X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Paula55- wszystkiego najlepszego :) pysznej kolaccyjki!!!!

Bułkaasia- świetna koszulka, ja zamierzam coś zamówić dla każdego z rodzinki w stylu "najlepsza starsza siostra..." i dla sibie z ekstra rysunkami (no sobie to nawet dwie lub trzy a co?!?!?) i dać na walentynki :)

A ja dzisiaj dostałam rachunek za telefon i załamka- syn nabił nam rachunek na 1900 zł, oczywiście nieświadomie, próbujemy wyjaśnić cóż to za numer z którym się połączył na prawie 3godz, szok.... zachciał nam się brać dzieciom telefony na abonament i jeszcze na męża firmę :(

W jakiej sieci?

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja robie co 3 -4 tyg regularnie i nic nie dzieje się :) nie dajmy się zwariować, ciąża to nie chorobowa. Tymbardziej moja kosmetyczka jest w 7 miesiącu ciąży i cały czas robi tzn. jeszcze przez miesiąc :)

Ja tez tak sadzilam ale dzisiaj rano mi sie przypomnialo co Dziewczyny pisaly i bylam ciekawa czy to sie potwierdzilo. Ja robie co 3 tyg dluzszego odrostu bym niedala rady :-P duzo lepiej sie czuje z ladnymi pazurkami a lepiej raz na 3 tyg zrobic hybryde niz raz na kilka dni wdychac lakiery.

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    W jakiej sieci?

Play- jestem załamana :( przedstawiciel róbuje znależć przyczynę ale wyglada na to, że mały mógł coś kliknąć w trakcie przeglądania internetu, masakra :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM a konto na play24 macie? Tam bedziecie mieli możliwość przegladniecia wszystkich platnych rzeczy ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien :(

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz też, ale ból skupia się bardziej w prawym pośladku, czasem też w lewym ale to rzadko. Tez nie mogę wtedy stanąć na nogę, obrócić się na łóżku czy chociażby normalnie się ruszyć. Czy da się coś z tym zrobić? Raczej niewiele... W pierwszej ciąży chodziłam na masaże i ćwiczenia rehabilitacyjne ale to nie wiele pomogło. Dużo leżałam i starałam się nie forsowac. Po porodzie przeszło.

AniaKami lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzwoniłam do przychodni dowiedziec sie jak to jest z tymi wynikami pappa. Do 2 tygodni czeka sie na emaila z wynikami, więc jeszcze tydzień musze czekac... Buuuu....

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    DTEM a konto na play24 macie? Tam bedziecie mieli możliwość przegladniecia wszystkich platnych rzeczy ;)

tak właśnie w ten sposób znależliśmy gdzie było połączenie, teraz próbują ustalić jak to się stało??? i co to do cholery za dzidoski numer...

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny dziękuję z całego serca :* nawet się nie spodziewałam tylu życzeń ;) kochane jesteście.

Ja czekam na męża bo zaraz ma być i podczytuje szybko :)

DTEM o ja pierdziu!!! Jaka kwota! Szok. Oby udało się to wyjaśnić!

Kaktus ja też regularnie robię hybrydy. Już nie umiem mieć golych paznokci :P nic się nigdy nie działo.

Bulkaasia super koszulka :) Ja mam z pierwszej ciąży: "baby loading... Please wait" :)

Jagus my też nie znamy płci i raczej przed polowkowym się nie dowiem bo tu nie mówią :( chyba że polecę do Polski wcześniej.

Kamilka super ze usłyszałas serduszko <3 coś pięknego :)

Ja mojego łobuza to w takich zakamarkach znajduje że szok haha. Dziś głowice prawie na płasko musiałam trzymać żeby go znaleźć :P

bulkaasia lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Play- jestem załamana :( przedstawiciel róbuje znależć przyczynę ale wyglada na to, że mały mógł coś kliknąć w trakcie przeglądania internetu, masakra :(

Napisz do mnie na priv, może pomogę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Bedziesz leżała i dyktowała co i jak ma być haha :D
    Hehehe to raczej groziło by rozwodem wiec poprostu zniknę ale oczywiście tylko teoretycznie ;)

Jaguś_7810, 1kaktus lubią tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hehehe to raczej groziło by rozwodem wiec poprostu zniknę ale oczywiście tylko teoretycznie ;)

Jasne rozumiem ;p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Napisz do mnie na priv, może pomogę :-)

zaprosiłam Cię do przyjaciółek bo inaczej nie mogę Ci wysłać wiadomości (pewnie nie umiem poprostu)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze jaaaaa, wszystkiego najlepszego pięknych chwil z najbliższymi :)

DTEM o ku....a no ale na klatę będzie trzeba przyjąć. Moje dziecko też ma na abonament ale ja porobilam od razu blokad milion wraz z max kwotą jak ja przekroczy tj 50 zl to nigdzie się nie połączy tylko ze mną :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Eh tak was podczytuje dziewczynki i zazdroszczę wam tych wizyt i zdjęć z USG :( ja mam wizytę dopiero 26 stycznia i chyba do tego czasu oszaleje i zwariuje ( już mężowi mówiłam ) już tak mi się dłuży ......... :(( tyle już z was zna płeć a ja nie :P jak na ostatniej wizycie dzidzia miała 6,20 cm to pani doktor, że za wcześnie i jeszcze nie czas na poznanie płci O.o a wy już tu bardzo wcześnie poznajecie :) ale tak jak mówicie, zależy od sprzętu i lekarza! Na wizycie byliśmy 29 grudnia i jestem ciekawa jak dzidzia urosła ...
    A tak poza tym muszę się wam pochwalić, że mąż robi już pokoik dla małej/małego i w naszym dużym pokoju też, także siedzę całymi dniami w salonie i ewentualnie przenoszę się do sypialni :P bo szpachlowanie ścian jest mega głośne i już mi głowa pęka ^^
    Wybraliśmy kolory neutralne, bo jakoś nie chce robić pokoiku dla dziewczynki - różowego, a dla chłopca niebieskiego :)
    Kolory i styl taki będziemy mieć :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/addc8c58d798.png

Oczywiście mebli nie kupujemy jeszcze i łóżeczka, ale takie na pewno będziemy mieli wczesną wiosną :)
    Jak wam się podoba taki typ pokoiku?:)

Super ten pokoik my też chcemy zrobic uniwersalny pokoik na biało-szaro-miętowy :) a z wizytami to ja mam podobnie ostatnio byłam 28 grudnia, a teraz 27 stycznia ale nie będzie mi robił usg więc płeć poznam dopiero na połówkowym usg (jak dobrze pójdzie ;P) które chcemy zrobić w walentynki :)
    Na szczęście kupiłam detektor tętna i podsłuchuje dzidziusia, a to mnie jakoś uspokaja. Kupiłam używany za 50 zł bo znajoma koleżanki sprzedawała, no i miałam trochę wątpliwości, że jakoś ta cena niska, ale słychać super :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Mania biorę prenatal duo tak jak piszesz ;) rano rózowa i jedna z DHA a wieczorem druga ;) Powiedz tylko za ile kupiłaś ? Bo pewnie w stacjonarnej aptece ? Ja zamówiłam przez neta bo w mojej aptece było 15 zł drożej :P

Lottinka gratuluje USG :) śliczny maluch. Ja odstawiłam duphaston już z tydzień temu (wtedy jeszcze ciąża była 5 dni do tyłu czyli tej jakoś 11tcośtam i nic się nie dzieje ;) Będzie ok nie schizuj ;)

Ja też biorę prenatal duo i pierwszy raz kupiłam w aptece za 56 zł a teraz zamówiłam za 40 zł przez neta, do odebrania w innej aptece

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili ;)

Gotowi na wizyte u teściów ;)

19b23c0f6fd203dcmed.jpg

Marzenie27, BloodMary, Leoparde, megi78, Nicka678, Muszka15, Amore, Mania25, asiczka11, lottinka, Ewela35, Zoja, Selja, sisi, Paula55, Marciiik, Solane, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dziewczyny to dawno nie pisałam, ale podczytuje Was jak tylko mam czas. Chyba mam już ten zastrzyk energii 2 trymestru bo ciągle pracuje ;) a jeszcze u nas w domu wymieniają instalację elektryczną więc ciągle jest coś do sprzątania. Dziś z mężem jedziemy się zapisać na szkołę rodzenia, mój mąż już troche przeżywa że jak on będzie nosił, jak przebierał, jak przewijał jak on nie umie :p Widziałam tez że są takie warsztaty bezpieczny maluch w całej Polsce organizowane o udzielaniu pomocy dzieciom i ciężarnym, bezpłatne i chyba też pójdziemy. U nas są 10 lutego.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt i ślicznych dzieciaczków :) no i trochę zazdroszczę tym które znają już płeć ;)
    Paula wszystkiego najlepszego! :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili ;)

Gotowi na wizyte u teściów ;)

19b23c0f6fd203dcmed.jpg

Ale masz super brzuszek, mi to jeszcze za bardzo nie widać, ale chyba lada moment wyskoczy ;)

Anga1989 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie - wszyscy mi mówią, że strasznie mnie wybilo ale ja tak przypuszczam, ze to przez to ze i tak bylam przy kości ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja raczej do najchudszych też nie należę i właśnie dlatego myślałam że u mnie nie widać :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ