Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak ciuszki kolorystycznie dobrane do plci to tez nie moja bajka,lubilam corke w pomaranczowym czy zielonym bradzo ale tak malo bylominnych szmatek niz rozowe...dla chlopcow nie lubie niebieskiego,do koloru nic nie mam ale jak juz wszystko granatnniebieskimto mi sie nie,podoba...zielony,czerwony no cokolwiek...ja mam wizje ze kuoie neutralne na poczatek a potem w nexcie na bank znajde fajne kolorowe szmatki,teraz juz jest serio wybor
Wspolczuje Wam wymiotow..ja mam teraz przy lekach takie cofki,staram sie zapanowac nad soba,dzis juz sie powoli kulalam do lazienki ale w korytarzu sie jakos ogarnelam haha
Dtem,wow..faaajnie tam!! Jak ja bym chciala umiec chodzic,tez bym gdzies poszla...jutro mamy coroczne panto w teatrze z nasza grupa wsparcia...wszystko oplacone juz kilka mcy temu a ja chyba nie dam rady,alez mi przykro...
Witam nowa kolezanke! -
Właśnie miałam Was pytać czy macie jeszcze mdłości i rzyganko. Mnie nadal tak męczy że odechciewa mi się momentami wszystkiego, zero sił, marze żeby to się skończyło
Co do kolorów to da się już znaleźć bardzo dużo ubranek Unisex, mam dla małej dużo beżu, szarości, białe bodziaki. Więc właściwie trochę ubranek mam dla drugiego dziecka obojętnie jaka płeć -
Czy któraś z Was miała tak, że na usg prenatalnym oceniono wiek Dzidziusia na troszkę młodszy, niż by wynikało to z wcześniejszych badań usg, które do tej pory się zgadzały? Nie wiem czy się martwić, że Bobas zaczął za wolno rosnąć, czy to normalne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 21:32
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
eMZetka wrote:Czy któraś z Was miała tak, że na usg prenatalnym oceniono wiek Dzidziusia na troszkę młodszy, niż by wynikało to z wcześniejszych badań usg, które do tej pory się zgadzały? Nie wiem czy się martwić, że Bobas zaczął za wolno rosnąć, czy to normalne...
-
Ja od początku miałam opóźnienie do owulki, bo mam długie cykle i tym się nie przejmowałam. Ostatnio na usg 20 grudnia było 10t2,a na prenatalnych 5 stycznia 12t0, gdzie wg ostatniego usg powinno być już 12t4.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Hej przedemna tez prenatalne we wtorek juz sie nie moge doczekac.
Ja u wielbiam rozowy ale taki malinowy i sie pytalam mojego M czy bede mogla ubierac nawet chlopca jak bedzie:)
Tak wam zazdroszcze sniegu i prawdziwej zimy u nas pada i pada,jestem tu kilkanascie lat i chyba potrzebuje prawdziwego wymrozenia tylka:)
Ale bede w pl w lutym wiem mam nadzieje,ze zalapie sie jeszcze na co nie co.
Milego wieczoru. -
Alimak wrote:Dziewczyny powiem Wam, że mam trochę cykora przed zrobieniem sobie znowu paznokci hybrydą, bo jak sobie ostatnio robiłam i od razu pod rząd mamie to właśnie wtedy na następny dzień dostałam tego mocnego krwawienia...
niby tyle się wcześniej naczytałam, że nie ma przeciwwskazań no ale jednak gdzieś mi to z tyłu głowy siedzi.. I tak patrzę sobie na moje paznokcie które przydałoby się znowu zrobić i mam teraz opory. Pamiętam też, że ktoś dużo wcześniej pisał (Nicka chyba ty?), że po zrobieniu dostał plamień. Niby rozum podpowiada że to pewnie nie tu była przyczyna ale psychika robi swoje
Antoś IVF,Julisia natural
-
Magda86_0309 wrote:Pytanie do dziewczyn, które mają tylko ślub cywilny albo wcale nie mają ślubu z partnerami: Czy którejkolwiek z Was ksiądz powiedział, że dziecka nie ochrzci, jeśli nie weźmiecie ślubu kościelnego? Ja tutaj opisałam swoje dotychczasowe doświadczenia: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358391831,title,Przychodzi-ksieciunio-po-koledzie,index.html i chciałabym poznać opinie innych mam (obecnych oraz przyszłych).Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
lottinka wrote:Dzien dobry
A to jak to jest z tym 2 trymestrem? Myślałam ze to od 13 czyli juz za tydzień - mam jednak czekać dłużej?!
cała magia w tych miesiącach księżycowych a nie kalendarzowych, trzeba to było jakoś podzielić, więc II trymestr po zakończonym 13 tygodniu
ale widziałam serwisy, że dopiero po 14 tc...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Nicka678 wrote:A ja jeszcze tydzien i tez zaczynam II trymestr
choc wg usg termin jest na 22 a nie 25 lipca wg OM, musze lekarza zapytac jak mam patrzec
Ja mam wykres ustawiony wedlug OF czyli z terminem na 21 lipiec i normalnie mi pokazuje, ze dzisiaj II trymestr a fakt faktem ciąża mlodsza o 5 dni bo w 6dpo doszlo do zagniezdzenia
Wszystko idealnie wyliczone