerowej i to mnie troche nutruje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Skarbie;) jak ja bym się wina napiła czerwonego i zajadła je serem z niepasteryzowanego mleka z pleśnią....i do tego niezdrowe słone krakersy z utwardzanymi tłuszczami trans...a tu dooopa blada zaszaleć mogę z biochipsami serowymi mojej córki...

Cookie, wózek piękny, sprawdż tylko czy dobrze na krawężniki wjeżdża no i gdzie będziesz nim głównie pomykać, bo ja np. do ogrodu botanicznego na górzyste alejki potrzebuję też dużych kół z przodu, już to wiem, dokupowałam wózek na okazje ogrdowe, bo małe kółka nie dawały rady...
    oooo, ale narobiłaś mi smaka! Za mną tak winko i sery pleśniowe chodzą, że masakra:)
    te wózki właśnie mają opcje z kółkami większymi, ale tak naprawdę wybierał będzie tatuś;p bo on jest techniczny i na pewno zrobi szeroko zakrojony research ze szczegółowa analizą wszystkiego;p więc ja pewnie będę miała wpływ na kolor:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dziękuję za miłe słowa, naprawdę są mi potrzebne bo czasem to wyje w poduszkę...
    Bliźnięta rodzą się wcześniej, uważa się że są w pełni gotowe w 37tc do przyjścia na świat. Lekarze też mi mówili, że to będzie czerwiec a nie lipiec ;)

No to jak 37 to Ty za chwile jestes w połowie ciąży moja Droga!

Normalnie jednak kalafiorowatość, miałam co prawda mierny z matmy na maturalnym (i żadnej trójki;) ale za cholerę 13 to nie jest połowa z 37;) hehehe
    no jeszcze kilka tygodni i będzie połowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 11:47

f2w3skjotzzbwk43.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia odpoczywaj i sie nie martw. Z maluchami na pewno wszystko dobrze.! <3
    A fajne te lozeczko, ja jestem bardziej za drewnem niz materialem ale jak kto woli. Balabym sie ze cos sie naderwie i dziecko spadnie :D

U nas postep w imieniach.
    Dla coreczki odpadly wszystkie poprzednie zostala Maya i Nelly :) a dla chlopca pustka :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Anga ja mam jedna tylko uwage do wybranego przez Ciebie modelu, bo to co dziewczyny pisaly ze czolg to tez tak mysle bo jest bardzo mocny i wytrzymaly moja siostra miala taki wozek i jedno co po czasie sie z nim stalo to niechcial sie palak przekladac bo mechanizm padl i zeby zlozyc wozek i wlozyc no do bagaznika to duzo sily bylo potrzebne a rowniez zajmowal w bagazniku sporo miejsca. Pozatym byla z niego bardzo zadowolona i sporo kilometrow nim przejechala. Na kola nienarzekala. Jedyne co nieuzywala go jako gondoli dla maluszka tylko dopiero spacerowke wozek z gondola miala inny. To co mi sie nasuwa to takie pytanie czy jak jest funkcja gondoli to jest jakies usztywnienie? Bo w sumie widzialam go tylko w wersji spacerowej i to mnie troche nutruje :-)

Wiesz co tu jest oferta na allegro, tam powinno wszystko pisac :)
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6000679251

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dla mnie gondola idealna, taka jest w wybranym przezemnie adamex barletta, kosz tez na zakupy wiec super, mieszkasz w miescie czy bedziesz nim tez jezdzila po bezdrozach? Bo ja bym wtedy zwrocila uwage na amortyzacje co by Ci Dziecia niewytrzeslo :-) ogolnie model jak najbardziej za.

Bede probowala nie jezdzic po wertepach :) Tak mnie naszlo na ogladanie wozkow i innych rzeczy dla dziecka ze jestem gotowa jechać popatrzec i pomacac a dzisiaj wszystko pozamykane :(

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    funrib.png

Fajny model taki miejski co do kolorow to u mnie kroloje szarosc i czerwien ale moj M niechce czerwonego wiec bedzie szary :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

Piękne <3

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Temat testów zawsze jest trudny. Każdy robi wg własnego uznania. Ja mam nifty w poniedziałek.

Wózek u mnie narazie pozostaje wybrany nadal ten sam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71e0e9f048ff.png

Ale jeszcze sobie pojeżdżę innymi :)

oooo kochana trafiasz w moje gusta- podoba mi się:)

Bułkaasia- odpoczywaj kochana to najlepszy sposób, ciąża cięższa od pojedyńczej ale za to radość jaka- PODWÓJNA!!! Kochana ja urodziłam w 34tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 12:10

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ