Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula,pregnacare z dha maja tak,masz jedna witaminowa a druga z kwasami pigulke,w pierwszej ciazy je bralam i teraz od kilku dni tez zaczelam...
Ja jestem ten typ kobiet ze niby 2-4% co to nic poza daieckiem mleka z cyckow nie wyciagnie,co ja sie przy nawale nameczylam,godzinami sciagalismy i marne 10 ml ...u mnie dziala jedynie jezyczek i podniebienie mojego dziecka....dlatego jak prayjdzie mi sciagac to nie wiem co,laktatora nie kuouje bo byl to niewypalony zakup,dziec pojdzie wszedzie ze mna i tyle...chyba ze bede znow miala tak duzo pokarmu ze bedzie sikalo na 2 metry przy karmieniu to moglabym gdzies ulac do sloiczka na zasbede rozczarowana jak nie uda mi sie tym razem karmic piersia,to byla dla mnie wygoda numer 1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:15
-
Dziewczyny, może się któraś orientuje. Chodzę na razie prywatnie do lekarza, ale zarejestrowałam się na nfz podobno do dobrego lekarza, nooo pożyjemy zobaczymy.
Jeżeli się zdecyduje aby zostać u tego co na nfz, to co wtedy z becikowym? Żeby je dostać trzeba być pod opieką lekarza od 10 tyg. a u tego na nfz będę już po 10. Czy on wtedy może mi takie zaświadczenie wystawić? -
Kosz na pieluchy - super sprawa,
Laktator "ręczny też się przydał, ale kupiłam jak juz był potrzeby (nie w ciąży).
Przewijak najtańszy z Ikei (stojący, drewniany) też długo w użyciu - dostałam od koleżanki używany tylko materacy i pojemniki do kupiłam.
1/2 ubranek nieprzydatna
Ja dla syna akurat całą wyprawkę odkupiłam od koleżanki łącznie z łóżeczkiem i lerzaczkiem-bujaczkiem. I to był dobry pomysł - dziecko tak mało tego używa ze szkoda kasy na nowe ze sklepu. Oczywiście trochę nowych ubrań tez kupiłam bo to duża frajda
Od drugiej koleżanki kupiłam zestaw wózek + fotelik po jej córce (w tym samym miesiącu co mi sprzedała, zaszła w ciążę i sama musiała szukać, chciałam oddać jak się dowiedziałam, ale powiedziała ze absolutnie). Mąż kupił bazę do fotelika (tez używaną na allegro) jak miałam wychodzić ze szpitala.
Tak baza do fotelika to bezpieczeństwo o wygoda, nie wyobrażam sobie zakładać tych pasów w kółko
Kupiłam 1 butelkę na początek i przydała się w szpitalu i kilka razy po, smoczek dostaliśmy w szpitalu, ale się nie przydał (młody wolał palca męża)...
Teraz spróbuję chustowania i kupię chustę porządną
Zainwestuje tez w szumisia na pewno. -
Gratuluje wszystkim wizytujacym i znajacym plec
Co do chust do noszenia Dziecia to ona obowiazkowo znajdzie sie w mojej wyprawce. Moja kolezanka jest instruktorka dla mam jak poprawnie wiazac chusty nawet niewiedzialam ze jest tyle metod wiec to dla mnie absolutny must have.
Chcialam tez fotel z podnozkiem wypasiony mam w salonie taki rozkladany ze mozna sie polozyc i ma tez funkcje bujania ale tylko jak jest fotelem jak jest rozlozony podnozek albo obnizone oparcie to nie. Ale niema szans wtargac go na pietro raz ze piekilnie ciezki a dwa ze jest szerszy niz schodywiec albo znajde jakis wygodny inny albo bede z Dzieciem spala w salonie jak bedzie zla noc ale nieusmievha mi sie ganiac po schodach
Selja lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam was
Muszka proszę mi się nie stresować, szukanie tętna to nie bulka z masłem :p
Fatim, gratuluję synusia!!!!
I przedstawiam wam mojego maluszka, plec jeszcze nie wiadoma. 5cm, wszystkie parametry ok, zapomniałam zapytać o łożysko a lekarz nie mówił.
Musze jeszcze raz pójść za tydzień, bo jeszcze nie zamknęła nam się przepuklina, za tydzień powinno juz być ok. Cieszę sie bo to oznacza ze za tydzień znowu sobie pooglądam!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/736bbe14e8cd.jpgAnga1989, Amore, Nicka678, sisi, Leoparde, Selja, Paula55, SteveS, AniaKami, megi78, 1kaktus, Mania25, Madlene.:), kamika23, bulkaasia, Marciiik, cookiemonster, DTEM, Solane, Alimak, Marzenie27 lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
gratuluję dobrych wieści
U mnie lekarz powiedział że wszystko ok. nie sięgnął po usg bo prenatalne wyszło ok i w badaniu tex wyszło wszystko ok.
badał mi piersi i wycisnął płyn po kropelce!! to już mleko? powiedział że to dobry oznak a ja w szokuSelja, Leoparde, 1kaktus, DTEM lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:Nadrobilam was
Muszka proszę mi się nie stresować, szukanie tętna to nie bulka z masłem :p
Fatim, gratuluję synusia!!!!
I przedstawiam wam mojego maluszka, plec jeszcze nie wiadoma. 5cm, wszystkie parametry ok, zapomniałam zapytać o łożysko a lekarz nie mówił.
Musze jeszcze raz pójść za tydzień, bo jeszcze nie zamknęła nam się przepuklina, za tydzień powinno juz być ok. Cieszę sie bo to oznacza ze za tydzień znowu sobie pooglądam!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/736bbe14e8cd.jpg -
nick nieaktualnyNo w szoku jestem dziś dzwonili do mnie z po 18 z poradni matczyno- płodowej w związku z poniedziałkowymi badaniami prenatalnymi. Robili cały wywiad ze mną, aby lekarz w poniedziałek mógł się zająć tylko badaniem. No no no i to wszystko na NFZ. Początek dobry.
Dziewczyny gratuluję wizyt
Ja już nie mogę doczekać się poniedziałkuLeoparde, 1kaktus, Amore, lottinka, sisi lubią tę wiadomość