X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- to rzeczywiście niedobrze, on jest jeszcze malutki i zdarza mu się zapomnieć, w końcu to nowa sytuacja. może baw się z nim tylko w te bezpieczne zabawy a wygłupy zostaw na zabawy z tatusiem :)

1kaktus- powodzenia w negocjacjach !!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam wróżbę z obrączki. Wychodzi mi trójka dzieci: syn, syn, córka. Mam już syna, teraz spodziewam się bliźniaków

Leoparde lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Ja też zrobiłam wróżbę z obrączki. Wychodzi mi trójka dzieci: syn, syn, córka. Mam już syna, teraz spodziewam się bliźniaków

Czyli mże być parka jak u nas :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Kamika23 czy możesz przyjąć moje zaproszenie? Chce coś zapytać na priv

przyjęte ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, skąd macie tyle czasu na bierzaco pisanie ;-)
    Głupie pytanie, ale zadam :-) czy jedzenie buraków czerwonych ma wpływ na badanie moczu? Kolor napewno będzie inny bo zjadłam sporo, a jutro powinnam badania zrobić.

Dziś rozbiłam fotki młodemu u koleżanki (ma chwilowo mini studio do fotografii dla dzieciaków), ale teraz nawet nie chce mi się zrzucić do obróbki tych zdjęć. Oczywiście młody po tatuś zeru uśmiechu i spojrzenia w obiektyw... głowa w dół. Mam nadzieje, że chociaż jedna fotka wyjdzie bo ma być to prezent na dzień babci i dziadka...

Na kręcacie tym detektorem, ale tłumacze sobie ze zanim przyjdzie to już zaraz będę czuła pierwsze ruchy :-) Chociaż zastanawiam się czy nie zamówić tego z alli:

2MHz Blue Sonoline-B Sonoline B LCD Display Baby Heartbeat monitor Tones Fetal Doppler Monitor For Pregnant Women With Gel
    http://www.aliexpress.com/item/32611887097/32611887097.html
    (from AliExpress Android)
    Na aliexpress jest taniej

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które robiły test Pappa, zwłaszcza w laboratoriach Diagnostyki.
    Dostałam od swojego lekarza zalecenie zeby zrobić Pappa Kryptor.
    Dziś dostałam wyniki wolnej podjednostki beta HCG oraz białka Pappa, niestety bez oceny ryzyka.
    Wyszły niestety nienajlepiej.
    Co gorsza, nie dostałam opisu oceny ryzyka nieprawidłowości, mam tylko wyniki liczbowe badań.
    Czy robiąc to badanie dostałyście od razu ocenę ryzyka? Może moja wina że o nie nie poprosiłam będąc pewną że jest ono w standardzie?

Będę wdzięczna za odpowiedzi bo umieram z niepokoju :(

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 ja dostałam też ocenę ryzyka na 3 kartce.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Diagnostyce, tak?
    Więc może po prostu dostałam niekompletne wyniki i muszę jeszcze poczekać?

Póki co mam 2 kartki...

I jeszcze jedno pytanie: podawałaś w którym tyg ciąży jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:50

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pobraniu krwii wypełniłam formularz (rasa, waga, liczba porodów itd.) dawałam też opis USG i tam była data ostatniej miesięcznie, wszystkie pomiary itd.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. To ja zapłaciłam, pobrali mi krew i tyle.
    Nie wiedziałam że powinnam dostać cos takiego...
    Badanie o kant d... rozbić, 200zł wyrzucone.

W Diagnostyce robiłaś? Pappa Kryptor?

W ogóle dzięki za odzew.

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które robiły test Pappa, zwłaszcza w laboratoriach Diagnostyki.
    Dostałam od swojego lekarza zalecenie zeby zrobić Pappa Kryptor.
    Dziś dostałam wyniki wolnej podjednostki beta HCG oraz białka Pappa, niestety bez oceny ryzyka.
    Wyszły niestety nienajlepiej.
    Co gorsza, nie dostałam opisu oceny ryzyka nieprawidłowości, mam tylko wyniki liczbowe badań.
    Czy robiąc to badanie dostałyście od razu ocenę ryzyka? Może moja wina że o nie nie poprosiłam będąc pewną że jest ono w standardzie?

Będę wdzięczna za odpowiedzi bo umieram z niepokoju :(

Ja mialam w diagnostyce i podali mi tak jak tobie, swoje wyniki przeslalam do mojego lekarza ktory robil mi prenatalne i on wrzucal na kompie w specjalny program i mi przeliczyl i wyslal wyniki. Moze skonsultuj sie z lekarzem ktory cie skierowal na badania i on na pewno ci wszystko wyjasni.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to zrobiłam - lekarka była zaskoczona że nie dostałam oceny ryzyka, bo podobno inne pacjentki miały. Wnioskuję zatem że nie posiada takiego programu.

Jutro zadzwonię do diagnostyki i dopytam, idę też na USG genetyczne.

A potem może czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM właśnie ja już z nim tak nie szaleje :( staram się być na maxa ostrożna...
    To są takie sytuacje z codziennych rzeczy. Dziś np leżał obok mnie i jadł jabłko i podniósł nóżke i opuścił szybko akurat na brzuch tak bezwladnie. On taki przytulak że musi być obok jak np leżę ;)

Luz Maria ja kupiłam ten detektor bez wiedzy męża żeby mu niespodziankę zrobić. Mega się ucieszył ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Już to zrobiłam - lekarka była zaskoczona że nie dostałam oceny ryzyka, bo podobno inne pacjentki miały. Wnioskuję zatem że nie posiada takiego programu.

Jutro zadzwonię do diagnostyki i dopytam, idę też na USG genetyczne.

A potem może czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego.

A usg genetyczne bedziesz miec robione przez lekarke prowadzaca czy przez kogos innego?

16ud3e3kui6kcuib.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez lekarkę prowadzącą. Nie wiem czy nie zmienię bo wyprowadziła mnie z równowagi brakiem pełnych informacji, plus oczekiwałabym od dobrego specjalisty samodzielnej analizy badań...

Betę mam w górnej granicy normy, natomiast białko Pappa przekroczone. Info jakie dostałam od lekarki to że powinna być ocena ryzyka już z laboratorium - ale wszędzie teraz czytam że takie ryzyko ocenia się biorąc pod uwagę szereg różnych czynników, nie tylko te 2 badania z krwi! O czym po prostu nie wiedziałam... Po to płacę żeby te informacje dostawać... Nie muszę się chyba na tym znac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 22:40

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to kiedyś tu wrzucałem, z FB profilu mamaginekolog:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706036962888900&id=646192435540020

Delilah11 obejrzyj sobie to o badaniach prenatalnych (usg+pappa oraz infty). Lekarz wykonujący USG prenatalne musi mieć certyfikat.
    Porozmawiaj ze swoją gin dlaczego wysłała Cię na test papa bez danych z badania USG? I jakie w tej sytuacji widzi wyjście? Dopiero podejmij decyzję o zmianie lekarza.

delilah11 lubi tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Luz Maria!

Z nią ustalalam że 9 Idę na test z krwi, a parę dni później miałam umówiony termin USG u niej więc żadnego przypadku tu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 23:00

• Karissa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi :) Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce :( Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
    https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=57

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 mam nadzieje ze twoja lekarka nie bierze dodatkowo za wizyte ze wzgledu na to ze robi usg prenatalne nie posiadajac certyfikatu FMF, a jesli bierze to jest to przegiecie z lekka. jestem pewna ze takiego certyfikatu nie posiada bo mialaby program do przeliczania i bralaby pod uwage rowniez badanie usg, twoj wiek itp.
    W tej ciazy mialam dwa usg prenatalne jedno na nfz i tam dostalam skierowanie na pappa w diagnostyce, wyniki odebral lekarz i on wszystko mi przeliczal i konsultowal. Drugie mialam prywatnie przez lekarza prowadzacego i jemu podalam wyniki pappy z nfz, on mi rowniez wszystko przeliczyl i konsultowal. Jak i jeden lekarz i drugi mieli certyfikaty FMF.

W poprzedniej ciazy moja byla lekarka nie miala certyfikatu, usg zrobila na zwyklej wizycie nie biorac dodatkowej oplaty ale nie poinformowala mnie ze moge dodatkowo zrobic pappe albo jakiekolwiek inne badanie czego bardzo teraz zaluje ze zylam w niewiedzy ze takie badania prenatalne szczegolowe mozna wykonac. Jest moja byla lekarka poniewaz jak juz pisalam nie sprawdzila mi ani razu szyjki na usg i podchodzila olewatorsko lecac na kase.

16ud3e3kui6kcuib.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psuła moja córka też mnie kopie po brzuchu, szczególnie przy usypianiu

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ