X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Anga piekny gest ze schroniskiem !:)
    Ja ibudzilam sie z takimi bolami w brzuchu i tylku ze ledwo sie podnioslam ale to zwiastowalo rozwiazanie problemu z zaparciami !! Nie wiem co pomoglo z Waszych rad bo i owocami i duza iloscia wody sie wczoraj karmiła no ale nareszcie mi lepiej hehhe

Anga1989 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! wczoraj dopadlo mnie straszne przeziebienie, mam podniesiona temperaturę, katar, ból gardła, nawet skóra i stawy mnie bolą. Biorę Prenalen, robię inhalacje z soli i smaruję się vicksem. Zaraz M pojedzie do apteki po zapasy. Jak jeszcze mogę się ratować? Oprócz 2 rzeczy, których nie przełknę- mleka i miodu.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irigasin i płucz zatoki.

I grzej w łóżku, zdrówka!

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I herbata z sokiem malinowym oraz swiezy czesnek, np wycisniety na kanapce z maslem.

w57v9n73n742fstj.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Muszka ja pierdziele, współczuję kochana i mam nadzieję, że dasz radę to przetrwać. Oby te mięśniaki się pezesunęły lub coś aby choć trochę ulgi było.

Jagna wzięte dawki podwójne ;)

Ja dziś w nocy trzy razy na siku wstawałam, masakra jakaś.
    Jutro usg prenatalne i wyniki pappa. Stresować czas zacząć ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia, piona! Ja tez trzy...czym to się różni od wstawania do niemowlaka skoro potem i tak nie mogę zasnąć? :p

Nie stresuj się bo patelnia! Czekamy na piękne zdjęcia :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można płakać jak bóbr przy bajce "Mulan" ? Można, oj można ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 09:59

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam rano z psem i tak zmarzlam, że musialam wskoczyc pod kołdrę :( dalej zagrzac sie nie potrafie a bylam w sumie naubierana... Ech masakra z ta pogoda. Ale w sumie dobrze ze jest mroz bo wszystkie wirusy i robactwo wymrozi

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Hej :) Anga piekny gest ze schroniskiem !:)
    Ja ibudzilam sie z takimi bolami w brzuchu i tylku ze ledwo sie podnioslam ale to zwiastowalo rozwiazanie problemu z zaparciami !! Nie wiem co pomoglo z Waszych rad bo i owocami i duza iloscia wody sie wczoraj karmiła no ale nareszcie mi lepiej hehhe

Łączę się w bólu - ja wczoraj nie byłam na "dwójce", od wieczora miałam kolkę jelitową (nagłe kłucie po boku brzucha) i gazy, dziś mąż mi kazał zjeść mleko z płatkami - jak mnie pogoniło, to od razu mi się lepiej zrobiło :D

KgXdp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka o ja pierdziele :( już teraz się należysz kobieto ;/
    Współczuję...

Bulkaasia myśl optymistycznie!! Czekamy na piękne fotki maluchów <3

Miłego dnia mamusie :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Dzień dobry! wczoraj dopadlo mnie straszne przeziebienie, mam podniesiona temperaturę, katar, ból gardła, nawet skóra i stawy mnie bolą. Biorę Prenalen, robię inhalacje z soli i smaruję się vicksem. Zaraz M pojedzie do apteki po zapasy. Jak jeszcze mogę się ratować? Oprócz 2 rzeczy, których nie przełknę- mleka i miodu.

Kochana, mnie też to złapało. Jeśli temperatura Ci skoczy powyżej 38 to nie czekaj tylko jedź od razu na oddział. Mi skakała co 3 godziny do ponad 39 i ledwo paracetamol ją zbijał.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Muszka najwazniejsze ze z dzieckiem dobrze a bole wytrzymasz <3 czego to sie nie znosi dla dziedzica <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mnie też rozłożyło :( Narazie głownie katar ale zatokowy i kaszel.
    Ratuję się prenalenem i czosnkiem...
    Zdrówka dziewczyny!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni mialam Was o cos zapytac i oczywiscie kalafior - zapomnialam o co ;D ale juz mi sie przypomnialo :D mianowicie za niedlugo dzien babci/dziadka, te ktore juz powiedzialy swoim rodzicom i tesciom o ciazy, dajecie cos od swoich nienarodzonych dzieciaczkow? Ja sie zastanawiam bo skoro ja i partner czujemy sie juz rodzicami to czemu nie traktowac rodzicow jak dziadkow? No ale nie mam za bardzo pomyslu na prezent :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, ja nie rozumiem :D ale mi się juz mózg skurczyl :D
    A co do wzrostu to tez mam szalone 160, wiec może nie byloby tragedii...no caly czas dumam bo spacerowka jest przemegasuperowa :) czasu jeszcze dużo i super! Dam rade zdecydować.

Zaraz jadę do hurtowni obczaic rogale do spania :) mogę porobić foty i wstawić wam ceny jak macie ochotę! :)

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Od 2 dni mialam Was o cos zapytac i oczywiscie kalafior - zapomnialam o co ;D ale juz mi sie przypomnialo :D mianowicie za niedlugo dzien babci/dziadka, te ktore juz powiedzialy swoim rodzicom i tesciom o ciazy, dajecie cos od swoich nienarodzonych dzieciaczkow? Ja sie zastanawiam bo skoro ja i partner czujemy sie juz rodzicami to czemu nie traktowac rodzicow jak dziadkow? No ale nie mam za bardzo pomyslu na prezent :D
    Ja bym tak tego nie traktowała. Dziecko jeszcze się nie urodziło więc i rodzice nie są jeszcze dziadkami

lipa, Marzenie27 lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie planujemy żadnych prezentów tego rodzaju.

KgXdp1.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest ktoś kto się obawia macierzyństwa? kto się obawia czy da radę? bo mnie tak jakoś męczy od jakiegoś czasu..

xvqvdqg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was która posiada dostęp do tych dodatkowych informacji w kalendarzu miałaby tak dobre serduszko i napisała nam np w naszym Excelu lub tutaj rozwinięcie tych informacji :) Żeby za dużo nie było na raz roboty to może wystarczy tylko na razie od tygodnia gdzie mamy najmłodszą ciąże u nas i np na II trymestr :) co myślicie?

Ja z tym zrobie ;)

Tak mi byli fajnie pod kolderka ze nawet nie wiem kiedy zasnelam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 11:57

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    a jest ktoś kto się obawia macierzyństwa? kto się obawia czy da radę? bo mnie tak jakoś męczy od jakiegoś czasu..

Myślę, że każdej czasem przychodzą takie myśli do głowy. Zwłaszcza przy gorszym dniu albo po spotkaniu z "wszystkowiedzącymi", według których dziecko to tajny projekt dla nielicznych.

KgXdp1.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ