X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któras z Was zauważyła zmiany w siusianiu? konktretnie chodzi mi o słaby strumien, czasami wrecz kropelkowo i trwa to chyba z 5 minut.... nic nie boli ale chodzę czesto i na długo. Nie wiem czy to objaw ciązy czy coś niepokojącego. Wizyta dopiero we wtorek.

lipa lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych termometrów laserowych to odradzam.... W szpitalu pokazało mi 37 stopni, chociaż mówiłam, że źle sie czuję i, że mam bankowo więcej. Mąż poszedł i kupił zwykły z alkoholem, podobny do rtęciowego i pokazał mi 39,2. Położne mówiły, że te strzelające do czoła i ucha są niemiarodajne.. najlepsze pospolite. Dla dzieciątka to nawet te owulacyjne elektryczne są lepsze według mnie.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie dla Maluszków detektory oddechu. Nie miałam przy poprzednich ale tutaj mogą być wcześniaki więc myślę, że to będzie dobry zakup.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane,ja mam problemy z tym siusianie, od jakiegos czasu,tylko ze ja chyba lrzez ten ucisk miesniakow,mam jakby blokade,po dluzszym czasie kropelkowo sie udaje i nim strumien jest silniejszy to juz trzeba konczyc...po krotki czasie znow musze isc na powtorke...

Kurcze to nie wiem jakiego termometra szukac,ma ktos jakis fajny i miarodajny?

Przyszedl doppler,niestety nie znalazlam tetna...w szpitalu na takim mi znalezli bez problemu w zeszlympiatek wiec albo cos robie nie tak albo cos sie stalo,
    Moze cos robie zle,powiedzcie,wyciskam zel ,zalaczam na power,pojawiaja sie takie kreseczki i szukam i nic,zero,nawet szumow nie ma...

0MPT.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, zamówilam Sonoline B.
    Też na pewno kupię detektor oddechu i nianię, bo mamy spory dom, więc myślę, że będzie wygodniej.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, znajdź swoje tętno na pachwinach :) jak znajdziesz swoje, to szukaj dzidka. Ja znajdowałam go bardzo nisko, zaraz koło linii majtek po lewej stronie. Przesuwaj milimetr po milimetrze i się nie schizuj - mi się udało dopiero po 14 tc i to parę minut go szukałam.

O i mam, 138 uderzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:32

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,podociskalam wszystkie kabelki i w koncu wydal jakis szum! Kobieta i sprzet taaaaa...no i chyba znalazlam bo tetno 136 to tylko daiecka moglo byc nie? I teraz uswiadomcie ciemnote,jak bylo na wyswietlaczu 230 to co to bylo? Jakas zyla czy cos? Bo takie niskie pomiary jak 50-80 to moje tak? Juz odlozylam slrzet ale nastepnym razem tak zrobie ze od tych pachwin zaczne,jaki mniej wiecej wychodzi wtedy pomiar? Aaa i nie robilo mi bum bum tylko widzialam na wyswietlaczu numerki,dlatego wiem ze cos takiego jak 136 tak wogole bylo bo z dzwiekow to raczej szumy byly przy kazdej glosnosci

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje tętno będzie w granicach 60-90 uderzeń :) dziecko od razu poznasz bo będzie powyżej 120. Następnym razem mocno się napnij, rozciągnij nogi i przykładaj mocno głowice :) jeździj po milimetrze aż usłyszysz bum bum, bo to o to w tym chodzi :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nawet jak to tetno bylo 130-140 to nadal bez tego bum bum bum,w szpitalu od razu taki dzwiek byl a nie naciskala wcale mocniej lekarka hmm...i to tetno ponad 230 mnie zaskoczylo ,co to moglo byc?

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny widziałyście to ja się poryczałam hormony szaleją, ale reklama pampersa najlepsza

https://www.youtube.com/watch?v=cFcfehvs5ik

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym sie worawila bo bede siala oanike tak jak podejrzewalam ;) maz obiecal sie za to zabrac wieczorem haha

0MPT.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy wyprawkowych to ja tez chce ten kosz i szumisia. Ten szumią to podobno super sprawa, mój kolkowy synek do około 4 miesiąca spał tylko przy dźwiękach odkurzacza, suszarki albo startującego odrzutowca :) miałam ściągnięta aplikacje na telefon i tez fajnie sie sprawdzała, ale miś wydaje sie o wiele bardziej odpowiedni niż komórka w kołysce :)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometrów to ja mam taki bezdotykowy, ktory przykłada sie do czoła i tez szału nie ma. Polozna mi mówiła, ze one nie sa dokładne bo łapią tez powietrze miedzy czołem a termometrem, wiec zawsze beda troche zaniżać. Mówiła tez ze najlepsze dla takich małych brzdąców sa takie do pupy, ale jakos sobie tego nie wyobrażam...

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja czesto lapie dzidziolka i nie pojawiaja mi sie liczby tylko 3 kreseczki, dopiero po jakims czasie liczby.
    Jak suwasz glowica po ciele to masz taka wlasnie sytuacje ze pokazuje 130 cos a nie slychac bum bum. Poprostu przyloz glowice i poczekaj z 10 sekund jak nic nie uslyszysz to przestaw ja o milimetr i znowu poczekaj, szukaj na lini gdzie masz gumke od majtek. Cierpliwosci i nie sugeruj sie liczbami, najlepiej podlaczyc sluchawki, dac na max glosnosci i sobie szukac powolutku;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wychodzi na to że szału z tymi bezdotykowymi termometrami też nie ma więc zostanę chyba przy zwykłym

• Fatim Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ach, ach i och! Będzie synek <3 ma już 7,14cm i cały czas o 2 dni do przodu z rozwojem :) moje maleństwo jest całe i zdrowe, tak bardzo go kocham :D czas zacząć sprzedawać rzeczy po córce, bo płeć zdaniem dr nie ma już szans się zmienić :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c41390cec115.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f221b137c28e.jpg

cookiemonster, PannaNatalia, DTEM, Anga1989, megi78, evcikm81, Amore, SteveS, sisi, Nicka678, Leoparde, bulkaasia, Marciiik, Mania25, Zoja, wiosnaachtoty, Solane lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim,ogromnie gratuluje,rozumiem ze marzyliscie o synku ;)

Fatim lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim serdeczne gratulacje- cudny synuś :)

poczytam o DHA oczywiście :) ufam swojej lekarce i myślę, że skoro kazała brać Pregna plus to widocznie to powinno starczyo Ale to się wszystko pozmieniało- 11 lat temu żadnych suplementów nie brałam..Termometr mieliśmy zwykły rtęciowy (jeszcze mam) i rzeczywiście mierzyliśmy c zęsto temp. z pupce. Muszę zobaczyć co to ten Szumiś ?!?!?

Fatim lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, to może się załapię na jakąś wyprzedaż u Ciebie???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, gratuluję :-)

Fatim lubi tę wiadomość

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ