X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny, powiedzcie mi jedna rzecz. Wg OM mam 12+6 ale wg USG 12+1.
    Witaminy mam do 12tc a od 13tc mam brac juz drugie, brac je wg OM czy wg USG?

Mi sie wydaje, ze wg OM bo te kilka dni różnicy za dużej nie zrobi chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 15:41

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chyba z 5 albo 6 mi zostalo tak wiec nie wiem... Zawsze je moge kumpeli podrzucic ;) tak wiec w kazdym wypadku by się nie zmarnowaly hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak wezmiesz witaminki pierwszego trymestru o tydzien dluzej to sie nic nie stanie;) wiec jesli ma ci zostac z pare sztuk to wybierz je sobie do konca i wtedy zacznij dla drugiego trymestru. Ja biore femibion i 1 rozni sie od 2 tylko dha. Ja dopiero od wczoraj biore 2 ;)

Anga1989 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ok :) zuzyje 1 a potem przezuce sie na 2 ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    Hej dziewczynki :)

Przed kim jeszcze badania prenatalne ?? Ja mam w środę:)
    Ja mam w poniedziałek takie właściwe usg +pappa.

W tym tygodniu byłam na dodatkowym usg bo bałam się że znowu mi przesuną wizytę i nie wyrobie się z terminem.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A no to ok :) zuzyje 1 a potem przezuce sie na 2 ;)
    Tak mi polecił lekarz. Podobno najważniejsze są te dla 1 trymestru.

Anga1989 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Mi lekarz na poczatku ciazy powiedzial zebym nie malowala paznokci, nie farbowala wlosow i odpuscila basen (ze wzgledu na ryzyko infekcji, pozniej jak najbardziej wskazant). To mialo sie tyczyc pierwszego trymestru. Wlosow farbowac nie musze bo przed ciaza wyprowadzilam je z jasnego blondu na zblizony do naturalnego a nad paznokciami nadal sie zastanawiam. A wy macie jakies info od lekarzy na ten temat?

Ja o to pytalam polozna i nima przeciwskazan. Hybrydy mozna jedynie primer powinien byc bezkwasowu ( info od kosmetyczki) z farbowaniem tez niema probelmu tylko farba powinna byc bez amoniaku i trzeba sie liczyc z tym.ze przez hormony moze nas uczulic lub kolor moze byc inny. Ja z farbowaniem czekam do 2 trymestru tymbardziej ze wlpsy byly w gorszej kondycji a hybrydy robilam juz 3 razy na poczatku nawet z primerem kwasowym bo na poczatku sie nieprzyznalam kosmetyczce a po rozmowie z polozna bylam pewna ze jest ok.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które mają tylko ślub cywilny albo wcale nie mają ślubu z partnerami: Czy którejkolwiek z Was ksiądz powiedział, że dziecka nie ochrzci, jeśli nie weźmiecie ślubu kościelnego? Ja tutaj opisałam swoje dotychczasowe doświadczenia: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358391831,title,Przychodzi-ksieciunio-po-koledzie,index.html i chciałabym poznać opinie innych mam (obecnych oraz przyszłych).

rosax3 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają tylko ślub cywilny albo wcale nie mają ślubu z partnerami: Czy którejkolwiek z Was ksiądz powiedział, że dziecka nie ochrzci, jeśli nie weźmiecie ślubu kościelnego? Ja tutaj opisałam swoje dotychczasowe doświadczenia: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358391831,title,Przychodzi-ksieciunio-po-koledzie,index.html i chciałabym poznać opinie innych mam (obecnych oraz przyszłych).
    Mi!! Moj maz jest innej wiary a chcemy by dziecko blo katolikiem jak ja. On sam tez chce przejsc.. Syn ma 4 lata a ksieza mowia nie! Bo po cywilnym slubie grzeszymy...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:

Ja jeszcze nie wiem jak jest u mnie w parafii ale znajac zycie tez za bardzo nie beda chcieli :/
    Dlatego w tym roku opuscilam kolędę zeby nie sluchac tego kazania o grzechu itp

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się sobotnio!
    Ja pół dnia przesiedziałam z córka w poczekalni u lekarza, a potem na zakupach przedszpitalnych;) a teraz zaległam na kanapie, mała drzemka i do roboty;)

Pozdrawiam Was leniwie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Od 2 dni mialam Was o cos zapytac i oczywiscie kalafior - zapomnialam o co ;D ale juz mi sie przypomnialo :D mianowicie za niedlugo dzien babci/dziadka, te ktore juz powiedzialy swoim rodzicom i tesciom o ciazy, dajecie cos od swoich nienarodzonych dzieciaczkow? Ja sie zastanawiam bo skoro ja i partner czujemy sie juz rodzicami to czemu nie traktowac rodzicow jak dziadkow? No ale nie mam za bardzo pomyslu na prezent :D
    My sprawiliśmy przyśpieszony prezent dziadkom, babciom i prababciom na ich dzień jak byliśmy w Polsce. Każdy dostał kubek z nadrukiem ;)

kruszynka5 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:

Ja mam jutro, kciuki trzymać proszę ;)

rosax3, tweety89, Zoja lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w

Pewnie znacie ten filmik :) ale wrzucam bo tak sobie oglądam i się rozpływam... <3 jakos dzis poczułam że naprawdę jest we mnie człowiek - niesamowite!

Anga1989, sisi, Asik_kk lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,wlasnie wyszlam z wanny/prysznica...swoja droga dobrze ze zmienilismy prysznic na wanne bo byl nie ustala,a tak tylek siedzi a prysznic sie na mnie leje ;) ...dopiero zaczynam dzien...maz sie spisal ,choinki wyrzucil,dom sprzatnal a nawet byl na zakupach...a ja kaleka w lozku caly czas...serducho mi strasznie walilo,dopiero sie nieco uspokoilo dlatego odwazylam sie wyjsc do lazienki,ogarnac sie na czlowieka jakos....maz kupil mi na rozstepy Bepanthen,nie wiedzialam ze ta firma robi taka serie dla ciezarnych,zawsze tylko kremiki do pupy itd...fajny jest,moze dosc gesty ale ladnie lagodnie pachnie jak dla mnie ..

U nas byla taka sytuacja z corki chrztem bo wtedy nie bylismy malzenstwem ze jeden niemchcial ochrzcic a drugi bez problemu...wiec chrzest sie odbyl,razem z roczkiem robilismy te uroczystosc...slub wzielismy rok temu czyli po 10 latach bycia razem wiec teraz juz ten problem nas nie dotyczy

Pytanie mam odnosnie kosmetykow,zmczystej ciekawosci bo ja panikara w tej kwestii nie jestem a teraz lrzyjmujac takie leki grozne to juz wogole maly pikus te kosmetyki,ale chcialam sie dowiedziec gdzie szukac info co mozna a co nie,na moich zupelnie nic nie pisze apropo zastosowania w ciazy...teraz drugi trymestr to juz pewnie tez nie ma takiego znaczenia ..

Wszystkim przeziebionym wysylam przytulki,biedne Wy...zdrowiejcie,nic nie dodam z ciekawostek czym sie mozna leczyc bo juz tu dziewczyny dobrze radzily...

Kciukasy za prenatalne,nie wiem czemu mi sie wydawalo ze juz wiekszosc z nas miala a tu sie okazuje ze ten tydzien jeszcze bedzie oplywal w wiesci i fotki !

Witaminy? No mi nie zalecali nic poza kwasem foliowyl i wit d na poczatek bo jak wyniki dobre to nie ma potrzeby jak czlowiek je...no wlasnie o ile je a ja ostatnio wiecej tabletek jem niz jedzenia wiec dzis mi maz zakupil zestaw ciezarowkowy taki sam jak w pierwszej ciazy mialam...chyba wprowadze sobie tak chociaz co drugi dzien,wole zeby sie z jedzenia wchlanialo bo to zawsze lepiej no ale bida z tym jedzeniem u mnie narazie...

0MPT.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciężkiej nocy (sąsiedzi z góry zrobili wielką imprezę i chyba sięnaćpsli, bo rzucali meblami, słuchali muzyki na full, walili nogami i śpiewali ile sił) byłam pierwszy raz z mężem w kinie a córka została z dziadkami na 2,5h. To wielki sukces :D ach jak było miło, teraz już tylko nie mogę się doczekać czwartku i prenatalnych :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:

Przedemną ale ja nadal czekam na datę.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    https://m.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w

Pewnie znacie ten filmik :) ale wrzucam bo tak sobie oglądam i się rozpływam... <3 jakos dzis poczułam że naprawdę jest we mnie człowiek - niesamowite!

Wiem co czujesz bo mam to samo :) takie malenstwo rosnie <3 a za pół roku będziemy tulić takie maluchy <3 taka kruszynka słodka <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj staram sie oko nacieszyć, przynajmniej na razie bo kupować to będę dopiero później. Gdzies w kwietniu najwcześniej :)
    Z mojej ulubionej strony juz kilka fajnych ciuszków wynalazlam... Ach <3

0c7a3232fa0068e3med.png
    b7fab1f152e99544med.png
    9daaf6c33e6b3322med.png
    987419410a2c2c65med.png

Selja, Leoparde lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, widze ze bedzie prawdziwa ksiezniczka :) odkladaj w zakladki i potem kupisz ..
    Ja nie mam nic do rozu jako tako,sama lubie kolorowe ciuchy i meble ...ale tak mnie zloscilo przy corce ze. mimo iz szukala kolorkow innych niz roz w tamtych czasach jednak wybor byl maly...jaki nerw jak pralam a beben caly namrozowo wirowal....

0MPT.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ