X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny ktore robia hybrydy jakis czas tenu pisalyscie ze po zrobieniu pazurkow pojawialo sie plamienie potwierdzila sie Wasza teoria? Bo z tego co pamietam planowalyscie znowu probowac.

U mnie nic takiego nie miało miejsca.

Odnośnie moich wyników biochemii, byłam wczoraj u swojej gin, zaproponowała mi sama wizytę poza swoimi godzinami pracy. Na USG wszystko wygląda ok, przeziernosc 1.2, kość nosowa jest, nóżki, rączki, mózg i inne narządy super... Dzidziuś ma 6.5 cm więc wychodzi 12+6 a nie 12+1, może z tego powodu białko pappa było wyższe niż wskazywalby wiek - w momencie badania 11+5 wg OM. Tylko wciąż niepokoi podwyższone wolne bhcg.

Na dziś udało mi się umówić do innego lekarza już w większej klinice, który ma program do przeliczania. Boje sie, dziś piątek 13 :-( choć trochę uspokoiłam się po wczoraj. Trzymajcie kciuki!

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn od wczoraj wymiotuje goraczka prawie 39...
    Wrocilam od lekarza.. Dostalismy czopki.. Grypa zolatkowo jelitowa.. Obym sie nie zarazila ;(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzu odnosnie hybryd, bo mnie to zastanawialo bo robilam od poczatku juz 4 razy i pamietalam ze o tym pisalyscie:-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 szczęśliwego trzynastego życzę!

Paula 100 lat :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Syn od wczoraj wymiotuje goraczka prawie 39...
    Wrocilam od lekarza.. Dostalismy czopki.. Grypa zolatkowo jelitowa.. Obym sie nie zarazila ;(

To trzymaj sie mocno! Ponoc jakas zjadliwa bestia u nas grasuje oby to niebyla ta sama:-/

Duzo zdrowka dla Malego oby mu szybko przeszlo.

qdkki09kwrowb7nz.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piątek 13-go!!! ;)
    graphics-friday-the-13th-277049.gif[/url

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa mój mąż ostatnio przechodził tą jelitówke. Darło go cały dzień i noc, gorączka prawie 40 stopni, aż go telepało. Na drugi dzień nic :/ później szwagier i reszta, mnie na szczęście ominęło. Oby to ta jednodniówka była.

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jagus ja tez taki typ wybralam tylko u nas beda pastelowo rozowe :D

Śliczne kolory też mi się podobają !! :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Masz rację :P z jednej strony taka niecierpliwość, a z drugiej już mogłabym wiedzieć hahah :) a wizytę teraz mam koniec 17 tyg. to mam nadzieję, że dowiem się, bo heloł o.O chociaż nie wiem dlaczego, ale i ja mam od samego początku przeczucia, że to chłopak i mój mąż też. Jak rozmawiamy o babasku to mój mąż, a do małego to kupimy i to :P a ja takie oczy o.O tak jakby był jasnowidzem hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:05

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego :D!!!

Jagna ja też nie znam płci ale liczę, że 31/01 uda mi się dowiedzieć. Będzie to 16tc :)

Zamówiłam sobie na ebayu taką koszulkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e243f3f04c5b.jpg

Anga1989, Jaguś_7810, Leoparde, rosax3, moniqe, megi78, Marzenie27, Amore, Maria91, asiczka11, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Paula wszystkiego najlepszego!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzu odnosnie hybryd, bo mnie to zastanawialo bo robilam od poczatku juz 4 razy i pamietalam ze o tym pisalyscie:-)

Ja robie co 3 -4 tyg regularnie i nic nie dzieje się :) nie dajmy się zwariować, ciąża to nie chorobowa. Tymbardziej moja kosmetyczka jest w 7 miesiącu ciąży i cały czas robi tzn. jeszcze przez miesiąc :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Paula wszystkiego najlepszego :D!!!

Jagna ja też nie znam płci ale liczę, że 31/01 uda mi się dowiedzieć. Będzie to 16tc :)

Zamówiłam sobie na ebayu taką koszulkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e243f3f04c5b.jpg

Śliczna ja mam czarną tylko na środku jest Kinder Niespodzianka :D

bulkaasia lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już tak daleko:) trzymajcie się i duzo zdrówka

DTEM, PannaNatalia lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55- wszystkiego najlepszego :) pysznej kolaccyjki!!!!

Bułkaasia- świetna koszulka, ja zamierzam coś zamówić dla każdego z rodzinki w stylu "najlepsza starsza siostra..." i dla sibie z ekstra rysunkami (no sobie to nawet dwie lub trzy a co?!?!?) i dać na walentynki :)

A ja dzisiaj dostałam rachunek za telefon i załamka- syn nabił nam rachunek na 1900 zł, oczywiście nieświadomie, próbujemy wyjaśnić cóż to za numer z którym się połączył na prawie 3godz, szok.... zachciał nam się brać dzieciom telefony na abonament i jeszcze na męża firmę :(

bulkaasia lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Eh tak was podczytuje dziewczynki i zazdroszczę wam tych wizyt i zdjęć z USG :( ja mam wizytę dopiero 26 stycznia i chyba do tego czasu oszaleje i zwariuje ( już mężowi mówiłam ) już tak mi się dłuży ......... :(( tyle już z was zna płeć a ja nie :P jak na ostatniej wizycie dzidzia miała 6,20 cm to pani doktor, że za wcześnie i jeszcze nie czas na poznanie płci O.o a wy już tu bardzo wcześnie poznajecie :) ale tak jak mówicie, zależy od sprzętu i lekarza! Na wizycie byliśmy 29 grudnia i jestem ciekawa jak dzidzia urosła ...
    A tak poza tym muszę się wam pochwalić, że mąż robi już pokoik dla małej/małego i w naszym dużym pokoju też, także siedzę całymi dniami w salonie i ewentualnie przenoszę się do sypialni :P bo szpachlowanie ścian jest mega głośne i już mi głowa pęka ^^
    Wybraliśmy kolory neutralne, bo jakoś nie chce robić pokoiku dla dziewczynki - różowego, a dla chłopca niebieskiego :)
    Kolory i styl taki będziemy mieć :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/addc8c58d798.png

Oczywiście mebli nie kupujemy jeszcze i łóżeczka, ale takie na pewno będziemy mieli wczesną wiosną :)
    Jak wam się podoba taki typ pokoiku?:)

Nic się nie martw, ja płci nie znam jeszcze, bo dziecko wstydliwe, pokazać nie chciało i spało jak suseł (wizytę miałam 28.12), a kolejna wizyta 27.01! Nie jesteś więc sama :D

Pokoik super i jak ten żółty będzie właśnie bardziej pastelowy, tak jak piszesz, to super! :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Nic się nie martw, ja płci nie znam jeszcze, bo dziecko wstydliwe, pokazać nie chciało i spało jak suseł (wizytę miałam 28.12), a kolejna wizyta 27.01! Nie jesteś więc sama :D

Pokoik super i jak ten żółty będzie właśnie bardziej pastelowy, tak jak piszesz, to super! :)

Uff to jednak rzeczywiscie sama niie jestem :)))

Marciiik lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 bedzie wszystko dobrze i daj nam znac jak po wizycie!;)
    Najwazniejsze ze na usg wszystko dobrze, a nie chce sklamac ale gdzies slyszalam ze bialko pappa duzo mowi o lozysku, chyba mamaginekolog mowila na live o badaniach prenatalnych.

Duzo osob robi tylko usg i jak na nim jest ok to nie robia badan z krwii, naprawde wszystko jest na pewno bardzoooo dobrze i dzidziol jest zdrowy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:09

delilah11 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl detektor :) szybciutko udalo mi sie znalezc i cudnie bylo slychac :)

AniaKami, Leoparde, DTEM, PannaNatalia, Paula55, Marzenie27, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien :(

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Delilah11 bedzie wszystko dobrze i daj nam znac jak po wizycie!;)
    Najwazniejsze ze na usg wszystko dobrze, a nie chce sklamac ale gdzies slyszalam ze bialko pappa duzo mowi o lozysku, chyba mamaginekolog mowila na live o badaniach prenatalnych.

Duzo osob robi tylko usg i jak na nim jest ok to nie robia badan z krwii, naprawde wszystko jest na pewno bardzoooo dobrze i dzidziol jest zdrowy;)

Ja jestem jedna z tych ktore robily tylko USG badan krwi nierobilam nawet lekarz nienamawial bo powiedzial ze na usg jak jest ok to badanie z krwi jest tylko dodatkiem USG daje 85% pewnosci.

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ