X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaila u Ciebie bliźniaki jedno czy dwujajowe?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wchodzisz na moje belly i tam sa listy ;)

Ale fajne :-) super nieprzeszukiwalam az tak belly :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka o Cholera dobrze ze jedziesz do szpitala bo z ciśnieniem nie ma żartów! Mocno trzymam kciuki i daj znać że wszystko ok :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jest ten donkey :) muszę poczytać opinie co i jak.

A czemu gondola jest niepraktyczna w tym wózku?

robię obiad i tak jeszcze się nie wyczytałam ( pod hasłem robię obiad jest ogrzewać z zamrażarki co M ugotował na nowy rok) ale ze mnie żona

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donkey kosztuje 5000 zł?

xvqvdqg.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondola nie podoba mi się wizualnie bo jest na wysokości kolan, jest tez utrudniony dostęp do kosza pod wózkiem (w donkey ten problem odpada;))

Wiec to tylko kwestie wizualne. W użytku wózek jest super, świetnie sie prowadzi, nie psuje, a wersje używane super sie sprzedają :p

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Madlene fajny ten wózek greentom :) Ja narazie nie planuję podwójnego wózka, bo mała pojdzie do żłobka, a Ty widzę nastawiasz się na opiekę dwójki naraz :)
    Właściwie traktuje to jak przedłużenie czasu z mamą dla małej bo planowo też od kwietnia miałam kombinować trochę z babciami trochę z nianią i wrócić do pracy. Dzięki dzidzi na razie problem z głowy ;)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Kaila u Ciebie bliźniaki jedno czy dwujajowe?
    Dwujajowe, a u ciebie?
    Nie ma tych łóżeczek graco do kupienia na necie. Mam bardzo małe mieszkanie i takie rozwiązanie by się u mnie na jakiś czas sprawdziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:00

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka trzymam kciuki za Twoje zdrowko.

Ja po przekopaniu netu i opinii sklaniam sie na wozek Adamex Barletta lub Vicco. Jutro z mezem wybieralam sie zeby obejrzec wozki ale id wczoraj kaszel mnie meczy wiec zobacze jak bedzie jutro.

1kaktus lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    to chyba jest ten donkey :) muszę poczytać opinie co i jak.

A czemu gondola jest niepraktyczna w tym wózku?

robię obiad i tak jeszcze się nie wyczytałam ( pod hasłem robię obiad jest ogrzewać z zamrażarki co M ugotował na nowy rok) ale ze mnie żona
    Jest praktyczna, moja znajoma ma ten wózek. Wózek jest extra i prowadzi się jedną ręką

6dc6f14bbc.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za cieple slowa.Jestem jakos spokojna,mój tato czuwa nad nami i wiem ze makuch jest zdrowy,jednak trzeba to wyjasnic i tylko przez amnio bo ryzyko wysokie 1:8.
    Mamakejti do ivf niestety sporo i mlodych dziewczyn podchodzi,23-28 lat to wiek gdzie najwiecej potem po 35 roku w zwyz.Ivf dlatego zaniza gdyz ciaze są slabsze i obarczone wiekszym ryzykiem niz ciaze naturalne.W niftach wpisujesz leki i to ryzyko korygują przy pappa tego nie ma niestety.Nifty w moim przypadku z takim wynikiem nie mają sensu bo poprostu lekarz jest pewny ze cos wykazą,tylko amnio moze wykluczyc wady.

Trisska nie zastanawiam sie nad tym czy jesli wyjdzie ze dziecko chore to je usune,wszystko zalezy co to za wady,jesli wyszedl by Edwards to tak,nie moglabym patrzec jak moje dziecko umiera i cierpi,ten zespól chyba jest najgorszy.Ale nie mysle o tych zlych rzeczach bo usg wyszlo prawidlowo i nie ma jakichs uchybien,dlatego jestem spokojna i wierze ze dziecko zdrowe.Poza tym wszystkie testy to statystyki poprostu wszyscy wrzuceni do jednego wora i tyle,nie moge wiec na tym etapie myslec o czyms co mozliwe ze jest nie prawdą.

Piekne wózeczki dziewczyny wypatrzyly,jednak sugerujcie sie opiniami jsk zachowuje sie na nierównych chodnikach,piasku,sniegu itp poza tym trzeba brac pod uwage czy maluszkowi bedzie w nim wygodnie,czy nie bedzie za plytki,no i co wazne by nie byl ciezki a po zlozeniu zajmowal malo miejsca w samochodzie.Trudny wybór ale powoli wybierzecie idealny.

Evela jesli moj przypadek sprawil ze masz wątpliwosci to sie nie mart,z pewnoscia wszystko bedzie dobrze,nie masz tych czynników jak ja które moglyby zwiekszyc ryzyko,skoro ja jestem pewna ze moja dzidzia jest zdrowa to ty tym bardziej musisz w to wierzyc.Ja nadal ciesze sie moim skarbem i tez podpatruje wózki i ubrania ciazowe a w sumie jakos dziwne w moim przypadku.Im bardziej myslisz pozytywnie tym spokojniejsza i bezproblemowa ciąza,nie sciągaj myslami zla,to nie jest dobre.Maluszek czuje to co ty,jei chcesz po porodzie miec spokojne dziecko to i ty pozbądz sie stresu i negatywów.

P.Natalia ma racje,dlatego ja tez odnosze sie do testów z dystansem,jednak by byc spokojnym zrobimy te amnio.Jestem swiadoma ryzyka bo bedziemy starszymi rodzicami po 40tce,gdybym miala 15 lat mnej raczej testów bym nie robila.

Muszka widze ze z podobnej gliny jestesmy ulepione :-)
    Masz racje,forum jest od tego by pogadac o tym i o tamtym,dotykają nas rózne problemy i kazda z nas ma prawo tutaj sie wypowiedziec tak by nie narzucac swej woli.To zycie,kazda ma inne i ine problemy czy radosci.Fajnie ze jest nas tu tak duzo i tak rózne spojrzenie na problem przynajmniej nie jest nudno.

Bulkaasia badz dzielna te plamienia u ciebie bedą czeste w koncu rosnie tam dwóoje dzieciaczków i cialo buntuje sie bo musi sie zrobic duzo miejsca na nie.
    Bierzesz jakis progesteron?Jesli bol trwa za dlugo to wez nospe i magnez 2szt,to powinno pomóc.

Bulkaasia to lózeczko jest super :-) az mi sie micha smieje

Muszka trzymam kciuki,mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze,w szpitalu bezpieczniej niz w domu,szybkiego powrotu do zdrowia

bulkaasia, Marciiik, megi78 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaila u mnie ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa niestety ale wierzę, że będzie zdrowo się rozwijać :)
    Też nie mam za dużo miejsca i takie łóżeczko to dla mnie najlepsza opcja.

Jagna mam luteine dwa razy dziennie.

Ja dziś chyba poczułam dwa razy ruchy :) Nie wiem na 100% ale to było inne niż gazy i pierwsze skojarzenie, że takie "pęknięcie" czułam w poprzednich ciążach. Oczywiście nie jaram się ale ... :D

Amore, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Muszka trzymam kciuki za Twoje zdrowko.

Ja po przekopaniu netu i opinii sklaniam sie na wozek Adamex Barletta lub Vicco. Jutro z mezem wybieralam sie zeby obejrzec wozki ale id wczoraj kaszel mnie meczy wiec zobacze jak bedzie jutro.

To tak jak ja praktycznie zdecydowana na Barlette :-)

Solane lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Kaila u mnie ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa niestety ale wierzę, że będzie zdrowo się rozwijać :)

Ja dziś chyba poczułam dwa razy ruchy :) Nie wiem na 100% ale to było inne niż gazy i pierwsze skojarzenie, że takie "pęknięcie" czułam w poprzednich ciążach. Oczywiście nie jaram się ale ... :D
    Jesli są plamienia to mozesz zwiekszyc lutke dwa ×2,na kilka dni az miną plamienia,brzuch tez powinien przestac bolec.Jesli plamisz a msdz dowcipną to troche slabo sie wchlania.Wiecej proga nie zaszkodzi a moze zatrzymac plamienia i skurcze,brzuch na pewno przestanie meczyc.Jak ustanie plamienie to wróc do poprzedniej dawki.Ja tak mialam gdy plamilam i brzuch bolal mimo iz duzo proga bralam,lekarz od razu kazal zwiekszyc dawke i wszystko ustalo,po 4 dniach wrocilam do poprzedniej dawki.
    Kolezanka wczoraj plamila,tez lekarz kazal zwoikszyc dawke,dzis juz czuje sie lepiej,nie plami i za dea dni wróci do poprzedniej dawki.Nie boj sie,lekarze zwiekszają proga w takich przypadkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:41

bulkaasia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam na kawkę i ucierane ciasto z jeżynami i jagodami ;)

a4357c7d8f285a24med.jpg

Amore, 1kaktus, Leoparde, Selja, Marciiik, Jaguś_7810, Nicka678, bulkaasia, megi78 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, Anga gdyby nie to ze dzisiaj przytulam się do kibelka to już bym biegła do Ciebie :-D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

Dwujajowa o tyle lepsza, że maluchy są osobno i się nie podjadają. Wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć

6dc6f14bbc.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy mi powiedzcie co jeść na problemy z przysłowiową "dwójką" ? Nigdy nie miałam problemów.... po kawie od razu leciałam, po mleku i jogurcie też.... a teraz nic nie pomaga... ani nabiał, ani duzo wody, ani jabłka śliwki.... juz nie wiem co robić bo sie budzę z bólem brzucha z tego powodu a nic z tego nie wynika....

ckaidqk34aroni5a.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 napisałam :)
    U mnie też wyszło ryzyko z biochemii krwi zd 1:259. Mam zalecenia nifty na początek. Poczytałam sporo na internecie wczoraj jak odebrałam wyniki i generalnie nie wychodzi to tak tragicznie. Pappa to tylko statystyka według mnie biochemia jest sporo zaburzona przez ivf.

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Dziewczyny Wy mi powiedzcie co jeść na problemy z przysłowiową "dwójką" ? Nigdy nie miałam problemów.... po kawie od razu leciałam, po mleku i jogurcie też.... a teraz nic nie pomaga... ani nabiał, ani duzo wody, ani jabłka śliwki.... juz nie wiem co robić bo sie budzę z bólem brzucha z tego powodu a nic z tego nie wynika....

Mi pomógł serek homogenizowany z siemieniem lnianym i suszonymi owocami ;) Ale tylko w połączeniu z ruchem, jak mam sporo pracy i siedzę to zaraz jest problem. I ew. ze 2 espumisany można wziąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 15:06

KgXdp1.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ