X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    A ja po lekarzu,cisnienie 128/101 ..w trybie pilnym do szpitala,antybiotyk odstawic bo to nie infekcja pecherza..czekam na meza i jedziemy do szpitala,3 majcie kciuki prosze
    DOPIERO przeczytałam Muszka trzymaj się!!!!!

• lottinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia super! Nie mogę się tego doczekać <3 właśnie ucięliśmy sobie z mężem drzemkę - on trzymając rękę 'na synusiu'<3

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka kciuki zacisniete pisz co i jak! <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dopiero wrocilismy do domu,szybko poczytalam co i jak u Was....dzieki za kciuki,beda potrzebne....oj beda

Najpierw wywiad,posluchali doplerem bicia serca,bylo wiec uff...dalej czekanie...mocz ok,cisnienie wywolane prawdopodobnie silnym bolem,do kontroli u poloznych w pn....i na koniec ja zwijajaca sie z bolu w poczekalni i wisienka na torcie....bol nie minie,bedzie ze mna prawie cala ciaze....wziela mnie jakas profesorka na szybka konsultacje,widze ze jej sie tam klaniali wiec chyba dobra jest i konkretna,niemowijala w bawelne,mowi nic sie zrobic nie da i niestety bedzie bolalo...dziewczyny to jest agonia,nie do wytrsymania wrecz wiec ja orawie w placz...zrobila,szybkie usg..dziecko ok bo siedzi na gorze macicy z tylu..miesniaki siedza na dole z przodu i naciskaja na szyjke,pecherz,na wszystko....i nic sie nie da zrobic...mam jesc paracetamol jako baze pelna dawke co 4 h plus UWAGA tramadol !!! Dodatkowo wedle potrzeby tylko zeby dawkowania nie przekroczyc...czujecie jaka bede nacpana? ... kobitka mowi ze ciekawy przypadek umiejscowienia miesniakow,i zaprasza mnie do jej kliniki,wizyta w 20 tygodniu...z porodem klopot i jej zdaniem tylko cc,co mnie akurat nie martwi bo podejrzewam ze w ciagu tego pol roku taka dawke bolu szyjki,macicy i czego tam jeszcze dostane ze bedzie jak kilka porodow...
    Jestem padnieta,wykonczona,wszyscy mi wspolczuja,pielegniarki zapraszaly na kozetke sie,polozyc wiec wiecie jak wygladam w tym bolu...obraz nedzy i rozpaczy...tak tez sie czuje...wzielam te leki,musze chociaz chwilke odpoczac bo oszaleje,chcialabym sie przespac z ta swiadomoscia ze ta ciaza bedzie jednym wielkim bolem....a ja z dzieckiem niezle nacpani..

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jeju masakra jakas, współczuję Ci bardzo :( czyli wszystko przez miesniaki? Czy w pierwszej ciąży tez je mialas? Pytam bo tez mam az 3 sa malutkie i sa srodscienne. Moja gin mowi ze mam sie nie martwic a ten wczorajszy jak zapytałam czy jest jakieś zagrozenie to mowi ze zawsze jwst

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka15 - aż trudno uwierzyć, że w XXI wieku rozkładamy ręce w takim przypadku...pisanie, że nam przykro nie wiele Ci da, ale wiedz, ze wszystkie naprawdę wszystkie trzymamy kciuki, żeby ten cholerny ból się uspokoił i żebyś miała radosne dni w czasie tej ciąży. Cudnie, że z bejbi wszystko ok!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jedynie napiszę siarczyste KUUUUUUUUUUUUURWA MAĆ. Muszka trzymaj się

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, trzymaj się dla dziedzica!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Muszka 3maj się <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,po tym tramadolu to odlot jest normalnie,i boli mnieeeeeej....ale za to jak bujaaaa...wow...takiej ulgi jeszcze od tygodnia nie czulam....
    Teraz to moge pogadac tylko powieki lataja nieco....

Widzialam wozek pod szpitalem,fajny byl...tez cossato....ide go ogladac na necie...i odszczekuje ze nie kupie dopplera bo chyba kupie,w szpitalu mowili ze prawdopodobnie bede krwawic z tych miesniakow tez wiec chyba chce miec cos do sprawdzenia co sie dzieje....dzisiaj zlapala babla za pierwszym podejsciem....poduche tez musze kupic do spania bo mam 3 podluzne jasnimi tak srednio mi,skoro utkne w wyrku namkilka mcy to moze chociaz bedziemwygodniej...

Dzieki za slowa wsparcia,ciesze sie ze moge liczyc na zrozumienie,to naprawde pomaga na psychike..

Nicka,nie mialam ich w pierwszej ciazy,zresztamjakmzachodzilam w tamto tez nie wiedzialam i byly malenkie ...jeszcze tydzien temu na genetycznym babka mowila ze sa naszczescie dosc daleko od ujscia a widzisz dwa dni,pozniej juz uciskaly...tu nic nie da sie przewidziec...tylko obserwacja...jak nic nie bola to sie ciesz a bolu zignorowac sie nie da,jak maja znosne polozenie te twoje to bedzie dobrze....moich franc niecierpie,wygladaja na usg jak giganty przez to ze daja obraz z przodu a dziecko jakby w tle z tylu siedzi takie malenkie

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka trzymaj się dzielnie kochana. Że też to dziadostwo musiało się przypałętać!

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    Fatima nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje jak konflikt grup głównych. wyczytałam teraz ze to zależy jaka krew dziecko odziedziczył. jak po tobie to wszystko ok. A jak po ojcu to nie wiem. jakieś lampy nie wiem po co ale chyba tragedii nie ma? masz jakąś wiedzę na ten temat?

Z córką to przeszłam. 12 dni w szpitalu w tym 10 dni naświetlań (3 dni wanienka i tydzień inkubator), żółtaczka patologiczna na szczęście obyło się bez transfuzji krwi, ale kłuli ją nie raz 3x dziennie. Żółta była przez 3m, później anemia i małopłytkowość a przez to ciągle choroby (7 antybiotyków w ciągu roku, ciągłe choroby) zaliczyłam z nią 3 pobyty w szpitalach łącznie spędzając tam miesiąc w ciągu pięciu miesięcy. Do tego WNM, po drodze NOP. Miałyśmy trochę tych przygód. Mam nadzieję, że dziecko tym razem odziedziczy moją grupę krwi.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieprze, Muszka, aż nie wiem co powiedzieć bo 'trzymaj sie będzie dobrze' to g* prawda i nic nie da :(
    Mam ogromna nadzieje ze jak macica będzie sie rozszerzać to dziady sie jakos przesuną... I ze Ci szybko zlecą te cholerne miesiące :(:(:(

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka a moze masz inne niz srodscienne i dlatego zmienily miejsce? Musze sie zapytac lekarza czy moje moga zmienic polozenie. Po ciąży je usune choc przed ciaza o nich wiedzialam to nie kazali mi ich usuwac a mialam histeroskopie robiona

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Muszka dorze ze te tabletki troszke pomagaja,i ze trafilas tu na jakos dobra pania doktor.
    Mi na numer 2 pomagaja tylko sliwki suche zalane wrzatkiem dzien wczesniej i wypite rano nadczo.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81542c45712c.jpg
    To wozek na ktory ja choruje bo jestem fanem wielkim flamingo:) no i ta firma tez nie jest najgorsza i znalazlam teraz za pol ceny normalnie kosztuje £600 a ja znalazlam za £314 ale jeszcze za wczesnie:(
    Dzis bylam na zakupach i juz wszystko mam ciazowe zakupione tak jak dziewczyny mowily H&M jest dobry jeany ciazowe za jedyna £7:)
    Oby do wtorku juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc mlodego,ciekawa jestem co mi wyjdzie z tych testow skoro ja tez po IVF.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka aż nie do uwierzenia w to co piszesz. Najważniejsze że masz wsparcie w rodzinie i jakoś musisz dać radę, choć wiem że ciężko.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik,to chyba tez ten cossato woop co ja tez patrze na niego nie? Tzn tapicerka wydaje mi sie znajoma

Nicka,nie wiem jakie mam,one sa w srodku takie wielkie kule przyrosniete do sciany macicy,niby sie nie przemieszczaja ale rosna i wciskaja sie miedzy narzady,macica zmieniamksztalt bo sa blisko siebie wiec sie orzepychaja jakby

0MPT.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Muszka to tej wlasnie firmy ogladalm video i jest poprostu super i do tego flamingi.
    Jak juz wiem jak wrzucac zdjecia to wstawie brzucho

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6834a2508601.jpg

Anga1989, Muszka15, sisi, Mania25, Zoja, bulkaasia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam dzis na zywo ale fotelik na stelarzu i fajny mi sie wydawal,chce w sklepie pojezdzic jeszcze ale tez mi sie podoba,wyglada na lekki i skretny

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik,fajny brzus juz widac !
    Widze ze te wozeczki na ebayu mozna kupic w fajnym stanie i dobrych cenach,musze sie ogarnac w tej kwestii

0MPT.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ