Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
DTEM wrote:Paula55- wszystkiego najlepszego
pysznej kolaccyjki!!!!
Bułkaasia- świetna koszulka, ja zamierzam coś zamówić dla każdego z rodzinki w stylu "najlepsza starsza siostra..." i dla sibie z ekstra rysunkami (no sobie to nawet dwie lub trzy a co?!?!?) i dać na walentynki
A ja dzisiaj dostałam rachunek za telefon i załamka- syn nabił nam rachunek na 1900 zł, oczywiście nieświadomie, próbujemy wyjaśnić cóż to za numer z którym się połączył na prawie 3godz, szok.... zachciał nam się brać dzieciom telefony na abonament i jeszcze na męża firmę
W jakiej sieci? -
Jaguś_7810 wrote:Ja robie co 3 -4 tyg regularnie i nic nie dzieje się
nie dajmy się zwariować, ciąża to nie chorobowa. Tymbardziej moja kosmetyczka jest w 7 miesiącu ciąży i cały czas robi tzn. jeszcze przez miesiąc
Ja tez tak sadzilam ale dzisiaj rano mi sie przypomnialo co Dziewczyny pisaly i bylam ciekawa czy to sie potwierdzilo. Ja robie co 3 tyg dluzszego odrostu bym niedala radyduzo lepiej sie czuje z ladnymi pazurkami a lepiej raz na 3 tyg zrobic hybryde niz raz na kilka dni wdychac lakiery.
Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
AniaKami wrote:Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz też, ale ból skupia się bardziej w prawym pośladku, czasem też w lewym ale to rzadko. Tez nie mogę wtedy stanąć na nogę, obrócić się na łóżku czy chociażby normalnie się ruszyć. Czy da się coś z tym zrobić? Raczej niewiele... W pierwszej ciąży chodziłam na masaże i ćwiczenia rehabilitacyjne ale to nie wiele pomogło. Dużo leżałam i starałam się nie forsowac. Po porodzie przeszło.AniaKami lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:DTEM a konto na play24 macie? Tam bedziecie mieli możliwość przegladniecia wszystkich platnych rzeczy
tak właśnie w ten sposób znależliśmy gdzie było połączenie, teraz próbują ustalić jak to się stało??? i co to do cholery za dzidoski numer... -
Jej dziewczyny dziękuję z całego serca :* nawet się nie spodziewałam tylu życzeń
kochane jesteście.
Ja czekam na męża bo zaraz ma być i podczytuje szybko
DTEM o ja pierdziu!!! Jaka kwota! Szok. Oby udało się to wyjaśnić!
Kaktus ja też regularnie robię hybrydy. Już nie umiem mieć golych paznokcinic się nigdy nie działo.
Bulkaasia super koszulkaJa mam z pierwszej ciąży: "baby loading... Please wait"
Jagus my też nie znamy płci i raczej przed polowkowym się nie dowiem bo tu nie mówiąchyba że polecę do Polski wcześniej.
Kamilka super ze usłyszałas serduszkocoś pięknego
Ja mojego łobuza to w takich zakamarkach znajduje że szok haha. Dziś głowice prawie na płasko musiałam trzymać żeby go znaleźćbulkaasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula jeszcze jaaaaa, wszystkiego najlepszego pięknych chwil z najbliższymi
DTEM o ku....a no ale na klatę będzie trzeba przyjąć. Moje dziecko też ma na abonament ale ja porobilam od razu blokad milion wraz z max kwotą jak ja przekroczy tj 50 zl to nigdzie się nie połączy tylko ze mnąPaula55 lubi tę wiadomość
-
Jaguś_7810 wrote:Eh tak was podczytuje dziewczynki i zazdroszczę wam tych wizyt i zdjęć z USG
ja mam wizytę dopiero 26 stycznia i chyba do tego czasu oszaleje i zwariuje ( już mężowi mówiłam ) już tak mi się dłuży .........
( tyle już z was zna płeć a ja nie
jak na ostatniej wizycie dzidzia miała 6,20 cm to pani doktor, że za wcześnie i jeszcze nie czas na poznanie płci
a wy już tu bardzo wcześnie poznajecie
ale tak jak mówicie, zależy od sprzętu i lekarza! Na wizycie byliśmy 29 grudnia i jestem ciekawa jak dzidzia urosła ...
A tak poza tym muszę się wam pochwalić, że mąż robi już pokoik dla małej/małego i w naszym dużym pokoju też, także siedzę całymi dniami w salonie i ewentualnie przenoszę się do sypialnibo szpachlowanie ścian jest mega głośne i już mi głowa pęka ^^
Wybraliśmy kolory neutralne, bo jakoś nie chce robić pokoiku dla dziewczynki - różowego, a dla chłopca niebieskiego
Kolory i styl taki będziemy mieć :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/addc8c58d798.png
Oczywiście mebli nie kupujemy jeszcze i łóżeczka, ale takie na pewno będziemy mieli wczesną wiosną
Jak wam się podoba taki typ pokoiku?
Super ten pokoik my też chcemy zrobic uniwersalny pokoik na biało-szaro-miętowya z wizytami to ja mam podobnie ostatnio byłam 28 grudnia, a teraz 27 stycznia ale nie będzie mi robił usg więc płeć poznam dopiero na połówkowym usg (jak dobrze pójdzie ;P) które chcemy zrobić w walentynki
Na szczęście kupiłam detektor tętna i podsłuchuje dzidziusia, a to mnie jakoś uspokaja. Kupiłam używany za 50 zł bo znajoma koleżanki sprzedawała, no i miałam trochę wątpliwości, że jakoś ta cena niska, ale słychać super -
kamika23 wrote:Mania biorę prenatal duo tak jak piszesz
rano rózowa i jedna z DHA a wieczorem druga
Powiedz tylko za ile kupiłaś ? Bo pewnie w stacjonarnej aptece ? Ja zamówiłam przez neta bo w mojej aptece było 15 zł drożej
Lottinka gratuluje USGśliczny maluch. Ja odstawiłam duphaston już z tydzień temu (wtedy jeszcze ciąża była 5 dni do tyłu czyli tej jakoś 11tcośtam i nic się nie dzieje
Będzie ok nie schizuj
Ja też biorę prenatal duo i pierwszy raz kupiłam w aptece za 56 zł a teraz zamówiłam za 40 zł przez neta, do odebrania w innej aptece -
Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili
Gotowi na wizyte u teściów
Marzenie27, BloodMary, Leoparde, megi78, Nicka678, Muszka15, Amore, Mania25, asiczka11, lottinka, Ewela35, Zoja, Selja, sisi, Paula55, Marciiik, Solane, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
w ogóle dziewczyny to dawno nie pisałam, ale podczytuje Was jak tylko mam czas. Chyba mam już ten zastrzyk energii 2 trymestru bo ciągle pracuje
a jeszcze u nas w domu wymieniają instalację elektryczną więc ciągle jest coś do sprzątania. Dziś z mężem jedziemy się zapisać na szkołę rodzenia, mój mąż już troche przeżywa że jak on będzie nosił, jak przebierał, jak przewijał jak on nie umie :p Widziałam tez że są takie warsztaty bezpieczny maluch w całej Polsce organizowane o udzielaniu pomocy dzieciom i ciężarnym, bezpłatne i chyba też pójdziemy. U nas są 10 lutego.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i ślicznych dzieciaczkówno i trochę zazdroszczę tym które znają już płeć
Paula wszystkiego najlepszego! -
Anga1989 wrote:
Ale masz super brzuszek, mi to jeszcze za bardzo nie widać, ale chyba lada moment wyskoczyAnga1989 lubi tę wiadomość