Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
rosax3 wrote:To jednak masz mlodsza ciaze niz ja? Bo w takim razie wypada Ci 11+6 dokladbie jak bys miala ostatnia @ 14.10
dlatego nasze malenstwa przewaznie rowne byly
Wejdz na OF do mnie na wykres. Owulacje mialam opóźniona bo w 20dc a zagniezdzenie mialam 6dpo czyli sie zgadza ze ciaza jest mlodsza o 5 dni
-
1 kaktus,tlumacz sobie ze szaleja hormony,wszystko dobrze jak bylo klika dni temu to naprawde nie ma powodow do obaw...wiem jak to jest a schiza narasta jak sie kilka tyg nie idzie na usg ...zreszta tez mi buzuje,usg mialam w sobote w szpitalu,dzidziol szalal i wszystko ok ale taki mam lek lrzez ten bol i duze dawki lekow ze na dobra sprawe nie wiem co myslec
-
Leoparde,kuruj sie czym dasz rade,no i co wogole przelkniesz...pamietaj zeby goraczke obserwowac,zbijac i wogole...teraz taki sezon wstretny..
Jeszcze przy tych moich bolach ja mam takie naderwane miesnie odbutu ze nie moge chodzic,smiac sie ani kaszlec,odwracaniemsiemzmboku na bok tez boli,co ja sobie zrobilam tam w srodku to nie mam pojecia ale parcie okropne...jeszcze z mezem gadalismy i nam sie przypomnialo ze zaraz na tych pierwszych usg szpitalnych polozna mowiac o miesniakach mowila ze moga wstrzymywac mi mocz i kal,ale ze teraz juz?!
Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?Leoparde lubi tę wiadomość
-
Leoparde wrote:Mnie rozkłada coraz bardziej
mąż mi przywiózł z apteki Prenalen saszetki, do tego mam swojej roboty sok malinowy, na noc mleko z czosnkiem i mam nadzieję że to pomoże.
Z tego co jak mnie meczylo lekarz mowil to dopuszczalny jest rowniez rutinoscorbin, paracetamol przeciwbolowo/zapalnie i syrop chyba drosetux. -
Dla bardziej swiadomych mam pytanie,czy macica sie podnosi do gory czy ona rosnie powiekszajac sie do gory...u nas w ciazy mierzy sie brzuch,na tej podstawie polozna wszystko ocenia bez uzycia usg..i wiem ze on rosnie sporo w gore ale czy podchodzi wyzej tak ze nie uciska namdole? To dla mnie jedyna szansa na poprawe w jakims najblizszym czasie...,co myslicie?[/QUOTE]
Z tego co wiem t w drugim trymestrze sie podnosi go gory i wtedy odczuwamy mniejsze parcie na mocz jednoczesnie caly czas sie rozrasta -
Cześć Mamuśki, rzeczywiście jakies mendy szaleją, ja dwa dni temu odstawiłam antybiotyk, a znów mnie drapie w gardle i rosnie gula, już mam dość....
kaktus1 - paracetamol dozwolony, ale on zadziała tylko przeciwgorączkowo (jeśli w ogóle, na mnie np nie działa) ale juz nie jest przeciwzapalny...co innego ibuprofen, ale tego nie możemy
nie znam się też na rośnięciu macicy, więc nie podpowiem Ci o co chodzi z mierzeniem..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Muszka15 wrote:Cookiemonster,zartujesz ze tez cie meczy,ten napar z kory dembu jest bezpieczny? Bo kolezanka mi chciala ziola wlasnie dzis dac ale nie wiem czy mozna tylko ona mowila o piciu...
Zdrzemnelam sie pol godzinki a po nieprzespanej nocy od razu lepiej mi,mimo bolu...maz zrobil mus z owocow to troche zjadlam zeby witaminy byly na pokladzie jakies
Konflikt,tak mamy tzn nie wiem do konca bo krwi ojca nie biora pod uwage u nas,ja mam Arh - i w tym ukladzie dostalam zastrzyk w 28 tyg ciazy pierwszej i drug zaraz po porodzie,to zawsze ma zadanie chronic nastepna ciaze...tylko nie podali mi przeciwcial po poronieniuczyli tej nastepnej ciazy i ta obecna jest niezabezpieczona,na ostatnim badaniu nie wytwarzalam nic niszczacego,zrobia kolejne badanie to beda widziec ale ogolnie no w dzisiejszych czasach jesli bierze sie owy zastrzyk to nie ma zagrozenia,kiedys wiadomo konczylo sie czasem ciaze nieszczesliwie...trzeba uwazac na krwawienia tez
Pytałam w aptece i pani twierdziła, że jak do podmywania to ok, żadnych nasiadówek. Po prostu po siku bierzesz płatek kosmetyczny maczasz w tym cudzie i przecierasz się. To działa odkażająco. Też liczę na to, że jak łożysko się podniesie to może ten ból i problemy będą mniejsze, aczkolwiek pani w aptece mi mówiła, że jak mam problemy w 1 trym to w 3 trym na bank też będą;/ ja po jednej nocy chyba w 6 tyg byłam tak wystraszona, bo mnie skręcało dosłownie, że rano pojechałam na betę pewna, że już w ogóle nic nie będzie. teraz powiedzmy, że przyzwyczaiłam się i póki wiem, że z dzieckiem ok, to muszę wytrzymać. -
nick nieaktualnyJestem i ja juz po wizycie
Maluszek jest starszy o 3 dni, wgze usg wychodzi termin na 22 lipca i mierzy prawie 5 cm, wazy 55g, przeziernosc karkowa idealna, wszystko na swoim miejscu, serduszko bije 175 razy na min. Plci nie znamy bo niby za wczesnie,choc mu sie pewnie nie chcialo sprawdzac
Maly leniuszek z maluszka bo dopiero sie ruszyl pod koniec badania to podskoczyl kilka razy co widac na 3 zdj a wczesniej chcial go lekarz pobudzic to mi po brzuchu glowica pukal
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3570c85fefaf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f9eccbcf0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a20e1f919958.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efbc71dedc0d.jpg
Jaguś_7810, lottinka, cookiemonster, Selja, megi78, Zoja, bulkaasia, Leoparde, Fatim, Amore, Anga1989, mamakejti, Marciiik, DTEM, sisi, She86, tweety89 lubią tę wiadomość
-
Już po USG prenatalnym, wszystko ok :)Jesteśmy bardzo szczęśliwi
czekamy teraz na wyniki testu PAPPA. Poproszę o wpisanie mnie do tabelki. Termin porodu na 18 lipca, wstępnie dziewczynka
Selja, megi78, Zoja, cookiemonster, Leoparde, Fatim, Anga1989, Marciiik, DTEM, sisi, She86 lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnylottinka wrote:Nicka prześliczne zdjęcia!!!! Śliczny synus/corcia (chociaż jakos mi pasujesz do synka
)
Juz nie ważne jaka plec,choc nie ukrywam ze chce dziewczynke najpierw
Wszystkim chyba mowili jaka wstepna plec tylko nie mnie nie powiedział len z lekarza i tyle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny