X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któras z Was zauważyła zmiany w siusianiu? konktretnie chodzi mi o słaby strumien, czasami wrecz kropelkowo i trwa to chyba z 5 minut.... nic nie boli ale chodzę czesto i na długo. Nie wiem czy to objaw ciązy czy coś niepokojącego. Wizyta dopiero we wtorek.

lipa lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych termometrów laserowych to odradzam.... W szpitalu pokazało mi 37 stopni, chociaż mówiłam, że źle sie czuję i, że mam bankowo więcej. Mąż poszedł i kupił zwykły z alkoholem, podobny do rtęciowego i pokazał mi 39,2. Położne mówiły, że te strzelające do czoła i ucha są niemiarodajne.. najlepsze pospolite. Dla dzieciątka to nawet te owulacyjne elektryczne są lepsze według mnie.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie dla Maluszków detektory oddechu. Nie miałam przy poprzednich ale tutaj mogą być wcześniaki więc myślę, że to będzie dobry zakup.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane,ja mam problemy z tym siusianie, od jakiegos czasu,tylko ze ja chyba lrzez ten ucisk miesniakow,mam jakby blokade,po dluzszym czasie kropelkowo sie udaje i nim strumien jest silniejszy to juz trzeba konczyc...po krotki czasie znow musze isc na powtorke...

Kurcze to nie wiem jakiego termometra szukac,ma ktos jakis fajny i miarodajny?

Przyszedl doppler,niestety nie znalazlam tetna...w szpitalu na takim mi znalezli bez problemu w zeszlympiatek wiec albo cos robie nie tak albo cos sie stalo,
    Moze cos robie zle,powiedzcie,wyciskam zel ,zalaczam na power,pojawiaja sie takie kreseczki i szukam i nic,zero,nawet szumow nie ma...

0MPT.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, zamówilam Sonoline B.
    Też na pewno kupię detektor oddechu i nianię, bo mamy spory dom, więc myślę, że będzie wygodniej.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, znajdź swoje tętno na pachwinach :) jak znajdziesz swoje, to szukaj dzidka. Ja znajdowałam go bardzo nisko, zaraz koło linii majtek po lewej stronie. Przesuwaj milimetr po milimetrze i się nie schizuj - mi się udało dopiero po 14 tc i to parę minut go szukałam.

O i mam, 138 uderzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:32

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,podociskalam wszystkie kabelki i w koncu wydal jakis szum! Kobieta i sprzet taaaaa...no i chyba znalazlam bo tetno 136 to tylko daiecka moglo byc nie? I teraz uswiadomcie ciemnote,jak bylo na wyswietlaczu 230 to co to bylo? Jakas zyla czy cos? Bo takie niskie pomiary jak 50-80 to moje tak? Juz odlozylam slrzet ale nastepnym razem tak zrobie ze od tych pachwin zaczne,jaki mniej wiecej wychodzi wtedy pomiar? Aaa i nie robilo mi bum bum tylko widzialam na wyswietlaczu numerki,dlatego wiem ze cos takiego jak 136 tak wogole bylo bo z dzwiekow to raczej szumy byly przy kazdej glosnosci

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje tętno będzie w granicach 60-90 uderzeń :) dziecko od razu poznasz bo będzie powyżej 120. Następnym razem mocno się napnij, rozciągnij nogi i przykładaj mocno głowice :) jeździj po milimetrze aż usłyszysz bum bum, bo to o to w tym chodzi :P

Paula55 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nawet jak to tetno bylo 130-140 to nadal bez tego bum bum bum,w szpitalu od razu taki dzwiek byl a nie naciskala wcale mocniej lekarka hmm...i to tetno ponad 230 mnie zaskoczylo ,co to moglo byc?

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny widziałyście to ja się poryczałam hormony szaleją, ale reklama pampersa najlepsza

https://www.youtube.com/watch?v=cFcfehvs5ik

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym sie worawila bo bede siala oanike tak jak podejrzewalam ;) maz obiecal sie za to zabrac wieczorem haha

0MPT.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy wyprawkowych to ja tez chce ten kosz i szumisia. Ten szumią to podobno super sprawa, mój kolkowy synek do około 4 miesiąca spał tylko przy dźwiękach odkurzacza, suszarki albo startującego odrzutowca :) miałam ściągnięta aplikacje na telefon i tez fajnie sie sprawdzała, ale miś wydaje sie o wiele bardziej odpowiedni niż komórka w kołysce :)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometrów to ja mam taki bezdotykowy, ktory przykłada sie do czoła i tez szału nie ma. Polozna mi mówiła, ze one nie sa dokładne bo łapią tez powietrze miedzy czołem a termometrem, wiec zawsze beda troche zaniżać. Mówiła tez ze najlepsze dla takich małych brzdąców sa takie do pupy, ale jakos sobie tego nie wyobrażam...

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja czesto lapie dzidziolka i nie pojawiaja mi sie liczby tylko 3 kreseczki, dopiero po jakims czasie liczby.
    Jak suwasz glowica po ciele to masz taka wlasnie sytuacje ze pokazuje 130 cos a nie slychac bum bum. Poprostu przyloz glowice i poczekaj z 10 sekund jak nic nie uslyszysz to przestaw ja o milimetr i znowu poczekaj, szukaj na lini gdzie masz gumke od majtek. Cierpliwosci i nie sugeruj sie liczbami, najlepiej podlaczyc sluchawki, dac na max glosnosci i sobie szukac powolutku;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wychodzi na to że szału z tymi bezdotykowymi termometrami też nie ma więc zostanę chyba przy zwykłym

• Fatim Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ach, ach i och! Będzie synek <3 ma już 7,14cm i cały czas o 2 dni do przodu z rozwojem :) moje maleństwo jest całe i zdrowe, tak bardzo go kocham :D czas zacząć sprzedawać rzeczy po córce, bo płeć zdaniem dr nie ma już szans się zmienić :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c41390cec115.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f221b137c28e.jpg

cookiemonster, PannaNatalia, DTEM, Anga1989, megi78, evcikm81, Amore, SteveS, sisi, Nicka678, Leoparde, bulkaasia, Marciiik, Mania25, Zoja, wiosnaachtoty, Solane lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim,ogromnie gratuluje,rozumiem ze marzyliscie o synku ;)

Fatim lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim serdeczne gratulacje- cudny synuś :)

poczytam o DHA oczywiście :) ufam swojej lekarce i myślę, że skoro kazała brać Pregna plus to widocznie to powinno starczyo Ale to się wszystko pozmieniało- 11 lat temu żadnych suplementów nie brałam..Termometr mieliśmy zwykły rtęciowy (jeszcze mam) i rzeczywiście mierzyliśmy c zęsto temp. z pupce. Muszę zobaczyć co to ten Szumiś ?!?!?

Fatim lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, to może się załapię na jakąś wyprzedaż u Ciebie???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, gratuluję :-)

Fatim lubi tę wiadomość

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ