X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    To jednak masz mlodsza ciaze niz ja? Bo w takim razie wypada Ci 11+6 dokladbie jak bys miala ostatnia @ 14.10 :) dlatego nasze malenstwa przewaznie rowne byly :D

Wejdz na OF do mnie na wykres. Owulacje mialam opóźniona bo w 20dc a zagniezdzenie mialam 6dpo czyli sie zgadza ze ciaza jest mlodsza o 5 dni ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze mi zalezy zeby ten zastrzyk dostac tylko pamietam ze jest dosc bolesny

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kaktus,tlumacz sobie ze szaleja hormony,wszystko dobrze jak bylo klika dni temu to naprawde nie ma powodow do obaw...wiem jak to jest a schiza narasta jak sie kilka tyg nie idzie na usg ...zreszta tez mi buzuje,usg mialam w sobote w szpitalu,dzidziol szalal i wszystko ok ale taki mam lek lrzez ten bol i duze dawki lekow ze na dobra sprawe nie wiem co myslec

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozkłada coraz bardziej :-( mąż mi przywiózł z apteki Prenalen saszetki, do tego mam swojej roboty sok malinowy, na noc mleko z czosnkiem i mam nadzieję że to pomoże.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde,kuruj sie czym dasz rade,no i co wogole przelkniesz...pamietaj zeby goraczke obserwowac,zbijac i wogole...teraz taki sezon wstretny..

Jeszcze przy tych moich bolach ja mam takie naderwane miesnie odbutu ze nie moge chodzic,smiac sie ani kaszlec,odwracaniemsiemzmboku na bok tez boli,co ja sobie zrobilam tam w srodku to nie mam pojecia ale parcie okropne...jeszcze z mezem gadalismy i nam sie przypomnialo ze zaraz na tych pierwszych usg szpitalnych polozna mowiac o miesniakach mowila ze moga wstrzymywac mi mocz i kal,ale ze teraz juz?!

Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?

Leoparde lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mnie rozkłada coraz bardziej :-( mąż mi przywiózł z apteki Prenalen saszetki, do tego mam swojej roboty sok malinowy, na noc mleko z czosnkiem i mam nadzieję że to pomoże.

Z tego co jak mnie meczylo lekarz mowil to dopuszczalny jest rowniez rutinoscorbin, paracetamol przeciwbolowo/zapalnie i syrop chyba drosetux.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?[/QUOTE]

Z tego co wiem t w drugim trymestrze sie podnosi go gory i wtedy odczuwamy mniejsze parcie na mocz jednoczesnie caly czas sie rozrasta

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki, rzeczywiście jakies mendy szaleją, ja dwa dni temu odstawiłam antybiotyk, a znów mnie drapie w gardle i rosnie gula, już mam dość....

kaktus1 - paracetamol dozwolony, ale on zadziała tylko przeciwgorączkowo (jeśli w ogóle, na mnie np nie działa) ale juz nie jest przeciwzapalny...co innego ibuprofen, ale tego nie możemy
    nie znam się też na rośnięciu macicy, więc nie podpowiem Ci o co chodzi z mierzeniem...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna jak bylam we wtorek na wizycie mowila ze panuje jakas paskudna grypa i dodatkowo paskudna jelitowka. Wsrod znajomych rzeczywiscie widac ze tak jest cale rodziny rozklada z wysoka goraczka i reszta urodzaju.

qdkki09kwrowb7nz.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Cookiemonster,zartujesz ze tez cie meczy,ten napar z kory dembu jest bezpieczny? Bo kolezanka mi chciala ziola wlasnie dzis dac ale nie wiem czy mozna tylko ona mowila o piciu...
    Zdrzemnelam sie pol godzinki a po nieprzespanej nocy od razu lepiej mi,mimo bolu...maz zrobil mus z owocow to troche zjadlam zeby witaminy byly na pokladzie jakies

Konflikt,tak mamy tzn nie wiem do konca bo krwi ojca nie biora pod uwage u nas,ja mam Arh - i w tym ukladzie dostalam zastrzyk w 28 tyg ciazy pierwszej i drug zaraz po porodzie,to zawsze ma zadanie chronic nastepna ciaze...tylko nie podali mi przeciwcial po poronieniuczyli tej nastepnej ciazy i ta obecna jest niezabezpieczona,na ostatnim badaniu nie wytwarzalam nic niszczacego,zrobia kolejne badanie to beda widziec ale ogolnie no w dzisiejszych czasach jesli bierze sie owy zastrzyk to nie ma zagrozenia,kiedys wiadomo konczylo sie czasem ciaze nieszczesliwie...trzeba uwazac na krwawienia tez
    Męczy mnie strasznie, w wersji ekstremum jak jest nasilenie to 10-15 razy w ciągu nocy szłam do kibelka! I ten ból...
    Pytałam w aptece i pani twierdziła, że jak do podmywania to ok, żadnych nasiadówek. Po prostu po siku bierzesz płatek kosmetyczny maczasz w tym cudzie i przecierasz się. To działa odkażająco. Też liczę na to, że jak łożysko się podniesie to może ten ból i problemy będą mniejsze, aczkolwiek pani w aptece mi mówiła, że jak mam problemy w 1 trym to w 3 trym na bank też będą;/ ja po jednej nocy chyba w 6 tyg byłam tak wystraszona, bo mnie skręcało dosłownie, że rano pojechałam na betę pewna, że już w ogóle nic nie będzie. teraz powiedzmy, że przyzwyczaiłam się i póki wiem, że z dzieckiem ok, to muszę wytrzymać.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja juz po wizycie :)
    Maluszek jest starszy o 3 dni, wgze usg wychodzi termin na 22 lipca i mierzy prawie 5 cm, wazy 55g, przeziernosc karkowa idealna, wszystko na swoim miejscu, serduszko bije 175 razy na min. Plci nie znamy bo niby za wczesnie,choc mu sie pewnie nie chcialo sprawdzac :P
    Maly leniuszek z maluszka bo dopiero sie ruszyl pod koniec badania to podskoczyl kilka razy co widac na 3 zdj a wczesniej chcial go lekarz pobudzic to mi po brzuchu glowica pukal :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3570c85fefaf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f9eccbcf0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a20e1f919958.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efbc71dedc0d.jpg

Jaguś_7810, lottinka, cookiemonster, Selja, megi78, Zoja, bulkaasia, Leoparde, Fatim, Amore, Anga1989, mamakejti, Marciiik, DTEM, sisi, She86, tweety89 lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka prześliczne zdjęcia!!!! Śliczny synus/corcia (chociaż jakos mi pasujesz do synka :))

Nicka678 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po USG prenatalnym, wszystko ok :)Jesteśmy bardzo szczęśliwi :) czekamy teraz na wyniki testu PAPPA. Poproszę o wpisanie mnie do tabelki. Termin porodu na 18 lipca, wstępnie dziewczynka :)

Selja, megi78, Zoja, cookiemonster, Leoparde, Fatim, Anga1989, Marciiik, DTEM, sisi, She86 lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nicka prześliczne zdjęcia!!!! Śliczny synus/corcia (chociaż jakos mi pasujesz do synka :))

Juz nie ważne jaka plec,choc nie ukrywam ze chce dziewczynke najpierw :)
    Wszystkim chyba mowili jaka wstepna plec tylko nie mnie nie powiedział len z lekarza i tyle :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka super :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci :-) gratuluje udanych wizyt :-)

Nicka678, eMZetka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim pięknych zdjęć i wspaniałych wiadomości :)

eMZetka lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Juz nie ważne jaka plec,choc nie ukrywam ze chce dziewczynke najpierw :)
    Wszystkim chyba mowili jaka wstepna plec tylko nie mnie nie powiedział len z lekarza i tyle :P
    Mnie też nie powiedział, stwierdził że to za wcześnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Mnie też nie powiedział, stwierdził że to za wcześnie :-)

To nie jestem sama :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na swoją wizytę czekam jeszcze tydzień :) mamy już gdzieś wstępne statystyki co do płci kto przeważa :D ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ