X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny ktore robia hybrydy jakis czas tenu pisalyscie ze po zrobieniu pazurkow pojawialo sie plamienie potwierdzila sie Wasza teoria? Bo z tego co pamietam planowalyscie znowu probowac.

U mnie nic takiego nie miało miejsca.

Odnośnie moich wyników biochemii, byłam wczoraj u swojej gin, zaproponowała mi sama wizytę poza swoimi godzinami pracy. Na USG wszystko wygląda ok, przeziernosc 1.2, kość nosowa jest, nóżki, rączki, mózg i inne narządy super... Dzidziuś ma 6.5 cm więc wychodzi 12+6 a nie 12+1, może z tego powodu białko pappa było wyższe niż wskazywalby wiek - w momencie badania 11+5 wg OM. Tylko wciąż niepokoi podwyższone wolne bhcg.

Na dziś udało mi się umówić do innego lekarza już w większej klinice, który ma program do przeliczania. Boje sie, dziś piątek 13 :-( choć trochę uspokoiłam się po wczoraj. Trzymajcie kciuki!

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn od wczoraj wymiotuje goraczka prawie 39...
    Wrocilam od lekarza.. Dostalismy czopki.. Grypa zolatkowo jelitowa.. Obym sie nie zarazila ;(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzu odnosnie hybryd, bo mnie to zastanawialo bo robilam od poczatku juz 4 razy i pamietalam ze o tym pisalyscie:-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 szczęśliwego trzynastego życzę!

Paula 100 lat :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Syn od wczoraj wymiotuje goraczka prawie 39...
    Wrocilam od lekarza.. Dostalismy czopki.. Grypa zolatkowo jelitowa.. Obym sie nie zarazila ;(

To trzymaj sie mocno! Ponoc jakas zjadliwa bestia u nas grasuje oby to niebyla ta sama:-/

Duzo zdrowka dla Malego oby mu szybko przeszlo.

qdkki09kwrowb7nz.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piątek 13-go!!! ;)
    graphics-friday-the-13th-277049.gif[/url

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa mój mąż ostatnio przechodził tą jelitówke. Darło go cały dzień i noc, gorączka prawie 40 stopni, aż go telepało. Na drugi dzień nic :/ później szwagier i reszta, mnie na szczęście ominęło. Oby to ta jednodniówka była.

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jagus ja tez taki typ wybralam tylko u nas beda pastelowo rozowe :D

Śliczne kolory też mi się podobają !! :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Masz rację :P z jednej strony taka niecierpliwość, a z drugiej już mogłabym wiedzieć hahah :) a wizytę teraz mam koniec 17 tyg. to mam nadzieję, że dowiem się, bo heloł o.O chociaż nie wiem dlaczego, ale i ja mam od samego początku przeczucia, że to chłopak i mój mąż też. Jak rozmawiamy o babasku to mój mąż, a do małego to kupimy i to :P a ja takie oczy o.O tak jakby był jasnowidzem hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:05

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego :D!!!

Jagna ja też nie znam płci ale liczę, że 31/01 uda mi się dowiedzieć. Będzie to 16tc :)

Zamówiłam sobie na ebayu taką koszulkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e243f3f04c5b.jpg

Anga1989, Jaguś_7810, Leoparde, rosax3, moniqe, megi78, Marzenie27, Amore, Maria91, asiczka11, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Paula wszystkiego najlepszego!!!

Dziekuje za wszystkie odpowiedzu odnosnie hybryd, bo mnie to zastanawialo bo robilam od poczatku juz 4 razy i pamietalam ze o tym pisalyscie:-)

Ja robie co 3 -4 tyg regularnie i nic nie dzieje się :) nie dajmy się zwariować, ciąża to nie chorobowa. Tymbardziej moja kosmetyczka jest w 7 miesiącu ciąży i cały czas robi tzn. jeszcze przez miesiąc :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Paula wszystkiego najlepszego :D!!!

Jagna ja też nie znam płci ale liczę, że 31/01 uda mi się dowiedzieć. Będzie to 16tc :)

Zamówiłam sobie na ebayu taką koszulkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e243f3f04c5b.jpg

Śliczna ja mam czarną tylko na środku jest Kinder Niespodzianka :D

bulkaasia lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już tak daleko:) trzymajcie się i duzo zdrówka

DTEM, PannaNatalia lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55- wszystkiego najlepszego :) pysznej kolaccyjki!!!!

Bułkaasia- świetna koszulka, ja zamierzam coś zamówić dla każdego z rodzinki w stylu "najlepsza starsza siostra..." i dla sibie z ekstra rysunkami (no sobie to nawet dwie lub trzy a co?!?!?) i dać na walentynki :)

A ja dzisiaj dostałam rachunek za telefon i załamka- syn nabił nam rachunek na 1900 zł, oczywiście nieświadomie, próbujemy wyjaśnić cóż to za numer z którym się połączył na prawie 3godz, szok.... zachciał nam się brać dzieciom telefony na abonament i jeszcze na męża firmę :(

bulkaasia lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Eh tak was podczytuje dziewczynki i zazdroszczę wam tych wizyt i zdjęć z USG :( ja mam wizytę dopiero 26 stycznia i chyba do tego czasu oszaleje i zwariuje ( już mężowi mówiłam ) już tak mi się dłuży ......... :(( tyle już z was zna płeć a ja nie :P jak na ostatniej wizycie dzidzia miała 6,20 cm to pani doktor, że za wcześnie i jeszcze nie czas na poznanie płci O.o a wy już tu bardzo wcześnie poznajecie :) ale tak jak mówicie, zależy od sprzętu i lekarza! Na wizycie byliśmy 29 grudnia i jestem ciekawa jak dzidzia urosła ...
    A tak poza tym muszę się wam pochwalić, że mąż robi już pokoik dla małej/małego i w naszym dużym pokoju też, także siedzę całymi dniami w salonie i ewentualnie przenoszę się do sypialni :P bo szpachlowanie ścian jest mega głośne i już mi głowa pęka ^^
    Wybraliśmy kolory neutralne, bo jakoś nie chce robić pokoiku dla dziewczynki - różowego, a dla chłopca niebieskiego :)
    Kolory i styl taki będziemy mieć :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/addc8c58d798.png

Oczywiście mebli nie kupujemy jeszcze i łóżeczka, ale takie na pewno będziemy mieli wczesną wiosną :)
    Jak wam się podoba taki typ pokoiku?:)

Nic się nie martw, ja płci nie znam jeszcze, bo dziecko wstydliwe, pokazać nie chciało i spało jak suseł (wizytę miałam 28.12), a kolejna wizyta 27.01! Nie jesteś więc sama :D

Pokoik super i jak ten żółty będzie właśnie bardziej pastelowy, tak jak piszesz, to super! :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Nic się nie martw, ja płci nie znam jeszcze, bo dziecko wstydliwe, pokazać nie chciało i spało jak suseł (wizytę miałam 28.12), a kolejna wizyta 27.01! Nie jesteś więc sama :D

Pokoik super i jak ten żółty będzie właśnie bardziej pastelowy, tak jak piszesz, to super! :)

Uff to jednak rzeczywiscie sama niie jestem :)))

Marciiik lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah11 bedzie wszystko dobrze i daj nam znac jak po wizycie!;)
    Najwazniejsze ze na usg wszystko dobrze, a nie chce sklamac ale gdzies slyszalam ze bialko pappa duzo mowi o lozysku, chyba mamaginekolog mowila na live o badaniach prenatalnych.

Duzo osob robi tylko usg i jak na nim jest ok to nie robia badan z krwii, naprawde wszystko jest na pewno bardzoooo dobrze i dzidziol jest zdrowy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:09

delilah11 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl detektor :) szybciutko udalo mi sie znalezc i cudnie bylo slychac :)

AniaKami, Leoparde, DTEM, PannaNatalia, Paula55, Marzenie27, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien :(

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Delilah11 bedzie wszystko dobrze i daj nam znac jak po wizycie!;)
    Najwazniejsze ze na usg wszystko dobrze, a nie chce sklamac ale gdzies slyszalam ze bialko pappa duzo mowi o lozysku, chyba mamaginekolog mowila na live o badaniach prenatalnych.

Duzo osob robi tylko usg i jak na nim jest ok to nie robia badan z krwii, naprawde wszystko jest na pewno bardzoooo dobrze i dzidziol jest zdrowy;)

Ja jestem jedna z tych ktore robily tylko USG badan krwi nierobilam nawet lekarz nienamawial bo powiedzial ze na usg jak jest ok to badanie z krwi jest tylko dodatkiem USG daje 85% pewnosci.

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ