Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKami wrote:Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien
Ja tak miałam na początku ciąży, ból przerażający ;/ Dowiedziałam się, że trzeba przeczekać, bo nic zażywać się nie powinno ;/ Męczyło mnie z tydzień, teraz póki co ucichło. Moja przyjaciółka fizjoterapeutka powiedziała, że niestety to przypadłość kobiet w ciąży, bo wszystko rośnie w środku i uciska na nerwy ;/AniaKami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula - wszystkiego najlepszego !
Anga - ale jesteś ładna.i jaki duży brzuszek już
Ja wróciłam ze szpitala i poszlam spać - dopiero się przebudziłam
Moja siostrzenica (ta 18-latka) jest na ginekologii, bo na wizycie w poniedziałek lekarka odkryła u niej nieregularne tętno. No i okazało się, że ma jakąś arytmię, ale podobno niegroźna dla niej i maluszka. Tyle tylko, że właśnie szybko się męczyła i łapała zadyszkę po kilku krokach. Jak mieli ją wypuszczać, to okazało się że ma jakieś szmery w płucach, podają jej antybiotyk dożylnie i ma nadzieję, że poniedziałek wyjdzie
u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin ze względu na okres zachorowań - poszłam do niej to tak na szybko po cichutku się wymknęła poza oddział na 10 minut
przy okazji spotkałam swojego lekarza, myślał że do niego przyszłamwypytywał o wszystko, jak się czuję, czy nie ma plamień, bóli itd
chciał mi nawet usg zrobić, skoro już mnie widzi ale akurat go wezwali na oddział i w końcu nic nie wyszło z tego
no i muszę czekać 3 tygodnie
aa mam jeszcze jedną wiadomość - w środę zostanę ciocią po raz 11. Moja siotra będzie mieć cesarkę i na świat przyjdzie Szymek
a co do dzisiejszego piątku, 13. - to mi on się kojarzy pozytywnie. Czemu? Bo dwa lata temu, 13 lutego w piątek właśnie, braliśmy ślubchociaż nie powiem, pech nas nawiedził, bo w drodze do urzędu mojemu mężowi zepsuł sie samochód i na dodatek była straszna zawieja śnieżna, musiałam jeździć z siostrą do urzędu i przekładać godzinę ślubu. Panie nie były zachwycone, ale w końcu sie zgodziły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:13
Anga1989, Marciiik lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:tak właśnie w ten sposób znależliśmy gdzie było połączenie, teraz próbują ustalić jak to się stało??? i co to do cholery za dzidoski numer...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
gabi544 wrote:Paula - wszystkiego najlepszego !
Anga - ale jesteś ładna.i jaki duży brzuszek już
Ja wróciłam ze szpitala i poszlam spać - dopiero się przebudziłam
Moja siostrzenica (ta 18-latka) jest na ginekologii, bo na wizycie w poniedziałek lekarka odkryła u niej nieregularne tętno. No i okazało się, że ma jakąś arytmię, ale podobno niegroźna dla niej i maluszka. Tyle tylko, że właśnie szybko się męczyła i łapała zadyszkę po kilku krokach. Jak mieli ją wypuszczać, to okazało się że ma jakieś szmery w płucach, podają jej antybiotyk dożylnie i ma nadzieję, że poniedziałek wyjdzie
u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin ze względu na okres zachorowań - poszłam do niej to tak na szybko po cichutku się wymknęła poza oddział na 10 minut
przy okazji spotkałam swojego lekarza, myślał że do niego przyszłamwypytywał o wszystko, jak się czuję, czy nie ma plamień, bóli itd
chciał mi nawet usg zrobić, skoro już mnie widzi ale akurat go wezwali na oddział i w końcu nic nie wyszło z tego
no i muszę czekać 3 tygodnie
aa mam jeszcze jedną wiadomość - w środę zostanę ciocią po raz 11. Moja siotra będzie mieć cesarkę i na świat przyjdzie Szymek
a co do dzisiejszego piątku, 13. - to mi on się kojarzy pozytywnie. Czemu? Bo dwa lata temu, 13 lutego w piątek właśnie, braliśmy ślubchociaż nie powiem, pech nas nawiedził, bo w drodze do urzędu mojemu mężowi zepsuł sie samochód i na dodatek była straszna zawieja śnieżna, musiałam jeździć z siostrą do urzędu i przekładać godzinę ślubu. Panie nie były zachwycone, ale w końcu sie zgodziły
kuzyb i kuzynka maja. Na reszte musze czekac
Duzo zdrowka dla siostrzenicy
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
Dostalam sms od lekarza tego co bylam na ostatniej wizycue i wyglada na to ze bede musiala isc do niego raz jeszcze albo poinformowac nowego by powtorzyl badania..
A wiec napisal ze mam uwazac ze slodyczami i cukrem bo moj cukier nie najlepszy! Mam sie pilnowac by chodzic pisiu i kupcie w miare regularniedopiero odczytalam a teraz on nie odbiera.. Ale na pewbo sms byl do mnie bo napisal na poczatku moje nazwisko przy przywitaniu
i co? Nic wiecej nie napisal...
chyba w pon sie do niego przwjade i zapytam.. Napisal na koncu bym sie nie martwila tylko uwazala. To co ja mam o tym myslec?! Ahhh...
07.11.2012 Julian
kamika23 wrote:Mania biorę prenatal duo tak jak piszesz
rano rózowa i jedna z DHA a wieczorem druga
Powiedz tylko za ile kupiłaś ? Bo pewnie w stacjonarnej aptece ? Ja zamówiłam przez neta bo w mojej aptece było 15 zł drożej
Tak kupilai w stacjonarnej za bagatela 60pare złotych :o ale potrzebowalam na już bo dziś rano rozpoczęłam opakowanie. Ale teraz już kupię zapas przez Internet bo widziałam ze sa po 30kilka złotych...
-
Anga piękny brzusio!
Rosa uważaj na siebie :*
Patrzcie
http://m.huffpost.com/us/entry/us_5875accfe4b03c8a02d40b7f/slideshow/585d5e71e4b0d9a5945826bdAnga1989, Nicka678, sisi lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Rosa to uwazaj na siebie!!! I unikaj slodkiego jak zalecil a w pon tak jak napisalas skontaktuj sie z nim, chyba ze napisz smsa z prosba o kontakt z Toba bo sie martwisz i prosisz o szczegoly moze akurat oddzwoni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 20:01
-
Kochane do mnie też przyszedł doppler. Z 20 min naszukałam się małego i gdy miałam już rezygnować zjechałam na środek tuż nad kość łonową i się ujawnił
Cudowne uczucie i te łzy w oczach męża
Polecam.
AniaKami, 1kaktus, DTEM, bulkaasia lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
megi78 wrote:Paula jeszcze jaaaaa, wszystkiego najlepszego pięknych chwil z najbliższymi
DTEM o ku....a no ale na klatę będzie trzeba przyjąć. Moje dziecko też ma na abonament ale ja porobilam od razu blokad milion wraz z max kwotą jak ja przekroczy tj 50 zl to nigdzie się nie połączy tylko ze mną
No właśnie mąż też już zrobił aferę przedstawicielowi, że maluchy miały mieć wszystko zablokowane- a tu taki cyrkno zobaczymy jak to wyjdzie, czekamy
-
nick nieaktualnyDTEM wrote:No właśnie mąż też już zrobił aferę przedstawicielowi, że maluchy miały mieć wszystko zablokowane- a tu taki cyrk
no zobaczymy jak to wyjdzie, czekamy
-
Kurde tak się wkurzyłam, że zapomniałam o takim miłym temacie jak nasze cudowne maluszki
Anga- śliczny brzusio
Sisi- zazdraszczam dopplera
Rosa- uważaj na siebie, a w poniedziałek kontaktuj się z lekarzem
Byłam dzisiaj u znajomej zobaczyć nowonarodzonego Karolka i zgadałyśmy się o tych DHA, zostało jej ponad pół opakowania Prenatal Duo, więc mi oddała- doczytałam o tych witaminach i już wiem, że warto brac. Czy mogę różową tabletke brać jednocześnie z dwoma DHA czy jakoś to podzielic w ciągu dnia??? Muszę namierzyć aptekę internetową i dokupić do mojej pregny te kwasy DHAAnga1989, sisi lubią tę wiadomość
-
kruszynka5 wrote:Hej dziewczyny:) co ile robicie USG? Bądź co ile można robić?
USG mozna robic tyle ile jest konieczne. Jak sa wskazania to czesto ( ja na poczatku w zwiazku z problemami mialam co tydzien? Wizyty mam co 3 tyg i co tyle mam usg, teraz mialam tez tydzien po tygodniu bo najpierw wizyta a potem USG prenatalne. -
DTEM wrote:No właśnie mąż też już zrobił aferę przedstawicielowi, że maluchy miały mieć wszystko zablokowane- a tu taki cyrk
no zobaczymy jak to wyjdzie, czekamy
A macie na umowie te blokady? Bo my mamy na umowie zapisane wysokosci blokad na poszczegolnych numerach. -
Anga1989 wrote:
O ja ale fajny brzusioa u mnie dalej prawie nic niewidac, ale to moze dlatego ze mi tak waga spadla.
Anga1989 lubi tę wiadomość