WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    To jednak masz mlodsza ciaze niz ja? Bo w takim razie wypada Ci 11+6 dokladbie jak bys miala ostatnia @ 14.10 :) dlatego nasze malenstwa przewaznie rowne byly :D

Wejdz na OF do mnie na wykres. Owulacje mialam opóźniona bo w 20dc a zagniezdzenie mialam 6dpo czyli sie zgadza ze ciaza jest mlodsza o 5 dni ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze mi zalezy zeby ten zastrzyk dostac tylko pamietam ze jest dosc bolesny

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kaktus,tlumacz sobie ze szaleja hormony,wszystko dobrze jak bylo klika dni temu to naprawde nie ma powodow do obaw...wiem jak to jest a schiza narasta jak sie kilka tyg nie idzie na usg ...zreszta tez mi buzuje,usg mialam w sobote w szpitalu,dzidziol szalal i wszystko ok ale taki mam lek lrzez ten bol i duze dawki lekow ze na dobra sprawe nie wiem co myslec

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozkłada coraz bardziej :-( mąż mi przywiózł z apteki Prenalen saszetki, do tego mam swojej roboty sok malinowy, na noc mleko z czosnkiem i mam nadzieję że to pomoże.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde,kuruj sie czym dasz rade,no i co wogole przelkniesz...pamietaj zeby goraczke obserwowac,zbijac i wogole...teraz taki sezon wstretny..

Jeszcze przy tych moich bolach ja mam takie naderwane miesnie odbutu ze nie moge chodzic,smiac sie ani kaszlec,odwracaniemsiemzmboku na bok tez boli,co ja sobie zrobilam tam w srodku to nie mam pojecia ale parcie okropne...jeszcze z mezem gadalismy i nam sie przypomnialo ze zaraz na tych pierwszych usg szpitalnych polozna mowiac o miesniakach mowila ze moga wstrzymywac mi mocz i kal,ale ze teraz juz?!

Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?

Leoparde lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mnie rozkłada coraz bardziej :-( mąż mi przywiózł z apteki Prenalen saszetki, do tego mam swojej roboty sok malinowy, na noc mleko z czosnkiem i mam nadzieję że to pomoże.

Z tego co jak mnie meczylo lekarz mowil to dopuszczalny jest rowniez rutinoscorbin, paracetamol przeciwbolowo/zapalnie i syrop chyba drosetux.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?[/QUOTE]

Z tego co wiem t w drugim trymestrze sie podnosi go gory i wtedy odczuwamy mniejsze parcie na mocz jednoczesnie caly czas sie rozrasta

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki, rzeczywiście jakies mendy szaleją, ja dwa dni temu odstawiłam antybiotyk, a znów mnie drapie w gardle i rosnie gula, już mam dość....

kaktus1 - paracetamol dozwolony, ale on zadziała tylko przeciwgorączkowo (jeśli w ogóle, na mnie np nie działa) ale juz nie jest przeciwzapalny...co innego ibuprofen, ale tego nie możemy
    nie znam się też na rośnięciu macicy, więc nie podpowiem Ci o co chodzi z mierzeniem...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna jak bylam we wtorek na wizycie mowila ze panuje jakas paskudna grypa i dodatkowo paskudna jelitowka. Wsrod znajomych rzeczywiscie widac ze tak jest cale rodziny rozklada z wysoka goraczka i reszta urodzaju.

qdkki09kwrowb7nz.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Cookiemonster,zartujesz ze tez cie meczy,ten napar z kory dembu jest bezpieczny? Bo kolezanka mi chciala ziola wlasnie dzis dac ale nie wiem czy mozna tylko ona mowila o piciu...
    Zdrzemnelam sie pol godzinki a po nieprzespanej nocy od razu lepiej mi,mimo bolu...maz zrobil mus z owocow to troche zjadlam zeby witaminy byly na pokladzie jakies

Konflikt,tak mamy tzn nie wiem do konca bo krwi ojca nie biora pod uwage u nas,ja mam Arh - i w tym ukladzie dostalam zastrzyk w 28 tyg ciazy pierwszej i drug zaraz po porodzie,to zawsze ma zadanie chronic nastepna ciaze...tylko nie podali mi przeciwcial po poronieniuczyli tej nastepnej ciazy i ta obecna jest niezabezpieczona,na ostatnim badaniu nie wytwarzalam nic niszczacego,zrobia kolejne badanie to beda widziec ale ogolnie no w dzisiejszych czasach jesli bierze sie owy zastrzyk to nie ma zagrozenia,kiedys wiadomo konczylo sie czasem ciaze nieszczesliwie...trzeba uwazac na krwawienia tez
    Męczy mnie strasznie, w wersji ekstremum jak jest nasilenie to 10-15 razy w ciągu nocy szłam do kibelka! I ten ból...
    Pytałam w aptece i pani twierdziła, że jak do podmywania to ok, żadnych nasiadówek. Po prostu po siku bierzesz płatek kosmetyczny maczasz w tym cudzie i przecierasz się. To działa odkażająco. Też liczę na to, że jak łożysko się podniesie to może ten ból i problemy będą mniejsze, aczkolwiek pani w aptece mi mówiła, że jak mam problemy w 1 trym to w 3 trym na bank też będą;/ ja po jednej nocy chyba w 6 tyg byłam tak wystraszona, bo mnie skręcało dosłownie, że rano pojechałam na betę pewna, że już w ogóle nic nie będzie. teraz powiedzmy, że przyzwyczaiłam się i póki wiem, że z dzieckiem ok, to muszę wytrzymać.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja juz po wizycie :)
    Maluszek jest starszy o 3 dni, wgze usg wychodzi termin na 22 lipca i mierzy prawie 5 cm, wazy 55g, przeziernosc karkowa idealna, wszystko na swoim miejscu, serduszko bije 175 razy na min. Plci nie znamy bo niby za wczesnie,choc mu sie pewnie nie chcialo sprawdzac :P
    Maly leniuszek z maluszka bo dopiero sie ruszyl pod koniec badania to podskoczyl kilka razy co widac na 3 zdj a wczesniej chcial go lekarz pobudzic to mi po brzuchu glowica pukal :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3570c85fefaf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f9eccbcf0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a20e1f919958.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efbc71dedc0d.jpg

Jaguś_7810, lottinka, cookiemonster, Selja, megi78, Zoja, bulkaasia, Leoparde, Fatim, Amore, Anga1989, mamakejti, Marciiik, DTEM, sisi, She86, tweety89 lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka prześliczne zdjęcia!!!! Śliczny synus/corcia (chociaż jakos mi pasujesz do synka :))

Nicka678 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po USG prenatalnym, wszystko ok :)Jesteśmy bardzo szczęśliwi :) czekamy teraz na wyniki testu PAPPA. Poproszę o wpisanie mnie do tabelki. Termin porodu na 18 lipca, wstępnie dziewczynka :)

Selja, megi78, Zoja, cookiemonster, Leoparde, Fatim, Anga1989, Marciiik, DTEM, sisi, She86 lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nicka prześliczne zdjęcia!!!! Śliczny synus/corcia (chociaż jakos mi pasujesz do synka :))

Juz nie ważne jaka plec,choc nie ukrywam ze chce dziewczynke najpierw :)
    Wszystkim chyba mowili jaka wstepna plec tylko nie mnie nie powiedział len z lekarza i tyle :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka super :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci :-) gratuluje udanych wizyt :-)

Nicka678, eMZetka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim pięknych zdjęć i wspaniałych wiadomości :)

eMZetka lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Juz nie ważne jaka plec,choc nie ukrywam ze chce dziewczynke najpierw :)
    Wszystkim chyba mowili jaka wstepna plec tylko nie mnie nie powiedział len z lekarza i tyle :P
    Mnie też nie powiedział, stwierdził że to za wcześnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mnie też nie powiedział, stwierdził że to za wcześnie :-)

To nie jestem sama :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na swoją wizytę czekam jeszcze tydzień :) mamy już gdzieś wstępne statystyki co do płci kto przeważa :D ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ