X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno widać :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien :(

Ja tak miałam na początku ciąży, ból przerażający ;/ Dowiedziałam się, że trzeba przeczekać, bo nic zażywać się nie powinno ;/ Męczyło mnie z tydzień, teraz póki co ucichło. Moja przyjaciółka fizjoterapeutka powiedziała, że niestety to przypadłość kobiet w ciąży, bo wszystko rośnie w środku i uciska na nerwy ;/

AniaKami lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - wszystkiego najlepszego ! :)
    Anga - ale jesteś ładna. :) i jaki duży brzuszek już ;)

Ja wróciłam ze szpitala i poszlam spać - dopiero się przebudziłam :)
    Moja siostrzenica (ta 18-latka) jest na ginekologii, bo na wizycie w poniedziałek lekarka odkryła u niej nieregularne tętno. No i okazało się, że ma jakąś arytmię, ale podobno niegroźna dla niej i maluszka. Tyle tylko, że właśnie szybko się męczyła i łapała zadyszkę po kilku krokach. Jak mieli ją wypuszczać, to okazało się że ma jakieś szmery w płucach, podają jej antybiotyk dożylnie i ma nadzieję, że poniedziałek wyjdzie :)
    u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin ze względu na okres zachorowań - poszłam do niej to tak na szybko po cichutku się wymknęła poza oddział na 10 minut ;)
    przy okazji spotkałam swojego lekarza, myślał że do niego przyszłam :D wypytywał o wszystko, jak się czuję, czy nie ma plamień, bóli itd :D chciał mi nawet usg zrobić, skoro już mnie widzi ale akurat go wezwali na oddział i w końcu nic nie wyszło z tego :D no i muszę czekać 3 tygodnie :D

aa mam jeszcze jedną wiadomość - w środę zostanę ciocią po raz 11. Moja siotra będzie mieć cesarkę i na świat przyjdzie Szymek :)

a co do dzisiejszego piątku, 13. - to mi on się kojarzy pozytywnie. Czemu? Bo dwa lata temu, 13 lutego w piątek właśnie, braliśmy ślub :D chociaż nie powiem, pech nas nawiedził, bo w drodze do urzędu mojemu mężowi zepsuł sie samochód i na dodatek była straszna zawieja śnieżna, musiałam jeździć z siostrą do urzędu i przekładać godzinę ślubu. Panie nie były zachwycone, ale w końcu sie zgodziły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:13

Anga1989, Marciiik lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    tak właśnie w ten sposób znależliśmy gdzie było połączenie, teraz próbują ustalić jak to się stało??? i co to do cholery za dzidoski numer...
    Kiedys ostrzegali przed numerami. Nawet oddzwonienie pod ten nr moglo nabic kosmiczna kwote lub gdy odbierze sie telefon.. Nawet rozmawiac nie trzeba

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Paula - wszystkiego najlepszego ! :)
    Anga - ale jesteś ładna. :) i jaki duży brzuszek już ;)

Ja wróciłam ze szpitala i poszlam spać - dopiero się przebudziłam :)
    Moja siostrzenica (ta 18-latka) jest na ginekologii, bo na wizycie w poniedziałek lekarka odkryła u niej nieregularne tętno. No i okazało się, że ma jakąś arytmię, ale podobno niegroźna dla niej i maluszka. Tyle tylko, że właśnie szybko się męczyła i łapała zadyszkę po kilku krokach. Jak mieli ją wypuszczać, to okazało się że ma jakieś szmery w płucach, podają jej antybiotyk dożylnie i ma nadzieję, że poniedziałek wyjdzie :)
    u nas w szpitalu jest zakaz odwiedzin ze względu na okres zachorowań - poszłam do niej to tak na szybko po cichutku się wymknęła poza oddział na 10 minut ;)
    przy okazji spotkałam swojego lekarza, myślał że do niego przyszłam :D wypytywał o wszystko, jak się czuję, czy nie ma plamień, bóli itd :D chciał mi nawet usg zrobić, skoro już mnie widzi ale akurat go wezwali na oddział i w końcu nic nie wyszło z tego :D no i muszę czekać 3 tygodnie :D

aa mam jeszcze jedną wiadomość - w środę zostanę ciocią po raz 11. Moja siotra będzie mieć cesarkę i na świat przyjdzie Szymek :)

a co do dzisiejszego piątku, 13. - to mi on się kojarzy pozytywnie. Czemu? Bo dwa lata temu, 13 lutego w piątek właśnie, braliśmy ślub :D chociaż nie powiem, pech nas nawiedził, bo w drodze do urzędu mojemu mężowi zepsuł sie samochód i na dodatek była straszna zawieja śnieżna, musiałam jeździć z siostrą do urzędu i przekładać godzinę ślubu. Panie nie były zachwycone, ale w końcu sie zgodziły ;)
    Ja jestem tyljo 3 x ciocia :D kuzyb i kuzynka maja. Na reszte musze czekac :D

Duzo zdrowka dla siostrzenicy <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja jestem tyljo 3 x ciocia :D kuzyb i kuzynka maja. Na reszte musze czekac :D

Duzo zdrowka dla siostrzenicy <3
    Hehe ja kuzynostwa dzieci nawet nie liczyłam :D te wszystkie 11 dzieciaczków to mojego rodzeństwa :D a z kuzynami to byłoby ok 30 :D

• Amore Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ale masz mega brzuszek!

A ja zdycham właściwie. Brzesko mnie pobolewa rwa kulszowa też mnie łapie no i wymioty.. gdzie ten zastrzyk energii drugiego trymestru?

Anga1989 lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam sms od lekarza tego co bylam na ostatniej wizycue i wyglada na to ze bede musiala isc do niego raz jeszcze albo poinformowac nowego by powtorzyl badania..
    A wiec napisal ze mam uwazac ze slodyczami i cukrem bo moj cukier nie najlepszy! Mam sie pilnowac by chodzic pisiu i kupcie w miare regularnie :/ dopiero odczytalam a teraz on nie odbiera.. Ale na pewbo sms byl do mnie bo napisal na poczatku moje nazwisko przy przywitaniu :/ i co? Nic wiecej nie napisal... :/ chyba w pon sie do niego przwjade i zapytam.. Napisal na koncu bym sie nie martwila tylko uwazala. To co ja mam o tym myslec?! Ahhh...

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Mania biorę prenatal duo tak jak piszesz ;) rano rózowa i jedna z DHA a wieczorem druga ;) Powiedz tylko za ile kupiłaś ? Bo pewnie w stacjonarnej aptece ? Ja zamówiłam przez neta bo w mojej aptece było 15 zł drożej :P

Tak kupilai w stacjonarnej za bagatela 60pare złotych :o ale potrzebowalam na już bo dziś rano rozpoczęłam opakowanie. Ale teraz już kupię zapas przez Internet bo widziałam ze sa po 30kilka złotych... :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga piękny brzusio!
    Rosa uważaj na siebie :*

Patrzcie <3
    http://m.huffpost.com/us/entry/us_5875accfe4b03c8a02d40b7f/slideshow/585d5e71e4b0d9a5945826bd

Anga1989, Nicka678, sisi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa to uwazaj na siebie!!! I unikaj slodkiego jak zalecil a w pon tak jak napisalas skontaktuj sie z nim, chyba ze napisz smsa z prosba o kontakt z Toba bo sie martwisz i prosisz o szczegoly moze akurat oddzwoni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 20:01

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane do mnie też przyszedł doppler. Z 20 min naszukałam się małego i gdy miałam już rezygnować zjechałam na środek tuż nad kość łonową i się ujawnił :) Cudowne uczucie i te łzy w oczach męża <3 Polecam.

AniaKami, 1kaktus, DTEM, bulkaasia lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Paula jeszcze jaaaaa, wszystkiego najlepszego pięknych chwil z najbliższymi :)

DTEM o ku....a no ale na klatę będzie trzeba przyjąć. Moje dziecko też ma na abonament ale ja porobilam od razu blokad milion wraz z max kwotą jak ja przekroczy tj 50 zl to nigdzie się nie połączy tylko ze mną :)

No właśnie mąż też już zrobił aferę przedstawicielowi, że maluchy miały mieć wszystko zablokowane- a tu taki cyrk :( no zobaczymy jak to wyjdzie, czekamy

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    No właśnie mąż też już zrobił aferę przedstawicielowi, że maluchy miały mieć wszystko zablokowane- a tu taki cyrk :( no zobaczymy jak to wyjdzie, czekamy
    No to miejmy nadzieję że coś da się z tym zrobić. Trzymam kciuki bo to jednak duuuuza kwota

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga cudny ten brzuszek a ja myslam,ze mam duzy:)#
    Ja tez drugi trymestr a bym tylko spala wiec nie wieem co z ta energia.Nawet na poczatku tak nie mialam,ale nie moge nazekac bo u mnie wszystko spokojnie idzie:)

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak się wkurzyłam, że zapomniałam o takim miłym temacie jak nasze cudowne maluszki :)

Anga- śliczny brzusio :)

Sisi- zazdraszczam dopplera :)

Rosa- uważaj na siebie, a w poniedziałek kontaktuj się z lekarzem :)

Byłam dzisiaj u znajomej zobaczyć nowonarodzonego Karolka i zgadałyśmy się o tych DHA, zostało jej ponad pół opakowania Prenatal Duo, więc mi oddała- doczytałam o tych witaminach i już wiem, że warto brac. Czy mogę różową tabletke brać jednocześnie z dwoma DHA czy jakoś to podzielic w ciągu dnia??? Muszę namierzyć aptekę internetową i dokupić do mojej pregny te kwasy DHA :)

Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) co ile robicie USG? Bądź co ile można robić?

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Hej dziewczyny:) co ile robicie USG? Bądź co ile można robić?

USG mozna robic tyle ile jest konieczne. Jak sa wskazania to czesto ( ja na poczatku w zwiazku z problemami mialam co tydzien? Wizyty mam co 3 tyg i co tyle mam usg, teraz mialam tez tydzien po tygodniu bo najpierw wizyta a potem USG prenatalne.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

A macie na umowie te blokady? Bo my mamy na umowie zapisane wysokosci blokad na poszczegolnych numerach.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili ;)

Gotowi na wizyte u teściów ;)

19b23c0f6fd203dcmed.jpg

O ja ale fajny brzusio :-) a u mnie dalej prawie nic niewidac, ale to moze dlatego ze mi tak waga spadla.

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ