X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Paula55- wszystkiego najlepszego :) pysznej kolaccyjki!!!!

Bułkaasia- świetna koszulka, ja zamierzam coś zamówić dla każdego z rodzinki w stylu "najlepsza starsza siostra..." i dla sibie z ekstra rysunkami (no sobie to nawet dwie lub trzy a co?!?!?) i dać na walentynki :)

A ja dzisiaj dostałam rachunek za telefon i załamka- syn nabił nam rachunek na 1900 zł, oczywiście nieświadomie, próbujemy wyjaśnić cóż to za numer z którym się połączył na prawie 3godz, szok.... zachciał nam się brać dzieciom telefony na abonament i jeszcze na męża firmę :(

W jakiej sieci?

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja robie co 3 -4 tyg regularnie i nic nie dzieje się :) nie dajmy się zwariować, ciąża to nie chorobowa. Tymbardziej moja kosmetyczka jest w 7 miesiącu ciąży i cały czas robi tzn. jeszcze przez miesiąc :)

Ja tez tak sadzilam ale dzisiaj rano mi sie przypomnialo co Dziewczyny pisaly i bylam ciekawa czy to sie potwierdzilo. Ja robie co 3 tyg dluzszego odrostu bym niedala rady :-P duzo lepiej sie czuje z ladnymi pazurkami a lepiej raz na 3 tyg zrobic hybryde niz raz na kilka dni wdychac lakiery.

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    W jakiej sieci?

Play- jestem załamana :( przedstawiciel róbuje znależć przyczynę ale wyglada na to, że mały mógł coś kliknąć w trakcie przeglądania internetu, masakra :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM a konto na play24 macie? Tam bedziecie mieli możliwość przegladniecia wszystkich platnych rzeczy ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Dziewczyny od jakis 2 tyg meczy mnie chyba rwa kulszowa, zaczelo sie od bolu biodra a doszlo teraz cale udo, kolano i lydka. Caly czas mam wrazenie jakby ta noga mnie "krecila" i bolalo udo, kustykam, no i mam napady takiego bolu ze nie wiem co z ta noga zrobic, jaka pozycje bym nie przyjela to boli niemilosiernie, odejmuje mi miesnie ze nie moge samodzielnie nia ruszyc, nie wspominajac juz o staniu na niej, najczesciej taki napady mam ze 2-3 w nocy a w dzien jakos mnie omijaja albo jeden sie pojawi, w ostatecznosci biore paracetamol ktory mi pomaga ale boje sie go brac czesto zeby nie zaszkodzil, lekarze rozkladaja rece, samo przejdzie moze zaraz moze po porodzie. Czy ktoras z was tak miala? Co to moze byc i jak sobie z tym radzic? Placze juz z bolu i bezsilnosci a to dopiero 16 tydzien :(

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz też, ale ból skupia się bardziej w prawym pośladku, czasem też w lewym ale to rzadko. Tez nie mogę wtedy stanąć na nogę, obrócić się na łóżku czy chociażby normalnie się ruszyć. Czy da się coś z tym zrobić? Raczej niewiele... W pierwszej ciąży chodziłam na masaże i ćwiczenia rehabilitacyjne ale to nie wiele pomogło. Dużo leżałam i starałam się nie forsowac. Po porodzie przeszło.

AniaKami lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzwoniłam do przychodni dowiedziec sie jak to jest z tymi wynikami pappa. Do 2 tygodni czeka sie na emaila z wynikami, więc jeszcze tydzień musze czekac... Buuuu....

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    DTEM a konto na play24 macie? Tam bedziecie mieli możliwość przegladniecia wszystkich platnych rzeczy ;)

tak właśnie w ten sposób znależliśmy gdzie było połączenie, teraz próbują ustalić jak to się stało??? i co to do cholery za dzidoski numer...

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny dziękuję z całego serca :* nawet się nie spodziewałam tylu życzeń ;) kochane jesteście.

Ja czekam na męża bo zaraz ma być i podczytuje szybko :)

DTEM o ja pierdziu!!! Jaka kwota! Szok. Oby udało się to wyjaśnić!

Kaktus ja też regularnie robię hybrydy. Już nie umiem mieć golych paznokci :P nic się nigdy nie działo.

Bulkaasia super koszulka :) Ja mam z pierwszej ciąży: "baby loading... Please wait" :)

Jagus my też nie znamy płci i raczej przed polowkowym się nie dowiem bo tu nie mówią :( chyba że polecę do Polski wcześniej.

Kamilka super ze usłyszałas serduszko <3 coś pięknego :)

Ja mojego łobuza to w takich zakamarkach znajduje że szok haha. Dziś głowice prawie na płasko musiałam trzymać żeby go znaleźć :P

bulkaasia lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Play- jestem załamana :( przedstawiciel róbuje znależć przyczynę ale wyglada na to, że mały mógł coś kliknąć w trakcie przeglądania internetu, masakra :(

Napisz do mnie na priv, może pomogę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Bedziesz leżała i dyktowała co i jak ma być haha :D
    Hehehe to raczej groziło by rozwodem wiec poprostu zniknę ale oczywiście tylko teoretycznie ;)

Jaguś_7810, 1kaktus lubią tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hehehe to raczej groziło by rozwodem wiec poprostu zniknę ale oczywiście tylko teoretycznie ;)

Jasne rozumiem ;p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Napisz do mnie na priv, może pomogę :-)

zaprosiłam Cię do przyjaciółek bo inaczej nie mogę Ci wysłać wiadomości (pewnie nie umiem poprostu)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze jaaaaa, wszystkiego najlepszego pięknych chwil z najbliższymi :)

DTEM o ku....a no ale na klatę będzie trzeba przyjąć. Moje dziecko też ma na abonament ale ja porobilam od razu blokad milion wraz z max kwotą jak ja przekroczy tj 50 zl to nigdzie się nie połączy tylko ze mną :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Eh tak was podczytuje dziewczynki i zazdroszczę wam tych wizyt i zdjęć z USG :( ja mam wizytę dopiero 26 stycznia i chyba do tego czasu oszaleje i zwariuje ( już mężowi mówiłam ) już tak mi się dłuży ......... :(( tyle już z was zna płeć a ja nie :P jak na ostatniej wizycie dzidzia miała 6,20 cm to pani doktor, że za wcześnie i jeszcze nie czas na poznanie płci O.o a wy już tu bardzo wcześnie poznajecie :) ale tak jak mówicie, zależy od sprzętu i lekarza! Na wizycie byliśmy 29 grudnia i jestem ciekawa jak dzidzia urosła ...
    A tak poza tym muszę się wam pochwalić, że mąż robi już pokoik dla małej/małego i w naszym dużym pokoju też, także siedzę całymi dniami w salonie i ewentualnie przenoszę się do sypialni :P bo szpachlowanie ścian jest mega głośne i już mi głowa pęka ^^
    Wybraliśmy kolory neutralne, bo jakoś nie chce robić pokoiku dla dziewczynki - różowego, a dla chłopca niebieskiego :)
    Kolory i styl taki będziemy mieć :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/addc8c58d798.png

Oczywiście mebli nie kupujemy jeszcze i łóżeczka, ale takie na pewno będziemy mieli wczesną wiosną :)
    Jak wam się podoba taki typ pokoiku?:)

Super ten pokoik my też chcemy zrobic uniwersalny pokoik na biało-szaro-miętowy :) a z wizytami to ja mam podobnie ostatnio byłam 28 grudnia, a teraz 27 stycznia ale nie będzie mi robił usg więc płeć poznam dopiero na połówkowym usg (jak dobrze pójdzie ;P) które chcemy zrobić w walentynki :)
    Na szczęście kupiłam detektor tętna i podsłuchuje dzidziusia, a to mnie jakoś uspokaja. Kupiłam używany za 50 zł bo znajoma koleżanki sprzedawała, no i miałam trochę wątpliwości, że jakoś ta cena niska, ale słychać super :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Mania biorę prenatal duo tak jak piszesz ;) rano rózowa i jedna z DHA a wieczorem druga ;) Powiedz tylko za ile kupiłaś ? Bo pewnie w stacjonarnej aptece ? Ja zamówiłam przez neta bo w mojej aptece było 15 zł drożej :P

Lottinka gratuluje USG :) śliczny maluch. Ja odstawiłam duphaston już z tydzień temu (wtedy jeszcze ciąża była 5 dni do tyłu czyli tej jakoś 11tcośtam i nic się nie dzieje ;) Będzie ok nie schizuj ;)

Ja też biorę prenatal duo i pierwszy raz kupiłam w aptece za 56 zł a teraz zamówiłam za 40 zł przez neta, do odebrania w innej aptece

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili ;)

Gotowi na wizyte u teściów ;)

19b23c0f6fd203dcmed.jpg

Marzenie27, BloodMary, Leoparde, megi78, Nicka678, Muszka15, Amore, Mania25, asiczka11, lottinka, Ewela35, Zoja, Selja, sisi, Paula55, Marciiik, Solane, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle dziewczyny to dawno nie pisałam, ale podczytuje Was jak tylko mam czas. Chyba mam już ten zastrzyk energii 2 trymestru bo ciągle pracuje ;) a jeszcze u nas w domu wymieniają instalację elektryczną więc ciągle jest coś do sprzątania. Dziś z mężem jedziemy się zapisać na szkołę rodzenia, mój mąż już troche przeżywa że jak on będzie nosił, jak przebierał, jak przewijał jak on nie umie :p Widziałam tez że są takie warsztaty bezpieczny maluch w całej Polsce organizowane o udzielaniu pomocy dzieciom i ciężarnym, bezpłatne i chyba też pójdziemy. U nas są 10 lutego.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt i ślicznych dzieciaczków :) no i trochę zazdroszczę tym które znają już płeć ;)
    Paula wszystkiego najlepszego! :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Z racji, że w niedziele nie dam rady wrzucić foto to wrzucam Wam je teraz. Dosłownie sprzed chwili ;)

Gotowi na wizyte u teściów ;)

19b23c0f6fd203dcmed.jpg

Ale masz super brzuszek, mi to jeszcze za bardzo nie widać, ale chyba lada moment wyskoczy ;)

Anga1989 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie - wszyscy mi mówią, że strasznie mnie wybilo ale ja tak przypuszczam, ze to przez to ze i tak bylam przy kości ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ja raczej do najchudszych też nie należę i właśnie dlatego myślałam że u mnie nie widać :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ