X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ciuszki kolorystycznie dobrane do plci to tez nie moja bajka,lubilam corke w pomaranczowym czy zielonym bradzo ale tak malo bylominnych szmatek niz rozowe...dla chlopcow nie lubie niebieskiego,do koloru nic nie mam ale jak juz wszystko granatnniebieskimto mi sie nie,podoba...zielony,czerwony no cokolwiek...ja mam wizje ze kuoie neutralne na poczatek a potem w nexcie na bank znajde fajne kolorowe szmatki,teraz juz jest serio wybor

Wspolczuje Wam wymiotow..ja mam teraz przy lekach takie cofki,staram sie zapanowac nad soba,dzis juz sie powoli kulalam do lazienki ale w korytarzu sie jakos ogarnelam haha

Dtem,wow..faaajnie tam!! Jak ja bym chciala umiec chodzic,tez bym gdzies poszla...jutro mamy coroczne panto w teatrze z nasza grupa wsparcia...wszystko oplacone juz kilka mcy temu a ja chyba nie dam rady,alez mi przykro...

Witam nowa kolezanke!

0MPT.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Was pytać czy macie jeszcze mdłości i rzyganko. Mnie nadal tak męczy że odechciewa mi się momentami wszystkiego, zero sił, marze żeby to się skończyło :(

Co do kolorów to da się już znaleźć bardzo dużo ubranek Unisex, mam dla małej dużo beżu, szarości, białe bodziaki. Więc właściwie trochę ubranek mam dla drugiego dziecka obojętnie jaka płeć :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała tak, że na usg prenatalnym oceniono wiek Dzidziusia na troszkę młodszy, niż by wynikało to z wcześniejszych badań usg, które do tej pory się zgadzały? Nie wiem czy się martwić, że Bobas zaczął za wolno rosnąć, czy to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 21:32

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzetka,nie mialam tak bo nasz wiek sie pokrywa ale tak pomyslalam czy np prenatalne bylo wykonane przez innego lekarza na innym sprzecie? To moze zrobic mala roznice w pomiarach...

0MPT.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Czy któraś z Was miała tak, że na usg prenatalnym oceniono wiek Dzidziusia na troszkę młodszy, niż by wynikało to z wcześniejszych badań usg, które do tej pory się zgadzały? Nie wiem czy się martwić, że Bobas zaczął za wolno rosnąć, czy to normalne...
    Jaka była różnica? Dam Ci swój przykład na prenatlnych w zeszły pt dziecko było 12t0 czyli o -1 dzień w stosunku do owulki, dziś (8dni później), było 13t4 czyli +2dni w stosunku do owulki.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku miałam opóźnienie do owulki, bo mam długie cykle i tym się nie przejmowałam. Ostatnio na usg 20 grudnia było 10t2,a na prenatalnych 5 stycznia 12t0, gdzie wg ostatniego usg powinno być już 12t4.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez myslam ze mdlosci a w moim przypadku w wiekszosci wymioty to przeszlosc ale nie. Mi pomaga wmiare unikanie slodkiego woda z cytryna a dziewczyny tez pisaly o herbacie lub wodzie z imbirem.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przedemna tez prenatalne we wtorek juz sie nie moge doczekac.
    Ja u wielbiam rozowy ale taki malinowy i sie pytalam mojego M czy bede mogla ubierac nawet chlopca jak bedzie:)
    Tak wam zazdroszcze sniegu i prawdziwej zimy u nas pada i pada,jestem tu kilkanascie lat i chyba potrzebuje prawdziwego wymrozenia tylka:)
    Ale bede w pl w lutym wiem mam nadzieje,ze zalapie sie jeszcze na co nie co.
    Milego wieczoru.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny powiem Wam, że mam trochę cykora przed zrobieniem sobie znowu paznokci hybrydą, bo jak sobie ostatnio robiłam i od razu pod rząd mamie to właśnie wtedy na następny dzień dostałam tego mocnego krwawienia... :( niby tyle się wcześniej naczytałam, że nie ma przeciwwskazań no ale jednak gdzieś mi to z tyłu głowy siedzi.. I tak patrzę sobie na moje paznokcie które przydałoby się znowu zrobić i mam teraz opory. Pamiętam też, że ktoś dużo wcześniej pisał (Nicka chyba ty?), że po zrobieniu dostał plamień. Niby rozum podpowiada że to pewnie nie tu była przyczyna ale psychika robi swoje :)
    Wiesz niby nie wplywa..w moim przypadku jestem uczulona na odtluszczacze,ale to tylko czasami dlatego w moim przypadku nie jest to wskazane

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają tylko ślub cywilny albo wcale nie mają ślubu z partnerami: Czy którejkolwiek z Was ksiądz powiedział, że dziecka nie ochrzci, jeśli nie weźmiecie ślubu kościelnego? Ja tutaj opisałam swoje dotychczasowe doświadczenia: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358391831,title,Przychodzi-ksieciunio-po-koledzie,index.html i chciałabym poznać opinie innych mam (obecnych oraz przyszłych).
    Dziecko to dziecko,a wy to wy,chodzi o chrzest dziecka wiec chrzest nalezy sie kazdemu dziecku nie wazne czy jestescie w konkubinacie czy po cywilnym.Rodzice chrzestni muszą byc tylko praktykujący.Jesli w jednej parafii nie chcą udzielic chrztu z tego powodu to idzie sie do innej,poza tym zawsze mozna napisac skarge do kurii,bo ksiadz nie ma prawa odmówic chrztu nawet jesli rodzice zyją w grzechu.Moze jedynie nie zgodzic sie ochrzcic w niedziele,ale ja bym sie o to klócila bo cóz winne dziecko,dzieci powinny byc równe skoro to dzieci Boze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w II trymestrze!
    Rozpoczety 14tc i 32%ciąży za mna ;)

Nicka678, megi78, Leoparde, Mania25, Marciiik, Amore, Selja, DTEM, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 13 tyg :)

Anga1989, Leoparde, Mania25, Marciiik, Amore, Selja, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

A to jak to jest z tym 2 trymestrem? Myślałam ze to od 13 czyli juz za tydzień - mam jednak czekać dłużej?! :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Witam Was niedzielnie, życząc dobrego zakończenia weekendu:)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:

A to jak to jest z tym 2 trymestrem? Myślałam ze to od 13 czyli juz za tydzień - mam jednak czekać dłużej?! :D
    Od 13tc czyli rozpoczety 14tc ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:

cała magia w tych miesiącach księżycowych a nie kalendarzowych, trzeba to było jakoś podzielić, więc II trymestr po zakończonym 13 tygodniu
    ale widziałam serwisy, że dopiero po 14 tc....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurka, to nie jest fajne dla takiego niecierpliwca ;)

A pamiętacie w ktorym dniu wg belly jest ta pierwsza granica bezpieczeństwa?

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nosz kurka, to nie jest fajne dla takiego niecierpliwca ;)

A pamiętacie w ktorym dniu wg belly jest ta pierwsza granica bezpieczeństwa?

10+6 ;)

lottinka lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze tydzien i tez zaczynam II trymestr :) choc wg usg termin jest na 22 a nie 25 lipca wg OM, musze lekarza zapytac jak mam patrzec :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A ja jeszcze tydzien i tez zaczynam II trymestr :) choc wg usg termin jest na 22 a nie 25 lipca wg OM, musze lekarza zapytac jak mam patrzec :)

Ja mam wykres ustawiony wedlug OF czyli z terminem na 21 lipiec i normalnie mi pokazuje, ze dzisiaj II trymestr a fakt faktem ciąża mlodsza o 5 dni bo w 6dpo doszlo do zagniezdzenia ;)
    Wszystko idealnie wyliczone ;)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ