WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna75 wysłałam zaproszenie zaakceptuje proszę mam kilka pytań.

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    witajcie pózną porą.Chyba pare dni mam zaległosci ale to jutro poczytam.Nad nami jakies czarne chmury sie zbierają ale wierze ze znów zaswieci słonce.
    Zaczelismy drugi trymestr a wraz z nim stracilismy spokój.Jestem po prenatalnych według usg wszystko ok,test pappa nam namieszał tak ze mamy bardzo bardzo wysokie ryzyko.Dzis byłam na rozmowie u genetyka,pani doktor bardzo miła wyjasniła dlaczego u nas taki wynik,co az tak mogło wpłynąc.Otóz pierwszym czynnikiem jest wiek(41 lat),drugim IVF,trzecim który prawdopodobnie najbardziej namieszał to duze dawki progesteronu jakie jeszcze biore.
    Oczywiscie test mógł wyjsc fałszywy,ale tego nikt mi nie zagwarantuje i tego ze moje dziecko jest zdrowe.Musimy zrobic amniopunkcje,mozna by zrobic nifty ale z takim ryzykiem jaki nam wyszedł w niftach tez wyjdzie ryzyko,tylko amnio moze wyjasnic czy nasze dziecko jest zdrowe.Mamy juz termin amnio na 25 stycznia potem trzy tygodnie czekania na wynik.Wierze ze moje dziecko jest zdrowe,ale niestety spokój został zburzony i musze to sprawdzic.Testy pappa lubia namieszac,ale potrafią równiez powiedziec prawde.
    Bedziemy w dobrych rękach i mimo tak inwazyjnego zabiegu na razie sie nie boje.To tyle,bo na wiecej brak sił,mimo wszystko trzymamy sie i nie poddajemy i nawet potrafimy trzezwo myslec w tym wszystkim.Pozdrawiam
    Jagna musicie się trzymać jestem pewna że wszystko jest ok znam całe mnustwa takich historii. Maluch na bank jest zdrowy.!!! I właśnie dlatego mam takie mieszane uczucia co to tych testów- statystyki

PannaNatalia lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Jejku dziewczyny Wy już wózki wybieracie ja jakoś nie mam do tego głowy. Jestem na siebie taka zła ze nie potrafię tak naprawdę cieszyć dzidziusiem a tak dlugo na niego czekalismy. Ciągle czymś się martwię teraz myślę o Pappa potem pewnie coś innego wbije sobie do lepetyny. Dzisiaj snil mi sie porod i to byla masakra.

Ewela będę szczera... Ja długo nie potrafiłam się cieszyć chociaż staraliśmy sie 3 lata o maleństwo. Zaczęły mi przychodzić do głowy różne głupoty. Czy sobie damy rade, czy to aby byl na pewno dobry pomysł i wogole. Tez sie bałam czy doniose, czy bedzie zdrowe itp. Teraz juz wszystko wychodzi na dobra strone :) i u Ciebie tez tak bedzie kochana. Zobaczysz :*

l22nhdgen92nqanl.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) chwile mnie tu nie było, ale jak zobaczyłam że piszecie o wózkach to muszę się odezwać hehe ;) Mi wpadł w oko ten: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec5acde1223c.jpg

i póki co nic innego mi się nie podoba.... zakochałam się <3

She86 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ewela będę szczera... Ja długo nie potrafiłam się cieszyć chociaż staraliśmy sie 3 lata o maleństwo. Zaczęły mi przychodzić do głowy różne głupoty. Czy sobie damy rade, czy to aby byl na pewno dobry pomysł i wogole. Tez sie bałam czy doniose, czy bedzie zdrowe itp. Teraz juz wszystko wychodzi na dobra strone :) i u Ciebie tez tak bedzie kochana. Zobaczysz :*
    Właśnie tak wyglądała moja pierwsza ciąża. Ciągłe obawy, lęki czy sobie poradzimy itd.,zwłaszcza że w odległości 200km nie mieliśmy nikogo kto by mógł nam pomóc. Daliśmy i dajemy sobie radę. Pewnie, że nie było łatwo i lekko ale taka mała kruszynka tylko dodawała nam sił.
    W obecnej ciąży mniej się boję, mniej marudzę bo wiem, że mam wsparcie męża i damy radę :-)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Właśnie tak wyglądała moja pierwsza ciąża. Ciągłe obawy, lęki czy sobie poradzimy itd.,zwłaszcza że w odległości 200km nie mieliśmy nikogo kto by mógł nam pomóc. Daliśmy i dajemy sobie radę. Pewnie, że nie było łatwo i lekko ale taka mała kruszynka tylko dodawała nam sił.
    W obecnej ciąży mniej się boję, mniej marudzę bo wiem, że mam wsparcie męża i damy radę :-)

Myślę, że każda z Nas ma takie dni, w których ma wątpliwości ale ważne, żeby wyrzucić z siebie takie myślenie :) ja to już mam za sobą i reszta dziewczyn też sobie z tym poradzi :)

W końcu jesteśmy twarde babeczki ;)

Leoparde, Nicka678 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga zmieniasz na belly date porodu?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Anga zmieniasz na belly date porodu?

Ja na belly mam ustawione wg OF czyli na 21 lipca, suwaczek tez taki zostawiam bo inaczej go zmienic nie moge. Jedynie chyba odliczanie do porodu moge zmienic... A w tabelce juz zmienilam ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dlatego nie miałam ciśnienia na pappa ani genetyczne, tylko czekam na zwykłe połówkowe.. Zwariować można, a to przecież tylko statystyki. Pytanie tylko czy te liczby naprawdę większość z Was uspokajają, bo mnie totalnie nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:39

megi78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    I właśnie dlatego nie miałam ciśnienia na pappa ani genetyczne, tylko czekam na zwykłe połówkowe.. Zwariować można, a to przecież tylko statystyki. Pytanie tylko czy te liczby naprawdę większość z Was uspokajają, bo mnie totalnie nie.

Mnie uspakajaja, duzo można sie dowiedziec i nikt tu nie ma cisnienia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ja na belly mam ustawione wg OF czyli na 21 lipca, suwaczek tez taki zostawiam bo inaczej go zmienic nie moge. Jedynie chyba odliczanie do porodu moge zmienic... A w tabelce juz zmienilam ;)

Wyslalam Ci wiadomość ;)

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wozku anex czytalam ze ladnie eyglada ale wszystko powoli po kolei sie rozwala i powstaja luzy tez o nim myslalam ladny jest ale jednak zrezygnuje. Upatrzylam sibie maxi cosi mura 4 plus podobno jest to porzadny wozek patrzac na komentarze

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Wyslalam Ci wiadomość ;)
    Gdzie?

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Gdzie?

Na priv

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Na priv
    Nic nie mam

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nic nie mam

Jest, jest :P

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,jesli wieczor byl tak bolesny ze moj maz juz mowil ze cos jest nie tak ze mna i tym bolem to musze powiedziec ze noc byla lepsiejsza niz ta poprzednia,paracetamol i nospa w zestawie lekko odkurczyly mi ten odbyt,dramat,takiego bolu jeszcze nie mialam,tak tak wiem codziennie to mowie ale co dzien to nowy i wspanialszy sie pojawia...sluchajcie w srodku w odbycie tak mnie bolalo,miesnie jakbym mialampoobrywane wiec ani siedziec ani lezec ani zakaszlec juz o smiechu nie wspomne,zreszta do smiechu to mi nie bylo,po schodach to szlam tak ze mowilam do meza ze moze ktos mi zrobil dowcip,cos uszkodzil interaz oglada mnie w ukrytej kamerze...rano znow jak wstalam tak sie bol rozszalal ze hej,wzielam paracetamol do sniadania bo wiecej nie dam rady,mam cofke od tych lekow...zawiozlam corke do szkoly,nie jest daleko ale pieszo bym nie doszla a zreszta autem tez zle,nie umiem naciskac pedalow bo tak boli wiec do przychodni dzisiaj znow znajoma poprosze zeby mnie podwiozla...jak powiedza ze mi tak zostanie,ze taki moj urok albo inna gadka szmatka to poprosze o jakies psychotropy bo jantego bolu zwyczajnie nie wytrzymam dluzej...pojdzie mi na glowe,mowie Wam....

Jagna,kochanie wiem ze rownowaga juz zostala zaklocona i teraz probujecie ja poprostu przywrocic,ale ciesze sie ze trzezwo myslicie,przy takich suchych informacjach obciazajacych juz na starcie w sumie mozna sie bylo spodziewac nie? Niestety wiek w tej statystyce robi im roznice,ivf tez i tu juz sam fakt zbija punkty...jakie Wam wyszlo to prawdopodobienstwo? Jasie dlatego wahalam nad testami,amnio robic nie chcialam wiec pozostalo by mi czekanie w stresie...uznalismy ze jesli usg bedziemobiecujace a pani tak nam powiedziala ze nie ma sie do czego przyczepic to punktacja pappy sie nie przejmujemy...moja siostra miala jazdy tez tylko ciaza byla zagrozona i amnio rownalo sie poronienie,scan wyszedl dobry a prawdopodobienstow jakos 1-250 gdzie to nadal dobre przeciez,bardzo napierali na nia na amnio,ostatecznie sie nie zgodzila i wszystko bylo swietnie...roznice okazaly sie z faktu ze jej maz urodzil sie w Rosji,przy kaukazie,jako maluch przyjechal do pl i zostalo tylko nazwisko i nikt nie pokapowalmze moze nieco zaklucic to wyniki,inne sa dla kazdego regionumswiatamprzeciez...historii jest mnostwo ale Twoja wydaje mi sie ze bedzie zakonczona szczesliwie,nie czuje niepewnosci w tym wypadku ;) tylko Wam sily psychicznej zycze...bo to teraz wiadomo najgorsza rzecz...

Wozek czarny ktoras pisala ze miala,ja tez z corka i byl fajny wszystkie wtedy byly tandetniempstrokate jak na moj gust wiec cos innego wpadlo mi w oko chociaz czarne to byla rzadkosc...jedynie co to po lecie daszek budki nieco wyblaklmodmslonca ale delikatnie bardzo,ja to widzialam ale przypadkowy obserwator nie...teraz chce cos w kolorze dla odmiany

0MPT.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, mam nadzieję że nie obrazilas się na mnie za komentarz o wózku???

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Anga, mam nadzieję że nie obrazilas się na mnie za komentarz o wózku???

No co Ty kochana :) jakbym sie miala o byle co obrazac to juz by mnie tu dawno nie bylo ;)

Kazda z Nas ma rozny gust i tyle :)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ