X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec wizyta odklepana :-) recepty na clexane, duphaston, nadal magnez, witaminy MamaDHApremium. Znów nospa (bo dokucza szyjka), ale tu mam opór bo jak nospe się je jak cukierki to dziecko ma problemy z napięciem mięśniowym. Dodatkowo żelazo :-/ bo morfologia wyszła dziś słaba (niedokrwistość/anemia) - w ciąży z synem było identycznie w tym samym czasie.
    Waga stoi w miejscu ok 62 kg (mało i tak nie jest ;-) ). Chociaż jak patrze na wykres z synem to właśnie od tego tygodnia zaczęła równo w górę iść.
    Dostałam skierowanie na USG "połówkowe" które mam wykonać w 20 tygodniu.
    L4 na kolejne 3 tygodnie do następnej wizyty.
    I to by było na tyle :-)

Dziewczyny które biorą clexane: zapytajcie lekarzy o zmianę na odpowiednik TAŃSZY Neoparin, pani w aptece mnie dziś uświadomiła (pisałam do gin i powiedziała ze jak nie ma clexane to można zmienić).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 23:38

Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    A co tu tak cicho? Wszystkie jeszcze śpią? :-P

Noc prawie przespana, ale ale...nie wiem co się porobiło, bo wstawałam w nocy trzy razy na sikanie i przez cały czas czułam jakiś ucisk na pęcherz.
    Muszę wyskoczyć na jakieś zakupy, później zabrać młodego na sanki, no i obiecaliśmy mu iglo więc będzie zabawa ;-)
    Miłego dnia śpioszki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pobudka przed 5! Na jedyne tej nocy siku. I po spaniu...

Leoparde też tak miewam, że czuję ucisk i co chwilę chodzę to toalety, podejrzewam, że to kwestia ułożenia dzieciątka :)

DTEM mam nadzieję, że uda się wyjaśnić sprawę z rachunkiem za tel.

Dobrego dnia!

DTEM lubi tę wiadomość

• Solane Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    w ogóle dziewczyny to dawno nie pisałam, ale podczytuje Was jak tylko mam czas. Chyba mam już ten zastrzyk energii 2 trymestru bo ciągle pracuje ;) a jeszcze u nas w domu wymieniają instalację elektryczną więc ciągle jest coś do sprzątania. Dziś z mężem jedziemy się zapisać na szkołę rodzenia, mój mąż już troche przeżywa że jak on będzie nosił, jak przebierał, jak przewijał jak on nie umie :p Widziałam tez że są takie warsztaty bezpieczny maluch w całej Polsce organizowane o udzielaniu pomocy dzieciom i ciężarnym, bezpłatne i chyba też pójdziemy. U nas są 10 lutego.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt i ślicznych dzieciaczków :) no i trochę zazdroszczę tym które znają już płeć ;)
    Paula wszystkiego najlepszego! :)

Tez zapisałam sie na warsztaty bezpieczny maluch, u nas 16 lutego :)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie noc prawie bezsenna. I musze stwierdzić, ze u mojego straszy...
    Tak, tak.
    O północy tak trzaslo w kuchni jakby ktos spal przy stole i spadl na kafelki. A nie powiem bo tesciu ze szwagrem wczoraj sobie imprezke zrobili i myslalam ze ktorys z nich spadl. Budze mojego zeby zobaczyl do kuchni a tam... pusto i ciemno. Tu juz mnie nic nie zdziwi

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wczoraj kolo 21 dostalam email od mojej ginki z wynikami. Wszystko jest ok :)
    b052e6ce627428ebmed.png

bulkaasia, Marciiik, Muszka15, DTEM, Amore lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj zasnęłam po 19 i obudziłam się po 6. Miałam dwie pobudki na siku. Czuję się mega wypoczęta :D :D :D

Anga brzusio piękny i super,że wyniki w porządku.

Anga1989, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry :)
    Wczoraj zasnęłam po 19 i obudziłam się po 6. Miałam dwie pobudki na siku. Czuję się mega wypoczęta :D :D :D

Anga brzusio piękny i super,że wyniki w porządku.

Ja tak samooo tyle godzin snu ahh ;pp

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Czy mogę różową tabletke brać jednocześnie z dwoma DHA czy jakoś to podzielic w ciągu dnia??? Muszę namierzyć aptekę internetową i dokupić do mojej pregny te kwasy DHA :)

Ja biorę tak, że rano różową+żółtą i wieczorem żółtą.

Kupiłam właśnie zapas prenatalu duo na cały okres ciąży :P Za niecałe 38 zł za opakowanie z darmową wysyłką. Nie będę już się tym przynajmniej potem zajmować :)

Anga gratuluję pozytywnych wieści! Wspaniale!Teraz możesz już w pełni odetchnąć z ulgą :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,tez jedno siusiu,tez wyspana i tez z zablokowanym pecherzem,mam tak teraz co noc i musi chwile potrwac nim mi sie odblokuje..
    Anga,swietnie wygladacie i bardzo gratuluje dobrego wyniku badan...

maz juz wstal bo gdzies tam jedzie no i mnie obudzil niechcacy.....i teraz glod sie wlacza...i koniec lezenia w cieplym lozeczku

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wystawila mnie dzis do wiatru kobitka od sprzątania :( kurczę a juz myślałam ze znalazłam fajną...nic to, dam jej jeszcze szanse a jak nie ta to poszukam kogoś innego.

No...to lecę polatać na odkurzaczu ehhh

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Sąsiedzi dom obok mają dwa psy i wyrzucili je na dwór o 6 rano i zaczęło się szczekanie więc też nie pospałam :(

Anga gratuluję pomyślnych badań :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga teraz możesz odetchnąć z ulgą :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Anga super ze wszystko ok! No i bardzo ładnie wyglądasz :)

Ja tam wogole nie wstaje na siku :P jak syn mnie nie budzi to śpię cała noc :) ale ja ogólnie lubię spać :P

Dziękuję Wam wszystkim jeszcze raz za życzenia!! To niesamowite że znany się tak krótko a tyle życzliwości od Was dostałam <3
    Wczorajszy dzień strasznie miło spędziłam. Dostałam wielki bukiet kwiatów od męża i mniejsze kwiaty od synka :) do tego tort. Potem byliśmy na obiedzie we włoskiej mojej ulubionej restauracji :)
    Wrąbałam mega talerz spagetti z owocami morza haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 10:22

Muszka15, Anga1989, AniaKami, megi78, sisi, gabi544, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po ciezkiej nocy... o 4:20 obudzil mnie huk jakby spadajacej cegly w kominie, zeszlam na dol obudzic tate zeby posprawdzal co sie stalo, bo maz na nocce, ale wszystko ok, smiali sie ze mnie wszyscy ze w snie pewnie a ja juz panikuje. Udalo die zasnac spowrotem chwile przed 6. A o 6:30 pobudka przez rwe kulszowa, napad bolu i lez:(

Blagam niech ta rwa juz mija bo zwariuje do porodu:(

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja dzisiaj wstałam i taki oto widok za oknem zobaczyłam
    http://www.tinypic.pl/ofe85kj8m2ey
    zimę mamy już od ponad miesiąca ale w nocy to z 20 cm śniegu spadło ale za to jest ślicznie właśnie mąż z dzieckiem na sanki się wybrali :) więc chwila oddechu... dzisiaj też mieliśmy wizytę księdza ale nawet sprawnie poszło nawet dużo nie narzekał że nie mamy kościelnego..... no ale w tym roku musimy się za to zabrać albo zrobić ślub i chrzciny w jednym :)

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Drugi trym jakis koszmar a nie sielanka, brzunio dzis boli ale to mnie malo martwi bo zle spalam i boli w sumie wszystko. Najgorzej ze lewa nerka daje o sobie znac ale puki przypomina sie raz na jakis czas to Luz. Jak zacznie czesciej i mocniej to na pewno skpnsultuje.
    Napisalam sms do lekarza dostalam odpowiedz. Moje wyniki sa lekko poddwyzszone dlatego ograniczyc cukier. Mam poinformowac lekarza nowego by mi powtorzyl te badania ale mysli ze to nic zlego i wszystko bedzie dobrze i sie unormuje.
    Syniowi dzis lepiej ale kaszel i katar doskwiera.
    PRZECIEZ JA NIE PANIKUJE ZE MNIE COS BOLI.. Lece podsluchac tylko czy wszystko ok :D haha ;D

Teraz mi mowcie jak to z femibion 2?? Ma w sobie dha? Kurde lekarz mowi ze wystarczy sam folik bo po co przeplacac.. Ale wy tak piszecie ze trzeba bo nalezaloby i ciul wiem ;D zamowilam femibion i nie wiem czy ma dha..

1kaktus lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ma bo ja to biore. I biore 1tbl i 1 kapsulke :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibion natal 2 ma dha w skladzie, 200 mg dokladnie;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja od wczorajszego popołudniu w domku;) ale od razu po przyjściu: prysznic i spanie aż do dzisiaj!

U nas tez zima w pełni, mąż z córka na randce w pizzerii;) a ja sobie rosołek gotuję i siedzę w necie;)

gratuluję wszystkich dobrych wyników i rosnących brzuszków !

Powiem Wam, że w szpitalu spotkałam dziewczynę, która miała ciążę starszą o 3 dni od mojej, w dodatku bliźniaczą, ale wcale nie było u niej widać brzucha, raczej takie małe wybrzuszenie na wysokości pępka....jednak to sprawa totalnie osobnicza

AniaKami, Marciiik lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ