X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka martwie sie bo macice mam miesniakowata :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zaraz wsciekne.. Od samego rana lewa piers tak mnie swedziala ze myślałam ze oszaleje a od wieczora tak mnie boli jakbym jakas rane miala. Nawet jej dotknac nie moge...

A jeszcze wczoraj cieszylam sie ze od dluzszego czasu nie pobolewaja...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,jak sa male i pod kontrola to nic sie nie dzieje

Anga,smaruj cycuchy bo jak sie sporo powiekszaja to rozstepy beda...

Anga1989 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Nicka,jak sa male i pod kontrola to nic sie nie dzieje

Anga,smaruj cycuchy bo jak sie sporo powiekszaja to rozstepy beda...

No właśnie nie zauwazylam zeby rosły. Chyba, ze teraz zaczna... :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga mnie od kilku dni też ponownie zaczęły swedziec i boleć piersi. Dopiero co kupiłam nowe staniki a możliwe że lada chwila będę musiała kupować kolejne... W jednym Nowym staniku miałam luzy a po 2 tygodniach piersi już go wypełniają.. Zastanawiam się czy przychodzi taki czas w ciąży kiedy rozmiar się nie zmieni.

Muszka Boże tak bardzo mi Ciebie szkoda!!! Mam nadzieję że dziecko wynagrodzi Ci ten trud który ponosisz i będziesz mieć z niego wielka radość przez całe życie!

U mnie właśnie zaczynają działać hormony ciążowe. Do niedawna byłam normalna. Ostatnio strasznie zaczął mnie irytować nasz pies którego wcześniej uwielbiałam. Do tego Mąż zrobił mi teraz zupkę chińską - taki rosołek. Siostra jak to zobaczyła zjechała mnie ze chce jeść w ciąży takie świństwo. Ok przyznalam jej racje , oddałam zupkę szwagrowi a teraz chce mi sie płakać ze nie mogłam jej zjeść :o

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm81 wrote:
    Tak Muszka to tej wlasnie firmy ogladalm video i jest poprostu super i do tego flamingi.
    Jak juz wiem jak wrzucac zdjecia to wstawie brzucho

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6834a2508601.jpg

evcikm - brzunio super, ale wybacz, wygrywa mistrz 2 (a może 1?)planu - flaming w czapeczce mikołajowej;)

evcikm81, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga,tak mi sie nasunely rozstepy bo jak swedzi to zazwyczaj rosnie ..moje sie powiekszyly tak minimalnie ze nadal chodze w starych stanikach,ciekawe czy wogole bede musiala wymieńiac..z tym ze ma mam 32c wiesz szalu nie ma...dopiero jak mleko przyjdzie to wystrzeli z kopyta...chociaz z corka siare mialam sporo przed porodem pamietam,dosc wczesnie zaczela wyciekac a teraz piersi nawet wrazliwe nie sa,ciekawe

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka a ile Twoje maja cm?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka no ja jeszcze nie kupilam nowego stanika, jedynie to mialam jeden wiekszy w szafie i w tym mi sie najlepiej chodzilo no ale... Cos czuje ze bede musiala leciec po nowy ;)

Ach te uroki ciąży, myslalam ze piersi jednakowo bola a nie ze najpierw jedna ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,wiecie mi samej siebie jest szkoda,ja sobie tego nie wyobrazam nawet na dluzsza mete...ten tydzien to byl na takim bolu ze nie wydaje mi sie zebym kiedys w zyciu takiego doswiadczyla,cc to jak ukaszenie komara przy tym innych operacji nie mialam to nie wiem ;) chwilowo dziala tabletka szczescia ktorej nie chce naduzywac bo to w ciazy wiadomo jak z takimi mocnymi lekami,no ale wiedziala babka ze tego bolu sie nie da poprostu wytrzymac bez wspomagania...na tej tabletce to az mam chec pozytywnie myslec,mam chec planowac i sie cieszyc...chociaz teoretycznie faszeruje i siebie i dziecko i powinnam plakac z zalu nad nami i strachu...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,moje maja ok 5 cm kazdy,okolo bo one sie roznia bo to takie kule sa...podobno od zeszlego tygodnia niemurosly jakos znacznie

Anga,nie nie ,cycuchy to indywidualistki ;) jeszcze lepiej jak jedna bedzie wieksza sporo od drugiej,tak mi sie zrobilo przy karmieniu,w jednej mialam wiecej mleka i z niej chetniej corka pila,przy drugiej sie wiecej wsciekala,glupio pod bluzka to wygladalo...moja mama bardzo dlugo karmila mojego brata (3,5 roku) i jak juz umial mowic to mowil ze z jednej leci mleczko czekoladowe a z drugiej gorzkie ;)

0MPT.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Dziewczyny,po tym tramadolu to odlot jest normalnie,i boli mnieeeeeej....ale za to jak bujaaaa...wow...takiej ulgi jeszcze od tygodnia nie czulam....
    Teraz to moge pogadac tylko powieki lataja nieco....

Widzialam wozek pod szpitalem,fajny byl...tez cossato....ide go ogladac na necie...i odszczekuje ze nie kupie dopplera bo chyba kupie,w szpitalu mowili ze prawdopodobnie bede krwawic z tych miesniakow tez wiec chyba chce miec cos do sprawdzenia co sie dzieje....dzisiaj zlapala babla za pierwszym podejsciem....poduche tez musze kupic do spania bo mam 3 podluzne jasnimi tak srednio mi,skoro utkne w wyrku namkilka mcy to moze chociaz bedziemwygodniej...

Dzieki za slowa wsparcia,ciesze sie ze moge liczyc na zrozumienie,to naprawde pomaga na psychike..

Nicka,nie mialam ich w pierwszej ciazy,zresztamjakmzachodzilam w tamto tez nie wiedzialam i byly malenkie ...jeszcze tydzien temu na genetycznym babka mowila ze sa naszczescie dosc daleko od ujscia a widzisz dwa dni,pozniej juz uciskaly...tu nic nie da sie przewidziec...tylko obserwacja...jak nic nie bola to sie ciesz a bolu zignorowac sie nie da,jak maja znosne polozenie te twoje to bedzie dobrze....moich franc niecierpie,wygladaja na usg jak giganty przez to ze daja obraz z przodu a dziecko jakby w tle z tylu siedzi takie malenkie
    Matko współczuję :( leżenie plackiem to przy takim bólu pikuś:(
    Bądź dzielna dla swojego dzieciątka :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja pierdziele oby to się przesunęlo trochę i dało Ci trochę spokoju..

xvqvdqg.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Zapraszam na kawkę i ucierane ciasto z jeżynami i jagodami ;)

a4357c7d8f285a24med.jpg
    Jakie pyszne :-) myslalam.o takim ale z jagodami albo z malinami ostatecznie wygralo tiramisu ktore zrobie z rana i salatke gyros

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jagna mam lutke dowcipna właśnie i dawka 50 tylko. Wieczorem wezmę dwie tabsy.
    Wez rano i wieczorem dwie

bulkaasia lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka najwazniejsze w tym wszystkim jest dziecko,oby te miesniaki nie spowodowaly czegos czego nie chce nawet glosno mówic.Mam nadzieje ze leki nie zaszkodzą,ze lekarz wie co robi,czasem wybiera sie to mniejsze zlo.Licze ze to dlugo nie bedzie trwac i tak jak piszą dziewczyny oby wraz z rozrastaniem sie macicy,lozyska miesniaki zmienily polozenie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,powiem Ci ze jak zobaczylam ten obraz na dzisiejszym usg to wygladalo jakby dziec byl miazdzony lrzez te miesniaki,naszczescie nie jest...ale tak to wyglada bo one sa na pierwszym planie a on na samej gorze plywa....lekarka twierdzi ze z punktu widzenia dziecka wszystko jest dobrze,ze niemzabiera mu miejsca...tylko nie dosc ze ja na prochach to widzisz jak one nie dzialaja to mi rosnie cisnienie bardzo niebezpiecznie bo organizm jakos sie broni przed tym bolem,wiec pewnie mniejszym zlem jest zazycie lekow,gdzie ja sie uspokoje to i cisnienie dziecku niemzagrozi..taka reakcja lancuchowa...tabletka jest super,sam paracetamol nie dziala zupelnie...bede szanowala te tabsy na ciezkiemmomenty...ale wiecie jak to fajnie moc wstac z lozka i w miare wyprostowanym isc do ubikacji,nawet jak na pecherz naciska i nie daje rady sie zalatwic...ciesze sie ze wogole mam cos na czarna godzine w razie kryzysu...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i w moczu mialam troche ketonow,nie powiedziala ile tylko ze mocz ok ale jest cukier,a my biegli w temacie wiec zaraz jaki cukier...a ona ze nie taki jak u,cukrzykow tylko ketony....no pieknie,akurat wiem co to ketony i wlasnie dlatego ze sie pojawiaja u cukrzykow...cos czuje ze mimzrobiamtest glukozy w tej ciazy,moze i dobrze bo u nas bez wskazan nie robia ale bede spokojniejsza....wogole pytali czy mi ktos robil w ciazy z corka skoro ona ma cukrzyce,a przeciezmsie z nia niemurodzila to i tak nic by nie dalo skoro to choroba immunologiczna a nie cukrzyca ciazowa ehh

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w sobotni poranek :) oczywiście spać nie potrafie ale w sumie dobrze bo ogarne sie i jade z mama do schroniska zawieść koce dla psiaków ;) przyszly straszne mrozy więc im się przydadzą.

Mamusia nie wytrzymała i komu tylko sie dalo wygadala, ze prawdopodobnie bedzie miec wnuczke :D oszaleje z nia hehe

Marzenie27, Zoja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) ja tez juz cos wyspana. Pierwszy raz po chorobie mąż śpi ze mną a nie a kanapie i tak mi tu chucha że spać nie idzie :D

Alimak, bardzo w moim guście Twoje wybory :) ja die tylko nadal zastanawiam nad tym schylaniem do bugaboo...musze pooglądać na żywo i zdecydować. A wygieta raczka w britaxiedla mnie spoko, wszystkie opinie jakie czytałam tez pozytywne. Tylko ze mufki sobie nie założysz, musza być rękawice dwie osobne ;)

I fajnie ze ta rączka może być wygieta w dol tak żeby dziecko prowadziło wózek, dzieci lubią takie rzeczy :)

sisi, Alimak lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ