Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, skąd macie tyle czasu na bierzaco pisanie
Głupie pytanie, ale zadamczy jedzenie buraków czerwonych ma wpływ na badanie moczu? Kolor napewno będzie inny bo zjadłam sporo, a jutro powinnam badania zrobić.
Dziś rozbiłam fotki młodemu u koleżanki (ma chwilowo mini studio do fotografii dla dzieciaków), ale teraz nawet nie chce mi się zrzucić do obróbki tych zdjęć. Oczywiście młody po tatuś zeru uśmiechu i spojrzenia w obiektyw... głowa w dół. Mam nadzieje, że chociaż jedna fotka wyjdzie bo ma być to prezent na dzień babci i dziadka...
Na kręcacie tym detektorem, ale tłumacze sobie ze zanim przyjdzie to już zaraz będę czuła pierwsze ruchyChociaż zastanawiam się czy nie zamówić tego z alli:
2MHz Blue Sonoline-B Sonoline B LCD Display Baby Heartbeat monitor Tones Fetal Doppler Monitor For Pregnant Women With Gel
http://www.aliexpress.com/item/32611887097/32611887097.html
(from AliExpress Android)
Na aliexpress jest taniej -
Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które robiły test Pappa, zwłaszcza w laboratoriach Diagnostyki.
Dostałam od swojego lekarza zalecenie zeby zrobić Pappa Kryptor.
Dziś dostałam wyniki wolnej podjednostki beta HCG oraz białka Pappa, niestety bez oceny ryzyka.
Wyszły niestety nienajlepiej.
Co gorsza, nie dostałam opisu oceny ryzyka nieprawidłowości, mam tylko wyniki liczbowe badań.
Czy robiąc to badanie dostałyście od razu ocenę ryzyka? Może moja wina że o nie nie poprosiłam będąc pewną że jest ono w standardzie?
Będę wdzięczna za odpowiedzi bo umieram z niepokoju
-
delilah11 wrote:Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was które robiły test Pappa, zwłaszcza w laboratoriach Diagnostyki.
Dostałam od swojego lekarza zalecenie zeby zrobić Pappa Kryptor.
Dziś dostałam wyniki wolnej podjednostki beta HCG oraz białka Pappa, niestety bez oceny ryzyka.
Wyszły niestety nienajlepiej.
Co gorsza, nie dostałam opisu oceny ryzyka nieprawidłowości, mam tylko wyniki liczbowe badań.
Czy robiąc to badanie dostałyście od razu ocenę ryzyka? Może moja wina że o nie nie poprosiłam będąc pewną że jest ono w standardzie?
Będę wdzięczna za odpowiedzi bo umieram z niepokoju
Ja mialam w diagnostyce i podali mi tak jak tobie, swoje wyniki przeslalam do mojego lekarza ktory robil mi prenatalne i on wrzucal na kompie w specjalny program i mi przeliczyl i wyslal wyniki. Moze skonsultuj sie z lekarzem ktory cie skierowal na badania i on na pewno ci wszystko wyjasni.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Już to zrobiłam - lekarka była zaskoczona że nie dostałam oceny ryzyka, bo podobno inne pacjentki miały. Wnioskuję zatem że nie posiada takiego programu.
Jutro zadzwonię do diagnostyki i dopytam, idę też na USG genetyczne.
A potem może czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego. -
DTEM właśnie ja już z nim tak nie szaleje
staram się być na maxa ostrożna...
To są takie sytuacje z codziennych rzeczy. Dziś np leżał obok mnie i jadł jabłko i podniósł nóżke i opuścił szybko akurat na brzuch tak bezwladnie. On taki przytulak że musi być obok jak np leżę
Luz Maria ja kupiłam ten detektor bez wiedzy męża żeby mu niespodziankę zrobić. Mega się ucieszył
-
delilah11 wrote:Już to zrobiłam - lekarka była zaskoczona że nie dostałam oceny ryzyka, bo podobno inne pacjentki miały. Wnioskuję zatem że nie posiada takiego programu.
Jutro zadzwonię do diagnostyki i dopytam, idę też na USG genetyczne.
A potem może czeka mnie zmiana lekarza prowadzącego.
A usg genetyczne bedziesz miec robione przez lekarke prowadzaca czy przez kogos innego?
-
Przez lekarkę prowadzącą. Nie wiem czy nie zmienię bo wyprowadziła mnie z równowagi brakiem pełnych informacji, plus oczekiwałabym od dobrego specjalisty samodzielnej analizy badań...
Betę mam w górnej granicy normy, natomiast białko Pappa przekroczone. Info jakie dostałam od lekarki to że powinna być ocena ryzyka już z laboratorium - ale wszędzie teraz czytam że takie ryzyko ocenia się biorąc pod uwagę szereg różnych czynników, nie tylko te 2 badania z krwi! O czym po prostu nie wiedziałam... Po to płacę żeby te informacje dostawać... Nie muszę się chyba na tym znacWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 22:40
-
Już to kiedyś tu wrzucałem, z FB profilu mamaginekolog:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=706036962888900&id=646192435540020
Delilah11 obejrzyj sobie to o badaniach prenatalnych (usg+pappa oraz infty). Lekarz wykonujący USG prenatalne musi mieć certyfikat.
Porozmawiaj ze swoją gin dlaczego wysłała Cię na test papa bez danych z badania USG? I jakie w tej sytuacji widzi wyjście? Dopiero podejmij decyzję o zmianie lekarza.delilah11 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi
Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce
Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=5713.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Delilah11 mam nadzieje ze twoja lekarka nie bierze dodatkowo za wizyte ze wzgledu na to ze robi usg prenatalne nie posiadajac certyfikatu FMF, a jesli bierze to jest to przegiecie z lekka. jestem pewna ze takiego certyfikatu nie posiada bo mialaby program do przeliczania i bralaby pod uwage rowniez badanie usg, twoj wiek itp.
W tej ciazy mialam dwa usg prenatalne jedno na nfz i tam dostalam skierowanie na pappa w diagnostyce, wyniki odebral lekarz i on wszystko mi przeliczal i konsultowal. Drugie mialam prywatnie przez lekarza prowadzacego i jemu podalam wyniki pappy z nfz, on mi rowniez wszystko przeliczyl i konsultowal. Jak i jeden lekarz i drugi mieli certyfikaty FMF.
W poprzedniej ciazy moja byla lekarka nie miala certyfikatu, usg zrobila na zwyklej wizycie nie biorac dodatkowej oplaty ale nie poinformowala mnie ze moge dodatkowo zrobic pappe albo jakiekolwiek inne badanie czego bardzo teraz zaluje ze zylam w niewiedzy ze takie badania prenatalne szczegolowe mozna wykonac. Jest moja byla lekarka poniewaz jak juz pisalam nie sprawdzila mi ani razu szyjki na usg i podchodzila olewatorsko lecac na kase.