X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj to za ta pregne plus i pregne dha na miesiac z 90 zl wyjdzie? Ooo matulu a ja narzekalam na femibion.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ile tego dha powinno być? Też muszę poszukać u nas coś.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90 zł to nie wyjdzie, właśnie ostatnio kupowałam, trzeba poszukać w aptece internetowej. Klasyczna Pregna 25 zł zamiast 36, a ta DHA - 22 zł.

KgXdp1.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,pregnacare z dha maja tak,masz jedna witaminowa a druga z kwasami pigulke,w pierwszej ciazy je bralam i teraz od kilku dni tez zaczelam...

Ja jestem ten typ kobiet ze niby 2-4% co to nic poza daieckiem mleka z cyckow nie wyciagnie,co ja sie przy nawale nameczylam,godzinami sciagalismy i marne 10 ml ...u mnie dziala jedynie jezyczek i podniebienie mojego dziecka....dlatego jak prayjdzie mi sciagac to nie wiem co,laktatora nie kuouje bo byl to niewypalony zakup,dziec pojdzie wszedzie ze mna i tyle...chyba ze bede znow miala tak duzo pokarmu ze bedzie sikalo na 2 metry przy karmieniu to moglabym gdzies ulac do sloiczka na zas ;) bede rozczarowana jak nie uda mi sie tym razem karmic piersia,to byla dla mnie wygoda numer 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:15

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2,5 godzinki zobacze mojego maluszka :) juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze :)

sisi lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Za 2,5 godzinki zobacze mojego maluszka :) juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze :)
    Kciuki zaciśnięte :-)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może się któraś orientuje. Chodzę na razie prywatnie do lekarza, ale zarejestrowałam się na nfz podobno do dobrego lekarza, nooo pożyjemy zobaczymy.
    Jeżeli się zdecyduje aby zostać u tego co na nfz, to co wtedy z becikowym? Żeby je dostać trzeba być pod opieką lekarza od 10 tyg. a u tego na nfz będę już po 10. Czy on wtedy może mi takie zaświadczenie wystawić?

28whyx8d41olhvnv.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz na pieluchy - super sprawa,
    Laktator "ręczny też się przydał, ale kupiłam jak juz był potrzeby (nie w ciąży).
    Przewijak najtańszy z Ikei (stojący, drewniany) też długo w użyciu - dostałam od koleżanki używany tylko materacy i pojemniki do kupiłam.
    1/2 ubranek nieprzydatna :-)
    Ja dla syna akurat całą wyprawkę odkupiłam od koleżanki łącznie z łóżeczkiem i lerzaczkiem-bujaczkiem. I to był dobry pomysł - dziecko tak mało tego używa ze szkoda kasy na nowe ze sklepu. Oczywiście trochę nowych ubrań tez kupiłam bo to duża frajda :-)
    Od drugiej koleżanki kupiłam zestaw wózek + fotelik po jej córce (w tym samym miesiącu co mi sprzedała, zaszła w ciążę i sama musiała szukać, chciałam oddać jak się dowiedziałam, ale powiedziała ze absolutnie :-) ). Mąż kupił bazę do fotelika (tez używaną na allegro) jak miałam wychodzić ze szpitala.
    Tak baza do fotelika to bezpieczeństwo o wygoda, nie wyobrażam sobie zakładać tych pasów w kółko :-)
    Kupiłam 1 butelkę na początek i przydała się w szpitalu i kilka razy po, smoczek dostaliśmy w szpitalu, ale się nie przydał (młody wolał palca męża)...
    Teraz spróbuję chustowania i kupię chustę porządną :-)
    Zainwestuje tez w szumisia na pewno.

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim gratuluję Synka!
    BloodMary 3 mam kciuki za wiytę i czekam na śliczne foto :-)

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Selja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Kolejny lekarz potwierdza córcie. <3

Anga1989, Jaguś_7810, Paula55, Leoparde, sisi, bulkaasia, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim wizytujacym i znajacym plec :-)

Co do chust do noszenia Dziecia to ona obowiazkowo znajdzie sie w mojej wyprawce. Moja kolezanka jest instruktorka dla mam jak poprawnie wiazac chusty nawet niewiedzialam ze jest tyle metod wiec to dla mnie absolutny must have.
    Chcialam tez fotel z podnozkiem wypasiony mam w salonie taki rozkladany ze mozna sie polozyc i ma tez funkcje bujania ale tylko jak jest fotelem jak jest rozlozony podnozek albo obnizone oparcie to nie. Ale niema szans wtargac go na pietro raz ze piekilnie ciezki a dwa ze jest szerszy niz schody :-/ wiec albo znajde jakis wygodny inny albo bede z Dzieciem spala w salonie jak bedzie zla noc ale nieusmievha mi sie ganiac po schodach :-/

Selja lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selia gratuluję :)

Selja lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was :)

Muszka proszę mi się nie stresować, szukanie tętna to nie bulka z masłem :p

Fatim, gratuluję synusia!!!! <3

I przedstawiam wam mojego maluszka, plec jeszcze nie wiadoma. 5cm, wszystkie parametry ok, zapomniałam zapytać o łożysko a lekarz nie mówił.
    Musze jeszcze raz pójść za tydzień, bo jeszcze nie zamknęła nam się przepuklina, za tydzień powinno juz być ok. Cieszę sie bo to oznacza ze za tydzień znowu sobie pooglądam!!! <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/736bbe14e8cd.jpg

Anga1989, Amore, Nicka678, sisi, Leoparde, Selja, Paula55, SteveS, AniaKami, megi78, 1kaktus, Mania25, Madlene.:), kamika23, bulkaasia, Marciiik, cookiemonster, DTEM, Solane, Alimak, Marzenie27 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dobrych wieści :)

U mnie lekarz powiedział że wszystko ok. nie sięgnął po usg bo prenatalne wyszło ok i w badaniu tex wyszło wszystko ok.

badał mi piersi i wycisnął płyn po kropelce!! to już mleko? powiedział że to dobry oznak a ja w szoku

Selja, Leoparde, 1kaktus, DTEM lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pomyślnych wizyt :)

Selja lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka super! Śliczny maluszek <3

lottinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kalia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nadrobilam was :)

Muszka proszę mi się nie stresować, szukanie tętna to nie bulka z masłem :p

Fatim, gratuluję synusia!!!! <3

I przedstawiam wam mojego maluszka, plec jeszcze nie wiadoma. 5cm, wszystkie parametry ok, zapomniałam zapytać o łożysko a lekarz nie mówił.
    Musze jeszcze raz pójść za tydzień, bo jeszcze nie zamknęła nam się przepuklina, za tydzień powinno juz być ok. Cieszę sie bo to oznacza ze za tydzień znowu sobie pooglądam!!! <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/736bbe14e8cd.jpg
    Lottinka, ja po usg obstawiam dziewczynkę, wyrostek leży. Ciekawe czy się sprawdzi

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w szoku jestem dziś dzwonili do mnie z po 18 z poradni matczyno- płodowej w związku z poniedziałkowymi badaniami prenatalnymi. Robili cały wywiad ze mną, aby lekarz w poniedziałek mógł się zająć tylko badaniem. No no no i to wszystko na NFZ. Początek dobry. :)

Dziewczyny gratuluję wizyt :)

Ja już nie mogę doczekać się poniedziałku

Leoparde, 1kaktus, Amore, lottinka, sisi lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!!!

Kalia, baaaaaaardzo chetnie poproszę!!!!! <3 a co to za wyrostek bo ja nie widzę? :p

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka sliczny maluch mam podobne zdjecie bo bylam na wizycie we wtorek wszystko bylo okej nosek kark serduszko w w porzadku a ma 5 i pol cm

lottinka lubi tę wiadomość

xnw4qqmzuoifsosb.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ