X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 ale jestem przekonana ze z twoim malenstwem jest wszystko dobrze. Pamietaj ze te wyniki to statystyka ktora bardzooooo czesto bywa mylna!;) buziaki

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pięknych maluszków, że ja też się pochwalę swoim :) Tyle z Was już zna płeć, zazdroszczę:)

20zuwyo.jpg

Anga1989, Jaguś_7810, Selja, Muszka15, megi78, Mania25, DTEM, Leoparde, cookiemonster, Amore, Marciiik, sisi lubią tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Przez lekarkę prowadzącą. Nie wiem czy nie zmienię bo wyprowadziła mnie z równowagi brakiem pełnych informacji, plus oczekiwałabym od dobrego specjalisty samodzielnej analizy badań...

Betę mam w górnej granicy normy, natomiast białko Pappa przekroczone. Info jakie dostałam od lekarki to że powinna być ocena ryzyka już z laboratorium - ale wszędzie teraz czytam że takie ryzyko ocenia się biorąc pod uwagę szereg różnych czynników, nie tylko te 2 badania z krwi! O czym po prostu nie wiedziałam... Po to płacę żeby te informacje dostawać... Nie muszę się chyba na tym znac :(
    Ja wczoraj odebrałam wyniki badań z krwi. Wydaje się ok po przeliczeniu na MOM ale jak to wyliczyć musiałam przeczytać na angielskojęzycznych stronach bo u nas nie ma za dużo info.
    Ja robiłam to badanie w invictie chwilę po usg prenatalnym. Oni mają taki system że w ramach nfz zapisali mnie do genetyka, który będzie to przeliczał i wypowie się o ryzyku biorąc pod uwagę wszystkie czynniki w tym usg - przecież laboratorium nie zna wyników badania usg. Dodatkowo dostałam skierowanie w ramach nfz na badanie połówkowe czego w ogóle się nie spodziewałam :)

Miłego dnia dziewczyny dziś mam wizytę u mojej gin muszę przyznać się ze zgubiłam kartę ciąży :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie to badanie polowkowe jest bezpłatne ze skierowaniem czy trochę jak z genetycznym ze trzeba mieć podstawy do tego żeby nie płacić? Jestem w enel medzie i tak przy wizycie wymagają skierowania więc przed badaniem muszę się zapisać do jakiegoś lekarza od nich po skierowanie tak jak to robiłam przed genetycznym tylko ze tu z pappa wybulilam prawie 400 zł.

Co do genetycznego to z tego co zrozumieliśmy wyniki krwi będą przesłane do lekarza i on wydaje swoją decyzję która będzie podpieta do wyników.

Zapisalam się na badania polowkowe na 8 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 06:49

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Delilah11 mam nadzieje ze twoja lekarka nie bierze dodatkowo za wizyte ze wzgledu na to ze robi usg prenatalne nie posiadajac certyfikatu FMF, a jesli bierze to jest to przegiecie z lekka. jestem pewna ze takiego certyfikatu nie posiada bo mialaby program do przeliczania i bralaby pod uwage rowniez badanie usg, twoj wiek itp.
    W tej ciazy mialam dwa usg prenatalne jedno na nfz i tam dostalam skierowanie na pappa w diagnostyce, wyniki odebral lekarz i on wszystko mi przeliczal i konsultowal. Drugie mialam prywatnie przez lekarza prowadzacego i jemu podalam wyniki pappy z nfz, on mi rowniez wszystko przeliczyl i konsultowal. Jak i jeden lekarz i drugi mieli certyfikaty FMF.

W poprzedniej ciazy moja byla lekarka nie miala certyfikatu, usg zrobila na zwyklej wizycie nie biorac dodatkowej oplaty ale nie poinformowala mnie ze moge dodatkowo zrobic pappe albo jakiekolwiek inne badanie czego bardzo teraz zaluje ze zylam w niewiedzy ze takie badania prenatalne szczegolowe mozna wykonac. Jest moja byla lekarka poniewaz jak juz pisalam nie sprawdzila mi ani razu szyjki na usg i podchodzila olewatorsko lecac na kase.

Padlam już wczoraj.
    Widzę że ma certyfikat uczestnictwa fmf, sprawdzilam nawet na oficjalnej stronie. Nie rozumiem w takim razie dlaczego najwyraźniej nie przelicza wyników...

Zobaczymy czego dowiem się dziś.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,po 5 sie obudzilam i tyle ze spania,banan juz wciagniety.....na zasadach przeliczania i wydawania wynikow z testu pappa w pl sie nie znam wiec nic od siebie nie dodam ,poza tym ze ja bym podejrzewala pewnie pomylke przy wydawaniu tych kartek z labu,no u nas sie zdarza ze dostaje sie mniej kartek ;) mi nawet ostatnio dzwonilia jakas polozna ze musze szybko krew dac zbadac bo cos tam z krwia i jej przechowywaniem bylo i nie mogli zrobic...ok,z tym ze akurat ten jeden raz w zyciu dostalam wyniki wydrukowane na papierze do reki wiec albo badali albo nie? Zglupialam,a baba mowi aha no to pomylka...i tyle..mnie tam nic nie zdziwi,zadzwon tam najlepiej i zapytaj dlaczego nie sa podsumowane i czy moze to ich blad a lekarka moze nie lrzelicza bo przychodza zawsze juz gotowe...kto ich wie...

Czy jest tu jakas kobitka ktora miala klucie przy kaszlu,kichaniu,takie to wiecie niefajne uczucie ze trzeba bylo podkulic nogi a jej to calkiem minelo? Mnie aktualnie nic nie rusza,zero odczuc mam kompletnie,dziwne nie?

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam :)

Muszka ja wczesniej tak mialam a teraz od xzasu do czasu jak kicjam to boli cos.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja tak mam z kaszlem ( choc mam cicha nadzieje,ze ten antybiotyk w ciemno bedzie pelnym sukcesem )

• Solane Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam pappa kilka dni przed usg. Krew z kliniki gdzie prowadze ciaze byla wysylana do Alab (250zl). Wyniki byly bez oceny ryzyka ale podczas wizyty po zrobionym usg lekarz to jakos poprzeliczal.

delilah11 lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Z kichaniem i kaszlem też tak miałam, jak już czułam że za chwilkę to szybko na kucki, a w trakcie leżenie nogi zginałam, bo bolało strasznie :)

delilah- współczuję dodatkowych stresów, z dzidzią pewnie wszystko ok ale wyjaśnić sytuacje trzeba.

Maria91- jest sie czym chwalić, śliczny bąbel !!!

Zaczynamy odliczać do połówkwych??? U mnie 10 lut- to już będzie 21tc :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) podobno od dziś jestem w II trymestrze :O wow kiedy to sie stało :P ?

hm ja własnie muszę sprawdzić kiedy mi pasuje iść na połówkowe i się umówić :)
    dziś zamawiam poduche ciążową chyba bo już mi się spi tragicznie.... ból pleców dziś niestety okropny... podejrzewam, że to też troche za mala ilość ruchu spowodowała, no ale w taki mróz na basen chodzić to nie był dobry pomysł...od dzisiaj odwilże więc zacznę pływać ;)

Amore, sisi lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki,czyli to uczucie przy kichaniu moze tez minac uff

Dtem,polowkowe? Ja dostane list z data dopiero ok 18 tygodnia wiec nawet nie wiem na kiedy przypadnie,w 20 tyg tez mam miec ta konsultacje apropo miesniakow...a narazie odliczam do wizyty u poloznej na 25 stycznia

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że był już kiedyś ten temat ale nie jestem w stanie znaleźć postów które go dotyczyły :( dziś kończy mi się folik na 1. Trymestr i chce przerzucić się na jakiś inny specyfik dla 2. Trymestru. Jakie preparaty polecacie?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mi lekarz zalecił od 2 trymestry brać Prenatal Duo... Już zamówiłam w necie ale kurde jeszcze nie przyszedł, albo jutro albo po weekendzie...
    od 1 wizyty u lekarza do teraz biore Pregna Plus

najwazniejsze zeby miały kwasy DHA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 08:04

Mania25 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze tylko Folik- teraz lekarka kazała tylko Pregna plus. Ogólnie moja nie jest zwoenniczką suplementów- powinno się jak najwięcej uzupełniać w diecie. No ale doskonale wszyscy wiemy, że tak się poprostu nie da :)

Ja dziś jade do KRUSu po zaświadczenie i dowiedzieć się co z moimi 310/mc, bo jestem na zwolnieniu od 10.10.2016 i ani złotówki mi jeszcze nie dali :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 08:10

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika dziękuję za informację! Skład wydaje się być spoko :) może uda mi się go znaleźć w aptece :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja zazywam femibion natal 1 i za kilka dni jak sie skonczy przezucam sie na 2 ;) Sklad tez spoko, zobacz sobie ;)
    Ja we wtorek wizyta u mojego bylego lekarza,ktory prowadzil mi ivf. Znowu sie ucieszy,ze mnie zobaczy :P Moja gin od pon na feriach. Zapytam sie czy przypadkiem zamiast co miesiąc chodzic co 2 tyg na wizyty ze względu na moje miesniaki,aby je sprawdzać co u nich. Mam dziewczyny pytanko.. Jesli na prenatalnych lekarzowi wyszedl termin z usg na 22 lipca to ta data sie sugerowac?

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Co do witamin, to ja również biorę prenatal duo.

Dzisiaj jest mój setny dzień ciąży - jak ten czas pędzi :-)

Nicka, ja bym się sugerowała jeszcze terminem OM.

Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:00

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM poczytaj o kwasach DHA i zastanów się czy na pewno dobrze, że tylko pregne plus bierzesz... i że tak Ci lekarz poleca. Ja nie neguje oczywiście i to każdego decyzja ale lepiej poczytać o DHA. Jest też pregna DHA i ją się bierze w 2 trymestrze dodatkowo oprócz tej zwykłej...

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde to,ze jeszcze to do następnej wizyty jesli data sie nie zmieni (22 lipiec ) to taka ma zostać? No chyba ze dzidzia bedzie większa to wtedy termin bedzie wcześniej :) Bo wg OM wychodzi na 25 lipiec

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ