Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mam dlugi cykl
93 dni juz xd
Chyba musze wybrac sie do lekarza.. Mozliwe ze to ciaza no nie? hahaNicka678, megi78, Leoparde, Selja, asiczka11, Marciiik, 1kaktus, sisi, Kalia lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
U nas uznaje sie temin z usg prenatalnego,teraz juz kazde dziecko zacznie sie rozwijac swoim tempem i nie ma tu zmiany terminu porodu tylko jest zmiana wielkosci dziecka,czyli ewentualnie urodzi sie wieksze,w innej kratce centylowej...mi sie akurat pokryla data z om z ta z usg ale nawet jak mi sie nie pokrywaly to do dokumentacji szla data z usg tego pierwszego najwazniejszego czyli prenatalnego,niektorzy u mnie w szpitalu mowili nawet ze to usg wyznaczania daty porodu..
-
A ja wole patrzec na termin od ovu. No i om bo cykle mialam idealne.
Bo przeciez usg oblicza wzrost do tyg ciazy . A jesli dziecko bedzie dluuugie? Nie musi miec tych przepisowych 55 cm a moze miec 70. Wiec jesli wedlug usg zrobi mi sie termin np na 10 lipca a om np 19 przy regularnych cyklach lepiej brac pod uwage om. Bo dziecko moze po pristu urodzic sie dlugie ale w czasie om.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Mania25 wrote:Wiem że był już kiedyś ten temat ale nie jestem w stanie znaleźć postów które go dotyczyły
dziś kończy mi się folik na 1. Trymestr i chce przerzucić się na jakiś inny specyfik dla 2. Trymestru. Jakie preparaty polecacie?
Ja biore femibion natal 2 i jak wykoncze opakowania ktore mam w domu po ostatniej ciazy to przerzucam sie na feminovit+dha bo sklad ma bardzo podobny do femibionu a kosztuje o polowe mniej czyli jakies 30 zl;)
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Termin porodu pierwszego dziecka miałam wyliczony wg om, na usg zawsze wychodziło dziecko starsze ok. tydzień. Jednak urodziłam dokładnie w terminie według om dziecko urodziłam normalne ani za małe ani za duże
ale w szpitalu i tak uznawali prawidłowy termin według om.
Obecnie mam ciąże młodszą na usg o jakiś tydzień niż według om. Jednak nadal wszędzie brany jest pod uwagę termin om. -
cookiemonster wrote:Dziewczyny, wiem, że temat był już wielokrotnie, ale tym razem te, które posiadają detektory mogą napisac konkretne modele? Pamiętam tylko, że Rosa ma sonoline B i nie wiem czy jakieś inne firmy też tu są??
Bo sa jeszcze 2 mhz
07.11.2012 Julian
Nicka678 wrote:Mania ja zazywam femibion natal 1 i za kilka dni jak sie skonczy przezucam sie na 2
Sklad tez spoko, zobacz sobie
Ja we wtorek wizyta u mojego bylego lekarza,ktory prowadzil mi ivf. Znowu sie ucieszy,ze mnie zobaczyMoja gin od pon na feriach. Zapytam sie czy przypadkiem zamiast co miesiąc chodzic co 2 tyg na wizyty ze względu na moje miesniaki,aby je sprawdzać co u nich. Mam dziewczyny pytanko.. Jesli na prenatalnych lekarzowi wyszedl termin z usg na 22 lipca to ta data sie sugerowac?
Kciukasy za wszystkie wizytujace.
U nas dzis cieplutko kolo 7 stopni a po 5 ma spac ponizej zera I Snieg I znow londyn bedzie sparalizowany.
Milego -
Ja tez zamowilam sonoline....nadal czekam na kuriera
Evcik,u nas tez dzis strasza sńiegiem a nawet specjalnie zimno nie jest,corka mi sie podekscytowala ale znajac zycie nic u nas nie spadnie
Powodzenia na prenatalnych!
Ja hmm mam dzis w planie jedynie ogarnac maly pokoj,jak codziennie cos posprzatam to sie nie przemecze przeciez...no i obiad hmm co gotujecie,dajcie pomysla...
Wieczorem jak corka pojedzie na skrzylce to mam w planie skoczyc do sainsburegomzobaczyc co maja dla maluszkow w kolekcji -
Mania25 wrote:Wiem że był już kiedyś ten temat ale nie jestem w stanie znaleźć postów które go dotyczyły
dziś kończy mi się folik na 1. Trymestr i chce przerzucić się na jakiś inny specyfik dla 2. Trymestru. Jakie preparaty polecacie?
Ja od staran biore omega med optima forte i lekarz kazal dalej brac w 1 i w 2 trymestrze. Niema duzo skladbikow ale ma tzw Big five a moj lekarz mowi ze to to co najwazniejsze i tak jak Ktoras z Was pisala ma kwasy DHA a w diecie ostatnio w czystej postaci ich dosyc malo.
Dziewczyny zaczynam 2 trymestr!!! Moj gin mimo ze Dziecio na USG starsze i wg USG termin mam na 16.07 sztywno trzyma sie terminu wg OM czyli 20.07 tymbardziej ze cykle mialam b regularne i owu rowniez.
Cudnego dnia Wam zycze moje Panie!!!kamika23, DTEM, Marciiik, Mania25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja mam angel sound z serduszkiem, też znajduje, a sugerowałam się tylko ceną
Masakra, zaczynają mi sie jakieś ciągnięcia w brzuchu, plecach, ledwo z auta wysiadłam wczoraj, a po momencie przechodzi. Dziwne, w nocy też mnie coś smyrało w brzuchu. Czekam na takie ekscesy za dnia, bo nie umiem ich zweryfikować
Mi termin z usg cały czas leci... Zaczynałam od 4 lipca, a teraz już jestem na 29 czerwca. Wiem wiem, co ja robię tuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 10:20
-
Cookie na LwD dwie dziewczyny z łożyskiem na przedniej ścianie mówiły że nie mają problemu z detektorem
więc kupuj
Ja kupie ale pójdę w tą tanioche chyba z Angel Sound - ktoś ma ? działa to ?
EDIT: PannaNatalia teraz zobaczyłam że ty masz Angeldobrze wiedzieć. A ktoś ma ten ten bez serduszka ? http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-100smini-zel-gr-i6633170758.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=243213
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 10:29